Νέα

Κύπρος

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Valentino_Rossi
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 15
  • Εμφανίσεις 1K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Valentino_Rossi

Μέλος
Εγγρ.
3 Νοε 2007
Κριτικές
1
Like
13
Πόντοι
16
ειστε υπερ η κατα με την υποστηρηξη που τους παρεχουμε σε ολα;

roz_krotalias

Μέλος
Εγγρ.
28 Απρ 2008
Like
0
Πόντοι
0
Λοιπον, εχω γκομενα Κυπρια και μεσα απο συζητισεις εχω καταλαβει οτι οσα και να παρουν ειναι ανικανοποιιτοι. Θεωρουν τους Ελληνες κυριους υπευθυνους για την εισβολη το 74' ενω δεν αναγνωριζουν την βοηθεια που τους εχει δωθει κατα καιρους απο την Ελλαδα. Επισης πιστευουν οτι τα επιτευγματα τους οπως Ευρωπαικη Ενωση κτλ τα καταφεραν μονοι τους αποκλειστικα, χωρις βεβαια την Ελληνικη βοηθεια. Οπωσδηποτε αυτα τα συμπερασματα δεν εκφραζουν ολους τους Κυπριους αλλα ισχυουν. ;)

OP
OP
V

Valentino_Rossi

Μέλος
Εγγρ.
3 Νοε 2007
Κριτικές
1
Like
13
Πόντοι
16
ειχα φιλο που ηταν ΕΛΔΥΚ και τους βριζανε οι κυπριοι. συμφωνω με οσα λες επισης πιστευω οτι ειναι ο λογος που εχουμε κοντρα με τους τουρκους

asimos68

Μέλος
Εγγρ.
1 Ιουλ 2007
Κριτικές
2
Like
91
Πόντοι
1
Ειναι ξακαθαρη η αγνοια καποιων εδω μεσα. Ξεκιναμε απο την εισβολη των βαρβαρων το ’74 η οποια εγινε βασει σχεδιου. Ο Καραμανλακος, ο Ετσεβιτ και οι Αμερικανοι συμφωνησαν την πτωση της χουντας με ανταλλαγμα το εγκλημα εισβολης.

Η ενταξη στην ΕΟΚ δεν ηταν και ιδιαιτερα θετικη αφου οδηγησε στην ακριβεια και στην υποταγη στους παραλογους τους νομους. Ναι ο «κινεζος» τοτε προθυπουργος το νεοελληνικου κρατος βοηθησε στη ενταξη στην ΕΟΚ αλλα με ανταλλαγμα το προδοτικο σχεδιο ανναν.

Οι δε «ελλαδιτες» θεωρουν αδικαιολογητα την Κυπρο βαρος. Για πείτε μας λοιπον τι προσεφερε η Ελλάδα στην Κύπρο;

HALCON

Μέλος
Εγγρ.
25 Νοε 2009
Κριτικές
3
Like
2
Πόντοι
16
Λησμονημένοι Νεκροί: Ποιος Γνωρίζει Ότι Στις 9 Μαΐου Του 1956 Είχαμε Στην Αθήνα 4 Νεκρούς Και 280 Τραυματίες, Που Διαδήλωναν Κατά Της Εκτελέσεως Των Αγωνιστών Της Ε.Ο.Κ.Α. Καραολή Και Δημητρίου;

Εφημερίδα «ΩΡΑ» της Πέμπτης 10 Μαΐου του 1956. Την προηγούμενη ημέρα, 9 Μαΐου, μια μεγάλη διαδήλωση είχε γίνει στην Αθήνα. Η διαδήλωση είχε σκοπό την διαμαρτυρία κατά της εκτελέσεως των ηρώων του Έθνους Καραολή και Δημητρίου, που απηγχονίσθησαν τελικά από τους Άγγλους «συμμάχους» μας τα ξημερώματα της 10ης Μαΐου. Η εφημερίδα έγραφε:

«ΚΑΤΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΙΣ ΤΩΝ ΔΟΛΟΦΟΝΩΝ – Οι Χάρντινγκ Των Αθηνών Είχαν Σχεδιάσει Εκ Των Προτέρων Το Αιματοκύλισμα Του Λαού – ΚΑΡΑΟΛΗΣ ΚΑΙ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΕΞΕΤΕΛΕΣΤΗΚΑΝ ΤΗΝ ΑΥΓΗ – Έξ Νεκροί Εις Τας Αθήνας».

Ποια ήταν η κυβέρνηση των Αθηνών εκείνη την εποχή; Μα η κυβέρνηση του «εθνάρχου» Καραμανλή που άρχιζε την εκπλήρωση του συμβολαίου του, με το οποίο απρόσμενα αναρριχήθηκε στην εξουσία. Αλήθεια, αυτούς τους νεκρούς της 9ης Μαΐου του 1956, που πέθαναν διαδηλώνοντας για έναν εθνικό σκοπό, τους θυμάται κανείς σήμερα; Ούτε τα ονόματά τους δεν είναι γνωστά… Αντίθετα, εάν τύχαινε να είναι κάποιος κομμουνιστής, θα τον είχαν κάνει τραγούδι, σύνθημα, πλατεία, δρόμο, πολιτικό μυθιστόρημα κλπ. Το να πεθαίνει κανείς για την Ελλάδα στην εποχή μας δεν είναι και τόσο «in”.

FanisChristo

Μέλος
Εγγρ.
27 Απρ 2010
Like
6
Πόντοι
6
Λοιπον, εχω γκομενα Κυπρια και μεσα απο συζητισεις εχω καταλαβει οτι οσα και να παρουν ειναι ανικανοποιιτοι. Θεωρουν τους Ελληνες κυριους υπευθυνους για την εισβολη το 74' ενω δεν αναγνωριζουν την βοηθεια που τους εχει δωθει κατα καιρους απο την Ελλαδα. Επισης πιστευουν οτι τα επιτευγματα τους οπως Ευρωπαικη Ενωση κτλ τα καταφεραν μονοι τους αποκλειστικα, χωρις βεβαια την Ελληνικη βοηθεια. Οπωσδηποτε αυτα τα συμπερασματα δεν εκφραζουν ολους τους Κυπριους αλλα ισχυουν. ;)

Όλα αυτά τάχα μου βέβαια.Είναι ζηλίαρηδες και πολλοί έχουν αυτό το χωριάτικο ρε παιδί μου το κουτοπόνηρο.Πως να στην πουν,πως να κοροιδέψουν και πως να σου πειράξουν τη γκόμενα.Αυτά τους νοιάζουν.Μιλάω με ότι βλέπω Αγγλία.Έχει όμως και καλά παιδιά και εδώ έχω φίλο 1 παληκάρι πολύ ξηγημένος και ντόμπρος.

RevoXXX

Μέλος
Εγγρ.
28 Φεβ 2010
Κριτικές
3
Like
838
Πόντοι
96
κατα την γνωμη μου εκανες ενα λαθος η ΕΕ
δεν ειναι επιτευγμα αλλα καταστροφη

xenitemenos

Μέγας
Εγγρ.
14 Οκτ 2018
Κριτικές
15
Like
11.863
Πόντοι
3.846

Maximilien

Ανώτερος
Εγγρ.
28 Δεκ 2018
Κριτικές
8
Like
34.826
Πόντοι
6.536
Ξεκάθαρα επειδή έχει σχέση με Ισραήλ το αναφέρεις βλέπω αφού δείχνεις και σε άλλα θέματα πόσο καυλωμένος είσαι μαζί τους.
Δεν νομίζω να σε κόφτει κάτι για την Κύπρο.

Πολύ κόμπλεξ έχεις νομίζω....

Οτιδήποτε ενισχύει την άμυνά και την αποτροπή είναι ευχάριστο.
Πόσο μάλλον από μια χώρα ισχυρή που κάποτε(1974) ήταν σύμμαχος των Τούρκων....

Η Κύπρος είναι η 2η πατρίδα μου.

:hi:

Maximilien

Ανώτερος
Εγγρ.
28 Δεκ 2018
Κριτικές
8
Like
34.826
Πόντοι
6.536
Και δεν είμαι καυλωμένος με το Ισραήλ.
Τους θαυμάζω για ότι έχουν πετύχει και όλα αυτά μπορούμε να τα κάνουμε και εμείς κάποια στιγμή αν το πάρουμε απόφαση.

Θα απαντήσει ο @Νίπλης "μόνο αν εξοριστεί ο γενικός πληθυσμός".....

:confused:

Ντουνταράς

Σεβαστός
Εγγρ.
4 Μαρ 2020
Κριτικές
11
Like
6.545
Πόντοι
1.346
Η Κύπρος είναι η 2η πατρίδα μου.

:hi:
Έχω 1ου βαθμού συγγενείς εκεί

ενώ στη Λευκωσία είναι μακρινότεροι (3ης γενιάς πλέον). Είχα μείνει ~8 μήνες Κύπρο, οι ακ€λ - όπως και γενικά η αντίστοιχη αριστερή σφηκοφωλιά με τους εδώ - είναι μεγάλα μουνόρχιδα και καλαμαράδες μας ανεβοκατεβάζουν είτε παραπονούνται ότι τους παρατήσαμε. Μόνο οι γριβικοί είναι τύποι.
Από εκεί και πέρα αν χαθεί έστω κι ένα εκατοστό της Μεγαλόνησου είναι το ίδιο με το να χαθεί έδαφος σε Θράκη, Αιγαίο αφού οι κωλότουρκοι δεν πρόκειται να κάνουν πίσω όταν τους ανοίγεται η όρεξη.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom