Νέα

Λαθρομετανάστες στην Ελλάδα/(λαθρο)μετανάστευση γενικώς

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Pradadevil
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 71K
  • Εμφανίσεις 2M
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

Να τους δωθει?

• Ναι

Ψήφοι: 159 10,4%
  • Οχι

Ψήφοι: 698 45,6%
  • Μονο σε οσους μενουν πανο απο 10 χρονια

Ψήφοι: 222 14,5%
  • Σιγα μην δικαιουται αυτος που πουλαει dvd στην ομονοια

Ψήφοι: 70 4,6%
  • Θα πιδηχτω απ το παραθυρο αν ο πακις γινει ελληνας

Ψήφοι: 383 25,0%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    1.532

pgp74

Μέλος
Εγγρ.
3 Σεπ 2013
Κριτικές
6
Like
23
Πόντοι
66
Δεν με νοιάζει ρε τύπε τι γίνεται στις άλλες χώρες που στην τελική θα το λύσουν το θέμα μόνοι τους και συνυπολόγισε πως η Ελλάδα είναι πολύ μικρότερη χώρα από Ιταλία και Ισπανία η οποία δε, δεν έχει το πρόβλημα της Ιταλίας και της Ελλάδας τόσο.
Εμείς αναλογικά βάση της γεωγραφικής μας θέσης, της έκτασής μας και της οικονομικής κατάστασης/ανέχειας έχουμε ΤΕΡΑΣΤΙΟ πρόβλημα και δεν μπορούμε να λέμε δες και τους άλλους που έχουν το ίδιο πρόβλημα και δεν είναι μόνο δικό μας. Αυτό σε παρηγορεί εσένα.
Κάτι τύποι σαν και σένα αβαντάρουν την Χ.Α. και κάτι τύπους σαν και σένα θέλουν για να τους ανεβάζεις τα ποσοστά με την στάση σου και τις δήθεν ανθρωπιστικές σου ευαισθησίες.

Αν θέλεις να βλέπεις το δέντρο κι όχι το δάσος, δες το δέντρο. Η ΧΑ τρέφεται απ' το δέντρο, όχι απ' το δάσος.
Όσο για το αν τους δυναμώνω εγώ, να σου πω. Πρώτον θεωρώ ότι έχουν φτάσει στο ταβάνι τους, δεύτερον το να έχω την αντίθετη άποψη δεν προσφέρει σε κανέναν επιχείρημα να ψηφίσει νεοναζί συμμορίτες και τρίτον οι ψηφοφόροι της ΧΑ δεν έχουν μάθει να πείθονται. Μόνο να υπακούν.
Το "δήθεν ανθρωπιστικές μου ευαισθησίες" δεν θα το κρίνεις εσύ.

pgp74

Μέλος
Εγγρ.
3 Σεπ 2013
Κριτικές
6
Like
23
Πόντοι
66
Τον Ιανουαριο τι ψηφισες?

Δεν ψήφιζα. Έβλεπα τον τΣΥΡΙΖΑ να έρχεται και μου γύριζαν τ' άντερα. Σκοτώθηκα με τον αδερφό μου που ήθελε να πάω να ψηφίσω οτιδήποτε αλλά δεν πήγα.

john_fystikis

Τιμημένος
Εγγρ.
22 Ιαν 2013
Κριτικές
9
Like
140
Πόντοι
66
Αν θέλεις να βλέπεις το δέντρο κι όχι το δάσος, δες το δέντρο. Η ΧΑ τρέφεται απ' το δέντρο, όχι απ' το δάσος.
Όσο για το αν τους δυναμώνω εγώ, να σου πω. Πρώτον θεωρώ ότι έχουν φτάσει στο ταβάνι τους, δεύτερον το να έχω την αντίθετη άποψη δεν προσφέρει σε κανέναν επιχείρημα να ψηφίσει νεοναζί συμμορίτες και τρίτον οι ψηφοφόροι της ΧΑ δεν έχουν μάθει να πείθονται. Μόνο να υπακούν.
Το "δήθεν ανθρωπιστικές μου ευαισθησίες" δεν θα το κρίνεις εσύ.
Εντάξει δεν τρέχει μια και το πρόβλημα το έχουν και άλλοι. (Κάτσε να δούμε σε μερικούς μήνες ποια χώρα ΜΟΝΟ θα έχει το πρόβλημα άλυτο.)
Η Χ.Α. δεν υπάρχει φόβος για να έχει όφελος γιατί έχει πιάσει ταβάνι. (Κάνε ένα μήνα υπομονή να δεις στις εκλογές τα ποσοστά της. Εδώ να είσαι να τα λέμε.)

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.725
Πόντοι
1.306
Ανέβασα ένα λινκ το μεσημέρι, όλες οι απαντήσεις στις ερωτήσεις σου υπάρχουν εκεί. Και για να σε προλάβω, το CV της κυρίας που το έγραψε υπάρχει στο διαδίκτυο (και δεν είναι σαν του Τζήμερου).

και επαναλαμβάνω το αδίκημα της παράνομης εισόδου στην χώρα παραμένει... από κει και πέρα καλώς ή κακώς (καλώς κατά την γνώμη μου) είμαστε μέλη ενός διεθνούς-ευρωπαικού συνεταιρισμού, τα μέλη του οποίου ΟΜΟΦΩΝΑ συναποφάσισαν ένα κανονισμό διαχείρισης μεταναστευτικών ροών (Δουβλίνο ΙΙΙ) ο οποίος προβλέπει ότι ο τυχόν πρόσφυγας θα πρέπει να κάνει την αίτηση ασύλου στην πρώτη χώρα εισόδου του η οποία οφείλει να εξετάσει το θέμα και να κρίνει αν συντρέχουν οι συνθήκες για παροχή ασύλου...

αυτό είναι το νομικό πλαίσιο και σε όποιον από τους "παράτυπους" αρέσει... εφόσον λοιπόν μόνον το 8% έκαναν αίτηση για άσυλο σημαίνει ότι μόνον το 8% δυνητικά πληροί τα κριτήρια για την παροχή του και το υπόλοιπο 92% είναι απλώς παράνομα εισελθόντες στην χώρα και πρέπει να τύχουν της μεταχείρησης που προβλέπουν οι νόμοι της χώρας για το αδίκημα αυτό...

αντιπαρέρχομαι τις πολιτικού επιπέδου αναλύσεις σχετικά με την μετανάστευση που κάνει η κυρία η οποία δικαιούται να έχει την γνώμη της...

και φυσικά διαφωνώ με την θέση της ότι δεν έχει σημασία ο λόγος για τον οποίο κάποιος έχει χάσει ή δεν διαθέτει τα χαρτιά του αλλά σημασία έχει να υπάρχουν στην χώρα υποδοχής οι μηχανισμοί ώστε να εξακριβωθεί η ταυτότητα του για να βοηθηθεί αναλόγως για τους εξής λόγους

(1) είναι επικίνδυνο για την χώρα υποδοχής να δέχεται ανθρώπους που δεν μπορεί να ταυτοποιήσει και να εξετάσει το παρελθόν τους
(2) είναι φοβερά κοστοβόρο το να στήσεις τέτοιους μηχανισμούς (εκτός βέβαια αν κληθεί το κόστος της ταυτοποίησης να το πληρώσει ο αιτών που είναι και κατά την γνώμη μου το σωστό)...

συνεπώς και για να καταλήξω...

οι κανόνες είναι γνωστοί εκ των προτέρων και σε όποιον αρέσουν... αυτοί είναι και αν γουστάρουν... εφόσον δεν θέλουν να κάνουν αίτηση ασύλου στην Ελλάδα ας μην έρθουν στην Ελλάδα αλλά ας πάνε απευθείας στην χώρα επιλογής τους... εφόσον έρχονται αρχικά στην Ελλάδα είτε θα κάνουν αίτηση ασύλου εδώ και θα περιμένουν με υπομονή και περιορισμούς την εξέταση της (περιορισμοί = φιλοξενία σε κλειστά κέντρα με στοιχειώδεις ανέσεις διαβίωσης όπως πχ σε ομαδικούς θαλάμους, σίτιση, υγειονομική περίθαλψη και τίποτε περαιτέρω) είτε θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα και στο δικαστήριο για το αδίκημα της παράνομης εισόδου στην χώρα, αν καταδικαστούν θα εκτίσουν την ποινή τους και κατόπιν θα απελαθούν στην χώρα προέλευσης τους (εφόσον αυτή δεν μπορεί να εξακριβωθεί η κράτηση τους θα συνεχιστεί μέχρι την εξακρίβωση της)

απλά πράγματα... 

pgp74

Μέλος
Εγγρ.
3 Σεπ 2013
Κριτικές
6
Like
23
Πόντοι
66
και επαναλαμβάνω το αδίκημα της παράνομης εισόδου στην χώρα παραμένει... από κει και πέρα καλώς ή κακώς (καλώς κατά την γνώμη μου) είμαστε μέλη ενός διεθνούς-ευρωπαικού συνεταιρισμού, τα μέλη του οποίου ΟΜΟΦΩΝΑ συναποφάσισαν ένα κανονισμό διαχείρισης μεταναστευτικών ροών (Δουβλίνο ΙΙΙ) ο οποίος προβλέπει ότι ο τυχόν πρόσφυγας θα πρέπει να κάνει την αίτηση ασύλου στην πρώτη χώρα εισόδου του η οποία οφείλει να εξετάσει το θέμα και να κρίνει αν συντρέχουν οι συνθήκες για παροχή ασύλου...

αυτό είναι το νομικό πλαίσιο και σε όποιον από τους "παράτυπους" αρέσει... εφόσον λοιπόν μόνον το 8% έκαναν αίτηση για άσυλο σημαίνει ότι μόνον το 8% δυνητικά πληροί τα κριτήρια για την παροχή του και το υπόλοιπο 92% είναι απλώς παράνομα εισελθόντες στην χώρα και πρέπει να τύχουν της μεταχείρησης που προβλέπουν οι νόμοι της χώρας για το αδίκημα αυτό...

αντιπαρέρχομαι τις πολιτικού επιπέδου αναλύσεις σχετικά με την μετανάστευση που κάνει η κυρία η οποία δικαιούται να έχει την γνώμη της...

και φυσικά διαφωνώ με την θέση της ότι δεν έχει σημασία ο λόγος για τον οποίο κάποιος έχει χάσει ή δεν διαθέτει τα χαρτιά του αλλά σημασία έχει να υπάρχουν στην χώρα υποδοχής οι μηχανισμοί ώστε να εξακριβωθεί η ταυτότητα του για να βοηθηθεί αναλόγως για τους εξής λόγους

(1) είναι επικίνδυνο για την χώρα υποδοχής να δέχεται ανθρώπους που δεν μπορεί να ταυτοποιήσει και να εξετάσει το παρελθόν τους
(2) είναι φοβερά κοστοβόρο το να στήσεις τέτοιους μηχανισμούς (εκτός βέβαια αν κληθεί το κόστος της ταυτοποίησης να το πληρώσει ο αιτών που είναι και κατά την γνώμη μου το σωστό)...

συνεπώς και για να καταλήξω...

οι κανόνες είναι γνωστοί εκ των προτέρων και σε όποιον αρέσουν... αυτοί είναι και αν γουστάρουν... εφόσον δεν θέλουν να κάνουν αίτηση ασύλου στην Ελλάδα ας μην έρθουν στην Ελλάδα αλλά ας πάνε απευθείας στην χώρα επιλογής τους... εφόσον έρχονται αρχικά στην Ελλάδα είτε θα κάνουν αίτηση ασύλου εδώ και θα περιμένουν με υπομονή και περιορισμούς την εξέταση της (περιορισμοί = φιλοξενία σε κλειστά κέντρα με στοιχειώδεις ανέσεις διαβίωσης όπως πχ σε ομαδικούς θαλάμους, σίτιση, υγειονομική περίθαλψη και τίποτε περαιτέρω) είτε θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα και στο δικαστήριο για το αδίκημα της παράνομης εισόδου στην χώρα, αν καταδικαστούν θα εκτίσουν την ποινή τους και κατόπιν θα απελαθούν στην χώρα προέλευσης τους (εφόσον αυτή δεν μπορεί να εξακριβωθεί η κράτηση τους θα συνεχιστεί μέχρι την εξακρίβωση της)

απλά πράγματα... 

Πω ρε μαλάκα, τι έγραψες.... Θα το δω αύριο και θα σου απαντήσω, πάω να παίξω με κανένα μουνάκι στο Τουίτα.

master21

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
3 Μαρ 2010
Κριτικές
1
Like
40
Πόντοι
366
Το μνημονιο 3 ληγει σε 3 χρονια

Δεν νομιζω οτι θα υπαρχει μνημονιο 4, εχουμε κουρασει τους ευρωπαιους

Απο οτι καταλαβαινω μεχρι την 3ετια η οικονομικη πολιτικη της ελλαδας θα καθοριζεται απο τους δανειστες, οποτε οι δικοι μας πολιτικοι θα ειναι μονο για το θεαθηναι.

Θελω να πιστευω οτι θα γινουμε σοβαρο κρατος μεχρι τοτε για να μπορεσουμε να δανειστουμε απο τις αγορες με ευνοικους ορους

Αν δεν γινει αυτο την γαμησαμε, δεν θα μας δινει λεφτα κανενας.
Τους εχουμε κουρασει λες;Αρχιδια.Ετσι θελουν να μας εχουν.Γιατι δεχτηκανε νομιζεις τα μαγειρεματα του πασοκ για να μπουμε στο ευρω;Τους εχεις τοσο μαλακες να μην ηξεραν οτι ηταν πλαστα τα στοιχεια;και 4 και 5 και 6 μνημονιο θα εχεις...Και θα πληρωνεις σαν τον μαλακα,με το χρεος αντι να μειωνεται να αυξανεται..

ass_kavlos

Μέλος
Εγγρ.
21 Οκτ 2009
Κριτικές
2
Like
27
Πόντοι
66
Το μνημονιο 3 ληγει σε 3 χρονια

Δεν νομιζω οτι θα υπαρχει μνημονιο 4, εχουμε κουρασει τους ευρωπαιους

Απο οτι καταλαβαινω μεχρι την 3ετια η οικονομικη πολιτικη της ελλαδας θα καθοριζεται απο τους δανειστες, οποτε οι δικοι μας πολιτικοι θα ειναι μονο για το θεαθηναι.

Θελω να πιστευω οτι θα γινουμε σοβαρο κρατος μεχρι τοτε για να μπορεσουμε να δανειστουμε απο τις αγορες με ευνοικους ορους

Αν δεν γινει αυτο την γαμησαμε, δεν θα μας δινει λεφτα κανενας.

Τύπε, δεν θα υπάρξει μνημόνιο 4.

Και ούτε θα βγούμε σε 3 χρόνια...

Είτε θα πάει μακριά η βαλίτσα με παράταση του υπάρχοντος,

είτε θα έρθουν τα πάνω κάτω και θα εκλεγούν αντιμνημονιακοί που θα μας πάνε ΔΡΧ πριν κάνουμε κιχ...

Και χωρίς να τους κρεμάσουν στο Σύνταγμα that time.

Κώστας Λαδάκης

Σεβαστός
Εγγρ.
21 Απρ 2011
Κριτικές
7
Like
10.369
Πόντοι
1.686

είτε θα έρθουν τα πάνω κάτω και θα εκλεγούν αντιμνημονιακοί που θα μας πάνε ΔΡΧ πριν κάνουμε κιχ...

Αν μιλάς ευγενικά, μπορείς να υποστηρίζεις οποιαδήποτε
παράλογη άποψη.

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.294
Πόντοι
8.006

Mπα, ο κοσμος κουραστηκε πλεον.
Και οταν ερχεται η κουραση, η λυση που επιλεγεται ειναι κατα κανονα η πιο ξενερωτη.
Δηλαδη ευρεια συγκυβερνηση ολοι μαζι, βελτιωση βημα βημα, ουτε εκρηξεις ουτε καταρρευσεις.

geoMan

Ανώτερος
Εγγρ.
24 Μαΐ 2009
Κριτικές
16
Like
15.754
Πόντοι
6.515
Και ποα ειναι η προταση σου,να βαλουμε και υπογραφη να τους νομιμοποιησουμε;

δεν εχω προταση τυπε, εγω εθνικιστης είμαι. αλλα ζω και στον κοσμο. Εχω ταξιδεψει στην ευρωπη και εχω δει ότι ολοι μακεδονια την ονομάζουνε, όχι τωρα εδώ και δεκαετειες.
Αρνουμαι λοιπον να φαω τα ψεμματα που μου σερβιρουν οι πολιτικάντηδες.

Και από την άλλη αν εσενα από τοτε που γεννηθηκες ξερεις οτι λεγεσαι πχ Μανωλης, θα δεχοσουν μια μερα να σου πουνε ότι από αυριο θα λεγεσαι διαφορετικα?  :think:

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.294
Πόντοι
8.006
Δεν ψήφιζα. Έβλεπα τον τΣΥΡΙΖΑ να έρχεται και μου γύριζαν τ' άντερα. Σκοτώθηκα με τον αδερφό μου που ήθελε να πάω να ψηφίσω οτιδήποτε αλλά δεν πήγα.
Ανηκεις λοιπον σε ενα πολυ ενδιαφερον ποσοστο κοσμου, που απειχε αλλά τωρα ισως ψηφισει.

Η επιλογη σου ισως δωσει και το στιγμα.

Κώστας Λαδάκης

Σεβαστός
Εγγρ.
21 Απρ 2011
Κριτικές
7
Like
10.369
Πόντοι
1.686
δεν εχω προταση τυπε, εγω εθνικιστης είμαι. αλλα ζω και στον κοσμο. Εχω ταξιδεψει στην ευρωπη και εχω δει ότι ολοι μακεδονια την ονομάζουνε, όχι τωρα εδώ και δεκαετειες.

Και από την άλλη αν εσενα από τοτε που γεννηθηκες ξερεις οτι λεγεσαι πχ Μανωλης, θα δεχοσουν μια μερα να σου πουνε ότι από αυριο θα λεγεσαι διαφορετικα?  :think:

Με τη σύνθετη ονομασία λύνεται το ζήτημα .
( Όπως Νέα Υόρκη στις ΗΠΑ και Υόρκη στην Αγγλία ).

Όνομα Νέα Μακεδονία ή Σλαβομακεδονία , λύνει το ζήτημα.

Νεαρχος Κουκης

Σεβαστός
Εγγρ.
22 Οκτ 2014
Κριτικές
15
Like
6.093
Πόντοι
1.496

Και από την άλλη αν εσενα από τοτε που γεννηθηκες ξερεις οτι λεγεσαι πχ Μανωλης, θα δεχοσουν μια μερα να σου πουνε ότι από αυριο θα λεγεσαι διαφορετικα?  :think:
Και τη Ταιβαν οταν κατεφυγαν εκει οι ηττημενοι εθνικιστες απο τους κομουνιστες ολος ο πλανητης Κινα την ελεγε επι χρονια.Σημερα ολοι Ταιβαν την αποκαλουν.

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.294
Πόντοι
8.006

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.294
Πόντοι
8.006

Να σου αραδιασω προχειρα καμια δεκαρια χωρες που εχουν αλλαξει ονομασια στη διαρκεια των ετων?

Νεαρχος Κουκης

Σεβαστός
Εγγρ.
22 Οκτ 2014
Κριτικές
15
Like
6.093
Πόντοι
1.496

Μια χαρα λυση,ετσι θα ξεχωριζει η Μακεδονια απο τη Σλαβομακεδονια.Μονο που η Σκοπιανη ηγεσια (Προεδρος Δημοκρατιας,Πρωθυπουργος,Υπουργος Εξωτερικων) λενε συζηταμε λυση μονο Δημοκρατια της Μακεδονιας.Ισως κανουμε τη χαρη για το πως θα μας αποκαλει η Ελλαδα.Σαν να στειλουμε εμεις  για επισημο διαπραγματευτη τον Κασιδιαρη και τον Παναγιωταρο για συμβιβαστικη συμφωνια.Δεν ειναι σοβαρα πραγματα αυτα εκ μερους των Σκοπιανων.

master21

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
3 Μαρ 2010
Κριτικές
1
Like
40
Πόντοι
366

Συνθετη εχει και τωρα.Το θεμα ειναι οτι ειχαμε και εχουμε τοσο ανικανους πολιτικους,και εγινε οτι ηθελαν οι Σκοπιανοι.
Ολοι τους λενε μακεδονια,σκετο.

TOMMY DEVITO

Τιμημένος
Εγγρ.
27 Ιουλ 2013
Κριτικές
388
Like
8.919
Πόντοι
25.056

Η επισημη τους ονομασια μεχρι το 1945 ηταν Βαρντασκα!
Με αυτο το ονομα ηταν στη συνθεση της Γιουγκοσλαβιας.

john_fystikis

Τιμημένος
Εγγρ.
22 Ιαν 2013
Κριτικές
9
Like
140
Πόντοι
66

Stories

Νέο!