Νέα

Κύμα ανατιμήσεων σε βασικά αγαθά

• Μέλος που άνοιξε το νήμα ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 7K
  • Εμφανίσεις 220K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

Mpratan

Μέγας
Εγγρ.
29 Δεκ 2019
Κριτικές
21
Like
11.302
Πόντοι
4.546
πρέπει να είναι πάνω από την κηφισίας

μα αφού κάνει το κράτος ελέγχους και βάζει πρόστιμα...πως καταφέρνουν να κρατάνε τις τιμές ψιλά οι άτιμοι :confused:
Ελεύθερη αγορά ή ανεξέλεχτα καρτέλ?

Maximilien

Ανώτερος
Εγγρ.
28 Δεκ 2018
Κριτικές
8
Like
34.836
Πόντοι
6.536
πρέπει να είναι πάνω από την κηφισίας

μα αφού κάνει το κράτος ελέγχους και βάζει πρόστιμα...πως καταφέρνουν να κρατάνε τις τιμές ψιλά οι άτιμοι :confused:
Έχει και βόρεια 2-3 δυνατά μαγαζιά με καλές τιμές.
Άγιο Στέφανο 1,Νέα Ερυθραία 2.
Οι μεγάλες αλυσίδες έχουν κερδοφορία στα χαρτικά από 80-100%....
Σε κάποιες περιπτώσεις και παραπάνω,κυρίως στα χαρτιά υγείας....
Η ανάρτηση συγχωνεύτηκε αυτόματα:

Καλό είναι.
Καλύτερο το νεράκι τύπε....
Χαρτί έχουμε.μόνο για τους επισκέπτες....

Saul

Μέγας
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
15.060
Πόντοι
3.656
Έχει και βόρεια 2-3 δυνατά μαγαζιά με καλές τιμές.
Άγιο Στέφανο 1,Νέα Ερυθραία 2.
Οι μεγάλες αλυσίδες έχουν κερδοφορία στα χαρτικά από 80-100%....
Σε κάποιες περιπτώσεις και παραπάνω,κυρίως στα χαρτιά υγείας....
σε πολλούς κωδικούς έχουν κερδοφορία που πριν 5-6 χρόνια δεν την φαντάζονταν ούτε στα όνειρα τους.....

Maximilien

Ανώτερος
Εγγρ.
28 Δεκ 2018
Κριτικές
8
Like
34.836
Πόντοι
6.536
σε πολλούς κωδικούς έχουν κερδοφορία που πριν 5-6 χρόνια δεν την φαντάζονταν ούτε στα όνειρα τους.....
Το χειρότερο είναι ότι ο κόσμος δεν ενημερώνεται και συνεχίζει να ψωνίζει ηλιθιωδώς....
Σκέψου η Χ αλυσίδα σ/μ με 150+ καταστήματα τι τιμές μπορεί να διεκδικήσει και βάλε από την άλλη την αποθήκη με 1 κατάστημα να έχει χαμηλότερες τιμές στα ίδια προϊόντα....
(Άλλα έχει πακέτο το σ/μ και τα τρόφιμα και εκεί την πατάνε οι πιο πολλοί.)

Εσύ από ποιόν θα ψωνίσεις?

Saul

Μέγας
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
15.060
Πόντοι
3.656
Το χειρότερο είναι ότι ο κόσμος δεν ενημερώνεται και συνεχίζει να ψωνίζει ηλιθιωδώς....
Σκέψου η Χ αλυσίδα σ/μ με 150+ καταστήματα τι τιμές μπορεί να διεκδικήσει και βάλε από την άλλη την αποθήκη με 1 κατάστημα να έχει χαμηλότερες τιμές στα ίδια προϊόντα....
(Άλλα έχει πακέτο το σ/μ και τα τρόφιμα και εκεί την πατάνε οι πιο πολλοί.)

Εσύ από ποιόν θα ψωνίσεις?
Καταλαβαίνω πως το λες αλλά θα σου πω το εξής.....

Εγώ θα ψωνίσω από όποιο με βολεύει ανάλογα με το πρόγραμμα και την διευκόλυνση μου. Έχω ένα πρόγραμμα γάμησε τα που μπορεί να μην έχω ελεύθερο χρόνο από τις 8 το πρωί μέχρι τις 10 το βράδυ.

Τα σαββατοκύριακα αν δεν δουλεύω δεν θα κάνω εκδρομή για σούπερ μάρκετ.....θα πάρω από το efood market, αν είναι για καμιά μεγάλη παραγγελία θα πάρω πχ αβ να τα φέρει στο σπίτι μέσα στο σκ........και κοντά στη δουλειά έχω κρητικό...και πολλές φορές παίρνω και από εκεί.

με τίποτα δεν θα κοιτάξω που είναι πιο φτηνά για να πάω να τα πάρω από εκεί.....μου κοστίζει περισσότερο και σε χρόνο και σε ταλαιπωρία....

Maximilien

Ανώτερος
Εγγρ.
28 Δεκ 2018
Κριτικές
8
Like
34.836
Πόντοι
6.536
Καταλαβαίνω πως το λες αλλά θα σου πω το εξής.....

Εγώ θα ψωνίσω από όποιο με βολεύει ανάλογα με το πρόγραμμα και την διευκόλυνση μου. Έχω ένα πρόγραμμα γάμησε τα που μπορεί να μην έχω ελεύθερο χρόνο από τις 8 το πρωί μέχρι τις 10 το βράδυ.

Τα σαββατοκύριακα αν δεν δουλεύω δεν θα κάνω εκδρομή για σούπερ μάρκετ.....θα πάρω από το efood market, αν είναι για καμιά μεγάλη παραγγελία θα πάρω πχ αβ να τα φέρει στο σπίτι μέσα στο σκ........και κοντά στη δουλειά έχω κρητικό...και πολλές φορές παίρνω και από εκεί.

με τίποτα δεν θα κοιτάξω που είναι πιο φτηνά για να πάω να τα πάρω από εκεί.....μου κοστίζει περισσότερο και σε χρόνο και σε ταλαιπωρία....
Καλά εσύ δεν είσαι ο μ.ο.
Έχεις συνείδηση.

Αλλα σε οποιαδήποτε περιοχή και αν είσαι πάντα θα υπάρχει ένα τέτοιο κατάστημα.

Δεν μιλάμε για Πειραιά που όλα είναι πάτωμα.
Αλλά μιλάμε για 20% τουλάχιστον κάτω από τα σ/μ.
Στα χαρτικά και καλλυντικά 30%+ η διαφορά.

Saul

Μέγας
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
15.060
Πόντοι
3.656
Καλά εσύ δεν είσαι ο μ.ο.
Έχεις συνείδηση.

Αλλα σε οποιαδήποτε περιοχή και αν είσαι πάντα θα υπάρχει ένα τέτοιο κατάστημα.

Δεν μιλάμε για Πειραιά που όλα είναι πάτωμα.
Αλλά μιλάμε για 20% τουλάχιστον κάτω από τα σ/μ.
Στα χαρτικά και καλλυντικά 30%+ η διαφορά.
Εννοώ ότι δεν έχω χρόνο να πάω να ψωνίσω από εκεί...να πάω να παρκάρω να κουβαλήσω τα πράγματα κτλπ...από συγκεκριμένο

πολλές φορές έχω χρόνο μόνο για να τα παραγγείλω να έρθουν στο σπίτι ή στο γραφείο. Πολλές φορές δεν παίρνω γιατί δεν έχω χρόνο να μαγειρέψω και το efood κανονικά θα έπρεπε να μου έχει δώσει δωρεάν μετοχές του τόση κίνηση που του έχω κάνει :confused:

Maximilien

Ανώτερος
Εγγρ.
28 Δεκ 2018
Κριτικές
8
Like
34.836
Πόντοι
6.536
Η μοναδική περιοχή στην χώρα μας που ξεχωρίζει,όσον αφορά το καταναλωτικό κοινό,είναι η Πάτρα.
Όχι ότι πλησιάζει τους Ιταλούς αλλά είναι σε καλή κατάσταση για αυτό που προανέφερα.

Saul

Μέγας
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
15.060
Πόντοι
3.656
Η μοναδική περιοχή στην χώρα μας που ξεχωρίζει,όσον αφορά το καταναλωτικό κοινό,είναι η Πάτρα.
Όχι ότι πλησιάζει τους Ιταλούς αλλά είναι σε καλή κατάσταση για αυτό που προανέφερα.
θα περίμενε κανείς ότι θα είχαν ξεπεταχτεί άπειρα emarkets με πολύ καλές τιμές...

ίσως και από τους παραγωγούς......αλλά παίζει να υπάρχουν τέτοια περιθώρια και καρτέλ...που δεν ασχολείται κανένας

σου λέει αφού αγοράζουν γάμα το....

KALLIMAXOS

Ανώτερος
Εγγρ.
9 Νοε 2013
Κριτικές
26
Like
11.942
Πόντοι
6.166
Eδω και οι πετρες ακριβαινουν τις πουτανας

Ακριβαίνει το εμφιαλωμένο νερό από την 1η Ιουλίου​

Maximilien

Ανώτερος
Εγγρ.
28 Δεκ 2018
Κριτικές
8
Like
34.836
Πόντοι
6.536
Εννοώ ότι δεν έχω χρόνο να πάω να ψωνίσω από εκεί...να πάω να παρκάρω να κουβαλήσω τα πράγματα κτλπ...από συγκεκριμένο

πολλές φορές έχω χρόνο μόνο για να τα παραγγείλω να έρθουν στο σπίτι ή στο γραφείο. Πολλές φορές δεν παίρνω γιατί δεν έχω χρόνο να μαγειρέψω και το efood κανονικά θα έπρεπε να μου έχει δώσει δωρεάν μετοχές του τόση κίνηση που του έχω κάνει :confused:
Μπαλάσκας και Θανόπουλος έχουν καλές πλατφόρμες.
Ο Θανόπουλος με 10 εκ απολύτως καθαρά κέρδη τσέπη είναι ο πιο μάγκας για μενα....
Έπιασε το νόημα και τις ανάγκες της περιοχής και κάνει διπλάσιο τζίρο με 3 καταστήματα από όσα όλα τα μεγάλα μαζί των β.π....

Maximilien

Ανώτερος
Εγγρ.
28 Δεκ 2018
Κριτικές
8
Like
34.836
Πόντοι
6.536
θα περίμενε κανείς ότι θα είχαν ξεπεταχτεί άπειρα emarkets με πολύ καλές τιμές...

ίσως και από τους παραγωγούς......αλλά παίζει να υπάρχουν τέτοια περιθώρια και καρτέλ...που δεν ασχολείται κανένας

σου λέει αφού αγοράζουν γάμα το....
Έχουν ξεπεταχτεί,κυρίως στην χονδρική....
Στην Ιταλία και στην Ολλανδία που ξέρω καλά, θα πάθεις πλάκα με την ποσότητα των emarkets και τις τιμές τους...
Ατρό ειναι το μέλλον....

Saul

Μέγας
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
15.060
Πόντοι
3.656
Μπαλάσκας και Θανόπουλος έχουν καλές πλατφόρμες.
Ο Θανόπουλος με 10 εκ απολύτως καθαρά κέρδη τσέπη είναι ο πιο μάγκας για μενα....
Έπιασε το νόημα και τις ανάγκες της περιοχής και κάνει διπλάσιο τζίρο με 3 καταστήματα από όσα όλα τα μεγάλα μαζί των β.π....
ναι Κηφισιά....

παραδόξως τα σ/μ στα βόρεια δεν έχουν τόση κίνηση όσο έχουν σε περιοχές όπως τα δυτικά....

βέβαια στα βόρεια ανάλογα με την περιοχή πάνε και στο σ/μ που είναι κοντά.....

ενώ πχ στους δήμους στα δυτικά πρέπει να έχει 1 σ/μ σε κάθε γωνία....
Έχουν ξεπεταχτεί,κυρίως στην χονδρική....
Στην Ιταλία και στην Ολλανδία που ξέρω καλά, θα πάθεις πλάκα με την ποσότητα των emarkets και τις τιμές τους...
Ατρό ειναι το μέλλον....
ναι αλλά γιατί στην Ελλάδα δεν το βλέπεις αυτό?

που είναι πχ ένα eshop με φτηνότερο ελαιόλαδο από τον παραγωγό? γιατί μυρίζομαι ότι ο παραγωγός δε θέλει να το δώσει έτσι γιατί δε θέλει να ρίξει τις τιμές?

KALLIMAXOS

Ανώτερος
Εγγρ.
9 Νοε 2013
Κριτικές
26
Like
11.942
Πόντοι
6.166

Ακρίβεια: Αύξηση 20% στο νερό από 1ης Ιουλίου - Ανατιμήσεις σε μπύρες, χυμούς και αναψυκτικά​

Ετσι ρε παμε δυνατα τα παντα ολα

KALLIMAXOS

Ανώτερος
Εγγρ.
9 Νοε 2013
Κριτικές
26
Like
11.942
Πόντοι
6.166

Κοροϊδεύουν τους καταναλωτές – Μικραίνουν την ποσότητα στις συσκευασίες χωρίς να μειώνουν τις τιμές​

Maximilien

Ανώτερος
Εγγρ.
28 Δεκ 2018
Κριτικές
8
Like
34.836
Πόντοι
6.536
ναι Κηφισιά....

παραδόξως τα σ/μ στα βόρεια δεν έχουν τόση κίνηση όσο έχουν σε περιοχές όπως τα δυτικά....

βέβαια στα βόρεια ανάλογα με την περιοχή πάνε και στο σ/μ που είναι κοντά.....

ενώ πχ στους δήμους στα δυτικά πρέπει να έχει 1 σ/μ σε κάθε γωνία....

ναι αλλά γιατί στην Ελλάδα δεν το βλέπεις αυτό?

που είναι πχ ένα eshop με φτηνότερο ελαιόλαδο από τον παραγωγό? γιατί μυρίζομαι ότι ο παραγωγός δε θέλει να το δώσει έτσι γιατί δε θέλει να ρίξει τις τιμές?
Τα δυτικά έχουν και πολλαπλάσιο πληθυσμό....
Επίσης στα καταστήματα του Θν δεν βρίσκεις να παρκάρεις σε περίμετρο 300 μέτρων....
Γίνεται πόλεμος μέσα....
Ετοιμάζουν 2 ύπερ οι μεγάλοι στα βπ.....

Υπάρχει eshop στην μπουξόπολη που έχει σπάσει την αγορά....
Απευθύνεται σε επαγγελματίες,αλλά μεταξύ μας αυτό παρακάμπτεται εύκολα...

Για το ελαιόλαδο καλά είμαστε,μην βάζεις ιδέες....
Φέτος πάλι καρπό δεν βλέπω να έχουμε....

:confused::confused::confused:

Maximilien

Ανώτερος
Εγγρ.
28 Δεκ 2018
Κριτικές
8
Like
34.836
Πόντοι
6.536

Κοροϊδεύουν τους καταναλωτές – Μικραίνουν την ποσότητα στις συσκευασίες χωρίς να μειώνουν τις τιμές​

Ανακάλυψες τον τροχό τυπε....
:grin:
Αυτή η τακτική ακολουθείται 40+ χρόνια από τις πολυεθνικές...

KALLIMAXOS

Ανώτερος
Εγγρ.
9 Νοε 2013
Κριτικές
26
Like
11.942
Πόντοι
6.166
Ανακάλυψες τον τροχό τυπε....
:grin:
Αυτή η τακτική ακολουθείται 40+ χρόνια από τις πολυεθνικές...
Συγκεκριμένα, οι αλλαγές στα καρτελάκια με τη μόνιμη μείωση του 5%, άνοιξαν ένα νέο «παράθυρο» παραπλάνησης των καταναλωτών, οι οποίοι πλέον θα πρέπει να τσεκάρουν εκτός από την τιμή και την ποσότητα των προϊόντων που επιλέγουν.

Saul

Μέγας
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
15.060
Πόντοι
3.656
Τα δυτικά έχουν και πολλαπλάσιο πληθυσμό....
Επίσης στα καταστήματα του Θν δεν βρίσκεις να παρκάρεις σε περίμετρο 300 μέτρων....
Γίνεται πόλεμος μέσα....
Ετοιμάζουν 2 ύπερ οι μεγάλοι στα βπ.....

Υπάρχει eshop στην μπουξόπολη που έχει σπάσει την αγορά....
Απευθύνεται σε επαγγελματίες,αλλά μεταξύ μας αυτό παρακάμπτεται εύκολα...

Για το ελαιόλαδο καλά είμαστε,μην βάζεις ιδέες....
Φέτος πάλι καρπό δεν βλέπω να έχουμε....

:confused::confused::confused:
ε αυτό λέω...αυτές οι αποστολές είναι για αυτούς που έχουν χρόνο για σκότωμα και τους αρέσει να την ψάχνουν.

εγώ προτιμώ το efood market που είναι 20% πιο ακριβό αλλά 100% πιο εύκολο και γρήγορο.

επίσης από το σ/μ παίρνω όλα τα γύρω γύρω για κρέας λαχανικά και τέτοια παραγγέλνω από εκεί που πρέπει.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom