γιατί;
εγώ αλλιώς ορίζω τις χαζογκόμενες,τουλάχιστον αυτές που βλέπω καθημερινά.
όλες οι χαζογκόμενες είναι τόσο δυναμικές;
Η δυναμικότητα δεν είναι χαρακτηριστικό της γυναίκας, είναι χαρακτηριστικό του άνδρα.
«Η τέχνη μιμείται την πραγματικότητα» έλεγε ο Πλάτωνας, γι’ αυτό και δεν τη πολυσεβόταν. Διότι αυτά που έβλεπαν στο θέατρο και αρέσανε στους θεατές, στην πραγματικότητα δεν συμβαίνουν στην πραγματική ζωή.
Άρα αν κάποιος είναι αδύναμος στη σκέψη τότε μπορεί να θεωρήσει ότι αυτά που βλέπει στη τέχνη μπορεί να είναι η ίδια η πραγματικότητα. Για αυτό έλεγε, ότι ο άνδρας πρέπει να είναι σε επαφή με την πραγματικότητα, και όχι με τη μίμηση αυτής, τη τέχνη δηλαδή.
Αυτό που θέλω να πω είναι ότι τις τελευταίες δεκαετίες βλέπουμε συστηματικά στο Hollywood να προβάλλονται οι γυναίκες ως πολεμίστριες, σκληρές, αδίστακτες, δυνατές, δυνατότερες του άνδρα και άλλα τέτοια κουλά.
Σκοπός βέβαια είναι η προώθηση των φεμινιστικών δογμάτων που καθοδηγούνται από … και εξυπηρετούν … να μην τα συζητήσουμε τώρα, μεγάλη συζήτηση.
Εννοώ λοιπόν, ότι το να κρατάει ένα πιστόλι και το να έχει κάνει φόνο και το να είναι γενικά δυναμική δεν της προσδίδει με τίποτα προσωπικότητα και δεν μου γεννάει κανένα σεβασμό.
Είναι σίγουρα χαζογκόμενα.
Η Τζουλιέτ από την άλλη είναι ένα καλό παράδειγμα ώριμης θηλυκότητας και γυναικείας αρμονίας. Για αυτό και μου γεννάει το σεβασμό και δεν θα την έλεγα σε καμία περίπτωση χαζογκόμενα.
Ελπίζω να έδωσα να καταλάβεις τι εννοώ.