Διαφωνείς αλλα δεν εξγηγείς τους λογους.
Διαφωνείς με 200 νομικά συστηματα και 8 δισ ανθρωπους πλην Ελλάδας,που θεωρουν απολυτως θεμιτο να πας στη φυλακή για σοβαρά πλημμελήματα.
Για ποιον λόγο δικάζονται τα πλημμελήματα και απασχολουνται δικαστες δικηγόροι διάδικοι μαρτυρες γραμματεις;;
Οι κατηγορουμενοι στο Μάτι ποια ηταν ακριβως η τιμωρία τους;;;
Η ποινές που εκτελούνται ειναι ανω των 2 ετων,οπότε εξαρχης μιλάμε για αρκετα σοβαρά αδικηματα.Αλλά και ανω των 2 ετων πχ 4 ετη,πέφτεις κατω απο 2 ετη αν εχεις λευκό μητρώο,ελαφρυντικό κλπ.Αρα πάλι ειναι αρκετα δυσκολο να πας φυλακη.
Για αυτό μάλλον οι πολιτικοι μας ξεροντας οτι απευθύνονται σε αυτόν τον λαό "ξεμπερδέυουν" με μια ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ,που δεν εχει απολύτως κανενα νόημα και περιεχόμενο.
Ο ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ δεν έπρεπε να παει φυλακη για την πλαστογραφία της λίστας Λαγκάρντ;;Δεν θα ηταν δίκαιο αλλά και παραδειγματισμός για όλη την κοινωνία;
Ποια ηταν η τιμωρία του δηλαδή;;Λογοδότησε για κατι;;
Θα πω για αλλη μια φορα, αυτο που λεω διαρκως.
Γιατι παραθετεις ΕΜΕΝΑ, που απλως σχολιασα το ποσταρισμα του άλλου φιλου παραπανω?
Γιατι δεν παραθετεις αυτον? Ειλικρινα δεν το καταλαβαινω.
Εχει συμβει πολλες φορες. Ποσταρει καποιος μια αποψη, συμφωνω μαζι του και μετα παραθετετε εμενα και οχι αυτον.
Αν θελεις να μιλησουμε νομικα, να μιλησουμε.
Εγω θεωρω οτι δεν πρεπει να πηγαινει κανενας φυλακη για πλημμελημα, εκτος αν ειναι υποτροπος. Και τότε μαλιστα να αναβιωνει και η προηγουμενη ποινη (αυτη δεν ειναι εξαλλου η εννοια της αναστολης?)
Αυτη ειναι η αποψη μου.
Το να αναλωθουμε σε περιπτωσιολογια, του τύπου "δεν πηγε φυλακη κανενας για το Ματι" ή "δεν πηγε φυλακη ο Παπακωνσταντινου" δεν μου λεει απολυτως τιποτα.
Η περιπτωσιολογια ειναι ο ασφαλεστερος τροπος να κρινεις λαθος και να χαθεις στη μεταφραση.
Υ.Γ. Τον αφορισμο οτι 8 δις ανθρωποι εχουν αλλο συστημα απο εμας, το αφηνω ασχολιαστο.