Νέα

Kίνδυνοι υγείας στα city tours

  • Μέλος που άνοιξε το νήμα Panagopoulos
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 34
  • Εμφανίσεις 6K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

FidoDiLdo

Μέλος
Εγγρ.
15 Σεπ 2005
Μηνύματα
864
Like
5
Πόντοι
6
Για να μην λεει ο καθενας οτι θελει...


edit giorgospapa:το θρεντ μεταφερθηκε στο νημα ''υγεια'' καθως καμια σχεση δεν ειχε η εξελιξη του με τα city tours..
 

stavros51

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
4 Νοε 2005
Μηνύματα
6.869
Like
60
Πόντοι
66
Λοιπόν, να συνοψίσω το τι ξέρω, και δε νομίζω ότι κάνω λάθος. Αν κάνω, ας με διορθώσει κάποιος.

Σημειώστε, ότι για λόγους γενικότερης έρευνας με έστειλαν κάποιοι παθολόγοι και έκανα πρόσφατα και ΤΙΣ ΔΥΟ εξετάσεις που γίνονται για HIV (και είμαι εν τάξει)  :2funny:

Ο ιός μεταδίδεται όπως μεταδίδεται, ας μη το πιάσουμε τώρα αυτό.

ΜΟΛΙΣ ο οργανισμός "δεχθεί" τον ιό, αναπτύσσει ελαφρό πυρετό. Τόσο ελαφρό, που ίσως ο ασθενής δεν τον αντιλαμβάνεται. Αυτός μπορεί να κρατήσει 10-60 μέρες, αλλά επαναλαμβάνω, μπορεί να μη γίνει αντιληπτός (37,5 C καί λιγότερο). Δεν υπάρχουν άλλα συμπτώματα.

Υπάρχει μια εξέταση (αίματος - μου διαφεύγει τώρα το όνομά της αλλά μπορώ να το βρω) που ανιχνεύει τον ιό σε αυτό το πρώτο στάδιο. Δε γίνεται όμως συνήθως, γιατί κοστίζει (στο όποιο εργαστήριο την κάνει) περί τα 300-400 ευρώ. Τα ιδιωτικά εργαστήρια (που ΙΣΩΣ την κάνουν, και ΙΣΩΣ την κάνουν σωστά) μπορεί να την χρεώνουν και 500.

Στη συνέχεια ο πυρετός υποχωρεί, και δεν υπάρχει κανένα σύμπτωμα. Περί τους 6 μήνες μετά τη μετάδοση του ιού, ο ιός ΑΝΙΧΝΕΥΕΤΑΙ με εξέταση απλούστερη, που έχει και μικρό κόστος.
Αυτή η εξέταση γίνεται εύκολα, δωρεάν και χωρίς δυσκολίες σε όλα τα κρατικά κέντρα που ασχολούνται με το θέμα.
Πριν απο τους 6 μήνες (που μπορεί να είναι και 3 - αλλά 6 για σίγουρα) ο ιός ΔΕΝ ανιχνεύεται με αυτή την (απλή) εξέταση.

Αν ο ασθενής είναι "οροθετικός", δηλαδή ανιχνευτεί ο ιός στο αίμα του (με οποιαδήποτε από τις 2 εξετάσεις), έχει γίνει φορέας.

Όπως είπαν και άλλοι συνάδελφοι εδώ, ο φορέας δε νοσεί, ΑΛΛΑ ΜΕΤΑΔΙΔΕΙ ΤΟΝ ΙΟ σε άλλα υγιή άτομα, αν του δοθεί η ευκαιρία.

"Φορέας" μπορεί να παραμείνει κανείς για πολλά (όσα είπα και παραπάνω ίσως) χρόνια. Ανάλογα με τη φαρμακευτική αγωγή που λαμβάνει (ως φορέας), μπορεί να παρατείνει αυτό το χρόνο (που είναι φορέας) και να μην εκδηλώσει την ασθένεια.

Και βέβαια ο χρόνος δεν είναι ίδιος για όλους, έστω και αν δε λαμβάνουν (ή και αν λαμβάνουν τα ίδια) φάρμακα. Κάθε οργανισμός είναι διαφορετικός και αντιδρά διαφορετικά στον ιό. Έχουν καταγραφεί και περιστατικά που δε νόσησαν ΠΟΤΕ (μη παίρνετε φόρα όμως - μιλάμε για στατιστικά νούμερα μονάδες στο εκατομμύριο).

Αυτό που σας είπα λοιπόν, epixeirimatias24 και spyridonas που με ρωτήσατε, καθώς και ο magenta2006 που πρωτοέθεσε το θέμα, είναι ότι με το που "κολλάς" δε φαίνεται.
Θέλει την πρωτη (την ακριβή) εξέταση για να φανεί αμέσως.
Ο magenta πού είπε ότι έχει περάσει ένας χρόνος απο τότε που του συνέβη το... περιστατικό δεν έχει λόγο να την κάνει. Ένας χρόνος είναι σαφώς πάνω απο 6 μήνες, και ΑΝ τον είχε αρπάξει, θα φανεί και με την απλή εξέταση.

Επαναλαμβάνω, οι πιθανότητες να τον έχεις αρπάξει φίλε magenta είναι ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΕΣ, αλλά ΔΕ ΧΑΝΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ να την κάνεις την εξέταση.
Πήγαινε στο υγειονομικό (στους Αμπελοκήπους - τέρμα Αλεξάνδρας προς τα πάνω) πρωϊνή ώρα, και απλώς θα σου πάρουν λίγο αίμα.
Και θα σου φύγει το άγχος και η σκέψη.
 

TheTester

Γλομπεο-Μύστης
Εγγρ.
10 Σεπ 2007
Μηνύματα
1.564
Κριτικές
73
Like
8.576
Πόντοι
21.585
θα παω στο site που αναφερει ο fidodildo και θα προσπαθησω να μαθω περισσοτερα αν και ειμαι αρκετα ενημερωμενος θελω να πιστευω
1)αλλα ας πουμε οτι μια CT με τον ιο σου παιρνει φιφα alcapoti και σε σκιζει με το δοντι λιγο
κινδυνο για aids εχω αν αυτη ειναι στο αρχικο σταδιο???
2)και δευτερο σεναριο παλι alcapoti φιφα αλλα εδω δεν εχουμε δοντια απλα την τριβη του στοματος και παλι να ειναι μολυσμενη.πιθανοτητα κινδυνου τοτε?
3)στην φιφα ερχομαστε σε επαφη κυριως με το σαλιο της, πιθανοτητες μεταδοσης στα 1 + 2 αν ειναι μονο σαλιο ή αν εχει και καποια ουλη εσωτερικη(πχ.ουλιτιδα ή κατι αλλο) και αιμοραγει εστω και λιγο στο στομα?

τα ρωταω ολα αυτα επειδη τα αφροδισια τα περισσοτερα θεραπευονται αλλα στα CT οπου δεν γινεται ελεγχος στις κοπελες εχουμε τοσο μεγαλο κινδυνο για aids απο τις ακαποτες φιφες???

αν πλυθεις και ουρησεις μετα βοηθαει μονο για τα αφροδισια(ορισμενα φυσικα) αλλα καθολου για το aids?

κοινως φιφες μπορουμε να κανουμε χωρις σκουφακι γιατι αν ειναι να το κοψουμε και αυτο παει το σπορ
ουτε για pro evolution δεν μας βλεπω μετα
αντε το πολυ κανενα grand theft auto

συγνωμη αν κουρασα και ευχαριστω προκαταβολικα για οποιαδηποτε απαντηση

@stavros51 αν μπορεσεις και μαθεις πες μας ποια ειναι η ακριβη εξεταση αν και φανταζομαι οτι να επανελθεις απο αρχικο σταδιο aids δεν υπαρχει ουτε μια στο εκατομυριο.ωραια φιφα εχεις στο avatar σου!!!
 

TheTester

Γλομπεο-Μύστης
Εγγρ.
10 Σεπ 2007
Μηνύματα
1.564
Κριτικές
73
Like
8.576
Πόντοι
21.585
μολις βρηκα αυτο
για να δουμε

τελικα λεει μονο αν εχει εκεινη αιμα εσωτερικα και σου ταυματισει το φεος
αλλα δεν με κατατοπιζει ιδιαιτερα
θα κοιταξω να ρωτησω και κανενα γιατρο
αλλα μαλλον για grand theft auto μας βλεπω!!!
 

stavros51

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
4 Νοε 2005
Μηνύματα
6.869
Like
60
Πόντοι
66
[size=8pt]stavros51 αν μπορεσεις και μαθεις πες μας ποια ειναι η ακριβη εξεταση αν και φανταζομαι οτι να επανελθεις απο αρχικο σταδιο aids δεν υπαρχει ουτε μια στο εκατομυριο.[/size]

Θα στις πω και τις δυο, αλλά τώρα είμαι σπίτι (βέβαια τέτοια ώρα) και έχω τα χαρτιά στο γραφείο.

Όχι, "επαναφορά" απο aids δεν υπάρχει (αν και νομίζω ότι είχα διαβάσει κάπου ότι παρουσιάστηκαν περιπτώσεις αυτο-ίασης). Αλλά μιλάμε για 3 στα 100.000.000, οπότε καταλαβαίνεις ότι δεν αξίζει να το συζητάς...
 

TheTester

Γλομπεο-Μύστης
Εγγρ.
10 Σεπ 2007
Μηνύματα
1.564
Κριτικές
73
Like
8.576
Πόντοι
21.585
ευχαριστω σταυρο
οποιος μπορει να με βοηθησει και στα παραπανω αναμενω απαντησεις
thx
 

stavros51

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
4 Νοε 2005
Μηνύματα
6.869
Like
60
Πόντοι
66
Λοιπόν:

Η "κοινή" εξέταση λέγεται:
- Αντισώματα για HIV -
(έτσι τουλάχιστον μου την "συνταγόγραψε" ο παθολόγος)
και όπως είπα γίνεται εύκολα, τσάμπα και χωρίς διαδικασίες.

η "δύσκολη" λέγεται
- PCR για HIV -
(πάλι αντιγράφω το χαρτί του παθολόγου)
και η απάντηση που πήρα γράφει σαν τίτλο:
- ΠΟΣΟΤΙΚΗ ΜΕΤΡΗΣΗ HIV-1RNA -
Στο κείμενο της απάντησης γράφει:
HIV-1RNA:    ΔΕΝ ΑΝΙΧΝΕΥΕΤΑΙ
Μεθοδολογία: Quantiplex HIV-1RNA 3.0 Assay (bDNA)
Tιμή αναφοράς: (0,05-500) X 10^3  αντίγραφα/ml.

Υποθέτω ότι η μεθοδολογία είναι κάτι που μπορεί να είναι διαφορετικό κάθε φορά.

Επίσης μου είπαν σήμερα (πήρα τηλέφωνο για να μη σας γράφω μαλακίες) ότι εφ όσον κάποιος κάνει την ποσοτική μέτρηση, η άλλη (η πρώτη) περιτεύει.

Απ ότι κατάλαβα η πρώτη ΥΠΑΡΧΕΙ περίπτωση να βγεί ψευδώς θετική, οπότε (τότε) σου κάνουν τη δεύτερη για να επιβεβαιωθεί το αποτέλεσμα.

Η απάντηση που έχω στα χέρια μου έχει εκδοθεί από:
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
ΕΘΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ
ΤΟΜΕΑΣ ΕΠΙΔΗΜΙΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΒΙΟΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗΣ
Λεωφ. Αλεξάνδρας 196

Μια βόλτα εκεί θα σας πείσει για όλα.

Απογευματινός ύπνος τώρα.
 

weilder

Μέλος
Εγγρ.
24 Ιαν 2007
Μηνύματα
21
Like
0
Πόντοι
0
Η εξεταση που δειχνει το HIV ακομη και στις πρωτες μερες μετα την μολυνση ονομαζεται PCR.Ειναι πανακριβη και γινεται μονο σε εξειδικευμενα κεντρα.
Η "κλασσικη" εξεταση ονομαζεται ELISA και ανιχνευει τον ιο μεσα σε διαστημα το πολυ 3 μηνων(συνηθως 1 μηνας φτανει).Οι περιπτωσεις που χρειαστηκε πανω απο 3 μηνες ειναι απειροελαχιστες.Επειδη αυτη η μεθοδος μερικες φορες μπορει να δειξει "ψευδες οροθετικο" ,συνηθως οταν καποιος εχει εμβολιαστει προσφατα με διαφορα εμβολια οπως πχ της Γριππης,γινεται παντα μια επαληθευτικη εξεταση με την τεχνικη Western Blot η οποια επιβεβαιωνει οτι καποιος εχει προσβληθει απο τον ιο.
Αυτοιαση απο AIDS?Δεν υπαρχει ΚΑΜΙΑ απολυτως περιπτωση ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΗ.
Αν εκανες το PCR και ειναι αρνητικο οντως δεν χρειαζεται να κανεις τιποτα αλλο.
 

Herculas

Ανώτερος
Εγγρ.
27 Ιουλ 2007
Μηνύματα
511
Κριτικές
18
Like
1.256
Πόντοι
6.765
Εκανα πριν από λίγο καιρό για αντισώματα HIV 1+2 .Βγήκε αρνητικό αλλά το θέμα είναι ότι αυτή η μέθοσος μπορεί να δώσει ψευδώς μόνο θετικό ή και αρνητικό ???
 

weilder

Μέλος
Εγγρ.
24 Ιαν 2007
Μηνύματα
21
Like
0
Πόντοι
0
Αν περασαν 3 μηνες απο την επαφη και βγηκε αρνητικη δεν υπαρχει κανενα προβλημα.Και επαναλαμβανω οτι αν βγει θετικη(η ELISA) παντα γινεται επαληθευση με την Western Blot.H επαληθευση γινεται στο ιδιο δειγμα αιματος,δεν σου ξαναζητανε να δωσεις αιμα δηλαδη.
 

god_gr

Μέλος
Εγγρ.
26 Ιουλ 2007
Μηνύματα
657
Like
4
Πόντοι
6
Όντως ο weilder έχει απόλυτο δίκαιο. Αυτό που ανέφερε ο Stavros51 παραπάνω το είπε κάπως μπερδεμένο ή δεν διάβασε σωστά το χαρτί.
Η μία από τις μετρήσεις μετράει τα αντίγραφα του ιού που υπάρχουν στον οργανισμο. εάν είναι 0 τότε σημαίνει ότι είσαι υγιής!!! Αυτό γίνεται κυρίως σε άτομα που έχουν μολυνθεί από τον ιο για την παρακολούθηση της εξέλιξης της νόσου (αυτή και ακόμα μια εξέταση για τα CD4)
Η συνήθης που γίνεται σε έλεγχο ρουτίνας είναι η ELISA και σε περίπτωση θετικού αποτελέσματος γίνεται και έλεγχος με την μέθοδο Western Blot.
Όσον αφορά τον έλεγχο που γίνεται στο αίμα κατά την αιμοδοσία (για εθελοντική αιμοδοσία μιλάω - τράπεζα αίματος) εκεί γίνεται σχεδόν πάντα αυτή η ακριβη μέθοδος που λέμε, που ανιχνεύει τον ιο από πολύ νωρίς.

Σε κάθε περίπτωση , εάν κάποιος έχει αμφιβολίες και υπόνοιες, κάνει μια εξέταση σε χρόνο 0 και την επαναλαμβάνει μετά από 1-2 μήνες για επαλήθευση. 
επίσης εάν υπάρχει υποψία ότι ήρθατε σε επαφή με άτομο μολυσμένο και ενδέχεται να έχετε κολλήσει και εσείς , πρέπει να επισκεφτείτε άμεσα έναν από τους υπεύθυνους των Κέντρων Ειδικών Λοιμώξεων για να συζητέσετε μαζί του. Αυτός θα κρίνει τι εξετάσεις πρέπει να γίνουν και ίσως , σε μερικές περιπτώσεις, να χορηγήσει και φαρμακευτική αγωγή. Αλλά πάντα αυτό γίνεται μόνο από γιατρούς που ασχολούνται με το HIV - AIDS.
 

stavros51

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
4 Νοε 2005
Μηνύματα
6.869
Like
60
Πόντοι
66
[size=10pt]Αυτό που ανέφερε ο Stavros51 παραπάνω το είπε κάπως μπερδεμένο ή δεν διάβασε σωστά το χαρτί.[/size]

Ti είπα μπερδεμένo ρε god?

Kαι ΔΕΝ έκανα λάθος αντιγραφή από το χαρτί, σε κανένα σημείο του, σε διαβεβαιώνω.
 

god_gr

Μέλος
Εγγρ.
26 Ιουλ 2007
Μηνύματα
657
Like
4
Πόντοι
6
Οκ. sorry τότε φίλε stavros51. Εγώ παρανόησα. Πριν από λίγο μίλησα με οικογενειακό μας φίλο, διευθυντή τμηματος αιμοδοσίας σε μεγάλο πανεπιστημιακό νοσοκομείο. Ο πιο εύκολος και δωρεάν τρόπος να κάνει κάποιος έλεγχο για το αν είναι φορέας ή όχι, είναι να γραφτεί ως εθελοντής αιμοδότης. Στα κέντρα αιμοδοσιας γίνεται ο καλύτερος έλεγχος για HIV αλλά και για Ηπατίτιδα B και C.
 

stavros51

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
4 Νοε 2005
Μηνύματα
6.869
Like
60
Πόντοι
66
Οκ. sorry τότε φίλε stavros51. Εγώ παρανόησα. Πριν από λίγο μίλησα με οικογενειακό μας φίλο, διευθυντή τμηματος αιμοδοσίας σε μεγάλο πανεπιστημιακό νοσοκομείο. Ο πιο εύκολος και δωρεάν τρόπος να κάνει κάποιος έλεγχο για το αν είναι φορέας ή όχι, είναι να γραφτεί ως εθελοντής αιμοδότης. Στα κέντρα αιμοδοσιας γίνεται ο καλύτερος έλεγχος για HIV αλλά και για Ηπατίτιδα B και C.

Eν τάξει, no problem.

Τι σου είπε ο του νοσοκομείου? Ή μάλλον για ρώτα τον:

1) Ειδοποιούν τον αιμοδότη αν βρούν κάτι από τα 3?
2) Στατιστικά, πόσα αίματα βρίσκουν με HIV σε αυτά που εξετάζουν? Και πόσα με ηπατίτηδα?
 

god_gr

Μέλος
Εγγρ.
26 Ιουλ 2007
Μηνύματα
657
Like
4
Πόντοι
6
Για το  Νο1 είμαι σίγουρος ότι ειδοποιούν. Είχε τύχει πριν από 4-5 χρόνια να ειδοποιήσουν κάποιον γνωστό για Ηπατίτιδα Β.

Σε παλαιότερη συζήτηση που είχα κάνει τα ποσοστα για HIV είναι σχετικά μικρά. (η ερώτηση αφορούσε τις αιμοδοσίες και όχι τους απλούς ελέγχους για HIV). Δεν θυμάμαι απόλυτο νούμερο αλλά ήταν πολύ μικρό. Τα περισότερα κρούσματα με HIV ανακαλύπτονται σε άλλες κλινικές, π.χ. παθολογικές, όταν κάποιος εισάγεται με συμπτώματα όπως επιμένων πυρετός, διάρροιες , απώλεια βάρους κλπ. Όταν πλέον αποκλειστούν άλλες ασθένειες, τότε γίνεται η ερώτηση στον ασθενή εάν δέχεται να του γίνει έλεγχος για HIV, και το δείγμα στέλνεται στο τμήμα αιμοδοσίας για έλεγχο.
 

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom