Νέα

Κάπνα από τά τζάκια......

• Μέλος που άνοιξε το νήμα il_capitano
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 1K
  • Εμφανίσεις 48K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

gianevan

Σεβαστός
Εγγρ.
15 Φεβ 2009
Like
5.784
Πόντοι
1.206
+ οτι εσυ δεν πληρωνεις φορους

Παίχτη φέτος εγώ προσωπικά έχω πληρώσει σε διάφορους φόρους ίσα με τις ετήσιες απολαβές ΔΥΟ πρωτοδιοριζόμενων υπαλλήλων και επίσης το Ελληνικό δημόσιο με λήστεψε κυριολεκτικά (κουρεύοντάς μου ομόλογο που κατείχα) ακόμα ΤΕΣΣΑΡΕΣ ετήσιες αντίστοιχες απολαβές!!
Οπότε ΜΗΝ μου λες εμένα ποιος πληρώνει φόρους και ποιος όχι!!! 

Boldemort

Σεβαστός
Εγγρ.
4 Σεπ 2009
Κριτικές
12
Like
42
Πόντοι
1.220

εχει πολλα αρθρα τετοια αν ψαξεις στο Ιντερνετ.

Ενας τετοιος ελευθερος επαγγελματιας ειναι προκλητικο να λεει οτι ταιζει δημοσιους οταν τους κλεβει
με το να μην πληρωνει τον φορο του προσφεροντας τους τις υπηρεσιες του βεβαια σε αυτο μπορει να φταινε και οι ιδιοι οκ που χωρις να παρουν αποδειξη καθονται ακομη και μιλανε μαζι του αντι να τον χαιρετισουν και να ψαξουν αλλον .Εγω αυτο λεω παντως.

Τωρα αν εισαι ή δεν εισαι μεσα σε αυτους gianevan δεν μπορω να το ξερω.... και ουτε και με ενδιαφερει να σου πω την αληθεια για την συζητηση που κανουμε.

Boldemort

Σεβαστός
Εγγρ.
4 Σεπ 2009
Κριτικές
12
Like
42
Πόντοι
1.220
Eγω παντοτε ειχα αυτη την απορια... εφοσον καποιος δεν πληρωνει τους φορους του στο κρατος (με το να μην δηλωνει αυτα που βγαζει αν ειναι ελευθερος επαγγελματιας) πως γινεται να ισχυριζεται οτι του κοστιζει ενας δημοσιος ???? ή οι δημοσιοι?????? αυτο ας μου το εξηγησει καποιος γιατι δεν ασχολουμαι συνεχεια και με αυτα...

Βεβαια μην ξεχασει οτι αν οι 7 στους 10 πελατες του ειναι δημοσιοι (επειδη απο τους ιδιωτικους που τα βγαζουν δυσκολα θα παρει τα @@ μου) απο αυτους ζει και ο ιδιος.

duskolieggrafi

Τιμημένος
Εγγρ.
22 Μαΐ 2011
Κριτικές
203
Like
5.132
Πόντοι
17.436
Eγω παντοτε ειχα αυτη την απορια... εφοσον καποιος δεν πληρωνει τους φορους του στο κρατος (με το να μην δηλωνει αυτα που βγαζει αν ειναι ελευθερος επαγγελματιας) πως γινεται να ισχυριζεται οτι του κοστιζει ενας δημοσιος ???? ή οι δημοσιοι?????? αυτο ας μου το εξηγησει καποιος γιατι δεν ασχολουμαι συνεχεια και με αυτα...

Βεβαια μην ξεχασει οτι αν οι 7 στους 10 πελατες του ειναι δημοσιοι (επειδη απο τους ιδιωτικους που τα βγαζουν δυσκολα θα παρει τα @@ μου) απο αυτους ζει και ο ιδιος.

Οποιος πληρωνει φορο (οσο μικρος και να ειναι ο φορος αυτος) μπορει να ισχυριζεται οτι πληρωνει τους δημοσιους υπαλληλους, αφου ενα ποσοστο των χρηματων που δινει παει εκει.

Ενα λαθος που κανουν οι περισσοτεροι (δεν ξερω αν ειναι απο αγνοια ή το κανουν ηθελημενα) ειναι να λενε πως οι δημοσιοι υπαλληλοι πληρωνουν φορο. Οι δημοσιοι υπαλληλοι ουσιαστικα ΔΕΝ πληρωνουν φορο, υπο την εννοια πως ΔΕΝ παραγουν πλουτο, απλα μεσω της φορολογιας περιοριζεται ο μισθος που τους δινει το κρατος.

FanisChristo

Μέλος
Εγγρ.
27 Απρ 2010
Like
6
Πόντοι
6
Οποιος πληρωνει φορο (οσο μικρος και να ειναι ο φορος αυτος) μπορει να ισχυριζεται οτι πληρωνει τους δημοσιους υπαλληλους, αφου ενα ποσοστο των χρηματων που δινει παει εκει.

Ενα λαθος που κανουν οι περισσοτεροι (δεν ξερω αν ειναι απο αγνοια ή το κανουν ηθελημενα) ειναι να λενε πως οι δημοσιοι υπαλληλοι πληρωνουν φορο. Οι δημοσιοι υπαλληλοι ουσιαστικα ΔΕΝ πληρωνουν φορο, υπο την εννοια πως ΔΕΝ παραγουν πλουτο, απλα μεσω της φορολογιας περιοριζεται ο μισθος που τους δινει το κρατος.

+1000

Boldemort

Σεβαστός
Εγγρ.
4 Σεπ 2009
Κριτικές
12
Like
42
Πόντοι
1.220

Ας μην παιξουμε με τις λεξεις. Αν εσυ εχεις συμφωνησει 1000 μισθο και ο εργοδοτης σου πει πως θα παρεις 900 επειδη τα 100 θα κρατηθουν για φορο τοτε πληρώνεις τον φορο σου. Τι πλουτο περιμενεις να σου παράξει ενας ιατρος? Η δουλεια του ειναι να κανει καλα τους αρρωστους και του δασκαλου να διδαξει τα παιδια.... τι εννοεις με το να παραγεις πλουτο?

Αυτα σου λεει ο εργοδοτης σου? Εισαι υποχρεωμενος να συμφωνεις για να μην σε διωξει
αλλα ο πλουτος που παραγει ο ιδιος για την χωρα πανε στον λογαριασμο του που εχει εκτος Ελλαδας....
την επιχειρηση του... την στηριζουν καταναλωτες μεσα στους οποιους υπάρχουν και δημοσιοι υπάλληλοι. 

Boldemort

Σεβαστός
Εγγρ.
4 Σεπ 2009
Κριτικές
12
Like
42
Πόντοι
1.220
Η αληθεια ειναι οτι και εγω στον εργοδοτη επιφανειακα θα συμφωνουσα και θα του ελεγα αυτα που θελει να ακουσει ενω απο μεσα μου θα ελεγα... κοιτα τι μαλακες κυκλοφορουνε  :2funny: :2funny:

Boldemort

Σεβαστός
Εγγρ.
4 Σεπ 2009
Κριτικές
12
Like
42
Πόντοι
1.220

Εσυ που συμφωνεις .... και εσυ σε ιδιωτικη δουλευεις?
ασφαλισμενος ή ανασφαλιστος?  :P σου κολλαει ενσημα ο εργοδοτης σου?
που ξερει να μιλαει μπολικα για τους δημοσιους....

duskolieggrafi

Τιμημένος
Εγγρ.
22 Μαΐ 2011
Κριτικές
203
Like
5.132
Πόντοι
17.436
Ας μην παιξουμε με τις λεξεις. Αν εσυ εχεις συμφωνησει 1000 μισθο και ο εργοδοτης σου πει πως θα παρεις 900 επειδη τα 100 θα κρατηθουν για φορο τοτε πληρώνεις τον φορο σου. Τι πλουτο περιμενεις να σου παράξει ενας ιατρος? Η δουλεια του ειναι να κανει καλα τους αρρωστους και του δασκαλου να διδαξει τα παιδια.... τι εννοεις με το να παραγεις πλουτο?

Αυτα σου λεει ο εργοδοτης σου? Εισαι υποχρεωμενος να συμφωνεις για να μην σε διωξει
αλλα ο πλουτος που παραγει ο ιδιος για την χωρα πανε στον λογαριασμο του που εχει εκτος Ελλαδας....
την επιχειρηση του... την στηριζουν καταναλωτες μεσα στους οποιους υπάρχουν και δημοσιοι υπάλληλοι. 

Για να σου δωσω να καταλαβεις θα σου φερω ενα πολυ απλοικο παραδειγμα:

Εσυ εισαι ελευθερος επαγγελματιας και πουλας κουραμπιεδες. Ο Χανς απο τη Φρανκφουρτη σου εκανε μια παραγγελια και ειχες καθαρο κερδος απο αυτη 500 ευρω. Απο τα 500 ευρω εδωσες και 100 ευρω σε εναν υπαλληλο σου ως μισθο. Το κρατος τωρα θα παρει ως φορο εστω το 40% απο σενα (ητοι 40% * (500 - 100) = 160 ευρω) και το 20% απο τον υπαλληλο σου (ητοι 20% * 100 = 20 ευρω), δηλαδη συνολικα το κρατος θα εχει εισροη απο τους δυο σας 180 ευρω.

Το κρατος ομως τωρα φαντασου πως εχει και εναν δημοσιο υπαλληλο με μισθο 200 ευρω. Αυτος θα πληρωσει φορο 20% * 200 = 40 ευρω, αρα θα του δωσει τελικα στο χερι 200 - 40 = 160 ευρω. Δηλαδη θα παρει τα 180 του ιδιωτικου τομεα (εισροη), θα δωσει τα 160 για το μισθο του δημοσιου και τα αλλα 20 θα πανε για αλλες αναγκες. Οπως βλεπεις τα 40 ευρω φορος του δημοσιου υπαλληλου δεν ειναι εισροη, δεν υπαρχουν.

Boldemort

Σεβαστός
Εγγρ.
4 Σεπ 2009
Κριτικές
12
Like
42
Πόντοι
1.220

Εσυ εισαι ελευθερος επαγγελματιας και πουλας κουραμπιεδες. Ο Χανς απο τη Φρανκφουρτη σου εκανε μια παραγγελια και ειχες καθαρο κερδος απο αυτη 500 ευρω. Απο τα 500 ευρω εδωσες και 100 ευρω σε εναν υπαλληλο σου ως μισθο. Το κρατος τωρα θα παρει ως φορο εστω το 40% απο σενα (ητοι 40% * (500 - 100) = 160 ευρω) και το 20% απο τον υπαλληλο σου (ητοι 20% * 100 = 20 ευρω), δηλαδη συνολικα το κρατος θα εχει εισροη απο τους δυο σας 180 ευρω.

Το κρατος ομως τωρα φαντασου πως εχει και εναν δημοσιο υπαλληλο με μισθο 200 ευρω. Αυτος θα πληρωσει φορο 20% * 200 = 40 ευρω, αρα θα του δωσει τελικα στο χερι 200 - 40 = 160 ευρω. Δηλαδη θα παρει τα 180 του ιδιωτικου τομεα (εισροη), θα δωσει τα 160 για το μισθο του δημοσιου και τα αλλα 20 θα πανε για αλλες αναγκες. Οπως βλεπεις τα 40 ευρω φορος του δημοσιου υπαλληλου δεν ειναι εισροη, δεν υπαρχουν.

Δυσκοληεγγραφη αυτα θα συνεβαιναν σε περιπτωση που ο εργοδοτης οντως σε ειχε δηλωμενο και φαινοσουν οπως ειχες και εσυ δηλωμένα τα εισοδηματα σου.

Εχω δουλεψει σαν ανιδεικευτος σερβιτορος για πολυ καιρο και ξερω πως δουλευει το συστημα.... κανενας δεν ειχε ενσημα. Δεν ξερω βεβαια αν μπορουσε ο αλλος να πατησει στο γεγονος οτι απαγορευεται να εχεις ενσημα αν δεν εχεις τελειωσει φανταρος  :think: :think: σε αυτο δεν ειμαι σιγουρος... αλλα τι κανανε ρε συ.... απο τους 10 δηλωνανε τους 3 σερβιτορος !!!! Και για τους αλλους φυσικα δεν πληρωνανε φορο. Κοιτα βρωμαει απο παντου αυτο ειναι το θεμα. Για αυτο πριν μπεις σε μια συζητηση καλο ειναι να ρωτησεις αν ο αλλος δουλευει ανασφαλιστος ή οχι. Αλλιως τι συζητηση να κανουμε να κοροιδευομαστε?  :grin:

Εγγρ.
28 Αυγ 2011
Like
4
Πόντοι
66

:cum: :cum: :cum: :cum: :cum: :cum: :cum: :cum:

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306

αστε καλύτερα... τζάμπα παιδεύεσαι... δεν θα καταλάβει....

Boldemort

Σεβαστός
Εγγρ.
4 Σεπ 2009
Κριτικές
12
Like
42
Πόντοι
1.220
τΙ Να καταλαβω ρε φιλε οτι εχεις 20 υπαλληλους και δηλωνεις τους 5?
Και οτι οι 20 σου παραγουν πλουτο 5απλασιο ο οποιος δεν φαινεται?

εσενα οι εισφορες σοπυ ουτε καν υπαρχουν ... το παραδειγμα που εδωσε ο φιλος πιο πανω
προυποθετει να δηλωνεις οτι απασχολεις καποια ατομα οπως και τα εισοδηματα σου.

Ελα ρε τραμουντανα τωρα που πας και ακουμπας με την πρωτη 300αρες και 400αρες σε αδηλωτες πουτανες
και ερχεσαι να μου το παιξεις και ηθικος. Αστο τωρα ....

την αλλη φορα σε πιασανε στο θρεντ οτι βαζεις ψευτικες φωτογραφιες θα μας το παιξεις τωρα και τιμιος χαχαχαχαχχαχα

το θεμα ειναι να μιλαμε οχι να κοροιδευομαστε και μεταξυ μας  :P

Boldemort

Σεβαστός
Εγγρ.
4 Σεπ 2009
Κριτικές
12
Like
42
Πόντοι
1.220
Τελοςπαντων παιδια... επειδη δεν θελω να φανω πραγματικος μαλακας.

Καλυτερα να μην συνεχισουμε την κουβεντα με σκοπο να με πεισετε εγω προσωπικα δεν πιστευω
οτι ενας δημοσιος των 1000 ευρω ειναι ικανος να κανει τετοια καταστροφη στην χωρα... εχει μεν καποια ευθυνη εκτος ελαχιστων περιπτωσεων για αλλες αγορες πχ ακινητων κτλπ αλλα για μενα την μεγαλυτερη ευθυνη την εχουν οσοι βγαζουν τα πολλα λεφτα (και οχι ψιχουλα) και κανουν φοροδιαφυγη... πχ εχω 20 μεσα και δηλωνω τους 2 ή τους 5. Ξερω επειδη εχω δουλεψει αρκετες φορες και σαν ανιδεικευτος και απο μικρος...

Αυτη ειναι η γνωμη μου και δεν αλλαζει να το ξεκααθρισω δηλαδη για να μην παιδευομαστε αδικα
κατα τα αλλα δεν τρεχει τιποτα  ;)

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
τΙ Να καταλαβω ρε φιλε οτι εχεις 20 υπαλληλους και δηλωνεις τους 5?
Και οτι οι 20 σου παραγουν πλουτο 5απλασιο ο οποιος δεν φαινεται?

εσενα οι εισφορες σοπυ ουτε καν υπαρχουν ... το παραδειγμα που εδωσε ο φιλος πιο πανω
προυποθετει να δηλωνεις οτι απασχολεις καποια ατομα οπως και τα εισοδηματα σου.

Ελα ρε τραμουντανα τωρα που πας και ακουμπας με την πρωτη 300αρες και 400αρες σε αδηλωτες πουτανες
και ερχεσαι να μου το παιξεις και ηθικος. Αστο τωρα ....

την αλλη φορα σε πιασανε στο θρεντ οτι βαζεις ψευτικες φωτογραφιες θα μας το παιξεις τωρα και τιμιος χαχαχαχαχχαχα

το θεμα ειναι να μιλαμε οχι να κοροιδευομαστε και μεταξυ μας  :P

και γιατί δεν φαίνεται ???

και για να επανέλθω στο παράδειγμα του φίλου αν τον υπάλληλο δεν τον έχεις δηλωμένο και του δίνεις τον μισθό μαύρο τότε τα 500 ευρώ που έβγαλες από την παραγγελία θα φορολογηθουν ΟΛΑ (γιατί δεν θα έχεις δαπάνες μισθοδοσίας να δείξεις) οπότε το κράτος θα σου πάρει 500*40% = 200 ευρώ αντί για 160.... άρα χαμένος είσαι...

Boldemort

Σεβαστός
Εγγρ.
4 Σεπ 2009
Κριτικές
12
Like
42
Πόντοι
1.220
Εσυ δηλαδη με ολα οσα εχεις ακουσει απο τις ειδησεις και διαβασει στο Ιντερνετ
θεωρεις οτι δηλώνανε τα κερδη τους οι περισσοτεροι? ή για να ειμαι πιο ακριβης....
δηλωνε ποτε κανεις τα πραγματικα του κερδη ?

Αυτο ειναι το θεμα ρε αγορι μου....

duskolieggrafi

Τιμημένος
Εγγρ.
22 Μαΐ 2011
Κριτικές
203
Like
5.132
Πόντοι
17.436
Τελοςπαντων παιδια... επειδη δεν θελω να φανω πραγματικος μαλακας.

Καλυτερα να μην συνεχισουμε την κουβεντα με σκοπο να με πεισετε εγω προσωπικα δεν πιστευω
οτι ενας δημοσιος των 1000 ευρω ειναι ικανος να κανει τετοια καταστροφη στην χωρα... για μενα την μεγαλυτερη ευθυνη την εχουν οσοι βγαζουν πολλα λεφτα (και οχι ψιχουλα) και κανουν φοροδιαφυγη... πχ εχω 20 μεσα και δηλωνω τους 2 ή τους 5.

Αυτη ειναι η γνωμη μου και δεν αλλαζει να το ξεκααθρισω δηλαδη για να μην παιδευομαστε αδικα
κατα τα αλλα δεν τρεχει τιποτα  ;)

Ενας δημοσιος των 1000 ευρω δεν μπορει να καταστρεψει καμια χωρα. 1 εκατ. ομως δημοσιοι των 30,000 το ετος μας κανουν 30 δις. Προσθεσε και τα υπερογκα εφαπαξ, τους συνταξιουχους των ΔΕΚΟ, τα οργια κακοδιαχειρησης στα νοσοκομεια, νατο το χρεος σου...

Η φοροδιαφυγη ειναι αλλο θεμα, απο την πλευρα των εσοδων. Τα παραπανω που ανεφερα ειναι απο την πλευρα των εξοδων και τα πιο ευκολα να διορθωθουν.

Εσυ δηλαδη με ολα οσα εχεις ακουσει απο τις ειδησεις και διαβασει στο Ιντερνετ
θεωρεις οτι δηλώνανε τα κερδη τους οι περισσοτεροι? ή για να ειμαι πιο ακριβης....
δηλωνε ποτε κανεις τα πραγματικα του κερδη ?

το 95% των μικρων επιχειρησεων στην Ελλαδα φοροδιαφευγει

Boldemort

Σεβαστός
Εγγρ.
4 Σεπ 2009
Κριτικές
12
Like
42
Πόντοι
1.220
3000 ευρω το μηνα ειναι πολυ μεγαλο ποσο για να το παιρνει καποιος δημοσιος στο ετσι συμφωνω.

axaxouxas

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Απρ 2007
Κριτικές
2
Like
8
Πόντοι
366
Mε λιγα λογια προσπαθουν να χτυπησουν την "μικρη και μεσαια" φοροδιαφυγη, για να συνεχισουν να αιμοδοτουν μεσω των εσοδων απο αυτην, την πελατειακη βαση τους, που λεγεται ΔΗΜΟΣΙΟ !!!!!!!

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom