Νέα

Λειτουργια Excel

• Μέλος που άνοιξε το νήμα duskolieggrafi
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 17
  • Εμφανίσεις 1K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

duskolieggrafi

Τιμημένος
Εγγρ.
22 Μαΐ 2011
Κριτικές
203
Like
5.132
Πόντοι
17.436
Ψαχνω να βρω αν μπορει το Excel να υποστηριξει την εξης εφαρμογη:

Ολυμπιακος
ΠΑΟ
ΑΕΚ
ΠΑΟΚ
Αρης
κτλ
κτλ

Η καθεμια απο τις ομαδες να εχει διπλα της ενα τετραγωνακι και επιλεγοντας/τικαροντας το να ερχονται οι βαθμοι της ομαδας και να αθροιζονται. Εστω οτι ο Ολυμπιακος εχει 40 β, ο ΠΑΟ 38 και Αεκ 35, αν τικαρω ΠΑΟ και ΑΕΚ θα φανει στο φυλλο μου το συνολο των βαθμων 73.

Το παραδειγμα με τις ομαδες ειναι τυχαιο, το εβαλα ως παραδειγμα! Αντι για ομαδες μπορειτε να θεωρησετε ονοματα και αντι βαθμων μισθους!

Γενικα ξερετε καποιο βιβλιο, site για προχωρημενο Excel 2010?

Ψωριάρης

Μέλος
Εγγρ.
17 Δεκ 2007
Κριτικές
9
Like
23
Πόντοι
16
Προφανώς και γίνεται - το excel είναι τρομακτικά δυνατό εργαλείο.
Από βιβλία προτείνω το official της Microsoft. 

OP
OP
duskolieggrafi

duskolieggrafi

Τιμημένος
Εγγρ.
22 Μαΐ 2011
Κριτικές
203
Like
5.132
Πόντοι
17.436
Προφανώς και γίνεται - το excel είναι τρομακτικά δυνατό εργαλείο.
Από βιβλία προτείνω το official της Microsoft. 

Καταρχην σε ευχαριστω για την απαντηση. Οτι καπως γινεται το φανταζομαι, το θεμα ειναι πως? official της Microsoft τι εννοεις, υπαρχει καποιος online guide?

SOUTZ

Ανώτερος
Εγγρ.
21 Απρ 2006
Κριτικές
16
Like
21
Πόντοι
5.775
φιλαρακι, μην παρεις κανενα βιβλιο... με λιγο googleing θα βρεις οτι θες!!!
ειναι θεμα συναρτησεων. εαν εχεις και ελληνικο excel τοτε η βοηθεια ειναι στα ελληνικα και στις συναρτησεις θα σε βοηθησει πολυ.

Geopasas

Μέλος
Εγγρ.
16 Αυγ 2011
Κριτικές
20
Like
164
Πόντοι
11
Googlare excel help και θα βρεις τα πάντα :)

dimis74

Ανώτερος
Εγγρ.
30 Σεπ 2005
Κριτικές
10
Like
19
Πόντοι
5.825
δεν χρειάζεται να πάρεις βιβλίο, εκτός αν θέλεις να μάθεις τα βασικά. ότι θέλεις το κάνεις google και 99,9% θα έχεις την απάντηση στο ερώτημά σου

Ψωριάρης

Μέλος
Εγγρ.
17 Δεκ 2007
Κριτικές
9
Like
23
Πόντοι
16
Εγώ είχα αγοράσει το επίσημο βιβλίο της microsoft για το excel , παλιότερη έκδοση βέβαια ... ομολογώ πως με βοήθησε πολύ , έμαθα πράγματα που δεν γνώριζα πως γίνονταν .
Σαφώς και μπορείς να βρεις online απαντήσεις , αλλά νομίζω πως ενα βιβλίο σε βοηθά περισσότερο , το έχεις πάντα δίπλα σου και σου δίνει εμπεριστατωμένες απαντήσεις , είναι καλή επένδυση.

gl

Μέγας
Εγγρ.
6 Ιουλ 2009
Κριτικές
475
Like
502
Πόντοι
4.906
Καταρχην σε ευχαριστω για την απαντηση. Οτι καπως γινεται το φανταζομαι, το θεμα ειναι πως? official της Microsoft τι εννοεις, υπαρχει καποιος online guide?
Κώδικας:
[URL unfurl="true"]http://megaupload.com/?d=60PP9S2O
URL]]

SOUTZ

Ανώτερος
Εγγρ.
21 Απρ 2006
Κριτικές
16
Like
21
Πόντοι
5.775
αυτο που θες βεβαια με κουμπακι να βγαινει το αποτελεσμα ειναι θεμα VBA οποτε γινεται λιγο πιο πολυπλοκο το θεμα αλλα υπαρχει λυση χωρις βιβλιο.

qertq

Μέλος
Εγγρ.
17 Ιουλ 2011
Κριτικές
1
Like
247
Πόντοι
36
Ψαχνω να βρω αν μπορει το Excel να υποστηριξει την εξης εφαρμογη:

Ολυμπιακος
ΠΑΟ
ΑΕΚ
ΠΑΟΚ
Αρης
κτλ
κτλ

Η καθεμια απο τις ομαδες να εχει διπλα της ενα τετραγωνακι και επιλεγοντας/τικαροντας το να ερχονται οι βαθμοι της ομαδας και να αθροιζονται. Εστω οτι ο Ολυμπιακος εχει 40 β, ο ΠΑΟ 38 και Αεκ 35, αν τικαρω ΠΑΟ και ΑΕΚ θα φανει στο φυλλο μου το συνολο των βαθμων 73.

Το παραδειγμα με τις ομαδες ειναι τυχαιο, το εβαλα ως παραδειγμα! Αντι για ομαδες μπορειτε να θεωρησετε ονοματα και αντι βαθμων μισθους!

Γενικα ξερετε καποιο βιβλιο, site για προχωρημενο Excel 2010?
πλακα μας κανεις ? Το EXCEL  ΜΠΟΡΕΙς ΝΑ ΓΡΑΨΕΙς ΚΩΔΙΚΑ  ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΑΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΓΑΜΗ ειναι πολλη δυνατο εργαλειο μην κοιτας που οι πιο πολλη δεν το χρησιμοποιουν ετσι !!!ειναι γιατι δεν ξερουν

OP
OP
duskolieggrafi

duskolieggrafi

Τιμημένος
Εγγρ.
22 Μαΐ 2011
Κριτικές
203
Like
5.132
Πόντοι
17.436
πλακα μας κανεις ? Το EXCEL  ΜΠΟΡΕΙς ΝΑ ΓΡΑΨΕΙς ΚΩΔΙΚΑ  ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΑΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΓΑΜΗ ειναι πολλη δυνατο εργαλειο μην κοιτας που οι πιο πολλη δεν το χρησιμοποιουν ετσι !!!ειναι γιατι δεν ξερουν

Τυπε μου μια χαρα, μπορεις να μου πεις τι κωδικας απαιτειται στη συγκεκριμενη περιπτωση και γενικα εχεις να προτεινεις καποιο βιβλιο/pdf/λινκ να διαβασω για να μαθω κι εγω αυτα τα κολπα?

andidote1

Μέλος
Εγγρ.
30 Απρ 2008
Κριτικές
3
Like
0
Πόντοι
0
Αν βαριέσαι ή θέλεις να το φτιάξεις στα γρήγορα, δοκίμασε το εξής:

Στη στήλη Α γράψε το όνομα των ομάδων
Στη στήλη Β βάλε το σύνολο των βαθμών
Η στήλη C θα περιέχει μόνο τιμές 0 ή 1
Στη στήλη D, ξεκινώντας από το πρώτο κελί που αντιστοιχεί σε ομάδα, γράψε τον ακόλουθο τύπο (ας υποθέσουμε ότι ξεκινάς από τη γραμμή 2, άρα από το κελί D2)
=B2*C2 (προσοχή, το Β είναι αγγλικό)

Κατόπιν αντίγραψε τον τύπο προς τα κάτω για όλες τις ομάδες.

Πλέον, αρκεί να βάλεις 1 σε όποια ομάδα θέλεις να συμπεριλαμβάνεται και 0 σε όποια δεν θέλεις.

Τώρα, για να του βάλεις και τα κουμπάκια (αν θέλεις να παιδευτείς παραπάνω) πρέπει να προσθέσεις αντικείμενα σχεδίασης και να γράψεις κώδικα σε VBA. Μια πιο απλή λύση είναι να εφαρμόσεις στα κελιά της στήλης C μορφοποίηση υπό όρους (Conditional Formatting), όπου του λες (για παράδειγμα) αν η τιμή του κελιού είναι 0 να το κάνει μαύρο ενώ αν είναι 0 να το κάνει κόκκινο. Η λύση αυτή δεν χρειάζεται ούτε μια γραμμή κώδικα VBA.  

OP
OP
duskolieggrafi

duskolieggrafi

Τιμημένος
Εγγρ.
22 Μαΐ 2011
Κριτικές
203
Like
5.132
Πόντοι
17.436
Αν βαριέσαι ή θέλεις να το φτιάξεις στα γρήγορα, δοκίμασε το εξής:

Στη στήλη Α γράψε το όνομα των ομάδων
Στη στήλη Β βάλε το σύνολο των βαθμών
Η στήλη C θα περιέχει μόνο τιμές 0 ή 1
Στη στήλη D, ξεκινώντας από το πρώτο κελί που αντιστοιχεί σε ομάδα, γράψε τον ακόλουθο τύπο (ας υποθέσουμε ότι ξεκινάς από τη γραμμή 2, άρα από το κελί D2)
=B2*C2 (προσοχή, το Β είναι αγγλικό)

Κατόπιν αντίγραψε τον τύπο προς τα κάτω για όλες τις ομάδες.

Πλέον, αρκεί να βάλεις 1 σε όποια ομάδα θέλεις να συμπεριλαμβάνεται και 0 σε όποια δεν θέλεις.

Τώρα, για να του βάλεις και τα κουμπάκια (αν θέλεις να παιδευτείς παραπάνω) πρέπει να προσθέσεις αντικείμενα σχεδίασης και να γράψεις κώδικα σε VBA. Μια πιο απλή λύση είναι να εφαρμόσεις στα κελιά της στήλης C μορφοποίηση υπό όρους (Conditional Formatting), όπου του λες (για παράδειγμα) αν η τιμή του κελιού είναι 0 να το κάνει μαύρο ενώ αν είναι 0 να το κάνει κόκκινο. Η λύση αυτή δεν χρειάζεται ούτε μια γραμμή κώδικα VBA.  

εσυ εισαι ψαγμενος  :grin:  θα το δοκιμασω και θα σου πω για το αποτελεσμα  :grin:

OP
OP
duskolieggrafi

duskolieggrafi

Τιμημένος
Εγγρ.
22 Μαΐ 2011
Κριτικές
203
Like
5.132
Πόντοι
17.436
Τυποι μου επανερχομαι με νεα απορια αυτην τη φορα. Εστω οτι εχουμε στο Excel εναν πινακα ως εξης:

Κωδικος      Χρωμα

1             μαυρο
    2             ασπρο
    3             πρασινο
    4             κοκκινο
    1             καφε
    2             γκρι
    6             κιτρινο

Θελω οταν βαζω σε ενα κελι "μαυρο" να μου εμφανιζεται σε γειτονικο κελι απο μονο του "καφε" και αν επιλεξω "ασπρο" να εμφανιζεται "γκρι". Δηλαδη μαυρο-καφε και ασπρο-γκρι ειναι ζευγαρια, γιαυτο και αν παρατηρησετε εχουν ιδιους κωδικους.

Καμια ιδεα?

sferdeklos

Μέλος
Εγγρ.
13 Ιουν 2008
Κριτικές
2
Like
22
Πόντοι
66
Τυποι μου επανερχομαι με νεα απορια αυτην τη φορα. Εστω οτι εχουμε στο Excel εναν πινακα ως εξης:

Κωδικος      Χρωμα

1             μαυρο
    2             ασπρο
    3             πρασινο
    4             κοκκινο
    1             καφε
    2             γκρι
    6             κιτρινο

Θελω οταν βαζω σε ενα κελι "μαυρο" να μου εμφανιζεται σε γειτονικο κελι απο μονο του "καφε" και αν επιλεξω "ασπρο" να εμφανιζεται "γκρι". Δηλαδη μαυρο-καφε και ασπρο-γκρι ειναι ζευγαρια, γιαυτο και αν παρατηρησετε εχουν ιδιους κωδικους.

Καμια ιδεα?

Το if το δοκιμασες κλωνε;
Μια σκεψη γραφω. Δεν εχω φτιαξει φορμουλα με χρωμα...

OP
OP
duskolieggrafi

duskolieggrafi

Τιμημένος
Εγγρ.
22 Μαΐ 2011
Κριτικές
203
Like
5.132
Πόντοι
17.436
Το if το δοκιμασες κλωνε;
Μια σκεψη γραφω. Δεν εχω φτιαξει φορμουλα με χρωμα...

Μια λυση που εχω σκεφτει ειναι nested if της μορφης IF(Cell='μαυρο', Cell2='καφε', IF(Cell='ασπρο', Cell2='γκρι', Cell2=' ')) αλλα αυτο δε βολευει καθως ειναι πανω απο δυο τα γκρουπακια και θα γινει τεραστιο το if, ασε που δε θα ειναι και ευκολα τροποποιησιμο στο μελλον αν προστεθει και νεο γκρουπακι.

Κατι τετοιο ειχες στο μυαλο σου? Εννοειται πως καθε σχολιο και σκεψη ειναι ευπροσδεκτα.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom