φιλε μου οι νομοι ειναι για να τηρουνται αν δεν πληρωνεις φορους εισαι φοροφυγας και παρανομος οσο και αν προσπαθεις να το δικαιολογισεις αυτο δεν αλλαζει
για αυτο φτασαμε εδω που φτασαμε φιλε μου επειδη ο ελληνας δεν καταλαβαινει τις υποχρεωσεις του
Και στην κατοχή (1941-1944) αυτοί που έκαναν αντίσταση στο βουνό παράνομοι ήταν. Και τότε υπήρχε οργανωμένο κράτος, και νόμοι, και κανονισμοί, και όλα τα καλά.
Σε άλλες χώρες (π.χ. Δανία) δεν υπήρχε αντίσταση, σε άλλες υπήρχε (Ελλάδα, Γαλλία, Γιουγκοσλαυία, Νορβηγία, κλπ).
Που έφτασε το "καθεστώς" που είχε επιβληθεί στην Ευρώπη (όχι μόνο λόγω των αντιστάσεων βέβαια, αλλά ΚΑΙ λόγω αυτών)?
Έφτασε στο να καταρρεύσει.
Ποια ήταν "η υποχρέωση" των Ελλήνων τότε σε σχέση με την κυβέρνηση της χώρας τους, "το νόμο" και την τάξη? Ήταν να υπακούουν στους νόμους. Τους κατακρίνεις κι αυτούς (όσους δεν υπήκουαν)? Παράνομοι ήταν κι αυτοί.
Ε, όταν λες λοιπόν εσύ τώρα "φτασαμε εδω που φτασαμε" προφανώς στο υπάρχον καθεστώς αναφέρεσαι, και η δικιά μου άποψη είναι ότι η ευθύνη για τα κακά που συμβαίνουν είναι αυτού του καθεστώτος, και όχι των ανυπάκουων σε αυτό. Διαφωνείς? Δικαίωμα σου. Αλλά δεν μπορείς να έχεις την αξίωση να μου απαγορευθεί να έχω άποψη αντίθετη απ' τη δική σου, και να κάνω ό,τι μπορώ για να πετύχω τους στόχους μου, που είναι να καταρρεύσει τελείως (ακόμα, κι άλλο) το υπάρχον καθεστώς, μπας και δει άσπρη μέρα ο τόπος.
Αν έκανα αυτό που λες ότι θα έπρεπε να κάνω, τότε δεν θα ήμουν πολίτης, θα ήμουν ραγιάς.
Πρόσεξε:
Δεν τα βάζω με κόμματα ή πρόσωπα της πολιτικής. Τα βάζω με ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ συνολικά. Αν τα κόμματα και οι πολιτικοί είναι μέρος αυτής (που είναι), τότε τους παίρνει και αυτούς η μπάλλα. Αλλά για το χάλι Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ φταίει, και όχι οι πολιτικές ιδέες. Αυτές (όπως και οι πολιτικοί που τις διατυπώνουν) μου είναι αδιάφορα.
Λοιπόν, μάλλον εσύ πρέπει να καταλάβεις τις υποχρεώσεις σου (και να μην κάνεις αυτά που λες, γιατί μ' αυτόν τον τρόπο παρασύρεις κι άλλους στον γκρεμό), και όχι να λες εμένα παράνομο και φοροφυγάδα.
Όπου μπορώ ΔΕΝ θα τους τα ακουμπάω, στους άχρηστους της διοίκησης.