Νέα

Κρασιά...

• Μέλος που άνοιξε το νήμα -
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 58
  • Εμφανίσεις 5K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 4 άτομα (0 μέλη και 4 επισκέπτες)

Επισκέπτης
Λοιπόν, ας ανοιξουμε ένα θεματάκι για ένα πολύ σοβαρό θέμα, τα κρασιά.Εγώ έχω μια πολύ μικρή παραγωγή (καθαρά από χόμπυ και λόγω καταγωγής και πατρικής ενασχόλησης) στην Αρχαία Νεμέα. Αγειοργήτικο. 3-3,5 ΜΤ ετησίως.

Εμφιαλώνεται με ιδιοτική ετικέτα (την οποία από τρέλλα έχω δουλεψει με γραφίστα) και καταναλώνεται μεταξύ φίλων. Αρκετές φυάλες πάνε και εξω, ειτε σε φίλους είτε σε επαγγελματικά δωρα΄.

Θέλω να βάλω και ένα λευκό τον επόμενο χρόνο. Πόσοι ξέρατε ότι στην ορεινή κορινθία αναπτυσσεται άνετα το ασύρτικο? Δοκιμάστε ένα Βαρέλι Πλαγιές Αη Λιά Παπαιωάννου και θα ξεχάσετε το Σιγάλα...

psilos77gr

Μέλος
Εγγρ.
4 Δεκ 2005
Like
4
Πόντοι
0
φίλε, μείνε στο αγιωργήτικο για σένα.είναι απλά το καλύτερο το οποίο μάλιστα είναι και πολυδύναμο, δηλαδή φτιάχνεις από ροζέ, ερυθρά, ξηρά, ημίξηρα, γλυκά, ό,τι θέλεις.

psilos77gr

Μέλος
Εγγρ.
4 Δεκ 2005
Like
4
Πόντοι
0
ειμαι ειδικευμένος σε αυτά φίλε μου...ότι θέλεις ρώτα με.

democrat

Σεβαστός
Εγγρ.
23 Δεκ 2006
Κριτικές
11
Like
10
Πόντοι
2.007
Το αγιωργιτικο ειναι πολυ αδυναμο κρασι.Ριχτου Cabernet μεσα για να δυναμωσει.Το καλυτερο κοκκινο ειναι το PINOT NOIR αμα ειναι καλο.Pino noir φτιαχνει μονο ο Παπαιωαννου ειναι φθηνο 9Ε αλλα μαπα.Καμια σχεση με γαλλικο που ομως πρεπει να σκασει πανω απο 80Ε.Απο ασπρα μονο το CHARDONAY παιζει πια.Δεν ειναι ασχημο το CHARDONAY του Αντωνοπουλου αλλα καμια σχεση με βουργουνδιες.

Επισκέπτης
μοσχοφιλερο τσανταλη αν και μου αρεσουν τα λευκα κρασια!!

psilos77gr

Μέλος
Εγγρ.
4 Δεκ 2005
Like
4
Πόντοι
0
το ερχόμενο σ/κ στο ζάππειο θα εχει εκθεση οίνων. δείτε και κάποιους μικρούς παραγωγούς οι οποίοι είναι καταπληκτικοί και είμαι σίγουρος ότι θα ξεχάσετε αρκετά "μεγάλα" ονόματα του χώρου..να πώ ότι δεν είμαι παραγωγός αλλά με ενδιαφέρει το θέμα του οίνου.

λαγαρος

Μέλος
Εγγρ.
29 Νοε 2006
Like
5
Πόντοι
16
70 αιγιωργητικο.20 μοσχατο τυρναβου κατα προτιμηση και 10 καπερνε!!!
οταν το πινεις θα με θυμασαι.

amc_anthony13

Τιμημένος
Εγγρ.
10 Ιαν 2007
Κριτικές
9
Like
3
Πόντοι
2.057
Οινοθήκη Emery
Ρόδον
Οίνος Ερυθρός Ξηρός
Cabernet Sauvignon Τρύγος 2002
Αιγαιοπελαγίτικος Τοπικός Οίνος

band

Μέλος
Εγγρ.
5 Μαΐ 2006
Like
2
Πόντοι
0
...γνωριζετε κανενα site που να περιέχει πληροφορίες για αμπελουργία και παραγωγή κρασιού....λεω να αρχίσω απο φετος να κανω κρασί απο δικά μου αμπελια,εντελώς ερασιτεχνικά και θα χρειαζόμουν συμβουλές κτλ...

monter

Μέλος
Εγγρ.
7 Φεβ 2007
Like
0
Πόντοι
0
αυριο θα σου πω,εχς φιλο οινολογο :dancing:

Επισκέπτης
70 αιγιωργητικο.20 μοσχατο τυρναβου κατα προτιμηση και 10 καπερνε!!!
οταν το πινεις θα με θυμασαι.

Ενδιαφέρον ακούγεται. Πειραματίζομαι αρκετά στα blends με βαση φυσικά το αγιωργητικο. Με καμπερνε, εχω δοκιμασει. Με μοσχάτο όχι. Ηρθε η ώρα.

ultramarine

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
26 Μαΐ 2006
Κριτικές
31
Like
470
Πόντοι
291
Λοιπόν, ας ανοιξουμε ένα θεματάκι για ένα πολύ σοβαρό θέμα, τα κρασιά.Εγώ έχω μια πολύ μικρή παραγωγή (καθαρά από χόμπυ και λόγω καταγωγής και πατρικής ενασχόλησης) στην Αρχαία Νεμέα. Αγειοργήτικο. 3-3,5 ΜΤ ετησίως.

Εμφιαλώνεται με ιδιοτική ετικέτα (την οποία από τρέλλα έχω δουλεψει με γραφίστα) και καταναλώνεται μεταξύ φίλων. Αρκετές φυάλες πάνε και εξω, ειτε σε φίλους είτε σε επαγγελματικά δωρα΄.

Θέλω να βάλω και ένα λευκό τον επόμενο χρόνο. Πόσοι ξέρατε ότι στην ορεινή κορινθία αναπτυσσεται άνετα το ασύρτικο? Δοκιμάστε ένα Βαρέλι Πλαγιές Αη Λιά Παπαιωάννου και θα ξεχάσετε το Σιγάλα...

Θα συμφωνήσω, το συγκεκριμένο Ασύρτικο περνάει μπροστά από τα περισσότερα Ασύρτικα και αυτο γιατι ο Παπαιωάννου το έχει επιμεληθεί προσωπικα και το "καταχωρεί" στα ιδιαίτερα κρασιά του. Ειδικά στο βαρέλι έχει πέσει μέσα με τα αρώματα που του δίνει... Και για τα δικά μου γούστα είναι μακραν καλύτερο του Σιγάλα - φανταστείτε να το (που θα το κάνει) να το φροντίσει κι άλλο.
Τελικά η ορεινή Κορινθία - στις πιο γλυκιες πλαγιές της - είναι εξαιρετικό σημείο για οινοκαλλιέργειες.

sargiris

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
31 Μαΐ 2006
Κριτικές
8
Like
764
Πόντοι
366
Καλα κι αυτά παιδιά, αλλά μπρούσκο και ηλιαστό Σιάτιστας εχετε δοκιμάσει?

Altec73

Ανώτατος
Εγγρ.
13 Φεβ 2006
Κριτικές
5
Like
74.964
Πόντοι
12.056
Ανεβαινοντας προς Βαρυμποπη μετα την πυλη του αεροδρομιου στο τατοι στα δεξια σας ειναι κατι αμπελια...Αυτα κυριοι ειναι δικα ΜΟΥ.Με ιδιωτικο πατητηρι παρακαλω...Εκει να δειτε κρασι κυριοι...600 λιτρα την σεζον και ιδιωτικη χρηση...με σπιτι εμφιαλωση και ετικετα με το ονομα μου...
Αχαρναικος οινος ροζε  :2funny: :2funny: :2funny:

Επισκέπτης
Τι κρασια πεινετε με το φαγητο σας?. . .μαλαματινες,ρετσινες,κρασι της παρεας,κρασι γαλαξία :P και τετοια απλα?
η αγοράζετε πιο ακριβα?

strobita

Μέλος
Εγγρ.
6 Φεβ 2011
Like
0
Πόντοι
16

:rockon: :rockon: :rockon:

και Μικροκλίμα Παπαιωαννου για λατρεις του κοκκινου  :)

geo65

Μέλος
Εγγρ.
29 Φεβ 2008
Κριτικές
7
Like
57
Πόντοι
6

[/quote]

Στρο τι γίνεται μεσα σε όλα τα καλά σε βρίσκω!!!Εχει πλάκα να γράφεις και στα πούρα!!! ;) ;)
By the way!!Αν σας αρέσει το αγιωργίτικο αξίζει να δοκιμάσετε και το Thema του Παυλίδη!!!

strobita

Μέλος
Εγγρ.
6 Φεβ 2011
Like
0
Πόντοι
16

Στρο τι γίνεται μεσα σε όλα τα καλά σε βρίσκω!!!Εχει πλάκα να γράφεις και στα πούρα!!! ;) ;)
By the way!!Αν σας αρέσει το αγιωργίτικο αξίζει να δοκιμάσετε και το Thema του Παυλίδη!!!

:P απλα απολαμβανω τις μικρες χαρες της ζωης

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom