Νέα

Κόστος σύστασης ΕΠΕ

• Μέλος που άνοιξε το νήμα meredi
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 24
  • Εμφανίσεις 2K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

MATADOR31

Μέλος
Εγγρ.
6 Σεπ 2010
Κριτικές
6
Like
0
Πόντοι
1
Συναγωνίστα, προσοχή! Το κόστος σύστασης σχετίζεται με το δηλούμενο εταιρικό κεφάλαιο. Εσύ με πόσα θες να ξεκινήσεις?Αν θες στείλε pm και θα στο βρώ.

OP
OP
M

meredi

Μέλος
Εγγρ.
15 Αυγ 2008
Κριτικές
3
Like
78
Πόντοι
16
Συναγωνίστα, προσοχή! Το κόστος σύστασης σχετίζεται με το δηλούμενο εταιρικό κεφάλαιο. Εσύ με πόσα θες να ξεκινήσεις?Αν θες στείλε pm και θα στο βρώ.

Με το ελάχιστο! Μου είπαν πως πλεον δεν ειναι 18.000 αλλα΄ακόμα και με 6.000

Αν ισχυει αυτό που λέω πες μου για 6.000

MATADOR31

Μέλος
Εγγρ.
6 Σεπ 2010
Κριτικές
6
Like
0
Πόντοι
1
Θα σου στειλω υπολογισμό το πρωί, να ανοίξω τα κοιτάπια μου.Το 590 βέβαια το ακούω κομματάκι δύσκολο, αλλά άσε με νε το δω

ΧΧΧ-Man

Ανώτερος
Εγγρ.
19 Οκτ 2008
Κριτικές
46
Like
4.247
Πόντοι
5.595
Guys..Γραφτε τα και εδω τα κοστοι κλπ.. ενδιαφερει κι'αλους....

Το νομοσχεδιο που αναφερεται στο 1ο ποστ στο λινκ... ισχυει??? ή οχι ακομα???

OP
OP
M

meredi

Μέλος
Εγγρ.
15 Αυγ 2008
Κριτικές
3
Like
78
Πόντοι
16
Περιμενουμε να ανοιξει τα τεφτερια του ο συναγωνιστής ΜΑΤΑΔΟΡ ΚΟΝΚΙΣΤΑΔΟΡ αυριο!!!!

καλου κακου να του το υπενθυμισουμε και αυριο!!!!

boobmaniac

Μέλος
Εγγρ.
7 Ιουλ 2008
Κριτικές
2
Like
0
Πόντοι
6
Με το ελάχιστο! Μου είπαν πως πλεον δεν ειναι 18.000 αλλα΄ακόμα και με 6.000

Αν ισχυει αυτό που λέω πες μου για 6.000
Το ελάχιστο κεφάλαιο της ΕΠΕ είναι 4.500. Το κόστος για τη σύσταση εκτός από την αμοιβή του συμβολαιογράφου, είναι: το 1% του κεφαλαίου (45 ευρώ) και 280 περίπου ευρώ χαρτόσημα, μεγαρόσημα, κερατόσημα κ.λπ. καθώς και το κόστος δημοσίευσης στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. Όλα αυτά τα αναλαμβάνει να τα διεκπεραιώσει το Επιμελητήριο, οπότε γλιτώνεις σοβαρό τρέξιμο. Πέρα από αυτά, είναι 75 ευρώ ο έλεγχος και η καταχώριση της επωνυμίας στο Επιμελητήριο και άλλα 150 η συνδρομή του πρωτου έτους (προκαταβάλλεται). Αν δεν είσαι ασφαλισμένος ήδη στο ΙΚΑ, θα πρέπει να ασφαλιστείς στον ΟΑΕΕ (νομίζω δεν υπάρχει κόστος εγγραφής, ίσως όμως να πρέπει να προκαταβάλεις το πρώτο δίμηνο που θα σου πάει περίπου 400 ευρώ).

Τα βασικά λοιπόν, χωρίς ΟΑΕΕ και αμοιβή συμβολαιογράφου, πάνε στα 550 ευρώ, όλα σε ένα, νοικοκυρεμένα.

Υ.Γ. Μαϊμουδιές με το κεφάλαιο δε γίνονται εδώ και πολύ καιρό. Αν δε με απατά η μνήμη μου, ή η Νομαρχία ή η εφορία θα σου ζητήσουν να παρουσιάσεις λογαριασμό αμέσως μετά τη σύσταση, όπου θα πρέπει να φαίνεται ότι το κεφάλαιο έχει καταβληθεί στο λογαριασμό της ΕΠΕ στην τράπεζα (μείον τα έξοδα φυσικά... δηλαδή αν αντί για 4500 μπουν στο λογαριασμό 3500 δε θα χαλάσει και ο κόσμος... αν μπουν όμως 1000, έχεις πρόβλημα)

majestic69

Μέλος
Εγγρ.
8 Σεπ 2009
Κριτικές
4
Like
277
Πόντοι
36
τι ακριβως θες να κανεις με την εταιρεια τι δουλεια??

nandro79

Μέλος
Εγγρ.
21 Νοε 2009
Like
13
Πόντοι
1
EΠΕ: 1% φορος συγκεντρωσης κεφαλαιου και επιτροπη κεφαλαιογορας 0,1 % (ελαχιστο κεφαλαιο 4.500, Nόμος 3661/2008). Προέγκριση επωνυμίας & διακριτικού τίτλου απο Εμπιμελητηριο.Συμβολαιογραφος για το καταστατικο Ιδρυσης (η αμοιβη του θα το δεις μαζι του).Δικηγορος-εδω οι αποψεις διιστανται. οσο το ελαχιστο κεφαλαιο ηταν 18,000  η παράσταση δικηγόρου ηταν αναγκαια  ιδιαιτερα στην επαρχια γιατι "για  τη σύνταξη εγγράφων ενώπιον συμβολαιογράφου είναι υποχρεωτική  η παρασταση δικηγορου εφόσον το αντικείμενο της συμβάσεως είναι τουλάχιστον αξίας 29.347 για τις περιφέρειες των Δικηγορικών Συλλόγων Αθηνών και Πειραιώς και 11.738 για τις περιφέρειες των λοιπών Δικηγορικών Συλλόγων". τωρα που το κεφαλαιο μπορει να ειναι 4500 τι γινεται?αποστολη περιληψης καταστατικου στο ΦΕΚ παραβολο 289,72 ή 544,66 δεν θυμαμαι ακριβως.  Κατθεση καταστατικου στο Πρωτοδικειο Εδρας. Προεγγραφη στο Εμπορικο επιμελητηριο(καμια 100αρια ευρω). Προεγγραφη ολων των εταιρων στο ΟΑΕΕ εκτος αν εχουν αλλο Ταμειο (δεν ξερω ποσο αλλα με ενα τηλεφωνο θα μαθεις). 4500 ευρω αρχικο κεφαλαιο πολυ λιγο, σκεψου οτι αυτα ειναι τα χρηματα που θα εχει η εταιρεια στο ταμειο της για να κινηθει, αν δεν εχεις αμεσα εσοδα ή καποιο δανειο θα χρειαστεις μεσα σε λιγο καιρο παλι αυξηση κεφαλαιου οποτε παλι συνβολαιογραφο, πρωτοδικειο κτλ

boobmaniac

Μέλος
Εγγρ.
7 Ιουλ 2008
Κριτικές
2
Like
0
Πόντοι
6
EΠΕ: 1% φορος συγκεντρωσης κεφαλαιου και επιτροπη κεφαλαιογορας 0,1 % (ελαχιστο κεφαλαιο 4.500, Nόμος 3661/2008). Προέγκριση επωνυμίας & διακριτικού τίτλου απο Εμπιμελητηριο.Συμβολαιογραφος για το καταστατικο Ιδρυσης (η αμοιβη του θα το δεις μαζι του).Δικηγορος-εδω οι αποψεις διιστανται. οσο το ελαχιστο κεφαλαιο ηταν 18,000  η παράσταση δικηγόρου ηταν αναγκαια  ιδιαιτερα στην επαρχια γιατι "για  τη σύνταξη εγγράφων ενώπιον συμβολαιογράφου είναι υποχρεωτική  η παρασταση δικηγορου εφόσον το αντικείμενο της συμβάσεως είναι τουλάχιστον αξίας 29.347 για τις περιφέρειες των Δικηγορικών Συλλόγων Αθηνών και Πειραιώς και 11.738 για τις περιφέρειες των λοιπών Δικηγορικών Συλλόγων". τωρα που το κεφαλαιο μπορει να ειναι 4500 τι γινεται?αποστολη περιληψης καταστατικου στο ΦΕΚ παραβολο 289,72 ή 544,66 δεν θυμαμαι ακριβως.  Κατθεση καταστατικου στο Πρωτοδικειο Εδρας. Προεγγραφη στο Εμπορικο επιμελητηριο(καμια 100αρια ευρω). Προεγγραφη ολων των εταιρων στο ΟΑΕΕ εκτος αν εχουν αλλο Ταμειο (δεν ξερω ποσο αλλα με ενα τηλεφωνο θα μαθεις). 4500 ευρω αρχικο κεφαλαιο πολυ λιγο, σκεψου οτι αυτα ειναι τα χρηματα που θα εχει η εταιρεια στο ταμειο της για να κινηθει, αν δεν εχεις αμεσα εσοδα ή καποιο δανειο θα χρειαστεις μεσα σε λιγο καιρο παλι αυξηση κεφαλαιου οποτε παλι συνβολαιογραφο, πρωτοδικειο κτλ
Εσύ τώρα ρωτάς ή απαντάς (γιατί περισσότερες ερωτήσεις βλέπω, παρά απαντήσεις... άσε που οι απαντήσεις σου είναι να λες ακριβώς ότι οι άλλοι λένε παρα πέντε)

OP
OP
M

meredi

Μέλος
Εγγρ.
15 Αυγ 2008
Κριτικές
3
Like
78
Πόντοι
16
Μια και μόλις loggαρα επαναφέρω το θέμα! Συμβολαιογραφικά περίπου στα 400 500 και ΔΕ ΘΕΛΕΙ ΔΙΚΗΓΟΡΟ για τα 4500 ευρώ.
Τα υπόλοιπα΄πάνω κάτω όπως τα αναφέρατε!!!!

Για λογιστή δεν ξέρω

OP
OP
M

meredi

Μέλος
Εγγρ.
15 Αυγ 2008
Κριτικές
3
Like
78
Πόντοι
16
ΕΙΝΑΙ σίγουρη η απαλλαγη ΟΑΕΕ πρωην ΤΕΒΕ αν έχεις ΙΚΑ;

Σε ατομική επιχείρηση ισχύει σίγουρα επειδή κάνεις ΕΠΕ παίρνεις πάλι την απαλλαγή;

boobmaniac

Μέλος
Εγγρ.
7 Ιουλ 2008
Κριτικές
2
Like
0
Πόντοι
6
ΕΙΝΑΙ σίγουρη η απαλλαγη ΟΑΕΕ πρωην ΤΕΒΕ αν έχεις ΙΚΑ;

Σε ατομική επιχείρηση ισχύει σίγουρα επειδή κάνεις ΕΠΕ παίρνεις πάλι την απαλλαγή;
Φυσικά, δεν υπάρχει καμία αλλαγή. Η απαλλαγή ισχύει κανονικά σε όλες τις περιπτώσεις αν είσαι ασφαλισμένος ήδη σε άλλο φορέα κύριας ασφάλισης.

majestic69

Μέλος
Εγγρ.
8 Σεπ 2009
Κριτικές
4
Like
277
Πόντοι
36
να ρωτησω κ εγω κατι?ξερει κανεις ποσα πληρωνεις το δυμινο για ασφαλειες στην ΕΠΕ κ ποσα στην ΕΕ?κ σε ποιο ταμειο?κ αν δλδ ειναι δυο ατομα στην εταιρεια απο 50 με 50 ο καθενας πληρωνουνε κ οι δυο?

arkoudiarhs

Μέλος
Εγγρ.
8 Ιαν 2009
Like
2
Πόντοι
1
ρε παλικαρια ελεος...
δεν ανοιγουν ετσι οι επχ/σεις γαμο την καταδικι μου μεσα.
ανοιγει ο κα8ε τσομπανοσ να πουμε επιχ/ση που δεν ξερει τιποτα καταστρεφετε φεσωνει ολο τον κοσμο και μετα βλεπεις επιχ.τικα δανεια με 10%.
γαμω το ελλαντα μου μεσα γαμω...

majestic69

Μέλος
Εγγρ.
8 Σεπ 2009
Κριτικές
4
Like
277
Πόντοι
36
ρε παλικαρια ελεος...
δεν ανοιγουν ετσι οι επχ/σεις γαμο την καταδικι μου μεσα.
ανοιγει ο κα8ε τσομπανοσ να πουμε επιχ/ση που δεν ξερει τιποτα καταστρεφετε φεσωνει ολο τον κοσμο και μετα βλεπεις επιχ.τικα δανεια με 10%.
γαμω το ελλαντα μου μεσα γαμω...

ρε φιλε μια ερωτηση εκανα.τι τρελενεσαι?του δημοσιου εισαι κ εσυ?

arkoudiarhs

Μέλος
Εγγρ.
8 Ιαν 2009
Like
2
Πόντοι
1
επειδη δεν ειμαι του δημοσιου για αυτο τρελενομαι.
αν σκεφτεσε να κανεισ επιχ/ση,αν εχεις το 70% των κεφαλαιων και αν ξερεισ να κουμανταρεισ ατομα καταστασεισ και το πουλι σου το τελευταιο που σε νοιαζει ειναι ποσο στοιχιζει η ιδρυση  μιας ε.π.ε. ....
ελπιζω να με καταλαβαινεις, αν οχι σταματα αυτο που πας να κανεις μηπως και σωθεις.

majestic69

Μέλος
Εγγρ.
8 Σεπ 2009
Κριτικές
4
Like
277
Πόντοι
36
ρε φιλε εκανα μια ερωτηση αν ξερεις την απαντηση απαντησε τη να τελιωνουμε.το τι θα κανω εγω ειναι δικκο μου θεμα.

boobmaniac

Μέλος
Εγγρ.
7 Ιουλ 2008
Κριτικές
2
Like
0
Πόντοι
6
ρε φιλε εκανα μια ερωτηση αν ξερεις την απαντηση απαντησε τη να τελιωνουμε.το τι θα κανω εγω ειναι δικκο μου θεμα.
Κατ' αρχήν για να απαντήσω στην ερώτησή σου η ασφάλεια πάει με τον ασφαλιζομενο, όχι με τον εργοδότη. Το ίδιο ισχύει και για τους αυτοαπασχολούμενους. Δεν εχει δημασία πόσοι είστε, ούτε τι ποσοστό έχει ο καθένας. Τα ασφάλιστρα πάνε με το κεφάλι.

Για τα υπόλοιπα έχεις λάθος. Αν έχεις το κεφάλαιο για να ανοίξεις ό,τι σκατά κολομάγαζο θέλεις και αν έχεις ιδέα από διαχείριση, έσοδα-έξοδα κ.λπ. να το κάνεις. Αλλιώς, κάτσε στ' αυγουλάκια σου. Ούτε οι μελλοντικοί συνεργάτες σου φταίνε σε τίποτα να φάνε το φέσι της αρκούδας από την πάρτη σου, ούτε οι μελλοντικοί υπάλληλοί σου φταίνε σε τίποτα να δουλεύουν τζάμπα για να το παίζεις εσύ αφεντικό. Όπως βλέπεις, το τι θα κάνεις δεν είναι μόνο δικό σου θέμα. Και αυτό δείχνει ότι από επιχειρήσεις έχεις μαύρα μεσάνυχτα. Κοίτα λοιπόν να βρεις κανέναν άλλο τρόπο να βγάλεις μεροκάματο και άσε τις επιχειρήσεις. Από λαμόγια έχουμε χορτάσει, δεν έχουμε ανάγκη κι άλλους. Όχι τίποτε άλλο, αν φεσώσεις κανέναν που δεν είναι και τόσο νομοταγής, κρίμα είναι να τρέχουν οι δικοί σου κι εσύ στα νοσοκομεία. Δεν είναι βλέπεις όλοι με το σταυρό στο χέρι να τους φεσώνεις χιλιάρικα και αυτοί να περιμένουν πότε θα τελειώσουν τα δικαστήρια να πάρουν κανα ευρώ από τα χρωστούμενα...

Υ.Γ.: Όταν έφαγα το φέσι μου είχε πει ένας συνεργάτης να κανονίσει να πάνε τίποτε καλόπαιδα στο λαμόγιο να του σπάσουν τα παΐδια... "Να δεις για πότε θα πληρώσει"... 8 χρόνια τραβιέμαι στα δικαστήρια, έχω ξοδέψει και 4 χιλιάρικα και ακόμα δεν έχω δει ούτε ευρώ. Τελικά σκέφτομαι ότι καλύτερα να του τα είχαν σπάσει τα παΐδια. Ελπίζω ότι καταλαβαινόμαστε, ε;

majestic69

Μέλος
Εγγρ.
8 Σεπ 2009
Κριτικές
4
Like
277
Πόντοι
36
ρε παιδια νταξι ειστε για τον πουτσο πραγματικα......κανω μια γαμωερωτηση και τρελενεσται λες και σας εβρισα ξερω εγω.λετε τα δικα σας μονοι σας και δεν σας ειπα εγω οτι θα ανοιξω εταιρεια ουτε θα φεσωσω κοσμο ουτε τιποτα.Αλλος ανοιξε το θεμα για την συσταση επε οχι εγω σε αυτον να τα πειτε.Εγω ξαναρωταω για τριτη φορα για να δω θα απαντησει κανενας σοβαρος η θα βγουν στην φορα οι μπατηριδες να το παιξουν σοβαροι και επιχειρηματιες....Λοιπον η Ασφαλεια σε ΕΕ και ΕΠΕ ειναι η ιδια ?δλδ τεβε?και ποσο ?και καθε ποτε??απλα πραγματα....

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom