καμια σχεση,,,Η απαντηση σου μου αρκει για να σου αναπτυξω το συλλογισμο μου,μη θιγεσαι δεν θελω να γινω γραφικος και να σου πω την ατακα με τη μυγα οποτε θα προχωρησω..
Η πωληση του χρονου σε εναν εργοδοτη λοιπον,σε ενα συναιτερο,σε ενα πελατη αναλογα με την ιδιοτητα σου σε καθιστα ικανο να πληρωνεις το νοικι/ρευμα/ιντερνετ/τηλφωνο/φαγητο ως βασικες αναγκες και για να γραφεις και να εισαι εδω και τα παθη σου ειτε γουσταρεις να φιστικωνεις μουνακια ,ειτε να σε στραπονιαζουν αν εισαι str8,bi,gay οτιδηποτε που δεν με αφορα προσωπικα,εκτος αν εισαι στουντιακιας η κολγκιρλακιας οποτε αν εχεςις κατι καλο να προτεινεις θα τα πουμε σε αλλο νημα...
Ολο αυτο λοιπον το εχεις πετυχει γιατι εισια σε ενα ανεπτυγμενο κρατος του δυτικου κοσμου,με τους κανονες του δυτικου κοσμου και του καπιταλισμου...Σαφως υπαρχουν ανομοιογεννιες και ειναι λογικο...Στο λεω εχοντας λογου γνωση οτι ο μεσος ορος ειναι στην ευρωπη πανω κατω ο ιδιος εννοω
κοστος ζωης/μισθος και μιλαω για το μεσο ορο γιατι οι καλα αμοιβομενοι 20.000+ το μηνα ειναι σε αλλη κατηγορια στην οποια δεν ανηκω εβελπιστω στα πλαισια της ελευθερης αγορας να φτασω ομως...
Το να κανεις κατι ΔΙΚΟ σου που θα γραφει απο κατω ΚΟΡΑΚΙ δηλαδη οτι θα ανηκει σε σενα ειναι δυνατοτηα που σου παρεχει αυτο που κατακρινεις...
Suite yourself λοιπον που λενε στο αλλο μου χωριο
Δεν είμαι κατά του δυτικού κόσμου.
Ούτε κατά της Ευρώπης.
Ούτε κατά της παγκοσμιοποίησης.
Απλά το δίλημμα σκλάβοι των Γερμανών ή Ζιμπάμπουε είναι ένα ψέμα.
Ξεπουλήσαμε τη χώρα μας τσάμπα γιατί θεωρήσαμε ότι μας κάνανε χάρη που μας βάλανε στην Ευρώπη.
Δε μας κάνανε καμμιά χάρη.
Μας γαμήσανε.
Δεν είπα να μείνουμε εκτός.
Έπρεπε να είμαστε πιο μάγκες και να είχαμε διαπραγματευτεί.
Να χαμε μείνει στην Ευρώπη αλλά χωρίς ευρώ.
Πολύ απλά γιατί η οικονομία μας δε βασίζεται στις εξαγωγές, όπως των Γερμανών που τους συμφέρει το ενιαίο νόμισμα για να εξάγουν τα προϊόντα τους ακριβότερα.
Αλλά βασίζεται στον τουρισμό και το συνάλλαγμα.
Δε χρειάζεται πολύ μυαλό για να δεις.
Όποιος είναι πάνω από 30 - 35 μπορεί να δει πολύ απλά ότι κατάσταση πριν το ευρώ στη χώρα ήταν 1000 φορές καλύτερη από ότι είναι τώρα.
Οι μισθοί μείνανε ίδιοι και χειρότεροι και όλα τα πράγματα έχουν ακριβύνει x10.
Δε χρειάζεται ούτε μυαλό, ούτε πτυχία, ούτε δουλειά, ούτε λεφτά για να δει κανείς αυτό το πράγμα.
Αυτή τη στιγμή το κόστος ζωής στην Ελλάδα είναι τεράστιο και οι μισθοί δεν ανταποκρίνονται.
Πριν το ευρώ τα πράγματα ήταν μια χαρά.
Ο μισθός ήταν 170.000 (500 ευρώ) και με ένα 500ρικο (1,5 ευρώ) έπαιρνες δύο σουβλάκια και κοκα κόλα.
Σήμερα ο μισθός είναι ίδιος και για να πάρεις δύο σουβλάκια και μια κοκα κόλα θες πάνω από 5 ευρώ.
Σε άλλα προϊόντα οι διαφορές είναι ακόμα πιο ακραίες.
Μόνο απο αυτό καταλαβαίνεις τι ψέμα έχουμε φάει.