Σου γράφω από ένα από αυτά τα δύο νησιά που μένω εδώ και δεκαετίες-η γυναίκα μου ντόπια, εγώ ξένος. Το κράτος οφείλει να προστατέψει τους κατοίκους από τον χειρότερο εαυτό τους. Για αυτό απαγορεύονται τα ναρκωτικά, υπάρχουν περιορισμοί στην οδήγηση με χρήση αλκοόλ κτλ. Ακούω βερεσέ τα περί νησιωτών που αξίζουν το νόμπελ ειρήνης. Η Χίος έχει κατα κεφαλήν τις περισσότερες καταθέσεις πανελλήνια και είναι ο νομός με τη μεγαλύτερη φοροδιαφυγή. Ξοδεύονται εκατομμύρια σε ιδιαίτερα μαθήματα για αυτό είναι κι ο νομός με την απόλυτα συντριπτική επιτυχία στις πανελλήνιες. Έχει πληθωρισμό ιατρών και φαρμακείων και όλοι δουλεύουμε cash, χωρίς αποδείξεις. Δυστυχώς δεν αγαπούν τα γράμματα όμως-όταν ο πρώτος μισθός στο κλειστό επάγγελμα της χιώτικης ναυτιλίας είναι 5χιλιάρικα σε 25χρονο. Το αποτέλεσμα είναι αυτό που βλέπετε. Μαγκιές-να δέρνουν στα δωμάτια 20χρονους ένστολους και απειλές στακοινωνικά δίκτυα ότι θα βγάλουν τα όπλα-κάποιοι τα έχουν βγάλει Αλλά οι σύγχρονες δημοκρατικές δυτικές χώρες, όπως η Ελλάδα, καθυστερούν λίγο, είναι ίδιον της δημοκρατίας η συζήτηση. Μην έχετε αυταπάτες όμως όπως οι νησιώτες που πανηγυρίζουν από κάτω μου ότι "νίκησαν". Το κράτος ανασυντάσσεται και επαναλαμβάνει Άλεξ. (που έχεις την εκτίμηση όλων μας...)