Δεν μου βγάζει νόημα αυτό που λες, αλλά από κει και πέρα ο καθένας με τις απόψεις του.
Και βέβαια ο κόσμος θα μπορούσε να απαιτεί κάθε μέρα και κάθε νύχτα, αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες κι ας φάει κι αγκάθια. Στις πλατείες και στους δρόμους κάθε μέρα διαδηλώσεις.
Κανένας νόμος χωρίς ηλεκτρονικό δημοψήφισμα, κανένας διορισμός χωρίς online αναρτήσεις ποιος, ποτέ, που και πόσα θα παίρνει. Και πολλά-πολλά-πολλά άλλα.
Νετφλιξ δεν θα ήξερε, ούτε Νόβα. Θα είχε άλλα πράγματα κατά νου.
Αλλά όχι. Ο κόσμος θέλει τον εκπρόσωπο του, το μαγαζί του, τον Τσίπρα του ή τον Μητσοτάκη του να αναλαμβάνει την ευθύνη και να παίρνει τις αποφάσεις. Και θέλει να καλοπερνά.
Επομένως ο πολίτης-πελάτης έχει το πολίτευμα που του αντιστοιχεί.
Η ελευθερία δεν είναι ούτε δωρεάν, ούτε για ηδονή.
Δεν μου βγάζει νόημα αυτό που λες, αλλά από κει και πέρα ο καθένας με τις απόψεις του.
Και βέβαια ο κόσμος θα μπορούσε να απαιτεί κάθε μέρα και κάθε νύχτα, αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες κι ας φάει κι αγκάθια. Στις πλατείες και στους δρόμους κάθε μέρα διαδηλώσεις.
Κανένας νόμος χωρίς ηλεκτρονικό δημοψήφισμα, κανένας διορισμός χωρίς online αναρτήσεις ποιος, ποτέ, που και πόσα θα παίρνει. Και πολλά-πολλά-πολλά άλλα
Αλλά όχι. Ο κόσμος θέλει τον εκπρόσωπο του, το μαγαζί του, τον Τσίπρα του ή τον Μητσοτάκη του να αναλαμβάνει την ευθύνη και να παίρνει τις αποφάσεις. Και θέλει να καλοπερνά.
Ναι τύπε
Θα ερθει δάκος, ανομβρία, πυρηνικος πολεμος, ολα προκειμενου να μην πεσει η τιμη και στενοχωρηθεις οτι τα συνωμοσιολογικα σου σεναρια δεν θα δικαιωθουν
Το κύμα ανατιμήσεων λογικά θα συνεχιστεί, κι αυτό τουλάχιστον μέχρι να παταχθεί η φοροδιαφυγή. Μεγάλο μέρος της αγοράς συνεχίζει να κινείται με αδήλωτους πόρους.
Ο «ΟT» παρουσιάζει το ειδικό αφιέρωμα σχετικά με τις κρίσεις των τιμών ανά τις δεκαετίες. Φιλοξενούνται οι καθηγητές Γιώργος Μπαλτάς (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών), Παναγιώτης Πετράκης (ΕΚΠΑ) και ο αναλυτής αγορών Αθανάσιος Βαμβακίδης (Bank of America). Παρουσιάζονται τα πρωτοσέλιδα και η...
Κανένας νόμος χωρίς ηλεκτρονικό δημοψήφισμα, κανένας διορισμός χωρίς online αναρτήσεις ποιος, ποτέ, που και πόσα θα παίρνει. Και πολλά-πολλά-πολλά άλλα
Το κύμα ανατιμήσεων λογικά θα συνεχιστεί, κι αυτό τουλάχιστον μέχρι να παταχθεί η φοροδιαφυγή. Μεγάλο μέρος της αγοράς συνεχίζει να κινείται με αδήλωτους πόρους.
Προφανώς. Από τη στιγμή που το ίδιο το κράτος σε κλέβει άμεσα ή έμμεσα με τους φόρους (βλέπε υπερωρίες), κάτι πρέπει να κάνεις και εσύ για να επιβιώσεις. Το έχω αναφέρει ξανά, προσωπικά δεν πιστεύω ότι τα στατιστικά αποτελέσματα για την οικονομία της χώρας μας συνάδουν 100% με την πραγματικότητα, καθώς το μαύρο χρήμα που κυκλοφορεί είναι τεράστιο και το οποίοι νομίζω ότι δε λαμβάνεται υπόψη.