Eλενχος ρε τυπε,επειδη δηλαδη δεν λειτουργει κανενας κρατικος φορεας πρεπει να πεθανει η κυρα Τασια στα Λιοσια απ το κρυο?
ελεγχος ναι ρε εντάξει.. πώς ?? με ποιούς ??
εγώ έχω εκφράσει προ πολλού την άποψη μου επί του θέματος...
αγοράζεις το πετρέλαιο στην κανονική τιμή και δίνεις το τιμολόγιο αγοράς για να πάρεις πίσω την διαφορά...
για να πάρεις πίσω την διαφορά έχεις υποβάλλει νομιμοποιητικά έγγραφα όπως αδεια οικοδομής, τμ επιφάνειας, πιστοποιητικό συντηρητή καυστήρα ότι ο καυστήρας σου έχει συντηρηθεί και καταναλίσκει ΧΧ λτ/ώρα, τμ που έχεις δηλώσει στο Ε9 (έτσι για να φαίνεται πόσα έχει δηλώσει), λογαριασμό ΔΕΗ στον οποίο να φαίνεται πόσα τμ έχεις δηλώσει για δημοτικά τέλη κλπ κλπ κλπ...
το τιμολόγιο το υποβάλλει και ο πετρελαιάς (για διασταύρωση)...
έτσι φτιάχνεις ένα μητρώο στο οποίο φαίνεται
(1) Κάθε κατοικία με την πραγματική της επιφάνεια και τον τόπο στον οποίο βρίσκεται
(2) Η ποσότητα που θεωρητικά αγόρασε
μπορείς πχ να ελεγχεις τις ακόλουθες παραμέτρους σύμφωνα με κάποια πρότυπα...
επιφάνεια σε τμ - κατανάλωση - τόπος (πχ μια κατοικία 40 τμ στα πεδινά της Πελοπονήσου δεν μπορεί να εμφανίζει κατανάλωση 50.000 λίτρων πετρελαίου κάτι πάει στραβά στην υπόθεση)
και αναλόγως επιστρέφεις την διαφορά φόρου αφού κάνεις και έναν έλεγχο αν έχουν δηλωθεί τα σωστά τμ στα δημοτικά τέλη, αν χρωστάει στο δημόσιο , αν χρωστάει πρόστιμα από ΚΟΚ, αν χρωστάει διόδια κλπ κλπ κλπ κλπ (οπότε δεν του δίνεις πίσω την διαφορά φόρου και την συμψηφίζεις με τις οφειλές)...
από την άλλη βουτάς και τον παπάρα τον πετρελαιά που κλέβει και κόβει πέτσινα τιμολόγια ελέγχοντας αν τα τιμολόγια πετρελαίου θέρμανσης έχουν περαστεί στο σύστημα...
αλλά αν γίνει ένα τέτοιο σύστημα τότε θα αρχίσουν όλοι να σκούζουν για την καημένη την γιαγιά που θα πρέπει να τρέχει να καταθέτει χαρτιά, για την ταλαιπωρία που υποβάλλει το δημόσιο τους πολίτες και λοιπές παπαριές....