μα ποιος θα καταναλωνει για να μεινει οτι απεμεινε απ τον ιδιωτικο τομεα;Θα χαθουν επιπλεον θεσεις εργασιας,μοιραιο δεν ειναι;κι οσοι δουλευουν στον ιδιωτικο τομεα θα δουλευουν με συνθηκες Αφρικης.Αμα το θελουμε οκ!Κ θα μας πουνε κι απο πανω,παρτε νεα μετρα γιατι δεν προβλεψαμε σωστα την υφεση...εγω αυτο βλεπω 3 χρονια τωρα
δεν απαντας στην ερώτηση.
οι ΔΥ δεν δημιουργούνε νέο εισόδημα, όταν το αντιληφθείς αυτό, τότε θα συνεννοηθούμε.
Φαντάσου ένα κράτος που θα είχε ΜΟΝΟ ΔΥ και καθόλου ιδ. τομέα. Μπορεί να λειτουργήσει;
Φαντάσου τώρα το αντίθετο (ως εξτρήμ σενάριο, δεν λέω πως είναι αυτό το σωστό να γίνει, απλά αυτό στέκεται-λειτουργεί)
όταν προκειμένου να κρατήσεις άθικτο το δημόσιο τομέα αφήνεις να μαράζει ο ιδ. τομέας όταν στο τέλος αποφασίζεις να διώξεις ΔΥ είναι αργά. Γιατί δεν κερδίζεις και πολλά πια.
Αλλά και το να τους αφήσεις να συνεχίζουνε το πλιάτσικο....πάει πολύ.
Και για να τελειώνουμε. Δεν είμαι υπέρ των απολύσεων ΔΥ. Είμαι όμως χαλαρά υπέρ της μείωσης του Δημόσιου τομέα και να φύγουνε αυτοί που πρέπει. Δεν τσουβαλιάζονται ούτε όλοι στοους κακούς ΔΥ αλλά ούτε κι όλοι στους καημένους ΔΥ.