Ειρηνη κυριοι. Το μεγαλο προβλημα ξεκιναει απο το οτι ακομα και αν δουλευει πληρη δουλεια καποιος, ο μισθος δεν επαρκει για να καλυψει τις βασικες του αναγκες, μεσα στις οποιες ειναι να νοικιασει ενα σπιτι μονος του και να παρει και να συντηρησει εστω ενα μεταχειρισμενο αυτοκινητο και να κανει και 5 εξοδα το χρονο που θα τον κανουν να αισθανθει οτι ζει σαν ανθρωπος (διακοπες, κινητο, ενα ταξιδι, κλπ)
Και δεν ειναι οτι φταιει καποιος που αφησε τον εαυτο του ανειδικευτο και αμοιβεται με τον βασικο μισθο. Στις ανεπτυγμενες χωρες, με τον βασικο μισθο κανεις παπαδες.
Σας εχω πει πολλακις το παραδειγμα του γιου του φιλου μου Βουλγαρου που ανεβηκε Αγγλια με την κοπελα του χωρις να ξερουν ουτε καλημερα στα αγγλικα και βρισκοντας 2 βασικες δουλειες και οι δυο (εργατης, καμαριερα) σε 7 μηνες νοικιασαν μονοκατοικια με αυλες, παρκινγκ, κλπ αγορασαν αυτοκινητο και η γκομενα γκαστρωθηκε κατ ευθειαν αφου δεν ειχαν και τιποτε αλλον περιμενουν-αγχωθουν πλεον...
Στην Ελλαδα το παραπανω σκηνικο ειναι απολυτως αδυνατο να γινει απο ενα ζευγαρι ανειδικευτων, χωρις εξωτερικη βοηθεια
Και οπως μου λεγε ο πατερας του παιδιου, στη Βουλγαρια καθοτανε και οι 2 ανεργοι για ποσο καιρο