Νέα

Κάπνισμα και βελονισμός

• Μέλος που άνοιξε το νήμα ATHINA22
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 10
  • Εμφανίσεις 2K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

ATHINA22

Μέλος
Εγγρ.
13 Μαρ 2006
Κριτικές
1
Like
20
Πόντοι
1
γεια σας!εδω και κιαρο εχω βαλει σκοπο να κοψω το καπνισμα,ξερω πολυ καλα οτι μονος μου δεν μπορω να το καταφερω και διαβαζω οτι η πιο απτελεσματικη μεθοδος βοηθειας ειναι ο βελονισμος!εχει καποιος καποια εμπιρεια,ποσο κοστιζει,ποσες επισκεψεις,αποτελεσματικοτητα,κυνδυνοι παρενεργειεσ?

jo145

Τιμημένος
Εγγρ.
19 Ιουν 2010
Κριτικές
69
Like
19
Πόντοι
1.246
Δεν μπορω να σε βοηθησω (μαλλον) γιατι δεν εχω κανει ουτε ξερω κατι για βελονες και @@
Πιστευω ομως πως αν εχεις θεληση το κοβεις οπως επραξα κι εγω μετα απο μια φλασια σε ενα βραδυ
Αν δεν εχεις οτι και να κανεις ισως το ξανααρχησεις οποτε τσαμπα τα τσιμπηματα  :idiot:

Ρωτα τον εαυτο σου ποσο ετοιμος ειναι πρωτα , κι αν ειναι ετοιμος ... πες οτι το κοψες  :grin:

sparkling_water

Σπουδαίος
Εγγρ.
20 Μαρ 2010
Κριτικές
11
Like
171
Πόντοι
2.287
Ξέρω 1 άτομο που έκανε βελονισμό και το έκοψε και ξανάρχισε σε 6 μήνες.

Ένας φίλος ξέρει ακόμα ένα άτομο που ξανάρχισε μετά από 4 μήνες.

Δε ξέρω που στέκεται η σύγχρονη επιστήμη περί τούτου, αλλά ας είμεθα σκεπτικιστές αγαπητέ.

Y13

Σεβαστός
Εγγρ.
18 Σεπ 2007
Like
5.229
Πόντοι
1.056
Eγω παντως απο το 2002 ,τελειωσα με ηλεκτροβελονισμο , Antismoking center........................ ;)

apolyto_arseniko

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
2 Μαρ 2008
Like
200
Πόντοι
866
γεια σας!εδω και κιαρο εχω βαλει σκοπο να κοψω το καπνισμα,ξερω πολυ καλα οτι μονος μου δεν μπορω να το καταφερω και διαβαζω οτι η πιο απτελεσματικη μεθοδος βοηθειας ειναι ο βελονισμος!εχει καποιος καποια εμπιρεια,ποσο κοστιζει,ποσες επισκεψεις,αποτελεσματικοτητα,κυνδυνοι παρενεργειεσ?
τυπε μονο αν σου κανουν τετοιο βελονισμο ισως το κοψεις :2funny:
hellraiser.jpg

OP
OP
A

ATHINA22

Μέλος
Εγγρ.
13 Μαρ 2006
Κριτικές
1
Like
20
Πόντοι
1
ρε παιδια δεν εχει κανει κανεις βελονισμο?

amilo

Μέλος
Εγγρ.
27 Μαρ 2010
Κριτικές
1
Like
110
Πόντοι
1
Φιλε απλα πραγματα ειναι αν θελεις το κοβεις αν δεν θες δεν το κοβεις. Τι βελονισμους και μαλακιες...

Εγω το εκοψα αποτομα ενα πρωι ναι μεν γαμηθηκε η ψυχη (κολαση ηταν) αλλα μετα το 6μηνο δεν ηθελα να βαλω τσιγαρο στο στομα και στους 12 μηνες ημουν καθαρος. Μονο αν το θελει ο εαυτος σου μπορει να γινει αλλιως γαμησε την καθε βοηθεια που δηθεν θα σου προσφερει. Ειχα δοκιμασει και της τσιχλες νικοτηνη αλλα τιποτα δεν γινοταν.

Επισκέπτης
Το γαμημενο καθε μερα που ξυπναω λεω σημερα τερμα, το κοβω και θα καπνιζω κανα μπαφο μονο. Αλλα δεν τα καταφερνω. Μεχρι το βραδι ειμαι παλι στα 30 τσιγαρα ημερησιως. Και η μαλακια ειναι οτι αν μια μερα δεν καπνισω ολο το πρωι το απογευμα-βραδι καπνιζω περισοτερα τσιγαρα σαν να θελω να καλυψω το κενο :headbang: :headbang:
Παντως βελονισμους, τσιχλες και λοιπα τα θεωρω μαλακιες. Ολα ειναι ζητημα θελησης και χαρακτηρα.

Durgā

Μέλος
Εγγρ.
11 Απρ 2011
Like
0
Πόντοι
1

Το ζήτημα του καπνίσματος είναι αρκετά πολύπλοκο. Υπάρχουν πολλές υποκατηγορίες στους εθισμένους και μέρος της απεξάρτησης είναι να προσδιορίσεις και την βάση του εθισμού σου. Ο βελονισμός μπορεί να βοηθήσει αλλά δεν είναι αρκετός. Υπάρχουν οι λάτρεις του καπνού, που πέραν της κάλυψης του οποιουδήποτε κενού αποδίδει κανείς στο τσιγάρο, τους αρέσει πραγματικά και αυτή η κατηγορία ίσως έχει τις μεγαλύτερες δυσκολίες να το κόψει, μιας και αφαιρώντας κάτι που σου προσφέρει απόλαυση πρέπει να βρεις κάτι άλλο αν όχι εξ'ίσου δυνατό αλλά αντίστοιχο να το αντικαταστήσεις και υπάρχουν και οι συνήθεις καπνιστές που δεν αντλούν πραγματική απόλαυση από το τσιγάρο. Η βούληση είναι το κυριότερο βέβαια κι αν δεν είναι διχασμένη και με μια συνεδρία είναι πολύ πιθανόν να τα καταφέρεις. Καλές μέθοδοι συντήρησης είναι όλα τα συμβατικά μέσα (τσίχλες, αυτοκόλλητα, κλπ) με ίσως την καλύτερη που κυκλοφορεί το ηλεκτρονικό τσιγάρο.

Αυτό που θα συμβεί με τον βελονισμό και με κάθε άλλη θεραπεία είναι ότι τις τρεις πρώτες μέρες θα θέλεις να καπνίσεις όπως/όσο δεν ήθελες ποτέ. Μπορεί το πρώτο ή δεύτερο βράδυ να ξυπνίσεις κάθυδρος/η ψάχνοντας για τσιγάρο. Το σιγκεκριμένο είναι αναμενόμενο και κανείς οφείλει να επιμείνει όσο μπορεί. Μετά τις τρεις πρώτες μέρες χωρίς καθόλου νικοτίνη γίνεται σχετικά ευκολότερο και λειτουργεί σε κάποιες περιπτώσες κυκλικά ανα βδομάδες. Μπορεί τις δύο πρώτες βδομάδες να νιώθεις καλά και η επιθυμία να επανέλθει πολύ έντονα την τρίτη. Το συγκεκριμένο είναι λογικό μιας και οι νευρικές συνάψεις που έχουν δημιουργηθεί όλα τα χρόνια που κανείς καπνίζει παίρνουν χρόνο μέχρι να 'καταστραφούν' και να δημιουργηθούν νέες που να μην περιέχουν την διαδικασία του καπνίσματος και ειδικά για το κάπνισμα μιλάμε σχεδόν για το κάθε τι που κάνει ο καθένας στην καθημερινότητά του, γι'αυτό και είναι και ιδιαίτερα δύσκολο. Το όριο είναι οι 6 μήνες, γι'αυτό και πολλοί αποτυγχάνουν πάντα λίγο πριν. Όσοι το έχουν κρατήσει μετά το εξάμηνο έχουν συνήθως καθαρίσει για την υπόλοιπη ζωή τους.

Δεν γράφω περισσότερα μιας και το θρεντ το είχες ανοίξει ένα μήνα πριν και δεν έχω ιδέα αν το παρακολουθείς ακόμα, για ό,τι άλλο μπορείς να μου στείλεις πμ.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom