Νέα

Λεσβος-Χίος 2020 εναντίον Κούλη

• Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 6 άτομα (0 μέλη και 6 επισκέπτες)

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
304
Πόντοι
386
Γιατί δεν του ζητάτε τότε και εκείνου να φιλοξενήσει 2-3 αυγανούς? από εμένα ζητάτε...και προφανώς και ο μηταράκης δεν έχει απελάσει ακόμα κανέναν πρόσφυγα...

Λαθος εσυ ζητας απο μας. Εμεις δεν ειμαστε αλληλεγγυοι. Εσυ εισαι αλλα θες αλληλεγγυη με τα δικα μας λεφτα ( και κοστος σε αλλα επιπεδα που συνεπαγεται να επωμιστουμε εμεις).

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.277
Πόντοι
8.006
Το αποτέλεσμα ιδιο κ χειρότερο

ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ
γεμίσαμε ΜΑΝΤΗΛΕΣ
Τύπε εγω ειμαι απο την Χιο

Κανεναν δεν ενοχλει η μαντηλα περισσοτερο απο εμενα, που καταγομαι απο ενα νησι που ο ισλαμισμος προκαλεσε ποταμους αιματος

Αλλά πρεπει να γινονται καποια πραγματα με τον ενδεδειμενο τροπο

Λιάρης5695236

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Ιαν 2014
Like
199
Πόντοι
166
Εαν ήταν προσφυγικό το πρόβλημα, θα μπορούσε να λυθεί με την ευρώπη, να σταματήσουν οι συρράξεις κλπ. είναι μεταναστευτικό το πρόβλημα, εκατοντάδες εκατομμύρια θέλουν να ζήσουν καλύτερα απο ό,τι ζουν στη χώρα τους και τους ελκύει  ο δυτικός τρόπος ζωής, αυτό δεν μπορεί να το λύσει η ευρώπη, τί να κάνει, να κατεβάσει το βιοτικό της επίπεδο στο επίπεδο του μπαγκλαντες? μόνο αν τους πρώτους που έρχονται τους έχεις σε άσχημες συνθήκες θα δοθεί το σήμα σε επόμενους να μην πουλήσουν το νεφρό τους για να δώσουν τα λεφτά που θέλουν οι λαθροδιακινητές και να κάτσουν στ αυγά τους, γιατί μπορεί τελικά να βρουν χειρότερες συνθήκες από ό,τι είναι τώρα.
Πρώτων γιατί το λέμε και δεν σταματάνε οι συρράξεις. Δεν σταματάνε όμως.

Δεύτερον όσα στρατόπεδα συγκέντρωσης και να φτιάξουν στην Ελλάδα..ακόμα και στο Κολωνάκι να το φέρουν...χειρότερες συνθήκες από εκεί που ήρθαν δεν θα βρούν.

Είναι μια παγκόσμια πραγματικότητα..οι ροές δεν θα σταματήσουν ποτέ. Αν θέλουν να σταματήσουν οι ροές πρέπει να αλλάξει η γεωπολιτική και κατ επέκταση οικονομική κατάσταση της περιοχής εκείνης. Αλλά αυτά είναι παραμύθια για παιδιά δεν πρόκειται να γίνουν ποτέ.

Το ότι θα έρχονται είναι δεδομένο. Το πως θα τους αντιμετωπίσουμε είναι το ζητούμενο. Αλλιώς να σας αντιστρέψω το επιχείρημα και να σας ρωτήσω αν εσείς είστε διατεθειμένοι να οπλίσετε και να ρίξετε τη ρουκέτα στην βάρκα με τους πρόσφυγες.

Γιατί αν δεν είστε τότε τι λέμε?

Λιάρης5695236

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Ιαν 2014
Like
199
Πόντοι
166
Λαθος εσυ ζητας απο μας. Εμεις δεν ειμαστε αλληλεγγυοι. Εσυ εισαι αλλα θες αλληλεγγυη με τα δικα μας λεφτα ( και κοστος σε αλλα επιπεδα που συνεπαγεται να επωμιστουμε εμεις).
Εσύ τύπε Σεβαλιέ θα πάταγες το κουμπί να φύγει η ρουκέτα και να καθαρίσει 20 άτομα με παιδάκια και μανάδες ανάμεσα τους?

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.277
Πόντοι
8.006
Το ολο θεμα παντως ειναι κατι σαν την αποικιοκρατια απο την αναποδη.

Καποτε τα εθνη αυτα, εκαναν αγωνα να διωξουν τους ευρωπαιους αποκιοκρατες για να ειναι ανεξαρτητοι και να ζουν ελευθεροι και κυριαρχοι στις πατριδες τους.

Και μερικες δεκαετιες μετα, τρεχουν οι ιδιοι να βρουν τους αποικιοκρατες τους για να ζησουν στις χώρες που καποτε τους διοικουσαν.

Ε αν ειναι ετσι ας ξαναπανε οι ευρωπαιοι στις χωρες αυτες να τις κανουν αποικιες, να ανεβασουν το βιοτικο επιπεδο και να ειμαστε ολοι ευχαριστημενοι

Λιάρης5695236

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Ιαν 2014
Like
199
Πόντοι
166
Τους πρόλαβε η μαμά αμέρικα άλεξ...πήγε εκεί και τους γέμισε freedom

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
304
Πόντοι
386
Εσύ τύπε Σεβαλιέ θα πάταγες το κουμπί να φύγει η ρουκέτα και να καθαρίσει 20 άτομα με παιδάκια και μανάδες ανάμεσα τους?

Οχι. Δε μου εκαναν τιποτα οι ανθρωποι. Απλα δε θελω να μπουν στη χωρα μου.
Αν καποιος θελει να μπουν θα απαιτησω να πληρωσει για τις αναγκες τους ωστε να ζουν αξιοπρεπως.
Και προτεινω να ιδρυθει ταμειο και ιδρυμα που θα βαζουν εθελοντικα χρηματα οσοι θελουν.
Να καλυπτεται αποκλειστικα απο εθελοντικες εισφορες και ουτε ενα σεντ απο το κρατος ουτε αμεσα ουτε εμμεσα ( πχ κρατικα χρηματοδουομενες ΜΚΟ).Χρηματοδοτες αποκλειστικα φυσικα προσωπα.Και ας αγορασει εκτασεις, να κανει υποδομες, να καλυπτει αναγκες , να πληρωνει ενοικια κλπ.

BAKALIS74

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
28 Ιουν 2012
Like
2.050
Πόντοι
456

Λιάρης5695236

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Ιαν 2014
Like
199
Πόντοι
166
Οχι. Δε μου εκαναν τιποτα οι ανθρωποι. Απλα δε θελω να μπουν στη χωρα μου.
Αν καποιος θελει να μπουν θα απαιτησω να πληρωσει για τις αναγκες τους ωστε να ζουν αξιοπρεπως.
Και προτεινω να ιδρυθει ταμειο και ιδρυμα που θα βαζουν εθελοντικα χρηματα οσοι θελουν.
Να καλυπτεται αποκλειστικα απο εθελοντικες εισφορες και ουτε ενα σεντ απο το κρατος ουτε αμεσα ουτε εμμεσα ( πχ κρατικα χρηματοδουομενες ΜΚΟ).Χρηματοδοτες αποκλειστικα φυσικα προσωπα.Και ας αγορασει εκτασεις, να κανει υποδομες, να καλυπτει αναγκες , να πληρωνει ενοικια κλπ.
Άρα γιατί πρέπει εγώ που δεν θέλω να τους πετάξουμε στην θάλασσα να τους φιλοξενήσω στο σπίτι μου αλλά εσύ που δεν τους θέλεις στην χώρα σου δεν πρέπει να πας να φυλάξεις τα σύνορα?

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.277
Πόντοι
8.006
Περιπολίες μάλλον.Τελευταια έχουμε κάθε μέρα περιπολίες με ελικόπτερα,δικά μας!
Το καλοκαιρι στη Χιο βλεπαμε και τα ελικοπτερα που εκαναν περιπολιες κατα μηκος της ακτογραμμης

Ισως τεθηκε σε εφαρμογη το σχεδιο που ελεγε ο Κουλης για αυξημενη επιτηρηση των συνορων

Για να δουμε

Λιάρης5695236

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Ιαν 2014
Like
199
Πόντοι
166

AntonisAnt2

Μέλος
Εγγρ.
19 Αυγ 2017
Κριτικές
1
Like
531
Πόντοι
96
Δεύτερον όσα στρατόπεδα συγκέντρωσης και να φτιάξουν στην Ελλάδα..ακόμα και στο Κολωνάκι να το φέρουν...χειρότερες συνθήκες από εκεί που ήρθαν δεν θα βρούν.

λαθος ... με το που φτιαχτει το πρωτο θα σταματησουν να ερχονται

ο δενδιας το 2014 μονο την αμυγδαλεζα ειχε και καταφερε να μηδενισει τις ροες

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
304
Πόντοι
386
Το ολο θεμα παντως ειναι κατι σαν την αποικιοκρατια απο την αναποδη.

Καποτε τα εθνη αυτα, εκαναν αγωνα να διωξουν τους ευρωπαιους αποκιοκρατες για να ειναι ανεξαρτητοι και να ζουν ελευθεροι και κυριαρχοι στις πατριδες τους.

Και μερικες δεκαετιες μετα, τρεχουν οι ιδιοι να βρουν τους αποικιοκρατες τους για να ζησουν στις χώρες που καποτε τους διοικουσαν.

Ε αν ειναι ετσι ας ξαναπανε οι ευρωπαιοι στις χωρες αυτες να τις κανουν αποικιες, να ανεβασουν το βιοτικο επιπεδο και να ειμαστε ολοι ευχαριστημενοι

Καλα τυπε ειναι και λιγο μυθος. Στις ασιατικες και αφρικανικες χωρες, τα τελευταια χρονια συγκριτικα το βιοτικο επιπεδο εχει ανεβει.Βεβαιως απεχει πολυ απο το ευρωπαικο, και βεβαιως δεν ισχυει για ολα τα τμηματα του πληθυσμου.
Αλλα σε συγκριση με το πως ηταν προηγουμενες δεκαετιες εχει ανεβει και ειναι σε ανοδο πολλοι δεικτες .
Οσο για πολεμους, αυτο ουτε τωρινο φαινομενο ειναι, ουτε φυσικα περα απο τα συνορα μας γενικα και αοριστα διεξαγονται ακαταπαυστα πολεμοι. Αυτοι γινοντια σε συγκεκριμενα μερη και χρονικα διαστηματα.
Και οχι σε μια αγνωστη μακρινη γωνια, αλλα στη γειτονικη μας Γιουγκοσλαβια εγινε πολεμος πριν μερικα χρονια. Δεν ειδαμε ουτε δραματα ουτε ουρες "προσφυγων" ουτε τιποτα. Στους οποιους πραγματικους προσφυγες του πολεμου αυτου μια χαρα σταθηκε η Ελλαδα.
Το κινητρο των συγκεκριμενων που πανε,και απο προσωπικη εμπειρια, ειναι πρωτον τα γενναια επιδοματα ακομη και σπιτια στη Σουηδια πχ και η συνδεση με τιποτα συγγενεις εαν εχουν σηκωσει τιποτα χρηματα, για να τους παρουν στις δουλειες που αυτοι εχουν ηδη εκει.
Τα αλλα μελοδραματα, ειναι για την κονομα και τη μπιζνα και τιποτα αλλο.

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.277
Πόντοι
8.006
λαθος ... με το που φτιαχτει το πρωτο θα σταματησουν να ερχονται

ο δενδιας το 2014 μονο την αμυγδαλεζα ειχε και καταφερε να μηδενισει τις ροες
Ρε γμτ αυτο το απλο γιατι δεν το καταλαβαινουν ολοι?

BAKALIS74

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
28 Ιουν 2012
Like
2.050
Πόντοι
456
Ε τώρα ρε τυπε τι να γίνει να ποστάρω και εγώ φωτογραφίες με γυναικόπεδα που σώζανε στα νησιά από τα νερα? έχει νόημα?

σημερινά είναι αυτά, αυτούς που πηγαίνουν οι τούρκοι στα σύνορα, που οι περισσότεροι είναι τζιχαντιστές. δε νομίζω να έχεις κανείς αμφιβολία οτι στο όνομα της αλληλεγγύης προς κάποιους χιλιάδες πρόσφυγες έχουν μπουκάρει εκατοντάδες χιλιάδες οικονομικοί λαθρομετανάστες, και στο όνομα αλληλεγγύης προς κάποοιες χιλιάδες γυναικόπαιδα έχουν μπουκάρει εκατοντάδες χιλιάδες μαντραχαλαίοι.

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
304
Πόντοι
386
Άρα γιατί πρέπει εγώ που δεν θέλω να τους πετάξουμε στην θάλασσα να τους φιλοξενήσω στο σπίτι μου αλλά εσύ που δεν τους θέλεις στην χώρα σου δεν πρέπει να πας να φυλάξεις τα σύνορα?

Γιατι ρε τυπε εγω πληρωνω και θελω να πληρωσω για αυτους που φυλανε τα συνορα για λογαριασμο μου.
Εσυ γιατι δε θες να πληρωσεις για αυτους τους ανθρωπους για να βοηθηθουν δε καταλαβα.
Αν γινει εθελοντικο ταμειο θα βαλεις η μπα?

lostre_

Μέλος
Εγγρ.
30 Αυγ 2019
Like
10
Πόντοι
1
Εντωμεταξύ 21 συλλήψεις σε Λέσβο και Χίο για τα επεισόδια. Όλες αφορούν το ξεβρακωμα των μπάτσων στα ξενοδοχεία. 4 συλλήψεις στην Λεσβο για ντου σε ξενοδοχείο, που ήταν άδειο όμως εκείνη την ώρα. Θα ακολουθήσουν κι άλλες. Πολλοί που συμμετείχαν σε συγκρούσεις έκαναν το λάθος και τα αναμετεδωσαν στα σοσιαλ μηντια, ενώ έπαιξε ρόλο και ο παράγοντας ρουφιανιά... Δεν διορθωνομαστε σα λαος

nordalta

Μέλος
Εγγρ.
2 Μαρ 2014
Like
389
Πόντοι
36
Καλα τυπε ειναι και λιγο μυθος. Στις ασιατικες και αφρικανικες χωρες, τα τελευταια χρονια συγκριτικα το βιοτικο επιπεδο εχει ανεβει.Βεβαιως απεχει πολυ απο το ευρωπαικο, και βεβαιως δεν ισχυει για ολα τα τμηματα του πληθυσμου.
Αλλα σε συγκριση με το πως ηταν προηγουμενες δεκαετιες εχει ανεβει και ειναι σε ανοδο πολλοι δεικτες .
Οσο για πολεμους, αυτο ουτε τωρινο φαινομενο ειναι, ουτε φυσικα περα απο τα συνορα μας γενικα και αοριστα διεξαγονται ακαταπαυστα πολεμοι. Αυτοι γινοντια σε συγκεκριμενα μερη και χρονικα διαστηματα.
Και οχι σε μια αγνωστη μακρινη γωνια, αλλα στη γειτονικη μας Γιουγκοσλαβια εγινε πολεμος πριν μερικα χρονια. Δεν ειδαμε ουτε δραματα ουτε ουρες "προσφυγων" ουτε τιποτα. Στους οποιους πραγματικους προσφυγες του πολεμου αυτου μια χαρα σταθηκε η Ελλαδα.
Το κινητρο των συγκεκριμενων που πανε,και απο προσωπικη εμπειρια, ειναι πρωτον τα γενναια επιδοματα ακομη και σπιτια στη Σουηδια πχ και η συνδεση με τιποτα συγγενεις εαν εχουν σηκωσει τιποτα χρηματα, για να τους παρουν στις δουλειες που αυτοι εχουν ηδη εκει.
Τα αλλα μελοδραματα, ειναι για την κονομα και τη μπιζνα και τιποτα αλλο.
προσφατα πηγα νταρ ελ σαλαμ τανζανια και επαθα πλακα,με τα κτηρια καιοχι μονο  μονο,καθαριοτητα στους δρομους,ενταξει υπαρχει η φτωχια αλλα...

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom