Είδα και γω κάτι εχθές,χωρίς να μου αρέσει.
Μπαινω σήμερα και διαβάζω τι συνέβη,ορθώς κατά την άποψη μου.
Δεν μου αρέσει όμως που "ο βιαστής" είναι γένους αρσενικού ενώ δυστυχώς υπάρχει και γένους θηλυκού.
Η δε λεκτική βία,είναι πολύ συχνή καθώς οι γυναίκες μιλάνε πολύ περισσότερο από τους άντρες κατά σύνηθες βαθμό!
Αυτό το γράφω με αφορμή την προχθεσινή ταινία - βιογραφία του Στέλιου Καζαντζίδη όπου και η Γκρέυ και η Μαρινέλα τον έλεγαν "μαμάκια"
Όταν προσωπικά σε ηλικία άνω των 40 μου είχε πει η σχέση μου "μαμακια" εκτός του ότι δεν μου ξανασηκώθηκε μαζί της,εκτός του ότι την μίσησα,διέκοψα κάθε επαφή μαζί της.
Θα προσπαθήσω να συμπυκνώσω τις σκέψεις μου γιατί έριξες αρκετά θέματα στο τραπέζι.
Είδα και γω κάτι εχθές,χωρίς να μου αρέσει.
Μπαινω σήμερα και διαβάζω τι συνέβη,ορθώς κατά την άποψη μου.
Δεν μου αρέσει όμως που "ο βιαστής" είναι γένους αρσενικού ενώ δυστυχώς υπάρχει και γένους θηλυκού.
Η δε λεκτική βία,είναι πολύ συχνή καθώς οι γυναίκες μιλάνε πολύ περισσότερο από τους άντρες κατά σύνηθες βαθμό!
Αυτό το γράφω με αφορμή την προχθεσινή ταινία - βιογραφία του Στέλιου Καζαντζίδη όπου και η Γκρέυ και η Μαρινέλα τον έλεγαν "μαμάκια"
Όταν προσωπικά σε ηλικία άνω των 40 μου είχε πει η σχέση μου "μαμακια" εκτός του ότι δεν μου ξανασηκώθηκε μαζί της,εκτός του ότι την μίσησα,διέκοψα κάθε επαφή μαζί της.
Ακολουθεί σεντόνι alert για τους φίλους που μπήκαν εδώ για να δουν οι κακόμοιροι καμιά φωτό και έπεσαν επάνω σε αυτό το θέμα.
Ανέκαθεν μου ήταν πραγματικά εντυπωσιακό το γεγονός του ότι ακόμα και μια συζήτηση που ξεκινάει από το άτομο Χ γένους αρσενικού που απευθύνθηκε στο άτομο Υ γένους θηλυκού με σκοπό την έμμεση έστω ενοχοποίησή του, γυρνάει στο ότι "μα κι εσείς κάνετε αυτό, αυτό κι αυτό".
Yes correct, αλλά μήπως δεν είναι αυτό το αρχικό θέμα μας και είναι εντελώς άτοπο να συγκρίνουμε έναν σωματικό βιασμό με μια λέξη όπως το "μαμάκιας"?
Καθώς με βάση τις φτωχές μου γνώσεις περί συμπεριφοράς και ψυχοπαθολογίας του ανθρώπου, το να πει μια γυναίκα σε έναν άντρα ότι είναι μαμάκιας, δεν του αφαιρεί το δικαίωμά του στην ασφάλεια, δεν βάζει σε κίνδυνο τη σωματική του ακεραιότητα, δεν θα του δημιουργήσει CPTSD, δεν θα του προκαλέσει σωματικές βλάβες ανεπανόρθωτες για όλη του τη ζωή, δεν θα τον κάνει να αισθανθεί ένα μεταχειρισμένο κομμάτι κρέατος που πετάχτηκε σε ένα σκοτεινό σοκάκι γεμάτη με τα υγρά ενός αγνώστου άρρωστου να ξεχειλίζουν από μέσα της, δεν θα προκαλέσει ανεπιθύμητες εγκυμοσύνες και κλονισμό ενός ολόκληρου ψυχισμού για δεκαετίες, ίσως και για πάντα.
Αντιθέτως όμως, το "μαμάκιας" όπως και κάθε χαρακτηρισμός αυτού του τύπου είναι μια προσπάθεια για υποτίμηση της αρρενωπότητάς του με κύριο γνώμονα την απογοήτευση και την αλλαγή αυτής της δυναμικής. Υπάρχουν πολλοί άντρες που φτάνουν ακόμη και τα 50-60 και η μητέρα τους ελέγχει τη ζωή τους, όπως και γυναίκες αντιστρόφως ανάλογα που ελέγχονται από τους πατεράδες τους.
Για να μη φάω λιθοβολισμό άνευ αιτίας, προφανώς και τα δύο φύλα εκδηλώνουν κακοποιητικές συμπεριφορές. Όμως εάν θέλεις να ανοίξουμε συζήτηση με στατιστικές και κίνητρα, θα χρειαστούμε 30 σελίδες και ξεχωριστό νήμα.
Θα ήταν σοφό να επικεντρωθούμε στον αρχικό χαρακτήρα της κακοποίησης και στον περιορισμό της ανάγκης απολογίας των θυμάτων.
Σκέφτομαι μερικές φορές ότι η ανάγκη να αλλάξουμε το θέμα είναι πιο βαρυσήμαντη από το ίδιο το πρόβλημα.