Εγω βλεπω οτι ουδεις τα βαζει μαζι του οτι και εαν κανει ειτε για λογους οικονομικους ειτε ακομη και για τον φοβο απωλειων σε ενδεχομενη συρραξη καθως πλεον εχει αρκετα ισχυρο στρατο. Ο Ερντογαν τους λεει ειμαι 80 μυρια αυριο 100 μεγαλη αγορα, ειμαι και στρατοκαυλος φασιστας αρα θα αγοραζω οπλα απο εσας θελω και πυρηνικα, και εχω και φθηνα χερια αρα Business, απο την αλλη μερια ειμαι και ετοιμος για πολεμο με τον οποιονδηποτε το απεδειξα με το Σουχοι. Βλεπωντας λοιπον αυτα θεωρω οτι ειναι πολυ δυσκολο καποια αλλη χωρα να εχει φερετρα πισω για την Ελλαδα, την Κυπρο, την Βουλγαρια ή την Γεωργια, αποδειχθηκε στην Συρια, αποδειχθηκε στην Σαουδικη Αραβια, δεν το βλεπει ο Κουλης??? ή μηπως το βλεπει???? Οσο για τον εαν θα φαει καποια στιγμη το κεφαλι του ο σουλτανος αυτο θα γινει εαν αποφασησει να φτιαξει πυρηνικα οποτε θα βρεθει απεναντι στην κοκκινη γραμμη του Ισραηλ (δογμα Μεναχεμ Μπεγκιν) ομως και το Ισραηλ εχει εσωτερικα προβληματα αυτη την εποχη (κοντρα υπερ-ορθοδοξων με αθεους Ρωσο-Εβραιους)
Aγορά ναι, συμφωνώ ότι είναι μεγάλη για να αφήσει αδιάφορες χώρες όπως η Γερμανία ή η Ολλανδία.
Αλλά κι εκεί υπάρχουν θέματα. Ο Σύλλογος εργαζομένων Group VW δήλωσε πως δεν επιθυμεί το νέο εργοστάσιο να γίνει στην Τουρκία, λόγω επίθεσης στους Κούρδους. Έχει ισχυρή παρουσία στο ΔΣ με δικαίωμα ψήφου και βέτο. Καμία σημαντική απόφαση δεν παίρνεται χωρίς τη σύμφωνη γνώμη του. Ήδη οι υποψήφιοι σε ευρωπαϊκές χώρες συναγωνίζονται ποιός θα προσφέρει τα περισσότερα κίνητρα. Ο Γεωργιάδης είπε πως κάναμε μέχρι κι εμείς κίνηση.
Στρατιωτικά ισχυρή όμως, όχι τόσο όσο μας έχουν ζαλίσει το κεφάλι στην Ελλάδα οι γνωστοί κατευθυνόμενοι.
Με το Σουχόι πήγε να εμπλέξει το ΝΑΤΟ και όταν συνεννοήθηκαν ΗΠΑ Ρωσία τον ήπιε και έστειλε δημόσια επιστολή συγγνώμης στον Πούτιν. Μεγάλο ρεζιλίκι αυτό για "τον ηγέτη" Ταγίπ.
Βγήκε μια είδηση πρόσφατα για το Σουχόι. Αν ισχύει, λέει πολλά για το στήσιμο του Ερντογαν στα 4 απέναντι στον Πούτιν.
Η Nordic Μonitor έβγαλε και άλλα άπλυτα της Τουρκικής διπλωματίας στη φόρα, μέσα στο Νοέμβριο. Εκεί να δεις διαφθορά και χρηματισμός.
Μια άλλη που επίσης βγήκε προσφατα και δεν την διαψεύδει ούτε ο άμεσα ενδιαφερόμενος, λέει πως ο "πολύς" Τσαβούσογλου λαδωνόταν από λομπίστες των ΗΠΑ για να προωθεί πολιτικές τους. Ταρίφα τα 255.000 δολάρια. Ποιός να σεβαστεί και ποιός να λάβει σοβαρά υπόψη το λακέ που λάδωνε; Το SD ή το USDoD;
Ακόμα δεν κάθησε η σκόνη στη Συρία. Λογικά, μόλις φύγει ο Ερντογαν από τις ΗΠΑ θα φανεί που πάει το πράγμα.