Νέα

Κρυο ντουζ-ωφελη-γνωμες-αποψεις

• Μέλος που άνοιξε το νήμα harvardiotis
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 102
  • Εμφανίσεις 6K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)
OP
OP
H

harvardiotis

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
21 Οκτ 2019
Κριτικές
3
Like
151
Πόντοι
281
Ενώ όταν έχει ζέστη είμαι σκέτο ανακόντα. Έχω πάρει και κάτι παραπάνω κιλά, άσε. Δράμα.
Με ψήνεις αλλά μόνο στην ιδέα ότι πρέπει να ξεπαγιάζω ένα μήνα...

θα μπορουσες να το κανεις με κανα λεβιτρα η σιαλις αλλα με δικη σου ευθυνη παντα
διοτι αυτα επιβαρυνουνε την καρδια και σε συνδυασμο με το κρυο νερο ειναι λιγο γαμησε τα
αν εισαι πανω απο 35 για κανενα λογο
διαφορετικα μπορεις να το δοκιμασεις αλλα με δικη σου ευθυνη
λογικα με ενα τετοιο φαρμακο θα σου ειναι καυλωμενη ακομα και με το φουλ παγωμενο νερο

Syrios

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
20 Μαΐ 2012
Κριτικές
8
Like
1.861
Πόντοι
216
Τυπε οι ψυχοπαθεις :o απολαμβανουν το μπανιο με κρυο νερο γιατι καλμαρει τα νευρα μετα.

pokahontas

Μέγας
Εγγρ.
24 Αυγ 2008
Κριτικές
16
Like
1.800
Πόντοι
4.655
Μια χαρά είναι τα ζεστα ντουζ. Παπαριές λες για τα οφέλη των κρύων ντουζ και καλά λάμπει το πρόσωπο και πούτσες μπλε.

Έχεις ένας φετίχ και καλά κάνεις. Εννοείται ότι νοιώθεις καλύτερα μετά το κρύο ντουζ διότι γαμήθηκες στο παγωμένο νερό.

Τώρα για τη σκληραγώγηση που λες, ε είναι εξτρεμ στις μερες μας, αλλά άμα γουστάρεις πάω πάσο

Π

OP
OP
H

harvardiotis

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
21 Οκτ 2019
Κριτικές
3
Like
151
Πόντοι
281
ναι οκ κομπλε
απλα ειδες την κακια που βγαζουν μερικοι λογω της αδυναμιας τους
ο ενας λεει οτι εισαι ψυχοπαθης αν κανεις με κρυο
ο αλλος λεει οτι εισαι βρωμιαρης
και ενα σωρο αλλα

ειναι τοσο αδυναμοι χαρακτηρες που ψαχνουν να βρουν δικαιολογιες να μην κανουνε εστω μια φορα στην ζωη τους με κρυο νερο
δεν σου λεω τροπο ζωης

κατα τα αλλα το καπνισμα ολα μια χαρα
κομπλε
καπνιζουμε δεν τρεχει τιποτα

Δ

Διαγραμμένο μέλος 172663

Επισκέπτης
εχουμε κανει κρυο ντους και το εχουμε μετανοιωσει.
και ελεγες ότι δεν εχει πεθανει κανεις ενώ εχουν πεθανει 300.
τι θες και επιμενεις για το βιτσιο σου.
ενταξει και οι πουστιδες λενε ότι από τον κωλο είναι φυσιολογικο, εμεις οι υπολοιποι σας διορθώνουμε τι να κανουμε.

OP
OP
H

harvardiotis

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
21 Οκτ 2019
Κριτικές
3
Like
151
Πόντοι
281
εχουμε κανει κρυο ντους και το εχουμε μετανοιωσει.
και ελεγες ότι δεν εχει πεθανει κανεις ενώ εχουν πεθανει 300.
τι θες και επιμενεις για το βιτσιο σου.
ενταξει και οι πουστιδες λενε ότι από τον κωλο είναι φυσιολογικο, εμεις οι υπολοιποι σας διορθώνουμε τι να κανουμε.

μονο κατι ψωλογεροι πεθανανε με καρδια χαλαρωσε
αμα ητανε ετσι ολοι οι χειμερινοι κολυμβητες θα ψοφαγανε

χρηστος1011

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
19 Οκτ 2013
Like
2.621
Πόντοι
606
αν φας ντοματα απο το ψυγειο μετραει για σκληραγωγηση?

Δ

Διαγραμμένο μέλος 186072

Επισκέπτης
"το κρυο νερο δεν θα σε σκοτωσει"

About 400 people die annually in the UK as a result of being immersed in cold water

Υπ'οψην το immersion δεν ειναι το ιδιο με το ντους. Immersion = μπηκες μεσα στο κρυο νερο, πχ μια λιμνη ή στη θαλασσα, μια μπανιερα γεματη με κρυο νερο, κτλ.

Η διαφορα ειναι οτι στο ντους ανα πασα στιγμη η ροη του νερου ακουμπαει ενα μικρο ποσοστο του σωματος και το υπολοιπο το ακουμπαει ο αερας (ταξεις μεγεθους χαμηλοτερη θερμικη αγωγιμοτητα). Στο immersion ενα πολυ μεγαλο ποσοστο του σωματος χανει θερμοτητα ταχυτατα λογω της απολυτης επαφης με το νερο που ειναι πολυ καλυτερος θερμικος αγωγος με αποτελεσμα να κρυωνει το σωμα. Η επιδραση στη καρδια ειναι ανομοια μεταξυ των δυο περιπτωσεων.

pokahontas

Μέγας
Εγγρ.
24 Αυγ 2008
Κριτικές
16
Like
1.800
Πόντοι
4.655
Υπ'οψην το immersion δεν ειναι το ιδιο με το ντους. Immersion = μπηκες μεσα στο κρυο νερο, πχ μια λιμνη ή στη θαλασσα, μια μπανιερα γεματη με κρυο νερο, κτλ.

Η διαφορα ειναι οτι στο ντους ανα πασα στιγμη η ροη του νερου ακουμπαει ενα μικρο ποσοστο του σωματος και το υπολοιπο το ακουμπαει ο αερας (ταξεις μεγεθους χαμηλοτερη θερμικη αγωγιμοτητα). Στο immersion ενα πολυ μεγαλο ποσοστο του σωματος χανει θερμοτητα ταχυτατα λογω της απολυτης επαφης με το νερο που ειναι πολυ καλυτερος θερμικος αγωγος με αποτελεσμα να κρυωνει το σωμα. Η επιδραση στη καρδια ειναι ανομοια μεταξυ των δυο περιπτωσεων.

Όντως

mars_ch

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
17 Απρ 2012
Κριτικές
7
Like
508
Πόντοι
316
τώρα που κρυώνει ο καιρός αν δεν μείνω μέσα τουλάχιστο ένα τρίωρο μετά το μπάνιο την άλλη μέρα έχω αρκετές μύξες, δάκρυα και βαρύ κεφάλι(είναι κατάλοιπα μάλλον από την αλλεργική ρινίτιδα που έχω). Χτες δοκίμασα κρύο μπάνιο και βγήκα περίπου μετά από ένα δίωρο, δεν είδα κάποια διαφορά σε σχέση με το ζεστό τουλάχιστο σε αυτό το κομμάτι. 

st@rdust

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
7 Δεκ 2006
Like
1.428
Πόντοι
366
Καί έγώ πού κολυμπαω καθε ήμέρα στή θάλασσα ??
Τουλάχιστον δύο ωρες !!
αυτο ειναι ο,τι καλυτερο! τεραστια τα ωφελη σ ολα τα επιπεδα... μακαρι να μπορουσα να κανω ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΜΠΑΝΙΟ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ!

σχετικα με τα κρυα ντους ειχα μελετησει εμβριθως τις θεωριες (υπερ και κατα) περι των πρακτικων του ουιμ χοφ -και το αναπνευστικο κομμάτι (υπεραερισμος) αλλα και την εκθεση στο κρυο...
πριν προχωρουσα στο πρακτικο επιπεδο ηθελα πρωτα να εχω οσο το δυνατον πειστει -γνωστικα- οτι αυτο μπορει να εχει ωφελη (η πιστη σ αυτο που κανεις παιζει σημαντικο ρολο ειδικα οταν επιζητας και θεραπευτικα αποτελεσματα)...

και οντως τα θεωρητικα δεδομενα σε πρωτη φαση, αλλα κι επειτα τα εμπειρικα, συνηγουρουσαν περισσοτερο θετικα παρα αρνητικα...  

το κρυο ντους ειναι ομως μια επιπονη διαδικασια, ειδικα το χειμωνα...και δεν ενδεικνεται για ατομα με προβληματα καρδιας...

επειδη αναφερθη, σιγουρα το κρυο και οι ρευματισμοι δεν ειναι καλα φιλαρακια, αλλα για το κρυο ντους, υπαρχουν αρκετα δεδομενα που υποστηριζουν οτι εχει αντιφλεγμονωδη επιδραση (anti-tnf δραση), οτι σταματουν τους μηχανισμους που δημιουργουν φλεγμονες (ως γνωστον πρωταρχικος παραγοντας στις ρευματοπαθειες)

ωστοοοοοσο, για μενα (μου ταιριαζει καλυτερα και το επιζητω) το ζεστο μπανακι, ειναι βαλασμο στο να χαλαρωνω και να ηρεμω...αλλα και για επαφες τριτου τυπου  :fuck1: :fuck2: :zfuck:

gravatakias

Μέλος
Εγγρ.
19 Νοε 2017
Like
814
Πόντοι
96
Μιλώντας καθαρά επιστημονικά, μόνο κεφάλι και αρχίδια με δροσερό νερό (όχι παγωμένο), το υπόλοιπο σώμα με ζεστό.

Tak78

Μέλος
Εγγρ.
17 Νοε 2019
Like
2
Πόντοι
0
Το κρύο μπάνιο αναζωογονεί αρκεί να πίνεις και βότκα πριν το επιχειρησεις...

stealthgas

Μέλος
Εγγρ.
21 Ιουν 2014
Κριτικές
3
Like
496
Πόντοι
36
Σκεφτηκα να ανοιξω αυτο το θεμα μιας και τα κρυα ντουζ μου εχουνε αλλαξει την ζωη.
Μολις σηκωθηκα τωρα , ειναι 5 το πρωι και ειμαι ετοιμος ζεστος ζεστος απο την κουβερτουλα μου να μπω στο τερμα ΠΑΓΩΜΕΝΟ  νερο !

ειναι η υπερτατη καυλα !!!! οποιος δεν το εχει δοκιμασει απλα δεν ξερει τι χανει !!!!!

Ποσοι απο εδω μεσα το εχετε δοκιμασει η σκοπευετε να το κανετε τροπο ζωης ?

Τα ωφελη ειναι αμετρητα !!!
Υπαρχουν χιλιαδες αρθρα στο διαδικτυο για ενημερωση πανω στο θεμα αυτο της κρυοθεραπειας

4ΚW ειναι το boiler . Γλιτώνεις ΔΕΗ τυπε
Keep walking . Μην ανάβεις ουτε καλοριφέρ κ εισαι μαχίμι.
Και για πρωινό παγωτό πραλίνα κ εισαι άρχοντας

freed0m

Μέλος
Εγγρ.
20 Νοε 2019
Like
0
Πόντοι
0
Πριν μερικά χρόνια στην μέση του καταχείμωνου αναγκάστηκα και έκανα μπάνιο με νερό που ήτανε δεν ήτανε 5 βαθμούς αφού δεν μπορούσα  να το ζεστάνω λόγω διακοπής ρεύματος.
Ξύλιασα και δεν αισθανόμουν καν το κεφάλι μου.
Υπέφερα από συνάχι, και σαν θαύμα μετά το ντούζ, κόπηκε μαχαίρι.
Υποφέροντας από συνάχι, θέλησα να το επαναλάβω ξανά πριν λίγο καιρό, αλλά δεν έπιασε...

Δ

Διαγραμμένο μέλος 186072

Επισκέπτης
4ΚW ειναι το boiler . Γλιτώνεις ΔΕΗ τυπε
Keep walking . Μην ανάβεις ουτε καλοριφέρ κ εισαι μαχίμι.
Και για πρωινό παγωτό πραλίνα κ εισαι άρχοντας

Προ της ελευσης του ηλεκτρισμου, diesel, αεριου, κτλ ακομα και τα βασιλικα παλατια ειχαν θερμοκρασιες στυλ 5-10c το χειμωνα. Μιλαμε για εσωτερικη θερμοκρασια. Δλδ μεχρι και οι βασιλιαδες τον δαγκωνανε καθημερινα και ντυνοντουσαν με 3-4 layer ρουχων.

flirter

Μέλος
Εγγρ.
10 Αυγ 2010
Like
245
Πόντοι
36
τώρα που κρυώνει ο καιρός αν δεν μείνω μέσα τουλάχιστο ένα τρίωρο μετά το μπάνιο την άλλη μέρα έχω αρκετές μύξες, δάκρυα και βαρύ κεφάλι(είναι κατάλοιπα μάλλον από την αλλεργική ρινίτιδα που έχω). Χτες δοκίμασα κρύο μπάνιο και βγήκα περίπου μετά από ένα δίωρο, δεν είδα κάποια διαφορά σε σχέση με το ζεστό τουλάχιστο σε αυτό το κομμάτι. 
Χωρίς να είμαι γιατρός ή διατροφολογος, πολλοί λένε ότι έχουν αλλεργική ρινίτιδα και τελικά φταίει η διατροφή που κάνουν. Κάνε μια δοκιμή να κόψεις, γιατί μάλλον κάποιο-α απο τα ακόλουθα σε ενοχλεί και επιβαρύνει το έντερο :
Ψωμί και γενικά φαγητά με αρτοποιηματα, γαλακτοκομικά, γλυκά, φρούτα που σε ενοχλούν. Απέφευγε χώρους με τσιγάρο (αν καπνίζεις κοψτο).
Έλα μετά από καιρο να γράψεις πως αισθάνεσαι.

Tsolias.Psolias

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Ιουλ 2007
Like
28
Πόντοι
166
νομίζω ότι κλείνω σχεδόν δεκαετία κρύου μπάνιου.
βοηθάει στον ύπνο, ναι. για να ξεκινήσει να κοιμάται ο οργανισμός πρέπει να υπάρχει ~18 βαθμούς στο περιβάλλον που είναι. άμα ζεσταθείς παραπάνω αργείς να κοιμηθείς, αλλά ακόμα και να κοιμάσαι με την επιπλέον ζέστη ξυπνάς.
εκεί που έχει πολύ μεγάλη διαφορά είναι στο να φτύσεις φλέγματα και να καθαρίσεις τα ιγμόρεια. απλά μπαίνεις μπουκωμένος και βγαίνεις ξεφλόκιαστος.
καλύτερα να ξεκινήσεις τα κρύα μπάνια με κρύο νερό από το καλοκαίρι και να μην τα σταματήσεις ποτέ. εγώ ακόμα και το πιο παγωμένο νερό να κάνω, δε μου πιάνεται η αναπνοή... είναι δηλαδή σα να κάνω με ζεστό.
κόλπα για του αμαθείς.
βρέχεις αρχικά το ένα πόδι από το ύψος του τετρακέφαλου με το κρύο νερό. μετά το άλλο πόδι ομοίως.
έπειτα τα γεννητικά σου όργανα.
όλα αυτά για μερικά δευτερόλεπτα στο καθένα.
μετά πάμε στα χέρια.
γέρνεις λίγο προς τα εμπρός, στο ένα χέρι το τελεφούνκεν και το άλλο χέρι να κρέμεται εμπρός σου.
το βρέχεις από κάτω προς τα πάνω μέχρι να φτάσεις στον ώμο. πριν τελειώσεις χώνεις το τελεφούνκεν κάτω από τη μασχάλη.
το ίδιο κάνεις και στο άλλο χέρι.
μετά βάζεις το τελεφούνκεν πάνω από το κεφάλι και απολαμβάνεις.
1ον βρέχεις τα γεννητικά όργανα και τις μασχάλες γιατί προετοιμάζεις την καρδιά σου και τα πνευμόνια σου για το "σοκ" που επέρχεται.
άμα πετάξεις κρύο νερό πάνω σου ξαφνικά, ακόμα και σε εμένα(αν και αμφιβάλλω), θα σου πιαστεί η αναπνοή.

στο ΚΕΕΔ, τέρμα πάνω, δίπλα από τα ΠΥΡΚΑ μας βάλανε για το ΤΠΕΝ, και εκεί έχει ηλιακούς. εε... ο μάρτης/απρίλης δεν ήταν πάντα ηλιόλουστοι. όταν δεν είχε ζεστό νερό κάτι ταλαίπωροι ξεφυσούσανε με κάθε σταγόνα που έπεφτε πάνω τους.

bourdelo

Μέλος
Εγγρ.
2 Μαρ 2006
Κριτικές
1
Like
237
Πόντοι
26
Παραθετω εδω τις απιστευτες πραγματικα παραγραφους απο το βιβλιο στα αγγλικα :

Behind every moment of courage was a man or woman who faced a difficult internal struggle. When they face it, it becomes an amazing story. They become legends. But if they turn away from the flinch, their stories are unexceptional. They’re like everyone else. They vanish.

Walk up to your shower, and turn on the cold water. Wait a second; then test it to make sure it’s as cold as possible.
Do you see what’s coming? If you do, you should tense up immediately. You should feel it in your chest. You might start laughing to release the tension—and you haven’t even stepped inside. You’re predicting a flinch that hasn’t happened yet. You’re already anxious about it—about something that hasn’t happened and won’t kill you—anxious about something that barely hurts at all.

As the cold water hits you, you might shout or squirm. But the discomfort lasts only a second. You quickly get used to it. You get comfortable with cold, instead of trying to avoid it. You put yourself in the path of the shower to speed up the adjustment process.

This is not an exercise in masochism. It’s a way of training yourself, of “seeing the flinch and going forward, not rationalizing your fear and stepping away.” It’s a way to develop a physiological tolerance for facing the things that most scare us–things that pose no real threat (trust me, I have taken prescribed cold showers and lived to tell about it).

Αναφερει οτι δεν προκειται για μαζοχισμο.
Αντιθετα βλεπεις τον φοβο καταματα και αντι να τρεχεις μακρια απο αυτον , τον αντιμετωπιζεις στα ισα χωρις καμια δικαιολογια .

Ειναι μια ασκηση για να αντιμετωπιζουμε τα πραγματα τα οποια φοβομαστε που στην πραγματικοτητα ειναι ψευτικα , ο φοβος με λιγα λογια ειναι ψευδαισθηση.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom