Από προσωπική μου εμπειρία,καθότι Έλληνας ομογενής από την Βόρειο Ήπειρο(όχι από τους μουσαντενιους Βορειοηπειρώτες),έχω να πώ τα εξής:
89 χρόνια σκλαβιάς γνώρισε η Βόρειος Ήπειρος απο τους σκατοαλβανούς(επιτρέψτε μου την έκφραση),άλλα πόσα δεν ξέρω και 'γω η Κύπρος ας μην αναφερθώ στην βαναυσότητα που επιδείχθηκε σε Κωνσταντινούπολη και Πόντο,και έπειτα από όλες αυτές τις αδικίες και τις κακομεταχειρήσεις που πέράσαμε σκυτόμαστε αν πρέπει η όχι να τους δώσουμε το ύψηστο δικαίωμα που κάποτε μπορούσε να αποκτήσει ο Έλληνας πολίτης.Φυσικά και ΟΧΙ!!!
Η Ελλαδίτσα μας είναι ένας πολιτισμός που έχει επιβιώσει μέσα στους αιώνες και που έχει αναδείξει τα μεγαλύτερα μοιαλά και τους σπουδεότερους ανθρώπους,πως είναι δυνατόν τώρα αυτοί οι κύριοι που κάποτε πρωσπάθησαν να μας σκλαβώσουν,που μας έδιωξαν από τα ΔΙΚΑ ΜΑΣ εδάφη και που μας πετούσαν στα παγομέν νερά γιατί δεν φέυγαμε απο την δικιά μας γή,γιατί μας ανήκε δεν την ΚΛΕΨΑΜΕ από κανέναν,μας ζητάνε την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ.
ΑΙΣΧΟΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ ΑΙΣΧΟΣ εχω να απαντήσω σε αυτους που μπαινουν στον κόπο και μόνο να σκευτούν κάτι τέτοιο.
Το μόνο που τους αξίζει δεν είναι η Ελληνική Ιθαγένεια,αλλά
.
Υ.Γ. Ζητώ συγνώμη αν ήμουν λίγο σκληρός στις εκφράσεις μου,αλλά για μένα αυτή είναι η πραγματικότητα που διδάχθηκα και που πιστεύω.