Νέα

Λέσβιοι εναντίον ΟΛΚΕ

• Μέλος που άνοιξε το νήμα sonyp900
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 13
  • Εμφανίσεις 1K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

sonyp900

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
16 Σεπ 2005
Like
25
Πόντοι
66
Ασφαλιστικά μέτρα κατά της Ομοφυλοφιλικής Λεσβιακής Κοινότητας Ελλάδας (ΟΛΚΕ) κατέθεσαν τρεις κάτοικοι της Λέσβου, διεκδικώντας την... αποκλειστικότητα στο όνομα του νησιού για τον προσδιορισμό των καταγόμενων από τη Λέσβο.  :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:

Όπως υποστηρίζουν οι τρεις Λέσβιοι, η χρήση της λέξης με στόχο τον σεξουαλικό προσανατολισμό ορισμένων γυναικών «προσβάλλει παρανόμως την ιστορική και γεωγραφική ταυτότητα και προσωπικότητά τους».

Μάλιστα στο περιοδικό ενός εκ των τριών προσφευγόντων, αναφέρεται μεταξύ άλλων: «Αποφασίσαμε να αντιδράσουμε ως Λέσβιοι σε ένα παγκόσμιο φαινόμενο, το οποίο θεωρούμε ότι υποκρύπτει μία απρόκλητη επιθετικότητα ή ρατσισμό κάποιων ιδιόρρυθμων ατόμων εναντίον όσων δεν χαρακτηρίζονται από αντίστοιχες ιδιορρυθμίες.»

Ο εκδότης του περιοδικού «Δαυλός», Δημήτρης Λάμπρου, είπε στα Νέα της Τετάρτης  συμπλήρωσε ότι τα ασφαλιστικά μέτρα είναι μία καθαρά αμυντική στάση, «αφού αισθανόμαστε ότι κλέβουν κάτι δικό μας».

Από την πλευρά τους, μέλη της ΟΛΚΕ μιλούν για γελοιότητες. «Πρόκειται για έναν όρο που δεν χρησιμοποιήσαμε εμείς για πρώτη φορά. Αντίθετα τον υιοθετήσαμε από τα ξένα ευρωπαϊκά και αμερικανικά κινήματα, από τη Βρετανία μέχρι τη Ρωσία» δήλωσε η εκπρόσωπος της Κοινότητας Ευαγγελία Βλάμη.

Η υπόθεση θα εκδικασθεί στις 10 Ιουνίου στο Πρωτοδικείο Αθηνών, όπου και θα αποφασιστεί για το αν οι όροι «λεσβία» και «λεσβιακή» θα συνεχίσουν να χαρακτηρίζουν τις γυναίκες με διαφορετικό σεξουαλικό προσανατολισμό.

«Και αν η απόφαση μας δικαιώσει, θα προσφύγουμε και στα διεθνή δικαστήρια για να απαγορευθεί η χρήση της λέξης και από τις ξένες οργανώσεις» πρόσθεσε ο κ. Λάμπρου.

tomito

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
15 Μαΐ 2006
Κριτικές
3
Like
164
Πόντοι
166
313.jpg

voltaire45

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Δεκ 2005
Κριτικές
1
Like
1.906
Πόντοι
366
Είναι λίγο αστείος ο τύπος.

Αυτό τον πείραξε τώρα;;;

Άλλωστε το νησί κανένας δεν το λέει Λέσβο. Όλοι Μυτιλήνη το λένε και ας μην εννοούνε την πρωτεύουσα.
Δηλαδή λέει κανένας είμαι Λέσβιος;;; Και αυτός το βάζει μέσα σε επεξηγηματικές παρενθέσεις.

Και ας τους κάνει και μήνυση στα διεθνή δικαστήρια να μην χρησιμοποιούν και τον επιθετικό προσδιορισμό σαπφικός (sapphic).
Μόνον tsivitziloudes, you know.

Και τους Ερεσσιώτες της Σκάλας τους ρώτησε;;;

Μωρέ, δεν κοιτάει να φτιάξει λίγο το κρασί του λέω εγώ.

PASTELI

Μέλος
Εγγρ.
12 Μαΐ 2006
Κριτικές
10
Like
39
Πόντοι
11
το σημα του δαυλος απο που το εχει ΚΛΕΨΕΙ? ιδιο με της Νεας δημοκρατιας (μακρια απο μας) ειναι... οσοι νεοδημοκρατες εδω συνασπιστειτε να του κανετε μια αγωγουλα...

tomito

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
15 Μαΐ 2006
Κριτικές
3
Like
164
Πόντοι
166
Η αλήθεια είναι ότι σπανίως η δικαίωση είναι δικαστική αλλά
κυρίως ηθική.
Δυστυχώς κάποια πράγματα έχουνε επιβληθεί επί χρόνια.
Δεν ανατρέπονται ευκολα απλά και μόνο με μια δικαστική απόφαση.

Το έχεις δοκιμάσει το κρασί του Βολταίρε;

alphonso

Τιμημένος
Εγγρ.
17 Οκτ 2007
Κριτικές
3
Like
4.940
Πόντοι
606
οπως και να'χει η συνδεση της λεσβου με τις λεσβιες αποτελει διαφημιση για το νησι

voltaire45

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Δεκ 2005
Κριτικές
1
Like
1.906
Πόντοι
366
Το έχεις δοκιμάσει το κρασί του Βολταίρε;

Ναι, και έχω επισκεφθεί και το οινοποιείο.

Σε ένα νησί όπου ο πήχης είναι πολύ ψηλά λόγω του ούζου χρειάζεται σημαντική προσπάθεια για να φτιάξεις καλό κρασί.
Ιδιαίτερα από μία ποικιλία που δεν είναι διαδεδομένη και είναι οινικά "άγνωστη".

Από την μία πλευρά αυτό απαιτεί θάρρος και το αναγνωρίζω (δεν ξέρω αν βοήθησαν επιδοτήσεις και Interreg) αλλά από την άλλη θέλει επιμονή και ταλέντο.

tomito

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
15 Μαΐ 2006
Κριτικές
3
Like
164
Πόντοι
166
οπως και να'χει η συνδεση της λεσβου με τις λεσβιες αποτελει διαφημιση για το νησι

Δεν ξέρω τι αποτελεί, αλλά δεν νομίζω να ήταν κανένας χαρούμενος αν το τοπωνυμικό του γινόταν χαρακτηριστικό κάποιας ιδιαιτερότητας.

voltaire45

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Δεκ 2005
Κριτικές
1
Like
1.906
Πόντοι
366
Δεν ξέρω τι αποτελεί, αλλά δεν νομίζω να ήταν κανένας χαρούμενος αν το τοπωνυμικό του γινόταν χαρακτηριστικό κάποιας ιδιαιτερότητας.

πχ Βολιώτες = Αυστριακοί;;

Οτιδήποτε και αν σημαίνει το παραπάνω.

Πάντως σε όλες τις χώρες και τις κουλτούρες συναντάται η σύνδεση γεωγραφικών περιοχών με τα χαρακτηρισμούς και υποτιθέμενες ιδιότητες των κατοίκων τους.

Εδώ όμως έχουμε δικαστήρια γιατί κάποιος θεωρεί την συγκεκριμένη "ιδιομορφία" ως μη ηθική και υποτιμητική.
Δεν υπάρχει καμία διαφορά από τον Χριστόδουλο που την θεωρούσε "κουσούρι".

Αν καταλάβαινε ότι είναι απλά ένας προσδιορισμός σεξουαλικής προτίμησης και δεν υπάρχει τίποτε προσβλητικό δεν θα υπήρχε πρόβλημα.
Δηλαδή αν το επίθετο Λέσβιος ήταν συνώνυμο του μεγάλου γαμιά θα είχε ή δεν θα είχε πρόβλημα;

tomito

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
15 Μαΐ 2006
Κριτικές
3
Like
164
Πόντοι
166
πχ Βολιώτες = Αυστριακοί;;Οτιδήποτε και αν σημαίνει το παραπάνω.

Πάντως σε όλες τις χώρες και τις κουλτούρες συναντάται η σύνδεση γεωγραφικών περιοχών με τα χαρακτηρισμούς και υποτιθέμενες ιδιότητες των κατοίκων τους.
Εδώ όμως έχουμε δικαστήρια γιατί κάποιος θεωρεί την συγκεκριμένη "ιδιομορφία" ως μη ηθική και υποτιμητική.
Δεν υπάρχει καμία διαφορά από τον Χριστόδουλο που την θεωρούσε "κουσούρι".
Αν καταλάβαινε ότι είναι απλά ένας προσδιορισμός σεξουαλικής προτίμησης και δεν υπάρχει τίποτε προσβλητικό δεν θα υπήρχε πρόβλημα.
Δηλαδή αν το επίθετο Λέσβιος ήταν συνώνυμο του μεγάλου γαμιά θα είχε ή δεν θα είχε πρόβλημα;

Eσύ κάτι ξέρεις Βολταίρε για το πρώτο. :think:
Για τα υπόλοιπα συμφωνώ.
Για το τελευταίο τι να σου πω; Δεν το ξέρω αυτό, μόνο υποθέσεις μπορούμε να κάνουμε.
Εμένα λχ με ενοχλούσε και με ενοχλει ακόμη η φράση "Τα Ελγίνεια" ή "Τα Μάρμαρα"...
Γλυπτά είναι. Ούτε "μάρμαρα" ούτε "Ελγίνεια"

Annoush

Μέλος
Εγγρ.
25 Ιουλ 2007
Like
2
Πόντοι
6
παραπονιουνται και οι Ρωμαιοι για την ερωμενη του Κάτουλλου την Λέσβια? (το ονομα της το ειχε δωσει ο Κατουλλος, μαλλον την ελεγαν Κλωντια)

Sexpeare in Luv

Μέλος
Εγγρ.
25 Ιαν 2008
Like
2
Πόντοι
6
Πάντως ακόμα και στις ΗΠΑ που τις λένε DYKES το παρακάτω videaki από South Park πιστεύω πως πρέπει να γίνει ο βασικός πυλώνας οποιασδήποτε εκστρατείας...

THIS IS LESBOS!!!!

[youtube=425,350]<object width="425" height="355"><param name="movie" value="
"></param><param name="wmode" value="transparent"></param><embed src="
" type="application/x-shockwave-flash" wmode="transparent" width="425" height="355"></embed></object>[/youtube]

Annoush

Μέλος
Εγγρ.
25 Ιουλ 2007
Like
2
Πόντοι
6
χαχα ο μιστερ γκαρισον ως λεσβια- θεος!

Stories

Νέο!

Stories