Νέα

Κλήση πακέτο!

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Jules_Jordan
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 21
  • Εμφανίσεις 2K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Jules_Jordan

Ανώτερος
Εγγρ.
20 Ιαν 2006
Κριτικές
12
Like
193
Πόντοι
6.055
Σήμερα το πρωι στον Περαία έφαγα κλήση για κράνος και δίπλωμα.

Κατέχω και έχω δίπλωμα, αλλα είπα στο μπλόκο να πάω να το φέρω μετά. Μου έγραψε 350 ευρώ για κράνος, 10 ευρώ που δεν είχα μαζί μου το δίπλωμα και 5 πόντοι κράνους + 2 πόντοι λόγω χαρτιού=7.

Για πόσο καιρό τελικά ισχύει το γαμημένο point system (έχω googlarei το ζήτημα αλλά μου βγάζει αλλού 3 αλλού 4 χρόνια). Ο αστυνόμος μου είπε 4 χρόνια.

Επίσης το point system ισχύει το γαμημένο ή όχι? Oταν σου παίρνουν το δίπλωμα στους 25 πόντους στο ξαναδίνουν διάβασα αλλά μετά απο 6 μήνες. Παρακαλώ απαντήσε εμπεριστατωμένα, απαγορεύονται επίσης οι φιλοσοφίες και οι αερολογίες γιατί τα έχω πάρει στο κρανίο και στο κράνος.

(μην μπείτε στον κόπο να μου πείτε για το μισό πρόστιμο σε 10 μέρες το ξέρω, αυτό που με νοιάζει είναι το point system)

cretan335

Μέλος
Εγγρ.
30 Ιαν 2007
Like
1
Πόντοι
66
Δεν νομίζω να ξαναπαίρνεις πίσω το δίπλωμα αλλά να ξαναδίνεις εξετάσεις  :headbang: :headbang: :headbang: :headbang:
Και οι πόντοι διατηρούνται για 4 χρονάκια.
Οεο

OP
OP
Jules_Jordan

Jules_Jordan

Ανώτερος
Εγγρ.
20 Ιαν 2006
Κριτικές
12
Like
193
Πόντοι
6.055
Το φελέκι μου μέσα οεο  :headbang: :headbang: :headbang: :headbang: :headbang: :headbang: :headbang: :headbang: :headbang: :headbang:

psaxnw(1)

Μέλος
Εγγρ.
11 Απρ 2006
Κριτικές
5
Like
35
Πόντοι
16
Σήμερα το πρωι στον Περαία έφαγα κλήση για κράνος και δίπλωμα.

Κατέχω και έχω δίπλωμα, αλλα είπα στο μπλόκο να πάω να το φέρω μετά. Μου έγραψε 350 ευρώ για κράνος, 10 ευρώ που δεν είχα μαζί μου το δίπλωμα και 5 πόντοι κράνους + 2 πόντοι λόγω χαρτιού=7.

Για πόσο καιρό τελικά ισχύει το γαμημένο point system (έχω googlarei το ζήτημα αλλά μου βγάζει αλλού 3 αλλού 4 χρόνια). Ο αστυνόμος μου είπε 4 χρόνια.

Επίσης το point system ισχύει το γαμημένο ή όχι? Oταν σου παίρνουν το δίπλωμα στους 25 πόντους στο ξαναδίνουν διάβασα αλλά μετά απο 6 μήνες. Παρακαλώ απαντήσε εμπεριστατωμένα, απαγορεύονται επίσης οι φιλοσοφίες και οι αερολογίες γιατί τα έχω πάρει στο κρανίο και στο κράνος.

(μην μπείτε στον κόπο να μου πείτε για το μισό πρόστιμο σε 10 μέρες το ξέρω, αυτό που με νοιάζει είναι το point system)
λοιπον...κατρχην πες μου το εξης, τα προστιμα που σου εκοψε ειναι αυτα αυτουσια η εγραψες τα μισα των 10 ημερων?δλδ ηταν 700 ευρω και 20 αντιστοιχα η θα πληρωσεις 350/2=175 και 10/2=5 αντιστοιχα...
2 ποντους εγραψε επειδη δεν το χες μαζι σου?
πριν κανα μηνα μου πηραν το διπλωμα σε αλκοτεστ...πηρα το επομενο πρωι την τροχαια να ρωτησω για το ποιντ σιστεμ μιας και μου γραψαν 7 βαθμους για τους οποιους ο κολομπατσος δεν με ενημερωσε εκεινη την ωρα,αν κι η κληση πανω γραφει οτι και καλα ενημερωθηκα...η μπατσινα που απαντησε στο τηλ μου ειπε πως το ποιντ συστεμ (Σύστημα Ελέγχου Συμπεριφοράς των Οδηγών) ισχυει,οτι στους 25 ποντους στο περνουν κι οτι καθε 2 χρονια διαγραφονται οι ποντοι.οχι ολοι αλλα αυτοι που ειχαν σημειωθει πριν 2 χρονια...
τι κυβικα το μηχανακι που οδηγουσες?

OP
OP
Jules_Jordan

Jules_Jordan

Ανώτερος
Εγγρ.
20 Ιαν 2006
Κριτικές
12
Like
193
Πόντοι
6.055
λοιπον...κατρχην πες μου το εξης, τα προστιμα που σου εκοψε ειναι αυτα αυτουσια η εγραψες τα μισα των 10 ημερων?δλδ ηταν 700 ευρω και 20 αντιστοιχα η θα πληρωσεις 350/2=175 και 10/2=5 αντιστοιχα...
2 ποντους εγραψε επειδη δεν το χες μαζι σου?
πριν κανα μηνα μου πηραν το διπλωμα σε αλκοτεστ...πηρα το επομενο πρωι την τροχαια να ρωτησω για το ποιντ σιστεμ μιας και μου γραψαν 7 βαθμους για τους οποιους ο κολομπατσος δεν με ενημερωσε εκεινη την ωρα,αν κι η κληση πανω γραφει οτι και καλα ενημερωθηκα...η μπατσινα που απαντησε στο τηλ μου ειπε πως το ποιντ συστεμ (Σύστημα Ελέγχου Συμπεριφοράς των Οδηγών) ισχυει,οτι στους 25 ποντους στο περνουν κι οτι καθε 2 χρονια διαγραφονται οι ποντοι.οχι ολοι αλλα αυτοι που ειχαν σημειωθει πριν 2 χρονια...
τι κυβικα το μηχανακι που οδηγουσες?

Θα πληρώσω 180 ευρώ που είναι το μισό. Δεν με νοιάζουν τα λεφτά, το γαμημένο point system με νοιάζει. Πριν κανα χρόνο είχα 2 κλήσεις για αμάξι για παρκάρισμα και ψάχνω να τις βρω γιατί θυμάμαι είχαν πόντους.
Η μηχανή είναι 650 κυβικά.

Το δύο χρόνια ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΟΣ< ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ.

psaxnw(1)

Μέλος
Εγγρ.
11 Απρ 2006
Κριτικές
5
Like
35
Πόντοι
16
Θα πληρώσω 180 ευρώ που είναι το μισό. Δεν με νοιάζουν τα λεφτά, το γαμημένο point system με νοιάζει. Πριν κανα χρόνο είχα 2 κλήσεις για αμάξι για παρκάρισμα και ψάχνω να τις βρω γιατί θυμάμαι είχαν πόντους.
Η μηχανή είναι 650 κυβικά.

Το δύο χρόνια ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΟΣ< ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ.
αν εκανε λαθος η κοπελα απ την τροχαια τοτε κανω κι εγω λαθος φιλε τζορνταν...το καλυτερο ειναι να παρεις ενα τηλ την τροχαια και να ρωτησεις.....
Ζώνη - Κράνος 350,00 € (δ) 10 ημέρες<<------επρεπε να σου παρουν το διπλωμα για 10 μερες κι αφου δεν το χες επρεπε να σου ζητησουν να το προσκομησεις....εσενα απλα γραψαν οτι δεν το χεις μαζι σου?κατι σημαντικο που με ενδιαφερει:τσεκαραν αν εχεις διπλωμα η οχι?γιατι σκεφτομαι να πω οτι δεν το χω μαζι μου αν με σταματησουν...μπορουν να τσεκαρουν αν μου το χει παρει η οχι?

OP
OP
Jules_Jordan

Jules_Jordan

Ανώτερος
Εγγρ.
20 Ιαν 2006
Κριτικές
12
Like
193
Πόντοι
6.055
αν εκανε λαθος η κοπελα απ την τροχαια τοτε κανω κι εγω λαθος φιλε τζορνταν...το καλυτερο ειναι να παρεις ενα τηλ την τροχαια και να ρωτησεις.....
Ζώνη - Κράνος 350,00 € (δ) 10 ημέρες<<------επρεπε να σου παρουν το διπλωμα για 10 μερες κι αφου δεν το χες επρεπε να σου ζητησουν να το προσκομησεις....εσενα απλα γραψαν οτι δεν το χεις μαζι σου?κατι σημαντικο που με ενδιαφερει:τσεκαραν αν εχεις διπλωμα η οχι?γιατι σκεφτομαι να πω οτι δεν το χω μαζι μου αν με σταματησουν...μπορουν να τσεκαρουν αν μου το χει παρει η οχι?

Δεν με τσέκαραν αν πράγματι έχω δίπλωμα αν και επέμεινα να μου κόψουν την κλήση και να πάω να το φέρω. Ούτε ασφάλεια μου ζήτησαν κάν.

ΣΚΡΟΥΝΤΖ

Μέλος
Εγγρ.
31 Ιουλ 2007
Κριτικές
7
Like
126
Πόντοι
16
ειναι χαος.αλλος μπατσος μπορει να στο παρει το διπλωμα και αλλος οχι.και αν στο παρουν μπορεις με λιγη κλαψα να το παρεις πισω απο τον διοικητη του καθε τμηματος

psaxnw(1)

Μέλος
Εγγρ.
11 Απρ 2006
Κριτικές
5
Like
35
Πόντοι
16
απ αυτα καταλαβαινεις οτι ειναι στο χερι του καθε μπατσου το πως θα σε χειρηστει...η παραβαση σου συμφωνα με τον νεο κοκ  www.yme.gr/imagebank/categories/KOK_pdf.pdf]http://www.yme.gr/imagebank/categories/KOK_pdf.pdf [/URL]   επιφερει αφαιρεση διπλωματος για 10 μερες

δεν μου ειπες ομως τζορνταν σου γραψαν 2 ποντους για το οτι δεν το χες μαζι σου το διπλωμα?

για τους ποντους σιγουρα παρε τηλ τροχαια..σου στελνω με πμ το τηλ

OP
OP
Jules_Jordan

Jules_Jordan

Ανώτερος
Εγγρ.
20 Ιαν 2006
Κριτικές
12
Like
193
Πόντοι
6.055
Αγοράζουν στο ίντερνετ βαθμούς για το Point system

Οδηγοί στη Γαλλία αποφεύγουν τις ποινές του Point System αγοράζοντας από άλλους οδηγούς τη δυνατότητα να τους «χρεώσουν» την παράβασή τους.

Εντελώς άγνωστοι προς τους παραβάτες λαμβάνουν τις κλήσεις με αντάλλαγμα χρήματα έως 1.500 ευρώ και η αστυνομία δηλώνει ανίκανη να αντιδράσει. Στο κόλπο ακόμα και συνταξιούχοι που έχουν να οδηγήσουν αρκετά χρόνια.

Η διαδικτυακή απάτη είναι εξαιρετική δημοφιλής τόσο στη Γαλλία όσο και στην Ισπανία αλλά και σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες.

Στη Γαλλία ένα δίπλωμα χωρίς ποινές έχει 12 βαθμούς. Κάθε φορά που γίνεται μία παράβαση η αστυνομία αφαιρεί κάποιους βαθμούς.

Οδηγοί που έχουν το σύνολο των βαθμών τους «χρεώνονται» τις κλήσεις με αντάλλαγμα χρήματα γλιτώνοντας άλλους οδηγούς από την αφαίρεση διπλώματος.

Διαφημίσεις στο ίντερνετ προσφέρουν βαθμούς για το δίπλωμα με τιμές που κυμαίνονται από 300 ευρώ στην περιοχή του Παρισιού μέχρι 1.500 ευρώ στην περιφέρεια.

«Έχω 12 βαθμούς στο δίπλωμά μου. Αν τους θέλετε για τη δουλειά ή για τις διακοπές, μπορώ να σας βοηθήσω» έγραφε μια κοινή δημοπρασία στο γαλλικό τμήμα του δημοφιλούς site δημοπρασιών, eBay.

Πώς λειτουργεί το σύστημα

Η τεχνική είναι απλή. Ο οδηγός που δέχεται μια κλήση για υπερβολική ταχύτητα στο σπίτι πρέπει να γράψει τα στοιχεία του οδηγού για να χρεωθεί η κλήση και να πληρώσει το πρόστιμο.

Οι κάμερες στο δρόμο μπορούν αυτόματα να καταγράψουν την παράβαση του οχήματος όμως δεν μπορούν να γνωρίζουν ποιος ήταν ο παραβάτης οδηγός.

Ο οδηγός που δεν θέλει να του αφαιρεθούν οι βαθμοί από το δίπλωμά του βρίσκει στο ίντερνετ άλλους πρόθυμους οδηγούς και τους πληρώνει έτσι ώστε να του επιτρέψουν να καταγράψει τα δικά τους στοιχεία στην κλήση και να χρεωθούν τους βαθμούς του Point System.

Ειδικοί εκτιμούν ότι η μαύρη αγορά που ανθεί είναι αποτέλεσμα του αυστηρού κώδικα οδικής κυκλοφορίας που εφαρμόστηκε στη Γαλλία από το 2003.

Πέρισυ οι αρχές αφαίρεσαν συνολικά 70.000 διπλώματα και συνολικά 8 εκ. βαθμοί.

Οι αρχές γνωρίζουν την κατάσταση με τη μαύρη αγορά καθώς υπάρχουν περιπτώσεις που μαρτυρούν ότι κάτι δεν πάει καλά. Μιας γιαγιά 84 ετών, σύμφωνα με την παράβαση, πέρασε δίπλα από ένα μεγάλο Παρισινό κλαμπ, ξημερώματα Κυριακής με 200km/ώρα..

psaxnw(1)

Μέλος
Εγγρ.
11 Απρ 2006
Κριτικές
5
Like
35
Πόντοι
16
βρηκα την περιπτωση που ψαχνεις απαντηση 

4. Κάθε παράβαση του Κ.Ο.Κ., που είναι καταχωρισμένη στο μητρώο του
παραβάτη-οδηγού, σύμφωνα με το άρθρο 4 της παρούσας απόφασης, μαζί με
τους βαθμούς που αντιστοιχούν σ’ αυτή, διαγράφεται μόλις συμπληρωθεί χρονι-
κό διάστημα τριών (3) ετών από την ημερομηνία βεβαίωσης της παράβασης, αν
δεν έχει συμπληρωθεί το όριο των 25 βαθμών. Ειδικά οι παραβάσεις, που δια-
πράττονται από οδηγό, όταν αυτός οδηγεί όχημα δημόσιας χρήσης, διαγράφονται
μόλις συμπληρωθεί διάστημα δύο (2) ετών από την ημερομηνία βεβαίωσης της
παράβασης, αν δεν έχει συμπληρωθεί το ανώτατο όριο βαθμών ποινής.

ΣΚΡΟΥΝΤΖ

Μέλος
Εγγρ.
31 Ιουλ 2007
Κριτικές
7
Like
126
Πόντοι
16
Οι αρχές γνωρίζουν την κατάσταση με τη μαύρη αγορά καθώς υπάρχουν περιπτώσεις που μαρτυρούν ότι κάτι δεν πάει καλά. Μιας γιαγιά 84 ετών, σύμφωνα με την παράβαση, πέρασε δίπλα από ένα μεγάλο Παρισινό κλαμπ, ξημερώματα Κυριακής με 200km/ώρα..
:2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:εγω εχω καβατζα τη θειτσα μου που δεν παιρνει το αμαξι ποτε :rockon: :rockon: :rockon:

OP
OP
Jules_Jordan

Jules_Jordan

Ανώτερος
Εγγρ.
20 Ιαν 2006
Κριτικές
12
Like
193
Πόντοι
6.055
Μίλησα με γνωστό απο υπουργείο μεταφορών και μου είπε πως ακόμα τα ποιντ σύστεμ έρχονται σε καταλόγους χειρόγραφα φωτοτυπίες απο τις κλήσεις, είναι λέει δύσκολο ακόμα και να αναγνωστούν λόγω της πρόχειρης γραφής των κλήσεων. Το σύστημα server μεταξύ Τροχαίας-Μεταφορών δεν λειτουργεί και είναι όλα στον αέρα όπως παλιά. :dancing: :dancing:

pakara

Μέλος
Εγγρ.
5 Μαρ 2007
Κριτικές
1
Like
2
Πόντοι
16
το εχω κανει πριν λιγα χρονια για μια απιθανη κληση  που εφαγα για παρκαρισμα απο καποιον απιθανο δημοτικο αστυνομικο.
επρεπε να προσκομισω διπλωμα και δευερη πινακιδα και φυσικα πηγα της γιαγιας μου.70 φευγα χρονων, δεν ξερω αν ισχυε καν
:2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:εγω εχω καβατζα τη θειτσα μου που δεν παιρνει το αμαξι ποτε :rockon: :rockon: :rockon:

dISCO

Μέλος
Εγγρ.
21 Απρ 2008
Like
0
Πόντοι
1
Μίλησα με γνωστό απο υπουργείο μεταφορών και μου είπε πως ακόμα τα ποιντ σύστεμ έρχονται σε καταλόγους χειρόγραφα φωτοτυπίες απο τις κλήσεις, είναι λέει δύσκολο ακόμα και να αναγνωστούν λόγω της πρόχειρης γραφής των κλήσεων. Το σύστημα server μεταξύ Τροχαίας-Μεταφορών δεν λειτουργεί και είναι όλα στον αέρα όπως παλιά. :dancing: :dancing:

θελεις να μιλησω του κυριου λεβεντη μηπως μπορει να κανει τιποτα?

Civ Sota

Μέλος
Εγγρ.
10 Αυγ 2007
Like
3
Πόντοι
6
το εχω κανει πριν λιγα χρονια για μια απιθανη κληση  που εφαγα για παρκαρισμα απο καποιον απιθανο δημοτικο αστυνομικο.
επρεπε να προσκομισω διπλωμα και δευερη πινακιδα και φυσικα πηγα της γιαγιας μου.70 φευγα χρονων, δεν ξερω αν ισχυε καν

Και δεν το βρηκαν οτι δεν ηταν δικια σου?
Μη μας τρελαινεις...

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom