ΜΠΛΑ ΜΠΛΑ ΜΠΛΑΑΑΑ ... Πληροφορια: Στην Σαμο "χτιζεται" ετοιμαζεται" σημειο κατι σαν δομη, το οποιο θα εχει στεγη, νοσοκομεια, μαρκετ, χωρους προσευχης κ.λ.π κατι σαν "χωριουδακι" καποιας χωρητικοτητας. Ολα αυτα κοντα στο Βαθυ (μην παμε και πιο μεσα, κοντα, παραλιακα. Επισης ακουγεται αυτο που λεω εδω και καιρο, δηλαδη να δωθουν "χωροι" σε εγκαταλελημενα χωρια και περιοχες της Ελλαδος σε "μεταναστες" - "προσφυγες" για μεταγκατασταση απο τις νησιωτικες "δομες φιλοξενιας".
Και ερχομαι να ερωτησω το φιλοθεαμον κοινο που εχει ολα αυτα τα φιλανθρωπα αισθηματα για ΟΛΟΥΣ. Και εγω θα συμπληρωσω, σωστα κανει, ειμαστε φιλοξενος λαος και απο ανεκαθεν το δειχναμε. Εχω ομως την απορια: ειμαστε φιλοξενοι και φιλεσπλαχνοι στους απο εξωθεν ερχομενους μονο ή απλα μας το "θυμησαν" τωρα τελευταια!??? Διοτι αυτην την φιλξοενια και φιλεσπλαχνια δεν ειδα καποιον απο εσας να την υποστηριξει, να την δειξει σε ολους τους Ελληνες ανεργους, αστεγους, πολυτεκνους και λοιπους συμπατριωτες μας, που χρονια τωρα παλευουν με τα θηρια, κοιμουνται σε παγκακια, ψαχνουν ενα κομματι φαι, ενα μεροκαμτο, μια στεγη, μια βοηθεια να ορθοποδησουν. Οταν τους βλεπετε στο δρομο ανεβαζετε τα τζαμια των αυτοκινητων σας, κοιτατε απο την αλλη, κανετε πως ειναι μια οπτασια κακια, αλλαζετε καναλια οταν και εαν πεσετε σε κανενα που προβαλει κατι σχετικο. Τωρα τελευταια ομως θελετε να δειξουμε σε αυτους τους ανθρωπους ολο μας το μεγαλειο σαν λαος! Μια χαρα μας βρισκω. Μια χαρα. Ξυπνησε ο Ξενιος Ζευς μεσα σας και ο καλος Σαμαρειτης,εε? Μπραβο καλο ειναι αυτο βεβαια αλλα ρε φιλαρακια εαν ειναι να το κανετε ... καντε το συνεχως και παντοτε! Μην ακουσω μεμονομενα ... εγω κανω, εγω δειχνω! οι κανοντες και πρατωντες δεν μιλανε και δεν δειχνουν! Να σας προλαβω μην εκτεθειτε! Η φιλανθρωπια δεν ειναι προς διαφημιση! Λεμε τωρα!
Επισης να σας θυμισω οτι οταν ο φιλοξενουμενος δεν εκτιμα την 'φιλοξενια" και τα παρεχομενα προς αυτον, τι γινετε? Να γυρισουμε το αλλο μαγουλο ή να σκυψουμε μπας και θελει να γαμησει και λιγακι? Επισης εαν αυτο δεν γινεται λογω συγκοιριων, καταστασεων και λοιπων ατυχων συνθηκων, αλλα "εσκεμενα"? Διοτι αυτο "πρεπει" να γινει? Γιατι τους "δασκαλευουν", τους "πιεζουν", τους "εξαναγκαζουν", κ.λ.π να "μεταναστευσουν"? Επισης οταν καποιοι "πονηροι" (δικοι τους, ΜΚΟ, ξερετε εσεις )μεσω κινητων τους λενε : Ελατε ρε γρηγορα, εδω εχει φαι, πιοτο, στεγη, λεφτα, σε λιγο θα ζητησουμε και κωλο και θα παρουμε. Πια ευρωπη ρε? εδω ελατε, μας χτιζουν χωρια και μενουμε σε ξενοδοχεια. Απλα ζητηστε ασυλο. Μεχρι να βρουν ποιος τι και πως θα εχετε βρει εσεις ακρες. Τωρα ομως ελατε!!!
Επισης ξεχνατε πολλα πραγματα. Ξαναλεω, για παραδειγμα:ειναι φτωχοι? ταλαιπωροι? κυνηγιουνται? κατατρεχονται? εχουν εσωτερικα προβληματα? ανεργια? πεινα? κ.λ.π Ωραιαααα ... Ας πουμε λοιπον για μια χωρα που αναφερετε συχνα πυκνα σαν χωρα προελευσεις των "μεταναστων". Πακισταν 'η Μπαγκλαντες, ο.κ? Λοιπον αφου υπαρχουν ολα αυτα που προανεφερα, που στο διαολο βρηκε λεφτα να κανει ολο το ταξιδι απο εκει εως την τουρκια και κανα δυο χιλιαρικα ή και παραπανω να περασει εδω? οεο? και ποσο μαλακας μπορει να εισαι εαν σε μια τετοια κατασταση μπορεις να βρεις τοσα λεφτα, που εκει περνας μια χαρα για κανα χρονο πλας και βεβαια μια φορα θα ειναι η αρχη καπως θα μπορεις να τα ξανβγαλεις (λεμε τωρα). Αλλα λες οοοοχι, δεν γαμιεται θα τα χαλασω οοολα για να κανω ενα επικινδυνο ταξιδι μεχρι να φτασω στη Ελλαδα για δω εαν ισχυουν αυτα που μου λενε???? Κι εφτασες εδω, και ειδες οτι οτι σου ειπαν ειναι ψεμα και ειναι χειροτερα εδω. Μακρυα απο οτι γνωριζεις, κανενα γνωστο, καμμια βοηθεια, σε κοιτανε "ρατσιστικα", δεν βρισκεις ακρη, ολα στραβα! Γιατι μενεις εδω? Λογικα ρε μαγκες! Ποσο μαζοχα εισαι?? Εγω περασα ενα χρονο "πακετο" στην Αμερικη και κοντεψα να βγαλω εισητηριο επιστροφης. Και ετουτοι εδω λενε "δωσε πονο!" Μην ακουσω καλυτερα εδω απο οτι απο εκει που ηρθαν! Τρωγλη εκει- τρωγλη κι εδω, πεινα εκει- πεινα κι εδω, τρεξιμο εκει -τρεξιμο κι εδω. Θα μου πεις εκει ειχε συναθρωπους συμπατριωτες, γνωστους, συγγενεις αλλαααααα !!!!!.... εδω εχει τιιι??? "φιλοξενους Ελληνες" διατεθιμενους να τον βοηθησουν να τον στηριξουν, να τον ταισουν, γενικα να ορθοποδησει κι ας ειναι σε βαρος των συμπατριωτων του. Σωστο κι αυτο.
Τι να λεμε??? τελικα ειμαστε τοσο μπροστα πολιτισμικα και τοσο περηφανοι σαν λαος που ουτε βαζελινη δεν θα ζητησουμε!!! Θα μας παρουν ασαλιωτα και θα κουνιωμαστε λιγο και θα κλαιμε που δεν ξεραμε τι χαναμε τοσα χρονια!! Μπραβο μας! Οχιιιι ...μπραβο μας!
υ.γ. Ρε φιλαρακια επειδη εγω ειμαι λιγο μεγαλουτσικος και δεν θα αντεξω ετσι ασαλιωτα , μην σας πειραξει που θα ζητησω να εξαιρεθω και να μην τους κατσω, ενταξει? Οοοοχι θα παραμεινω σαν Ελληνας περηφανος, φιλοξενος και πολιτισμικα ανωτερος. Δεν το συζητω!!!