Νέα

Ληξιπρόθεσμη οφειλή στην εφορία....Δέσμευση Τραπεζικού λογαριασμού ?

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Provios
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 15
  • Εμφανίσεις 1K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

Provios

Μέλος
Εγγρ.
19 Φεβ 2008
Κριτικές
1
Like
3
Πόντοι
1
Γνωρίζεται κάτι κύριοι ?
Αν δηλαδή για ληξιπρόθεσμο χρέος που προέκυψε από φορολογία εισοδήματος, και όχι από οφειλές σε ΙΚΑ κ' λοιπά ασφαλιστικά ταμεία
"μπαίνει" σε διαδικασία η εφορία, να δεσμεύσει καταθέσεις.

ΥΓ Δεν μιλάμε για αστρονομικά ποσά αλλά για χρέος 45οο ευρώ.

pantremenos(1)

Μέλος
Εγγρ.
17 Δεκ 2007
Like
12
Πόντοι
66
Γνωρίζεται κάτι κύριοι ?
Αν δηλαδή για ληξιπρόθεσμο χρέος που προέκυψε από φορολογία εισοδήματος, και όχι από οφειλές σε ΙΚΑ κ' λοιπά ασφαλιστικά ταμεία

Το μόνο που ξέρω σιγουρα ειναι αν χρωστας στην τραπεζα που εχεις λογαριασμό στα παιρνουν
Την πατησα εγω!!!!!!!
:headbang: :headbang:

sarouman

Τιμημένος
Εγγρ.
22 Ιαν 2007
Κριτικές
69
Like
535
Πόντοι
7.125
Και όχι να σου πει κάποιος...δεν ξέρεις τι γίνεται. Δεν μπορείς να είσαι βέβαιος για τίποτα σήμερα.

Μία είναι η λύση τελικά (μεταξυ σοβαροτ και αστειου...) Οι γιαγιαδες κάτι ξέρανε..

Money-Bed-l.jpg

palermo

Μέγας
Εγγρ.
18 Φεβ 2006
Κριτικές
140
Like
426
Πόντοι
3.595
Εξαρτάται από την διάθεση της συγκεκριμένης εφορίας αν και πότε θα κινηθεί εναντίον σου

Πρωτα στέλνουν αρκετές ειδοποιήσεις

Μετά,μπορεί να γίνει και αυτό....άμα είναι σχετικά καινούριο χρέος,θα αργήσει αρκετά,ίσως χρόνια...

Γενικά οι εφορίες κινούνται σαν χελώνες,καμία σχέση με τις τράπεζες

foufoutos_30

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
26 Νοε 2009
Like
34
Πόντοι
166
Γνωρίζεται κάτι κύριοι ?

βγαλε τα λεφτα κι θαψε τα..
μετα εαν θελεις καψε τα αλλα προς θεου μην στα φανε οι πουσταραδες..

OP
OP
P

Provios

Μέλος
Εγγρ.
19 Φεβ 2008
Κριτικές
1
Like
3
Πόντοι
1
@pantremenos ναι το γνώριζα αυτό, έτσι είναι.
@sarouman νομίζω ότι χρειάζεται δικαστική απόφαση για να συμβεί η κατάσχεση. (Δεν είμαι νομικός όμως)

Giorgos46sex

Μέλος
Εγγρ.
23 Δεκ 2011
Like
0
Πόντοι
1
Θελω να ρωτησω κατι για τραπεζες δε βρηκα θεμα για αυτο το βαζω εδω.ειχα 2 πιστωτικες καρτεσ απο εθνικη,πριν 2 χρονια μου τις κλεψανε τις ακυρωσα και δεν εβγαλα νεες συνεχισα ομως να τις αποπληρωνω και προσφατα τις εξοφλησα.η απορια μου ειναι μπορω να τις ξαναβγαλω για να κανω παλι αγορες η αφου τις ειχα ακυρωσει δε γινεται;ευχαριστω για τις απαντησεις

OP
OP
P

Provios

Μέλος
Εγγρ.
19 Φεβ 2008
Κριτικές
1
Like
3
Πόντοι
1
@palermo ακούγεται φίλε μου ότι στις ΔΟΥ ανέβασαν ρυθμούς και ψάχνουν τους πάντες, ακόμη κ' χρόνια ανέργους. Δηλαδή αν κάποιος χρωστά μικρο πόσα στην εφορία και ταυτόχρονα είναι άνεργος, λογικό δεν είναι να καθυστερήσει τον όποιο διακανονισμό της οφειλής του, προκειμένου να διατηρήσει την όποια ελάχιστη καβάτζα του ?
@foufoutos όντως !

OP
OP
P

Provios

Μέλος
Εγγρ.
19 Φεβ 2008
Κριτικές
1
Like
3
Πόντοι
1
Θελω να ρωτησω κατι για τραπεζες δε βρηκα θεμα για αυτο το βαζω εδω.ειχα 2 πιστωτικες καρτεσ απο εθνικη,πριν 2 χρονια μου τις κλεψανε τις ακυρωσα και δεν εβγαλα νεες συνεχισα ομως να τις αποπληρωνω και προσφατα τις εξοφλησα.η απορια μου ειναι μπορω να τις ξαναβγαλω για να κανω παλι αγορες η αφου τις ειχα ακυρωσει δε γινεται;ευχαριστω για τις απαντησεις

Εφ' όσον πλήρεις τις προϋποθέσεις (σταθερό εισόδημα, περιουσιακά στοιχεία κτλ), δεν  πρέπει να υπάρχει πρόβλημα.

palermo

Μέγας
Εγγρ.
18 Φεβ 2006
Κριτικές
140
Like
426
Πόντοι
3.595
@palermo ακούγεται φίλε μου ότι στις ΔΟΥ ανέβασαν ρυθμούς και ψάχνουν τους πάντες, ακόμη κ' χρόνια ανέργους. Δηλαδή αν κάποιος χρωστά μικρο πόσα στην εφορία και ταυτόχρονα είναι άνεργος, λογικό δεν είναι να καθυστερήσει τον όποιο διακανονισμό της οφειλής του, προκειμένου να διατηρήσει την όποια ελάχιστη καβάτζα του ?
@foufoutos όντως !

η εφορία δεν θα κάτσει να ψάξει αν είσαι άνεργος,απλά βλέπει το χρέος...

δεν είναι ελαστική σαν τις τράπεζες να πας να πεις "δεν μπορώ,μειώστε μου τη δόση" κλπ

δεσμεύεται από το νόμο και τις εγκυκλίους για την ρύθμιση των χρεών...αν υπάρχει κάτι για τους ανέργους,δεν το ξέρω προς το παρόν

αλλά όπως σου είπα,99% εξαρτάται από την διάθεση του δικαστικού τμήματος της εφορίας που υπάγεσαι...

σκέψου ότι είναι 2-3 άτομα στο δικαστικό τμήμα για υποθέσεις χιλιάδων φορολογουμένων....

Giorgos46sex

Μέλος
Εγγρ.
23 Δεκ 2011
Like
0
Πόντοι
1
Εφ' όσον πλήρεις τις προϋποθέσεις (σταθερό εισόδημα, περιουσιακά στοιχεία κτλ), δεν  πρέπει να υπάρχει πρόβλημα.
ευχαριστω φιλε,τοτε που τις εβγαλα ηταν οι εποχες που σου βγαζαν δεκα καρτες με ταυτοτητα μονο,τωρα ακουω απο πολλους οτι δυσκολα βγαζεις καρτα για αυτο ρωταω.

OP
OP
P

Provios

Μέλος
Εγγρ.
19 Φεβ 2008
Κριτικές
1
Like
3
Πόντοι
1
η εφορία δεν θα κάτσει να ψάξει αν είσαι άνεργος,απλά βλέπει το χρέος...

δεν είναι ελαστική σαν τις τράπεζες να πας να πεις "δεν μπορώ,μειώστε μου τη δόση" κλπ

δεσμεύεται από το νόμο και τις εγκυκλίους για την ρύθμιση των χρεών...αν υπάρχει κάτι για τους ανέργους,δεν το ξέρω προς το παρόν

αλλά όπως σου είπα,99% εξαρτάται από την διάθεση του δικαστικού τμήματος της εφορίας που υπάγεσαι...

σκέψου ότι είναι 2-3 άτομα στο δικαστικό τμήμα για υποθέσεις χιλιάδων φορολογουμένων....

Πολύ λογικά τ΄όσα λές, έστω και μικρό αλλά είναι ρίσκο τελικά και φούλ αστάθμητο  :-

isidoro

Μέλος
Εγγρ.
8 Οκτ 2010
Κριτικές
10
Like
3
Πόντοι
26
Γνωρίζεται κάτι κύριοι ?

αν ειναι λιγα στα παιρνουν.αν ειναι πολλα σε βαζουν σε λιστα και μετα σε αλλη λιστα και παει λεγοντας

SPEED

Τιμημένος
Εγγρ.
14 Οκτ 2005
Κριτικές
263
Like
141
Πόντοι
7.985
Γνωρίζεται κάτι κύριοι ?

Και που να ξερουμε εμεις εδω ρε τυπε?

Με οικους ανοχης ασχολειται το seit!

jim28

Ανώτερος
Εγγρ.
7 Ιαν 2007
Κριτικές
27
Like
2.411
Πόντοι
6.955
Γνωρίζεται κάτι κύριοι ?

Ως τραπεζικός υπάλληλος σε διαβεβαιώνω οτι "παίζει" το ενδεχόμενο το κράτος να δεσμεύσει λογαριασμό σου πράγμα που σημαίνει οτι δεσμεύεται το υπόλοιπο του καθώς κι όποια κατάθεση γίνει σε αυτον. Στα 7 χρόνια που είμαι στο επάγγελμα το εχω δει μόνο σε μια περίπτωση. 

OP
OP
P

Provios

Μέλος
Εγγρ.
19 Φεβ 2008
Κριτικές
1
Like
3
Πόντοι
1
Ως τραπεζικός υπάλληλος σε διαβεβαιώνω οτι "παίζει" το ενδεχόμενο το κράτος να δεσμεύσει λογαριασμό σου πράγμα που σημαίνει οτι δεσμεύεται το υπόλοιπο του καθώς κι όποια κατάθεση γίνει σε αυτον. Στα 7 χρόνια που είμαι στο επάγγελμα το εχω δει μόνο σε μια περίπτωση.  

@jim28 μήμπως γνωρίζεις απο ποιό ποσό κατάθεσης κ' επάνω βαράει "καμπανάκι", για εμάς τους κοινούς θνητούς ?
( Εξ όσων γνωρίζω προβλέπεται νομοθετικά απο κάποιο πλαφόν κατάθεσης κ' άνω, το πόθεν έσχες )

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom