Νέα

LinkedIn (χρήσιμο εργαλείο για εργασία στην Ελλάδα;)

• Μέλος που άνοιξε το νήμα ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 42
  • Εμφανίσεις 3K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

mario46

Μέλος
Εγγρ.
11 Ιουλ 2009
Like
13
Πόντοι
0
προσοχη σε αγγελιες εργασιας με τρελα χρηματικα ποσα .....στο Linkedln  κρυβουν παδιγουλα...... :tickedoff: :tickedoff: :tickedoff:

kostakis_ss

Σεβαστός
Εγγρ.
18 Μαρ 2008
Κριτικές
29
Like
197
Πόντοι
1.390
ΣΥΝΟΨΙΖΟΝΤΑΣ
Στην Ελλάδα δυστυχώς δεν έχει αξία ούτε να έχεις LinkedIn ούτε τίποτα τέτοιο. Εκτός αν είσαι γιάπης του HR  ή για image και καλά... Επίσης ούτε καν αξίζει να μπαίνεις να κοιτάς αγγελίες εργασίας. Όποιος βάζει αγγελία είτε ζητάνε σκλάβους είτε πολύ εξειδικευμένα προσόντα είτε μεγάλη διαλογή επαγγελματιών για να διαλέξει τον πιο καλό και πιο φτηνό. Αυτό που ύθισται είναι μέσω γνωστών. Εξάλλου εδώ όλα έτσι γίνονται.

+1000000000000

OP
OP
ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Μαρ 2014
Κριτικές
3
Like
7.216
Πόντοι
2.356
ΚΑΙ ΞΑΝΑΛΕΩ ΓΙΑΤΙ ΓΟΥΣΤΑΡΩ ΝΑ ΤΟ ΔΟΥΝ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΨΑΧΝΟΥΝ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ ΓΙΑΠΗΔΕΣ ΚΑΙ SOCIAL ΕΙΔΙΚΟΙ...

Στην Ελλάδα δυστυχώς δεν έχει αξία ούτε να έχεις LinkedIn ούτε τίποτα τέτοιο. Εκτός αν είσαι γιάπης του HR  ή για image και καλά... Επίσης ούτε καν αξίζει να μπαίνεις να κοιτάς αγγελίες εργασίας σε sites. Όποιος βάζει αγγελία είτε ζητάει σκλάβους είτε πολύ εξειδικευμένα προσόντα είτε μεγάλη διαλογή επαγγελματιών για να διαλέξει τον πιο καλό και πιο φτηνό. Αυτό που ύθισται είναι μέσω γνωστών. Εξάλλου εδώ όλα έτσι γίνονται.

ΥΓ. Αν μιλήσετε με εργοδότη θα σας πει πως οι περισσότεροι στην Ελλάδα δεν έχουν προσόντα...

Απάντηση: μωρή κουφάλα, φυσικά μείνανε αυτοί που δεν έχουν τα προσόντα που λες γιατί οι έχοντες προσόντα πήγαν έξω εκεί που πληρώνουν και οχι που δίνουν χαρτζηλίκι.

redmanftw

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
15 Ιαν 2012
Κριτικές
10
Like
96
Πόντοι
376
ανοιξτε καφετερια να κονομησετε...μονο καφετεριες και σουβλακερι ανοιγουν στις μερες μας :rockon: :rockon: :rockon: :rockon:

OP
OP
ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Μαρ 2014
Κριτικές
3
Like
7.216
Πόντοι
2.356
ανοιξτε καφετερια να κονομησετε...μονο καφετεριες και σουβλακερι ανοιγουν στις μερες μας :rockon: :rockon: :rockon: :rockon:
Μπα μια φούσκα είναι. Ασε που ότι χειρότερο είναι να μπλέξεις με frinshise.. μακρια...αναγκαστικά υπαλληλοι....

duskolieggrafi

Τιμημένος
Εγγρ.
22 Μαΐ 2011
Κριτικές
203
Like
5.135
Πόντοι
17.436
LinkedIn έχετε; Τι πιστεύετε γι αυτό; Μήπως είναι περισσότερο εργαλείο αυτοπροβολής (στην Ελλάδα) παρά βοήθειας (όπως στο εξωτερικό); Χρειάζεται κανείς να φτιάξει προφίλ; Επαγγελματικά ενδέχεται να βοηθήσει; Χρειάζεται να έχεις φόρα παρτίδα την επαγγελματική σου ζωή; Να τη βλέπει ο καθένας; Παρεπιτόντως ο καθένας μπορεί να τη δει ακόμα και αν δεν είναι μέλος του LinkedIn, δεν είναι όπως facebook που μπορείς να κρύψεις. Εκεί αντιθέτως δείχνεις... Μου τη σπάει που ενώ το έχει σε πολλές γλώσσες δεν το βάζει στα ελληνικά (η χαρά των εν Ελλάδι "ξενοσπουδαγμένων" να διαφημίσουν τις σπουδές τους). Ξέρω πως εκεί οι ομάδες είναι κλειστές, μπορείς να δικτυωθείς επαγγελματικά στο τομέα σου; Στην Ελλάδα που οι πιο πολλές εργασίες ακόμα και σε σοβαρές εταιρίες με σοβαρότατες αρμοδιότητες και ευθύνες ανατίθενται μέσω γνωστών - συγγενών και φίλων  χρειάζεται ένα τέτοιο εργαλείο; (και πόσες να είναι στην Ελλάδα οι πολυεθνικές πια που θα μπορείς να απευθυνθείς;) Θέλω γνώμες πάνω σε αυτό το θέμα. Μιλάμε πάντα για εργασία στην Ελλάδα.   Για εξωτερικό εννοείται πως χρειάζεται για να μην πω πως απαιτείται.

www.linkedin.com/]https://www.linkedin.com/[/url]

To LinkedIn εμενα με έχει βοηθήσει παρα πολυ. Την πρώτη μου δουλειά τη βρήκα πριν 3,5 περίπου χρονια μετά απο πολλα βιογραφικά, συνεντεύξεις, κόπο και αγωνία. Απο τοτε εχω αλλάξει δυο εταιρίες (πρώτη μετακίνηση εντός Ελλάδας, δεύτερη εξωτερικό) και στις δυο μετακινήσεις ο hiring manager επικοινώνησε μαζί μου μέσω LinkedIn.

Βλέπω πολλοί που έχουν απαντήσει στο θέμα, καθώς και ο θεματοθετης ο ίδιος, βγάζουν πολλή οργή για την κατάσταση στην αγορά εργασίας στην Ελλάδα. Έχουν δίκιο, εχω περάσει κι εγω την αγωνία της αναζήτησης εργασίας και τους καταλαβαίνω, το θέμα όμως ειναι το τι κάνουμε για αυτό; Βλέπουμε τους πολιτικαντηδες να καταστρέφουν το μέλλον μιας ολόκληρης γενιάς και εμεις ξύνουμε τα αρχιδια μας.

redmanftw

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
15 Ιαν 2012
Κριτικές
10
Like
96
Πόντοι
376
Μπα μια φούσκα είναι. Ασε που ότι χειρότερο είναι να μπλέξεις με frinshise.. μακρια...αναγκαστικά υπαλληλοι....
υπαρχουν και τα νανου εαν καποιος θελει να γινει επιχειρηματιας τυπε η και τα μικελ

OP
OP
ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Μαρ 2014
Κριτικές
3
Like
7.216
Πόντοι
2.356
To LinkedIn εμενα με έχει βοηθήσει παρα πολυ. Την πρώτη μου δουλειά τη βρήκα πριν 3,5 περίπου χρονια μετά απο πολλα βιογραφικά, συνεντεύξεις, κόπο και αγωνία. Απο τοτε εχω αλλάξει δυο εταιρίες (πρώτη μετακίνηση εντός Ελλάδας, δεύτερη εξωτερικό) και στις δυο μετακινήσεις ο hiring manager επικοινώνησε μαζί μου μέσω LinkedIn.

Βλέπω πολλοί που έχουν απαντήσει στο θέμα, καθώς και ο θεματοθετης ο ίδιος, βγάζουν πολλή οργή για την κατάσταση στην αγορά εργασίας στην Ελλάδα. Έχουν δίκιο, εχω περάσει κι εγω την αγωνία της αναζήτησης εργασίας και τους καταλαβαίνω, το θέμα όμως ειναι το τι κάνουμε για αυτό; Βλέπουμε τους πολιτικαντηδες να καταστρέφουν το μέλλον μιας ολόκληρης γενιάς και εμεις ξύνουμε τα αρχιδια μας.

Αγαπητέ χρήστη "Δύσκολη Εγγραφή", τη καλησπέρα μου

΄Κοίτα να δεις, το γεγονός ότι βγάζω οργή δεν είναι για το ίδιο το LinkedIn, αντιθέτως, κάθε άλλο. Αυτό που με εκνευρίζει είναι ότι στο εδώ εν Ελλάδι σύστημα παίζει μόνο με γνωριμίες και φίλους. Αλλιώς καταντάς να ανταγωνίζεσαι πάντα κάποιον που θα έχει περισσότερα προσόντα. Και τώρα όσους γνωστούς και να χεις δεν μπορούν να βοηθήσουν καθώς είναι όλοι σχεδόν είτε άνεργοι είτε σε κωλοδουλειές... To hiring εδώ στην Ελλάδα δεν πιάνει και πολύ, γενικά στην Ελλάδα που η αγορά είναι πάρα πολύ μικρή και πάρα πολύ συρρικνωμένη είναι μάταιο να ψάχνεις μέσω hiring. Εκεί απευθύνονται ελάχιστες εταιρίες και όταν ζητάνε σε περνάνε από χίλια κόσκινα... Το "βλέπουμε τους πολιτικαντηδες να καταστρέφουν το μέλλον μιας ολόκληρης γενιάς και εμεις ξύνουμε τα αρχιδια μας." είναι άσχετο θέματος.

OP
OP
ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Μαρ 2014
Κριτικές
3
Like
7.216
Πόντοι
2.356
Έλα ; Για πες λεπτομέρεις !

Όσα βλέπω κλειστά συνέχεια είναι και αν ει ναι ανοιχτά δεν έχουν κόσμο  :-

Είναι εκτός του νήματος. Αλλά επειδή ρωτάς σου απαντώ: Υπάρχουν μονο και μόνο γιατί τα δουλευουν οι ίδιοι οι ιδιοκτήτες για 2 ώρες και  το κόστος είναι περιορισμένο. Ναι έχει μειωθεί η πελατεία άγρια. Επίσης εν γένει: ΚΑΦΕΤΕΡΙΕΣ, ΜΠΑΡ, ΦΟΥΡΝΟΙ κλπ είναι μια τεμπελικη επιχειρηματικότητα που ούτε σοβαρές θέσεις εργασίας δημιουργεί ούτε προοπτικές. Μια φούσκα είναι μέχρι να τελειώσουν τα αποθέματα (να καεί το λίπος), όπως γίνηκε και με τα ενεχυροδανειστήρια.... μαζέψαν ότι είναι να μαζέψουν και έχουν μείνει ελάχιστα... Έτσι πάει στην Ελλάδα η οικονομία. Γι αυτό έχουν ξεσαλώσει οι κάθε λογής αλήτες νεογιάπηδες όταν ζητάνε υπαλλήλους. Πάρτυ κάνουν καθώς οι πιο πολλοί υποψήφιοι εργαζόμενοι είναι έτοιμοι σχεδόν να πληρώνουν αντί να πληρώνονται...

drclaw

Μέλος
Εγγρ.
18 Ιουλ 2014
Like
21
Πόντοι
16
Είναι εκτός του νήματος. Αλλά επειδή ρωτάς σου απαντώ: Υπάρχουν μονο και μόνο γιατί τα δουλευουν οι ίδιοι οι ιδιοκτήτες για 2 ώρες και  το κόστος είναι περιορισμένο. Ναι έχει μειωθεί η πελατεία άγρια. Επίσης εν γένει: ΚΑΦΕΤΕΡΙΕΣ, ΜΠΑΡ, ΦΟΥΡΝΟΙ κλπ είναι μια τεμπελικη επιχειρηματικότητα που ούτε σοβαρές θέσεις εργασίας δημιουργεί ούτε προοπτικές. Μια φούσκα είναι μέχρι να τελειώσουν τα αποθέματα (να καεί το λίπος), όπως γίνηκε και με τα ενεχυροδανειστήρια.... μαζέψαν ότι είναι να μαζέψουν και έχουν μείνει ελάχιστα... Έτσι πάει στην Ελλάδα η οικονομία. Γι αυτό έχουν ξεσαλώσει οι κάθε λογής αλήτες νεογιάπηδες όταν ζητάνε υπαλλήλους. Πάρτυ κάνουν καθώς οι πιο πολλοί υποψήφιοι εργαζόμενοι είναι έτοιμοι σχεδόν να πληρώνουν αντί να πληρώνονται...

Α κατάλαβα. Τα ήξερα αυτά για τα νουνου (ότι δουλεύουν μόνο 2 ώρες τη μέρα κλπ)... Έλεγα μήπως έγινε κάτι άλλο και κατέρρευσαν τελείως ! Ο Έλληνας θέλει να κάθεται και να πληρώνεται για αυτό όλοι ψάχνουν τέτοιες εύκολες λύσεις.

Τώρα για υπόλοιπα που γράφεις... Περίμενε λίγο, έρχεται η ανάπτυξη !  :2funny: :2funny:

dimis74

Ανώτερος
Εγγρ.
30 Σεπ 2005
Κριτικές
10
Like
24
Πόντοι
5.825
Είναι εκτός του νήματος. Αλλά επειδή ρωτάς σου απαντώ: Υπάρχουν μονο και μόνο γιατί τα δουλευουν οι ίδιοι οι ιδιοκτήτες για 2 ώρες και  το κόστος είναι περιορισμένο. Ναι έχει μειωθεί η πελατεία άγρια. Επίσης εν γένει: ΚΑΦΕΤΕΡΙΕΣ, ΜΠΑΡ, ΦΟΥΡΝΟΙ κλπ είναι μια τεμπελικη επιχειρηματικότητα που ούτε σοβαρές θέσεις εργασίας δημιουργεί ούτε προοπτικές. Μια φούσκα είναι μέχρι να τελειώσουν τα αποθέματα (να καεί το λίπος), όπως γίνηκε και με τα ενεχυροδανειστήρια.... μαζέψαν ότι είναι να μαζέψουν και έχουν μείνει ελάχιστα... Έτσι πάει στην Ελλάδα η οικονομία. Γι αυτό έχουν ξεσαλώσει οι κάθε λογής αλήτες νεογιάπηδες όταν ζητάνε υπαλλήλους. Πάρτυ κάνουν καθώς οι πιο πολλοί υποψήφιοι εργαζόμενοι είναι έτοιμοι σχεδόν να πληρώνουν αντί να πληρώνονται...

τι εννοείς με τις μη σοβαρές θέσεις εργασίας;

OP
OP
ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Μαρ 2014
Κριτικές
3
Like
7.216
Πόντοι
2.356
τι εννοείς με τις μη σοβαρές θέσεις εργασίας;

Καλησπέρα Ντίμης74, εξηγώ:

μη σοβαρές θέσεις εργασίας:

Στη συντριπτική τους πλειοψηφία οι ιδιοκτήτες των καφέ και των λοιπών κομματιών την εν Ελλάδι ανάπτυξης (φούρνοι και τα λοιπά) αναζητούν εργαζομένους αναλώσιμους, σκλάβους πως το λένε, άτομα άβουλα, που να μη θέλουν να αναπτυχθούν, να δέχονται χαρτζηλίκι αντί για μισθό με την ευχή των κρατικών νόμων. Δεν είναι η εποχή που η θέση του σερβιτόρου "δίνει" στην οικονομία, αντιθέτως συντηρεί και με το ζόρυ κιολας (κάτι σαν ορός σε εντατική).

dimis74

Ανώτερος
Εγγρ.
30 Σεπ 2005
Κριτικές
10
Like
24
Πόντοι
5.825
συμφωνώ, νομίζω πως αυτή είναι η γενική τάση πάντως... δυστυχώς...
μακροπρόθεσμα πάντως δεν είναι λύση αυτή...

OP
OP
ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Μαρ 2014
Κριτικές
3
Like
7.216
Πόντοι
2.356
Το κακό είναι ότι αν δεν έχεις γνωστούς αναγκαστικά πας και στα Linked In και παντού καθώς η κατάσταση είναι τέτοια που μόνο δουλειες της πλάκας υπάρχουν και όποιες καλες εργασίες υπάρχουν κακοπληρώνονται ή πρεπει να έχεις προσόντα αστροναυτη.

dimis74

Ανώτερος
Εγγρ.
30 Σεπ 2005
Κριτικές
10
Like
24
Πόντοι
5.825
αυτή την περίοδο είναι κακή για τους υπαλλήλους... το πάνω χέρι το έχουν οι εργοδότες...

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom