Νέα

Κύμα ανατιμήσεων σε βασικά αγαθά

• Μέλος που άνοιξε το νήμα ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 7K
  • Εμφανίσεις 224K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)
OP
OP
ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Μαρ 2014
Κριτικές
3
Like
6.634
Πόντοι
2.356
Δυστυχώς νωρίτερα.
Είναι αναπόφευκτο.
Θα γίνουμε σαν την Κοπεγχάγη,όλοι με ποδήλατα.

:wanker:
Ήδη, στον τομέα που είμαι, κατά δεκάδες παραιτούνται λόγω απόστασης και κόστους - ταλαίπας μετακίνησης...

Maximilien

Ανώτερος
Εγγρ.
28 Δεκ 2018
Κριτικές
8
Like
34.846
Πόντοι
6.536
ερχεται πολυ δυνατη πουτσα , οι δεξιοι λαδωστε κωλοτρυπιδες , θα περάσετε καλά
Φίλτατε η ψωλιά δεν θα κάνει διακρίσεις σε δεξιούς-αριστερούς-κεντρώους...Μπαίνει παντού και σε βάθος....
:confused:

Νίπλης

Ανώτατος
Εγγρ.
4 Απρ 2013
Like
76.627
Πόντοι
12.756
Δυστυχώς νωρίτερα.
Είναι αναπόφευκτο.
Θα γίνουμε σαν την Κοπεγχάγη,όλοι με ποδήλατα.

:wanker:
ποδηλατα χωρις σελα ....
αλλά κατσε να υπάρχει δουλεια, γιατι αλλιως δεν εχει ανγκη ουτε το ποδηλατο , μεχρι ΑΤΜ για να παιρνεις επιδομα ανεργειας και γενικα επιδοματα θα πηγαινει με τα ποδια ο κοσμος

argyrotoxos

Ανώτερος
Εγγρ.
16 Σεπ 2010
Κριτικές
63
Like
47.737
Πόντοι
9.297

Νίπλης

Ανώτατος
Εγγρ.
4 Απρ 2013
Like
76.627
Πόντοι
12.756
Φίλτατε η ψωλιά δεν θα κάνει διακρίσεις σε δεξιούς-αριστερούς-κεντρώους...Μπαίνει παντού και σε βάθος....
:confused:
δεν διαφωνω , απλα στους δεξιους θα τους μπαινει με πιο αγαπη στο κωλο

OP
OP
ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Μαρ 2014
Κριτικές
3
Like
6.634
Πόντοι
2.356
ποδηλατα χωρις σελα ....
αλλά κατσε να υπάρχει δουλεια, γιατι αλλιως δεν εχει ανγκη ουτε το ποδηλατο , μεχρι ΑΤΜ για να παιρνεις επιδομα ανεργειας και γενικα επιδοματα θα πηγαινει με τα ποδια ο κοσμος
Πολύς κόσμος είναι επί της ουσίας παραιτημενος και προτιμάει να φυτοζωεί με κάποια επιδόματα, κάποια μικροσυνταξη ή κάτι μικρό παθητικά.
Οι ελληνικές επιχειρήσεις σήμερα σε ξεζουμιζουν για ελάχιστα ευρώ και οι καλές θέσεις είναι ελαχιστες

Maximilien

Ανώτερος
Εγγρ.
28 Δεκ 2018
Κριτικές
8
Like
34.846
Πόντοι
6.536
ποδηλατα χωρις σελα ....
Σωστος,εχει και μερακλήδες που τους αρέσει η γυμνή σέλα.... :confused:

Δουλειά πάντα θα υπάρχει για όποιον έχει όρεξη να δουλέψει.
:hi:

Νίπλης

Ανώτατος
Εγγρ.
4 Απρ 2013
Like
76.627
Πόντοι
12.756
Πολύς κόσμος είναι επί της ουσίας παραιτημενος και προτιμάει να φυτοζωεί με κάποια επιδόματα, κάποια μικροσυνταξη ή κάτι μικρό παθητικά.
Οι ελληνικές επιχειρήσεις σήμερα σε ξεζουμιζουν για ελάχιστα ευρώ και οι καλές θέσεις είναι ελαχιστες
σωστά.
ααλλα η πουτανα η αναγκη ειναι περίεργο πραγμα, θα δεις κοσμο να κανει διάφορα , και οπως και να χει τα μαζεμενα λεφτα καποτε θα τελειωσουν , εκει θα γινει το γλεντι .
Καλες θεσεις υπαρχουν , σχετικ βεβαια τι ειναι για τον καθενα μια καλη θεση , κατι που ειναι πολυ καλο για σενα μπορει να ειναι μετριο για μενα.. αλλα γενικα υπαρχουν τα παντα στην αγορα , θελει ψαξιμο και αρκετη τυχη η αληθεια ειναι

athinaios44

Ανώτατος
Εγγρ.
19 Μαΐ 2018
Like
54.255
Πόντοι
12.756
Σωστος,εχει και μερακλήδες που τους αρέσει η γυμνή σέλα.... :confused:

Δουλειά πάντα θα υπάρχει για όποιον έχει όρεξη να δουλέψει.
:hi:
αυτο ισχυει...το θεμα ξερεις ποιο ειναι;οι γαμω-μισθοι που δινονται..

xenitemenos

Μέγας
Εγγρ.
14 Οκτ 2018
Κριτικές
15
Like
11.870
Πόντοι
3.846
Ειρηνη κυριοι. Το μεγαλο προβλημα ξεκιναει απο το οτι ακομα και αν δουλευει πληρη δουλεια καποιος, ο μισθος δεν επαρκει για να καλυψει τις βασικες του αναγκες, μεσα στις οποιες ειναι να νοικιασει ενα σπιτι μονος του και να παρει και να συντηρησει εστω ενα μεταχειρισμενο αυτοκινητο και να κανει και 5 εξοδα το χρονο που θα τον κανουν να αισθανθει οτι ζει σαν ανθρωπος (διακοπες, κινητο, ενα ταξιδι, κλπ)
Και δεν ειναι οτι φταιει καποιος που αφησε τον εαυτο του ανειδικευτο και αμοιβεται με τον βασικο μισθο. Στις ανεπτυγμενες χωρες, με τον βασικο μισθο κανεις παπαδες.
Σας εχω πει πολλακις το παραδειγμα του γιου του φιλου μου Βουλγαρου που ανεβηκε Αγγλια με την κοπελα του χωρις να ξερουν ουτε καλημερα στα αγγλικα και βρισκοντας 2 βασικες δουλειες και οι δυο (εργατης, καμαριερα) σε 7 μηνες νοικιασαν μονοκατοικια με αυλες, παρκινγκ, κλπ αγορασαν αυτοκινητο και η γκομενα γκαστρωθηκε κατ ευθειαν αφου δεν ειχαν και τιποτε αλλον περιμενουν-αγχωθουν πλεον...
Στην Ελλαδα το παραπανω σκηνικο ειναι απολυτως αδυνατο να γινει απο ενα ζευγαρι ανειδικευτων, χωρις εξωτερικη βοηθεια
Και οπως μου λεγε ο πατερας του παιδιου, στη Βουλγαρια καθοτανε και οι 2 ανεργοι για ποσο καιρο
Το βρίσκω ακραίο αυτό που λες για Αγγλία.
Ή ζούνε σε κανένα χωριό ή η ιστορία είναι από πριν 20 χρόνια.

Με βασική δουλειά, ΚΑΝΕΊΣ δε ζει αξιοπρεπώς στην Αγγλία.
Ξέρω πολλά παραδείγματα παιδιών με καλές δουλειές (όχι βασικές όπως λες) και φύγανε από Αγγλία σε άλλες χώρες, γιατί απλά όσα έβγαζαν πήγαιναν στα έξοδα και δεν έμενε τίποτα.

Και μου λες τώρα ότι υπάρχουν άτομα που ζούνε με βασικό μισθό στην Αγγλία και κάνουν και παιδί και όλα καλά; Ίσα ίσα, τελείωσαν πια τη ζωή τους εκεί.
Χωρίς γονείς στην Αγγλία, ποιος θα κρατάει το παιδί; Μια νταντά παίρνει κανονικό μισθό εκεί.

Αντίθετα στην Ελλάδα, αν παίζει κανένα σπίτι χωρίς ενοίκιο, έχεις και τους γονείς από πίσω, κάπως θα την κουτσοπαλεψει ένα ζευγάρι με ένα μωρό.

Maximilien

Ανώτερος
Εγγρ.
28 Δεκ 2018
Κριτικές
8
Like
34.846
Πόντοι
6.536
αυτο ισχυει...το θεμα ξερεις ποιο ειναι;οι γαμω-μισθοι που δινονται..
Αυτό πάντα θα υπάρχει.
Δεν το παίζω μπρούκλης και γαμάτος αλλά αν μεμψιμοιρούμε δεν πάμε πουθενά.
Θετική σκέψη και αν είμαστε σε τοξική εργασία φεύγουμε.
Υπάρχουν επιλογές για όποιον θέλει.
Το πιστεύω πολύ.

PsYcHo_777

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
30 Απρ 2006
Like
4.188
Πόντοι
456
ερχεται πολυ δυνατη πουτσα , οι δεξιοι λαδωστε κωλοτρυπιδες , θα περάσετε καλά

Μακαρι να υπηρχε καποιος που τα ελεγε αυτα πριν 2 χρονια, οταν ολοι οι κοκκινομυτηδες μας ειχαν ζαλισει τα αρχιδια για τα "ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ" κοβιντ μετρα με σουπερ εξεζητημενες και διανοητικα ραφινατες αποψεις, πιτες, διαγραμματα, χαρτες και τωρα εχουν ποιησει τη νησσαν και αναρωτιουνται με υφος αρχιμπουφων τι φταιει.

athinaios44

Ανώτατος
Εγγρ.
19 Μαΐ 2018
Like
54.255
Πόντοι
12.756
Αυτό πάντα θα υπάρχει.
Δεν το παίζω μπρούκλης και γαμάτος αλλά αν μεμψιμοιρούμε δεν πάμε πουθενά.
Θετική σκέψη και αν είμαστε σε τοξική εργασία φεύγουμε.
Υπάρχουν επιλογές για όποιον θέλει.
Το πιστεύω πολύ.
θεωρω τον εαυτο μου απο τους τυχερους που μεχρι τωρα ειμαι σε καλο περιβαλλον και ομορφη εργασια..επειδη ομως ειμαι ιδ.τομεα ολα εχουν ημερομηνια ληξης καποια στιγμη

Νίπλης

Ανώτατος
Εγγρ.
4 Απρ 2013
Like
76.627
Πόντοι
12.756
Το βρίσκω ακραίο αυτό που λες για Αγγλία.
Ή ζούνε σε κανένα χωριό ή η ιστορία είναι από πριν 20 χρόνια.

Με βασική δουλειά, ΚΑΝΕΊΣ δε ζει αξιοπρεπώς στην Αγγλία.
Ξέρω πολλά παραδείγματα παιδιών με καλές δουλειές (όχι βασικές όπως λες) και φύγανε από Αγγλία σε άλλες χώρες, γιατί απλά όσα έβγαζαν πήγαιναν στα έξοδα και δεν έμενε τίποτα.

Και μου λες τώρα ότι υπάρχουν άτομα που ζούνε με βασικό μισθό στην Αγγλία και κάνουν και παιδί και όλα καλά; Ίσα ίσα, τελείωσαν πια τη ζωή τους εκεί.
Χωρίς γονείς στην Αγγλία, ποιος θα κρατάει το παιδί; Μια νταντά παίρνει κανονικό μισθό εκεί.

Αντίθετα στην Ελλάδα, αν παίζει κανένα σπίτι χωρίς ενοίκιο, έχεις και τους γονείς από πίσω, κάπως θα την κουτσοπαλεψει ένα ζευγάρι με ένα μωρό.
εμενα παντως 2 Ρουμανοι που ειχα για ολες τις δουλειες παλαιοτερα , πηγαν Λονδινο , μια χαρα την περνανε , μου λεει μαλακες ειμασταν τοσο καιρο που καθομασταν σε εσενα , βεβαια τουςεχει βγει η Παναγια εκει , και εννοειται οτι στην αρχη κανα χρονο ισως και περισσοτερο ζουσαν με τα βασικα εντελως.
Λονδινο δεν μενουν κεντρο , 45 λεπτα εκτος , δεν το λες και λονδινο κεντρο , αλλα δεν ειναι και Σκωτία

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom