Νέα

Κλασική μουσική

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Rascal26
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 569
  • Εμφανίσεις 34K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

talladmirer

Μέλος
Εγγρ.
27 Δεκ 2007
Like
19
Πόντοι
16
σα σήμερα το 1849 πέθανε ο Φρεντερίκ Σοπέν :tickedoff: :S
[video][video]http://www.youtube.com/watch?v=eGPPDV8wBOQ/youtube[/video]]

Συνημμένα

• pd546123.jpg
    pd546123.jpg
    43,1 KB · Εμφανίσεις: 19
  • 450px-Chopin_Grave_Grab_Pere_Lachaise.JPG
    450px-Chopin_Grave_Grab_Pere_Lachaise.JPG
    118,7 KB · Εμφανίσεις: 22

tzitzi

Μέλος
Εγγρ.
11 Ιαν 2006
Like
0
Πόντοι
0
Καλησπέρα σε όλους!

Περίεργο thread ομολογώ! Βέβαια εδώ μέσα όλα τα έχουμε δει, οπότε δεν είναι να απορεί κανείς.

Για να συμβάλλω λοιπόν κι εγώ με τη μουσική μου νότα, να επισημάνω αρχικά ότι με αυτό που οι περισσότεροι λένε "κλασσική" ουσιαστικά εννοούν τη "λόγια" μουσική, γιατί η κλασσική είναι η μουσική της κλασσικής περιόδου (μιας αρκετά σύντομης περιόδου στην ιστορία, κανέναν αιώνα δηλαδή. χοντρά χοντρά, από τα μέσα του 18ου έως τα μέσα του 19ου). Ο Βιβάλντι αμέσως αμέσως δεν ανήκει εκεί. Ανήκει στο Μπαρόκ το οποίο έφερε στο απόγειό του ο μέγας ο θεός (13 σταυροί, 7 προσευχές και 8 μετάνοιες) Johahn Sebastian Bach (1685-1750).

Γενικά για κάποιον που δεν έχει ιδιαίτερη τριβή είναι καλή αρχή αυτές οι εποχές. Μπαρόκ, Κλασσικισμός, Ρομαντισμός. Από κει και μετά σκουραίνουν λίγο τα πράγματα. Ιμπρεσιονισμός ας πούμε έχει λιγότερο αποδεκτά ακούσματα από το κοινό αυτί έχει συνηθίσει... Και βέβαια να μην πιάσουμε καθόλου 20ο αιώνα και σύγχρονη μουσική, 12φθογγισμός κλπ, όπου είναι καθαρά εγκεφαλική μουσική και αν δεις ξερά το άκουσμά της είναι σα να τρίβεις 8 σκατζόχοιρους με την πλάτη πάνω σε σκουριασμένη λαμαρίνα...

Αυτά συναγωνιστές. καλή συνέχεια.

aris63

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Σεπ 2008
Κριτικές
7
Like
0
Πόντοι
616

aris63

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Σεπ 2008
Κριτικές
7
Like
0
Πόντοι
616

Παιχτουρας

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
12 Οκτ 2009
Κριτικές
37
Like
4
Πόντοι
296
Καλησπέρα σε όλους!

Περίεργο thread ομολογώ! Βέβαια εδώ μέσα όλα τα έχουμε δει, οπότε δεν είναι να απορεί κανείς.

Για να συμβάλλω λοιπόν κι εγώ με τη μουσική μου νότα, να επισημάνω αρχικά ότι με αυτό που οι περισσότεροι λένε "κλασσική" ουσιαστικά εννοούν τη "λόγια" μουσική, γιατί η κλασσική είναι η μουσική της κλασσικής περιόδου (μιας αρκετά σύντομης περιόδου στην ιστορία, κανέναν αιώνα δηλαδή. χοντρά χοντρά, από τα μέσα του 18ου έως τα μέσα του 19ου). Ο Βιβάλντι αμέσως αμέσως δεν ανήκει εκεί. Ανήκει στο Μπαρόκ το οποίο έφερε στο απόγειό του ο μέγας ο θεός (13 σταυροί, 7 προσευχές και 8 μετάνοιες) Johahn Sebastian Bach (1685-1750).

Γενικά για κάποιον που δεν έχει ιδιαίτερη τριβή είναι καλή αρχή αυτές οι εποχές. Μπαρόκ, Κλασσικισμός, Ρομαντισμός. Από κει και μετά σκουραίνουν λίγο τα πράγματα. Ιμπρεσιονισμός ας πούμε έχει λιγότερο αποδεκτά ακούσματα από το κοινό αυτί έχει συνηθίσει... Και βέβαια να μην πιάσουμε καθόλου 20ο αιώνα και σύγχρονη μουσική, 12φθογγισμός κλπ, όπου είναι καθαρά εγκεφαλική μουσική και αν δεις ξερά το άκουσμά της είναι σα να τρίβεις 8 σκατζόχοιρους με την πλάτη πάνω σε σκουριασμένη λαμαρίνα...

Αυτά συναγωνιστές. καλή συνέχεια.
                                                                                                                        Συγχαρητηρια!!

Duracell

Τιμημένος
Εγγρ.
18 Οκτ 2005
Like
86
Πόντοι
66

Το έχω ξαναγράψει κ αλλού: το site είναι παρεξηγημένο! :uglystupid:  Αν όμως κάποιος καλοπροαίρετα αφιερώσει λίγο χρόνο κ ψάξει-διαβάσει το Forum, θα διαπιστώσει ότι μπορεί να βρει εκατοντάδες χρήσιμα thread κ πληροφορίες... σχεδόν για οτιδήποτε! Portal έχουμε καταντήσει... με ενημέρωση 24/7 :rockon:

aris63

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Σεπ 2008
Κριτικές
7
Like
0
Πόντοι
616

aris63

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Σεπ 2008
Κριτικές
7
Like
0
Πόντοι
616

hellonora

Μέλος
Εγγρ.
29 Απρ 2009
Like
0
Πόντοι
1

:rockon: :rockon: :rockon:

η αγαπημένη μου, μαρθα αργκεριχ...

hellonora

Μέλος
Εγγρ.
29 Απρ 2009
Like
0
Πόντοι
1

και το αγαπημένο μου κοντσέρτο για βιολί και ορχήστρα... μεντελσον (πρωτο μέρος)
(καταπληκτική η σάρα τσανγκ, αλλά και η αδερφή της δεν πάει πίσω.. )

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom