κωλο-γερος
Ανώτατος
- Εγγρ.
- 7 Οκτ 2008
- Κριτικές
- 36
- Like
- 38.835
- Πόντοι
- 19.795
Γκατσο ντουρο, φικα στρετα, λέγανε οι Αρχαίοι Ιταλοί.Viva la figa
Μετάφραση ??
Ζήτω το μουνί
Γκατσο ντουρο, φικα στρετα, λέγανε οι Αρχαίοι Ιταλοί.Viva la figa
Μετάφραση ??
Ζήτω το μουνί
Γκατσο ντουρο, φικα στρετα, λέγανε οι Αρχαίοι Ιταλοί.
Μπορείς να κάνεις οικονομία και με ελληνικά τυριά...ένας εργένης δεν χρειάζεται να παίρνει έναν τενεκέ τυρί.
Σήμερα Κεφαλλονιά σαλάτα χωριάτικη 15€ με ηλιέλαιο....
Με συγγενείς εξ Αμερικής,μας πήρανε για ξένους....
Γνωστό μαγαζί και με καλές κριτικές....
Τι πουστοφάρα είμαστε.
Xτυπημα κάτω από την μέση...Ουτε θυμασαι τι ειναι ντουρο ..
Από την παραγωγή στην κατανάλωση.τυπε την καλυτερη οικονομια και το πιο γευστικο τυρι το βρισκεις αμα φορας ενα χρονο τις ιδιες καλτσες
τζαμπα τυρι και γευστικο.μονο με τους ανεξαρτητους παραγωγους θα αντιμετωπισουμε τον πληθωρισμο
Και γινονται ακομα καλυτερα.μη γκρινιαζει οτι δεν εχει να φαει τοτε. να παει να δουλεψει και να αφησει τον καναπε και το κινητο στην ακρη. τα μεροκαματα εξω ειναι πολυ καλα
Έτσι σωστός ακόμα δεν μάζεψα με καρπό .Που οι δικές μου φέτος δεν έχουν αρκετό .Εδώ που είμαι αρκετοί δεν έχουν καρπό λόγω καιρού κλπ άρα θα ανέβει και άλλο αν η σοδειά η φετινή είναι μειωμένη.Εχθές μιλούσα με τον ξαδερφό μου που έχει κάποια κτήματα με ελιές στη Μεσσηνία και μου έλεγε ότι φέτος η καλλιέργεια μέχρις στιγμής του έχει κοστίσει 30% περισσότερο από πέρσι...Όλα στα ύψη,καύσιμα,ανταλλακτικά για το τρακτέρ,λιπαντικά,και φυσικά λιπάσματα και φυτοφάρμακα...Τα δε εργατικά κόστη έχουν διπλασιαστεί από πέρσι.Πήρε 2 εργάτες να το βοηθήσουν να κλαδέψει τις ελιές το Μάιο και του ζήτησαν 70€,πέρσι του είχαν ζητήσει 30€!!!Για 5 ώρες δουλειά μάλιστα...Εκτιμά ότι θ΄αρχίσει η παραγωγή με τιμή στο συνεταιρισμό στα 8€-9€/κιλό...Οπότε καταλαβαίνει κανείς ότι το 2024 μετά τον Ιούνιο που θ΄αρχίσουν τα πρώτα λάδια να εμφανίζονται στα ράφια θα πάνε 15€/λίτρο...Αυτός πουλάει κιλό,οι εταιρείες λίτρο...Επίσης,μου έλεγε,ότι αυτά τα λάδια που βλέπουμε στα ράφια με 12€-13€ είναι προπέρσινα που πούλησε αυτός με 2,60€-2,80€.Τα λάδια παραγωγής 2022-2023 δεν έχουν πάει ακόμα στο ράφι,και είχε πουλήσει με 5€...Επειδή έχει οικονομικές σπουδές μου είπε ότι με 5€ που πούλησε το καθαρό κέρδος του ήταν 0,50€/κιλό,τα άλλα ήταν έξοδα.
Η αισχροκέρδεια είναι από τους εμπόρους και όχι από τους παραγωγούς.Δεν υπάρχει λόγος να πουλάνε τόσο ακριβά λάδι που έχουν αγοράσει με 3€ κατά μέσο όρο...Αλλά τα ΜΜΕ επειδή προφανώς ανήκουν σε επιχειρηματίες δε λένε τα πράγματα ως έχουν αλλά παρουσιάζουν εμμέσως ως υπεύθυνους για την ακρίβεια τους αγρότες...
Kαι γιατι να πανε?Αφου εχουμε αναπτυξη και ανεβηκαμε κλιμακα,θελετε να μας περασουν για τιποτα φτωχους οι ξενοιΚαι γιατι δεν πάνε οι ντόπιοι να δουλέψουν στα χωράφια, αντι να καθοντε στα καφενεία και να κάνουν βόλτες με το φολκσςβαγκεν ειμαροκ των 45χιλιαδων ευρώ?
Παλι εδω ρε τεμπελοσκυλο πρωινιατικα???Kαι γιατι να πανε?Αφου εχουμε αναπτυξη και ανεβηκαμε κλιμακα,θελετε να μας περασουν για τιποτα φτωχους οι ξενοι
Βρηκες ατομο για το καφε-κρεπερι-μπουγατσα ή να στειλουμε κανενα μελος απο εδω?Παλι εδω ρε τεμπελοσκυλο πρωινιατικα???
170 φιλική τιμή bouΑς κόψει ο κόσμος τα σουβλάκια τις πίτσες και τα club sandwitch που είναι πανάκριβα και άχρηστα σαν τροφές,και την υπερβολική κατανάλωση μπίρας και αγορασμένου espresso,και θα μείνουν λεφτά για φέτα και ελαιόλαδο που είναι υγιεινά τρόφιμα και απαραίτητα...
Έμαθαν οι Έλληνες τον espresso...Ποτέ δεν παίρνω espresso εκτός αν βρεθώ σε καφετέρια με παρέα.Από το δρόμο το πρωί δεν παίρνω καφέ.Φτιάχνω ένα φραπεδάκι στο σπίτι και πάω στη δουλειά όπου κατά τις 12 το μεσημέρι έχουμε ένα κουζινάκι κι ενώ έχει καλή μηχανή εσπρέσο φτιάχνω το κλασικό φραπεδάκι μου και είμαι μια χαρά...
Αν κόψει ο κόσμος από τις σπατάλες που δεν του κάνουν και καλό θα μπορεί να αγοράσει υγιεινά τρόφιμα.Όσον αφορά το λάδι,όποιος έχει αμάξι ας κατέβει Μεσσηνία,Λακωνία,Αργολίδα,όπου γουστάρει εν πάση περιπτώσει να βρει ένα ελαιοτριβείο και να αγοράσει φρέσκο λαδάκι κατευθείαν από παραγωγό.Τσάμπα δε θα το πάρει αλλά θα ξέρει ότι πήρε γνήσιο φρέσκο ελαιόλαδο και όχι βαλβολίνη...
σου δινω 70170 φιλική τιμή bou
Τσάμπα θα το έπαιρνες εσύ...σου δινω 70
ντροπη ρεΤσάμπα θα το έπαιρνες εσύ...
Επειδή έβγαλες γλώσσα 70€....
Οκ
Ο καθενας τη δουλεια τουΚαι γιατι δεν πάνε οι ντόπιοι να δουλέψουν στα χωράφια, αντι να καθοντε στα καφενεία και να κάνουν βόλτες με το φολκσςβαγκεν ειμαροκ των 45χιλιαδων ευρώ?