Κυριοι..Απολυθηκα πριν 6 μηνες απο το στρατο..Πηγα γιατι δεν μπορουσα να το αποφυγω(στο τσακ)..Δε θα συγχωρησω ποτε στον εαυτο μου,που αφιερωσα την αξιοπρεπεια μου,τον χρονο μου και την προσωπικοτητα μου στο Ελληνικο Μπουρδελο που ονομαζεται Ελληνικος Στρατος..ΚΙ ας μην ειμαι κατι σπουδαιο..Θα προσπαθησω με επιχειρηματα να εξηγησω το γιατι..Πλεον η αμυνα μιας χωρας δεν εξαρταται απο μια μαζα ανθρωπων που με το στανιο καλουνται να υπηρετησουν..Εξαρταται απο την οικονομια της,την τεχνολογια της,και το ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ.Οι λογοι που υπηρετει καποιος ειναι μονο και μονο τα φθηνα εργατικα χερια(8 ευρω το μηνα!) για τη συντηρηση των ενοπλων δυναμεων οσο αφορα τις "αγγαρειες"..Αντιστοιχος αριθμος σε πολιτικο προσωπικο θα ηταν χιλιαδες μισθοι,για να καθαριζουν σκατα,να κουβαλανε,να βαφουν..Δεν σας λεει κατι η λεξη "ΣΚΟΠΙΑ(για ονομα της παναγιας!!!) εν ετη 2007?!?!?! Ενω παντου υπαρχουν καμερες,υπερυθρες,καμερες νυχτερινης ληψης κ.α..Η χωρα μας εχει τον ποιο ακριβοπληρωμενο στρατιωτικο εξοπλισμο παγκοσμιως σχεδον,αλλα τα καραγκιοζιλικια -καραγκιοζιλικια,οι αγγαρειες-αγγαρειες,οι σκοπιες-σκοπιες...Βεβαια οι κυβερνησεις μας αγοραζουν τετοιους εξοπλισμους για εχουμε καλη εξωτερικη πολιτικη με τους Αμερικανους(διπλωματια)..Το αν θα γινει πολεμος με την Τουρκια δεν εξαρταται απο μας και τους Τουρκους..ΞΥΠΝΑΤΕ!!Εξαρταται απο πανισχυρες δυναμεις ξενες..Το 74 χασαμε την Κυπρο και στρατος ουτε που υπηρχε καν την ωρα εκεινη..Μας μιλανε για τιμη της Πατριδας..ΠΟΙΟΙ?!?!Οι πολιτικαντηδες που την εχουν ξεπουλησει εδω και χρονια την χωρα μας??Που αλωνιζαν πρακτορες της CIA στο κεντρο της αθηνας,με την βοηθεια των πολιτικων μας??Που παρακολουθουνται ολα τα μεσα τηλεπικοινωνιας,και η επιτροπη της ΒΟΥΛΗΣ κανει τουμπεκα??Η θητεια υπαρχει επειδη ειναι ο φθηνοτερος τροπος εξαγορας ψηφων,,Δεν στοιχιζει τιποτα μια μεταθεση,μεταταξη..Πελατειακες σχεσεις και μονο ..Ετσι ο νεος μαθαινει εννοιες τριτοκοσμικες οπως-ΑΔΙΚΙΑ,ΑΝΙΣΟΤΗΤΑ!!!Το ξερετε οτι ενω θα επρεπε να κλεισουν παραπανισια στρατοπεδα σε επαρχιες,μπηκαν πολιτικοι στη μεση γιατι θα εκλειναν παρα πολλες καφετεριες,φαγαδικα,επιχειρησεις??Οι φανταροι δημιουργουσαν κινηση,και οχι οι 200κατοικοι(βλεπετε εχω θειο αποστρατο ταξιαρχο και εχω μαθει ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ απ αυτον)....Εαν ποτε δω τον Καραμανλη,το Υπουργικο συμβουλιο,και τον Γιωργακη σε ετοιμοτητα,τοτε θα ειμαι και γω..Δεν κατακρινω κανεναν που εχει παει στρατο..Σεβομαι τους παντες,ετσι θα ζητουσα να μην δεχθω βρισιδι...Εξαλου ειδατε ποσο αναποτελεσματικος ειναι ο στρατος οταν δεν ειναι επαγγελματικος..Μεχρι και ΧΑΜΕΡ μπαινεις και παιρνεις απο κει μεσα οτι ωρα θελεις αμα εισαι λιγο κομμαντο.ΚΑΙ κατι αλλο ισως το σοβαροτερο..Εν καιρο ειρηνης θρηνουμε νεους!!!Για καποιον που δε γουσταρει να παει ειναι επικυνδινο για την σωματικη και ψυχικη του υγεια να παει με το ζορι!!Εμεις θα τον υποχρεωσουμε να παει??Σαν δειγμα αντρισμου ειναι δηλαδη??Για ποιο λογο?το σκοπετο?Η βρωμα?Η τεμπελια??ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΑΥΤΕΣ ΣΤΟ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ??Παρεες κανουμε αυτους που θελουμε,οπου θελουμε,και οχι λυκοφιλιες,για να περασει η ωρα..Μερικοι εχασαν οτι πολυτιμοτερο ειχαν απ αυτον τον ΕΝΤΕΛΩΣ μαλακισμενο θεσμο του στρατου..Εχασαν τα παιδια τους,επειδη η πολιτεια δεν τα σεβαστηκε,επειδη τους εβαλαν να κανουν τους ηλεκτρολογους,οικοδομους...Παιδες ειναι μια κοροιδια αυτο το πραγμα..Ειναι εντελως ηλιθιο,και δεν ειμαι κανας κουκουλοφορος,ειμαι εντιμος ανθρωπος,σεβομενος τα ιδανικα και το συνταγμα της χωρας μου,και (πιστευω)εντασσομαι δικαια στο κοινωνικο συνολο,αφου εργαζομαι,και φορολογουμαι..Φιλικα..