Νέα

Καλοκαιρινή ή Χειμερινή ώρα;

• Μέλος που άνοιξε το νήμα ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 54
  • Εμφανίσεις 3K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Χειμερινή ή Θερινή ώρα;

• Χειμερινή

Ψήφοι: 18 28,6%
  • Καλοκαιρινή

Ψήφοι: 46 73,0%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    63
  • Η ψηφοφορία έκλεισε .

ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Μαρ 2014
Κριτικές
2
Like
6.238
Πόντοι
2.356
Σήμερα, Κυριακή 28 Μαρτίου, άλλαξε η ώρα ως είθισται και οι δείκτες των ρολογιών πήγαν μπροστά.
Όπως και στην προηγούμενη αλλαγή ώρας, όταν οι δείκτες των ρολογιών γύρισαν μια ώρα πίσω, αρκετοί αναρωτιούνται αν αυτή θα είναι η τελευταία φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο. Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν υπάρχει ακόμη απόφαση για την κατάργηση της αλλαγής ώρας.

Η πρόταση ήταν ότι η αλλαγή ώρας πρέπει να σταματήσει την τελευταία Κυριακή του Μαρτίου 2021 για τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που θέλουν να διατηρήσουν μόνιμα τη θερινή ώρα, ενώ για τα κράτη-μέλη που επιθυμούν τη χειμερινή ώρα, η αλλαγή θα γίνει την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου 2021.

Εσείς ποια θα θέλατε να είναι ΜΟΝΙΜΗ ώρα στη χώρα μας; Η καλοκαιρινή ή η χειμερινή;

Luka Bazuka

Σπουδαίος
Εγγρ.
29 Δεκ 2018
Κριτικές
1
Like
6.347
Πόντοι
2.356
Σοβαρα τωρα,μου αρεσει που αλλαζει η ωρα και τον χειμωνα αλλα ειδικα την ανοιξη ,μου δινει την αισθηση οτι περασε ο χειμωνας κι ερχεται το καλοκαιρι

OP
OP
ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Μαρ 2014
Κριτικές
2
Like
6.238
Πόντοι
2.356
Σοβαρα τωρα,μου αρεσει που αλλαζει η ωρα και τον χειμωνα αλλα ειδικα την ανοιξη ,μου δινει την αισθηση οτι περασε ο χειμωνας κι ερχεται το καλοκαιρι
Εμάς πάντως, σαν χώρα, μας συμφέρει η θερινή ώρα για πάντα καθώς το μεγαλύτερο μέρος του έτους έχουμε ηλιόλουστες ημέρες. Αυτή φυσικά είναι η δική μου η εντελώς υποκειμενική και μπακαλίστικη θεωρία. Πολλοί επιστήμονες λένε πως δεν έχει και ιδιαίτερη σημασία. Έχει όμως σημασία να σταθεροποιηθεί ή ώρα και να μην αλλάζει ανά εξάμηνο.

Εδώ ένα αξιόλογο άρθρο που βρήκα (είναι του 2019 αλλά πρόκειται για θέμα "ψυγείου" επομένως είναι πάντα επίκαιρο) :

Kalogero

Σεβαστός
Εγγρ.
27 Δεκ 2020
Like
3.712
Πόντοι
1.706

sex volcano

Γλομπεο-Μύστης
Εγγρ.
15 Οκτ 2012
Κριτικές
184
Like
45.032
Πόντοι
22.266
Τουριστικά ψυχολογικά λόγω ηλίου την Ελλάδα την συμφέρει η θερινή ωρα

Διότι καλοκαίρι θα νυχτώνει εννιά ενώ αν κρατούσαμε την χειμερινή θα νυχτώνει οχτώ δλδ χάνουμε μια ώρα από τη θάλασσα κ απογευματινών μπανάκι...άρα κ έσοδα τουριστικά

Επίσης αν κρατήσουμε τη χειμερινή θα ξημερώνει 4:30 δλδ θα χάσουμε κ τη νύχτα στη νυχτερινή διασκέδαση που θα είναι πιο μικρή κ λιγότερα τουριστικά έσοδα

ενώ ο αγροτικός πλυθησμος θα ξεκινάει μόλις ξημερώσει για εργασίες δλδ 04:30--- ελεος

OP
OP
ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Μαρ 2014
Κριτικές
2
Like
6.238
Πόντοι
2.356
Τουριστικά ψυχολογικά λόγω ηλίου την Ελλάδα την συμφέρει η θερινή ωρα

Διότι καλοκαίρι θα νυχτώνει εννιά ενώ αν κρατούσαμε την χειμερινή θα νυχτώνει οχτώ δλδ χάνουμε μια ώρα από τη θάλασσα κ απογευματινών μπανάκι...άρα κ έσοδα τουριστικά

Επίσης αν κρατήσουμε τη χειμερινή θα ξημερώνει 4:30 δλδ θα χάσουμε κ τη νύχτα στη νυχτερινή διασκέδαση που θα είναι πιο μικρή κ λιγότερα τουριστικά έσοδα

ενώ ο αγροτικός πλυθησμος θα ξεκινάει μόλις ξημερώσει για εργασίες δλδ 04:30--- ελεος
Πολύ σωστή παρατήρηση!

taxidiaris

Ανώτερος
Εγγρ.
10 Ιαν 2006
Κριτικές
20
Like
306
Πόντοι
5.785
μονο καλοκαιρινη ρε παιδες.. απορω που το σκεφτεστε κιολας. μονο οι βορειοευρωπαιοι γουσταρουν χειμερινη ωρα για να εχουμε και εμεις περισσοτερη νυχτα οπως και αυτοι. Στο διαλα ρε.

Spermacht

Μέλος
Εγγρ.
9 Οκτ 2005
Κριτικές
7
Like
77
Πόντοι
1
μονο καλοκαιρινη ρε παιδες.. απορω που το σκεφτεστε κιολας. μονο οι βορειοευρωπαιοι γουσταρουν χειμερινη ωρα για να εχουμε και εμεις περισσοτερη νυχτα οπως και αυτοι. Στο διαλα ρε.
:hi:

digger

Ανώτερος
Εγγρ.
15 Σεπ 2005
Κριτικές
34
Like
4.760
Πόντοι
7.195
το έχουμε χωνέψει τύποι, ότι είμαστε τουριστική χώρα
και θέλουμε να βραδιάζει όσο αργότερα γίνεται.
Τώρα στη δουλειά το πρωί ας πηγαίνουν με τα σκοτάδια, στ αρχίδια μας
Θερινή ώρα φορέβερ, είναι αποφασισμένο.

jim28

Ανώτερος
Εγγρ.
7 Ιαν 2007
Κριτικές
27
Like
2.408
Πόντοι
6.955
Εμένα η καλοκαιρινή ώρα με κουράζει. Ψηφίζω χειμερινή όσο θαλασσινός τύπος κι αν είμαι.

bourdeliaris82

Ανώτερος
Εγγρ.
22 Οκτ 2011
Κριτικές
57
Like
6.775
Πόντοι
6.030
Αν και πολυ συχνα χρειαζεται να ξυπναω χαραματα προτιμω καλοκαιρινη ωρα. Συνολικα βγαινουμε περισσοτερο οφελημενοι

captain 69

Μέγας
Εγγρ.
24 Αυγ 2015
Like
11.758
Πόντοι
3.506
το έχουμε χωνέψει τύποι, ότι είμαστε τουριστική χώρα
και θέλουμε να βραδιάζει όσο αργότερα γίνεται.
Τώρα στη δουλειά το πρωί ας πηγαίνουν με τα σκοτάδια, στ αρχίδια μας
Θερινή ώρα φορέβερ, είναι αποφασισμένο.
Η καλύτερη φάση...

• Like
Αντιδράσεις: obi1

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom