το πουλι το εχει ξαναγραψει εδω και χρονια.
το προβλημα δεν ειναι ουτε οι μαυροι, ουτε οι καφετι, ουτε οι αραβες, ουτε το ηπιο ισλαμ.
το προβλημα ειναι 1. το ριζοσπαστικο ισλαμ.
εαν μπασεις ριζοσπαστες ισλαμιστες στο κρατος σου, την εχεις πουτσισει μακροπροθεσμα.
θα μου πεις το γραφει στο μετωπο;
οχι, αλλα εγω μονο εκει εντοπιζω το μεγαλο προβλημα
Μπορεί να κάνω λάθος αλλά απ' όσο γνωρίζω ο ριζοσπαστικός ισλαμισμός δεν είναι "ένας". Εννοείται ότι υπάρχει μια πολεμοχαρής εκδοχή του που πηγάζει από την παράδοση του ιερού πολέμου απέναντι στους απίστους αλλά αυτή δεν είναι η μόνη:
ο"ριζοσπαστικός" ισλαμισμός -σε εισαγωγικά γιατί ο ισλαμισμός εξυπονοείται ως τέτοιος- είναι ένα πολύμορφο κίνημα που αυτονομήθηκε από τις παραδοσιακές μορφές διάθεσης και διάδοσης της αλήθειας του ισλάμ. Καταγωγή του είναι η απόπειρα της εκκοσμίκευσης της θρησκείας διά της θρησκείας κι όχι με τις αξίες και τους κανόνες της δύσης. Έτσι, παραδοσιακές ιεραρχίες σχετικά με τη διάθεση και τη διάδοση αυτή της αλήθειας έχουν συντριβεί επειδή έχουν βγει στο προσκήνιο δυνάμεις ανανέωσης του δόγματος από τα κάτω.
"Θα παγκοσμιοποιηθούμε μόνοι μας ως μουσουλμάνοι" κάπως έτσι θα μπορούσε να συνοψιστεί το φαινόμενο του ισλαμισμού.
Αυτά γνωρίζω, αυτά έχω διδαχτεί. Όποιος γνωρίζει περισσότερα - κι όχι λιγότερα - είναι παραπάνω από επιθυμητή η συνδρομή του.
Ο κίνδυνος από το σύγχρονο πολεμοχαρές ισλάμ και βέβαια υπάρχει αλλά το πρόβλημα δεν αφορά μοναχά την Ελλάδα κι ως εκ τούτου θα πρέπει να συνδράμει στη λύση του - κι όχι στην κατάλυσή του - στο βαθμό που θεωρεί εαυτήν μέρος της ανεπτυγμένης και πολιτισμένης δύσης