Kurtinaitis
Μέλος
- Εγγρ.
- 12 Μαΐ 2010
- Μηνύματα
- 2.910
- Like
- 0
- Πόντοι
- 16
ΕΛΑ ΛΑΜΟΓΙΟποιο νομο ρε κλωνε;
ΛΟΓΙΚΑ εάν θέλει ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΑΠΟ ΑΥΡΙΟ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΤΕ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΧΑΡΤΗ.
Ο Βενιζέλος είχε περάσει νόμο το 2011 που καταργούσε την ΕΡΤ!!!
Από factorx στις 14/06/2013
Share
Αν ο κ. Βενιζέλος και όλο το ΠΑΣΟΚ είχαν τσίπα θα έπρεπε αυτή τη στιγμή να έχουν παραιτηθεί. Και το λέμε μετά λόγου γνώσεως μετά την αποκάλυψη ότι ο ίδιος ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ με τις ψήφους των βουλευτών, το 2011 ως υπουργός Οικονομικών είχε περάσει νόμο σύμφωνα με τον οποίο: «Η ΕΡΤ, όπως και άλλοι φορείς που επιχορηγούνται τακτικά από το κράτος μπορούν να καταργηθούν, να συγχωνευτούν, ή να διασπαστούν με απορρόφηση ή με σύσταση νέων εταιρειών. Επίσης να αποσπώνται τα περιουσιακά στοιχεία τους και να εισφέρονται σε άλλη ανώνυμη εταιρεία ή/και να μεταφέρεται και να ανατίθεται η ασκούμενη δραστηριότητα ή ο επιδιωκόμενος σκοπός σε άλλο νομικό πρόσωπο».
Δεν τα λέμε εμείς όλα αυτά.[size=18pt] Τα λέει το άρθρο 66 του νόμου 4002[/size] που περιέχει άρθρα για τις τουριστικές επενδύσεις, συνταξιοδοτικά θέμα αλλά και μέτρα που αφορούσαν το υπουργείο Οικονομικών, επικεφαλής του οποίου ήταν τότε ο κ. Βενιζέλος.
Έχει ημερομηνία 22 Αυγούστου 2011 και τις υπογραφές τους στο νόμο έχουν βάλει, εκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας οι υπουργοί: Δ. Ρέππας, Ευ. Βενιζέλος, Χ. Καστανίδης, Μ. Χρυσοχοϊδης, Γ. Παπακωνσταντίνου, Α. Διαμαντοπούλου, Ι. Ραγκούσης, Γ. Κουτρουμάνης, Γ. Λοβέρδος, Κ. Σκανδαλίδης, Π. Γερουλάνος.
Πλην του Μ. Χρυσοχοϊδη που είχε το θάρρος να πάει κόντρα στο λαϊκισμό, όλοι οι υπόλοιποι έκαναν πύρινες δηλώσεις για την κατάργηση της ΕΡΤ, για τη δημοκρατία, τον πλουραλισμό και για άλλα σχετικά.
Αυτοί που υπέγραψαν τον νόμο με επικεφαλής τον κ. Βενιζέλο απειλούν σήμερα να ρίξουν την κυβέρνηση για χάρη της ΕΡΤ.
Τι παραπάνω προβλέπει άραγε η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της σημερινής κυβέρνησης; Ούτε καν χρειαζόταν κάτι τέτοιο αφού υπάρχει ήδη ψηφισμένος νόμος και κανείς δε μπορεί να μιλά για αντισυνταγματικότητες.
Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό ότι το σχετικό άρθρο μέχρι και εκκαθαριστή προβλέπει, μέχρι και τη δυνατότητα στον υπουργό Οικονομικών και κατά περίπτωση στο εποπτεύοντα υπουργό να προχωρά σε κατάργηση φορέων όπως η ΕΡΤ, η ΚΕΔ, η ΘΕΜΙΣ, η ΔΕΠΑΝΟΜ, ο ΕΟΜΜΕΧ, το ΙΓΜΕ, ο ΟΔΔΥ κ.λπ.
Ακριβώς ότι προβλέπει η Πράξη Νομοθετικού περιεχομένου, ακριβώς ότι είπε δηλαδή ο κ. Σίμος Κεδίκογλου.
Απίστευτο; Κι ενώ οι περισσότερες εταιρείες καταργήθηκαν στην ΕΡΤ δεν έγινε απολύτως τίποτε παρ’ ότι το προβλέπει ο νόμος του Βενιζέλου.
Και μην ξεγελιέστε. Δεν είναι άλλος Βενιζέλος, ο ίδιος είναι που είπε χθες απευθυνόμενος στον κ. Σαμαρά: «Είμαστε αντίθετοι με το μαύρισμα της ΕΡΤ. Βasta! Ως εδώ! Σεβασμός στη θεσμική λειτουργία».
Ο κ. Βενιζέλος και οι υπόλοιποι Πασόκοι βουλευτές που βγήκαν να κάνουν επανάσταση κατά της κυβέρνησης, είχαν φτιάξει οι ίδιοι νόμο που καταργεί την ΕΡΤ.
Πρόκειται πράγματι για αποκάλυψη – βόμβα η οποία έχει τρία βασικά αποτελέσματα:
1. Εκθέτει ανεπανόρθωτα το ΠΑΣΟΚ.
2. Αδειάζει όλους όσοι λένε ότι υπάρχει πρόβλημα συνταγματικότητας. Υπάρχει νόμος που πέρασε από τη Βουλή, δε χρειάζεται καν η Πράξη για να κλείσει η ΕΡΤ.
3. Δίνει στον Σαμαρά ένα ισχυρό χαρτί για τη σύσκεψη της Δευτέρας. Μπορεί πλέον εύκολα να πει στον Βενιζέλο: Basta. Εσύ κατάργησες την ΕΡΤ με το νόμο σου και τώρα μας πουλάς επανάσταση;
http://[URL unfurl="true"]www.antinews.gr/wp-content/uploads/2013/06/venizelos-ert-34.jpg[/img[/URL]]
Νόμος 4002/2011 - Άρθρο 66
Αρθρο 66 Κατάργηση, συγχώνευση και αναδιάρθρωση Ν.Π.Ι.Δ. και δημοσίων επιχειρήσεων
1. Μετά το άρθρο 14Α του Ν. 3429/2005 (Α΄ 314) προστίθεται άρθρο 14Β ως εξής:
«Αρθρο 14Β
[size=14pt][size=10pt]Κατάργηση, συγχώνευση και αναδιάρθρωση Ν.Π.Ι.Δ. και δημοσίων επιχειρήσεων[/size][/size]
1. Με κοινή απόφαση του Υπουργού Οικονομικών και του κατά περίπτωση εποπτεύοντος Υπουργού: α) οι ανώνυμες εταιρείες με την επωνυμία «Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου Α.Ε. (Κ.Ε.Δ. Α.Ε.)», «Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Υλικού Α.Ε. (Ο.Δ.Δ.Υ. Α.Ε.)»,[size=14pt] «Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση Α.Ε. (Ε.Ρ.Τ. Α.Ε.)»[/size], «Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης Α.Ε.», «Οργανισμός Σχολικών Κτιρίων Α.Ε. (Ο.Σ.Κ. Α.Ε.)», «Δημόσια Επιχείρηση Ανέγερσης Νοσηλευτικών Μονάδων Α.Ε. (Δ.ΕΠ.Α.ΝΟ.Μ. Α.Ε.)», «ΘΕΜΙΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ Α.Ε.», «Ελληνικός Οργανισμός Μικρών - Μεσαίων Επιχειρήσεων και Χειροτεχνίας Α.Ε. (Ε.Ο.Μ.Μ.Ε.Χ. Α.Ε.)», β) τα νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου με την επωνυμία, «Ινστιτούτο Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών (Ι.Γ.Μ.Ε.)» και «Εθνικό Ίδρυμα Νεότητας (Ε.Ι.Ν.)» και γ) άλλα νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου που ανήκουν στο Κράτος, [size=18pt]εφόσον επιχορηγούνται τακτικά από κρατικούς πόρους και άλλες δημόσιες επιχειρήσεις εφόσον το Ελληνικό Δημόσιο είναι κύριο του συνόλου του καταβεβλημένου μετοχικού τους κεφαλαίου, μπορεί, αν επιβαρύνουν τον Κρατικό Προϋπολογισμό άμεσα ή έμμεσα ή αν επιδιώκουν παρεμφερή σκοπό ή για τον εξορθολογισμό του κόστους λειτουργίας τους: αα) να καταργούνται, να συγχωνεύονται ή να διασπώνται με απορρόφηση ή με σύσταση νέων εταιρειών ή με απορρόφηση και σύσταση νέων εταιρειών ή/και ββ) να αποσπώνται από αυτά περιουσιακά στοιχεία ή επιχειρηματικές μονάδες ως κλάδος ή τμήμα και να εισφέρονται σε άλλη ανώνυμη εταιρεία ή/και να μεταφέρεται και να ανατίθεται η ασκούμενη δραστηριότητα ή ο επιδιωκόμενος σκοπός σε άλλο νομικό πρόσωπο. [/size]δ) Ειδικότερα, με την κοινή απόφαση της παρούσας παραγράφου, συγχωνεύονται σε ενιαίο φορέα με την επωνυμία «Ενιαίος Γεωργικός Οργανισμός - «ΔΗΜΗΤΡΑ»», τα νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου με την επωνυμία: αα) «Εθνικό Ίδρυμα Αγροτικής Έρευνας (ΕΘ.Ι.ΑΓ.Ε.)», ββ) «Οργανισμός Γεωργικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Απασχόλησης (Ο.Γ.Ε.Ε.Κ.Α.) - «ΔΗΜΗΤΡΑ»», γγ) ο «Οργανισμός Πιστοποίησης και Επίβλεψης Γεωργικών Προϊόντων (Ο.Π.Ε.ΓΕ.Π.)» με διακριτικό τίτλο AGROCERT και δδ) ο «Ελληνικός Οργανισμός Γάλακτος και Κρέατος (ΕΛ.Ο.ΓΑ.Κ.)».
2. Με την απόφαση της προηγούμενης παραγράφου καθορίζεται η τύχη της περιουσίας του νομικού προσώπου που τυχόν καταργείται, ο φορέας που καθίσταται διάδοχος των δικαιωμάτων και υποχρεώσεών του, το καταστατικό ή ο οργανισμός που το διέπει στην περίπτωση συγχώνευσης και κάθε άλλο σχετικό θέμα για την εφαρμογή της προηγούμενης παραγράφου.»
(4)
2. Μέσα σε προθεσμία εννέα μηνών από την έκδοση της απόφασης της παραγράφου 1 του άρθρου 14Β του Ν. 3429/2005 προσδιορίζεται ανά διάδοχο φορέα το τυχόν πλεονάζον προσωπικό για το οποίο εφαρμόζεται το άρθρο 37 παρ. 7 του Ν. 3986/2011 (Α΄ 152). Ο προσδιορισμός γίνεται με απόφαση της αρμόδιας για το προσωπικό Γενικής Διεύθυνσης ή Διεύθυνσης ή υπηρεσίας του διάδοχου φορέα, μετά από σχετική μελέτη, στην οποία περιλαμβάνεται και η εκπόνηση νέου οργανογράμματος. Μέχρι τον προσδιορισμό του τυχόν πλεονάζοντος και τη μεταφορά του μη πλεονάζοντος προσωπικού κατά τα ανωτέρω, η μισθοδοσία καταβάλλεται κανονικά από τον υπό εκκαθάριση ή υπό συγχώνευση ή διάσπαση τελούντα φορέα, η διάρκεια των οποίων διαδικασιών παρατείνεται μέχρι τότε.