Εχω επισκεφτει 2 φορες τη Κυπρο και τη δευτερη φορα περασα για μια μερα στα κατεχομενα,και συγκεκριμενα στη Κερυνεια.
Η αληθεια ειναι οτι δεν ηθελα να παω,αλλα δυστυχως υπεκυψα στην αποφαση της παρεας.
Το μετανιωσα...Μαυρισε η ψυχη μου...
Το μονο που καταευχαριστηθηκα,ειναι οτι στην επιστροφη στην ελευθερη Κυπρο,μολις περασαμε το οδοφραγμα,σταματησαμε το αυτοκινητο και βγηκαμε 4 ατομα εξω και καναμε κωλοδαχτυλα στους Τουρκους φυλακες.
Αυτο ομως που μου εμεινε χαραγμενο περισσοτερο και απο την αηδια που ενιωσα στα κατεχομενα,ειναι η επισκεψη στη Λευκωσια στα "φυλακισμενα μνηματα"..Τη πρωτη φορα μαλιστα που ειχα παει Κυπρο,ζουσε ακομα ενας γερακος που εκανε τη ξεναγηση και μολις εβλεπε Ελληνες,δακρυζε.Υπεμαχος βεβαια της Ενωσης και αν θυμαμαι καλα,ηταν φυλακισμενος κι αυτος εκει αλλα γλυτωσε την εκτελεση.
Η επισκεψη στα "φυλακισμενα μνηματα" ειναι χρεος και εμπειρια ζωης για καθε Ελληνα.
Παντως...χωρις να θελω να μπω σε πολιτικη συζητηση...Η Κυπρος εχει υποστει τα μεγαλυτερα δεινα απο τους ΑΓΓΛΟΥΣ και οχι απο τους Τουρκους.
Και δε μπορεσα ποτε να χωνεψω και να καταλαβω το γεγονος,πως αντι οι Κυπριοι να μισουν οτιδηποτε εχει σχεση με την Αγγλια,εξακολουθουν να επιδεικνυουν σε καθε ευκαιρια πως υπηρξαν Αγγλικη αποικια και να διαιωνιζουν τα καταλοιπα της Βρετανικης κατοχης..μου ερχοταν εμετος,καθε φορα που τους ακουγα να μιλανε αγγλικα,ακομα και μεταξυ τους..
Οι Τουρκοι απλα "βρηκαν φως και μπηκαν" εκμεταλευομενοι τις ιστορικες συγκυριες της εποχης..Το κακο ομως ειχε αλλου τις ριζες του.. ;)