Νέα

Jazz & Swing

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Διαγραμμένο μέλος 136408
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 428
  • Εμφανίσεις 19K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)
OP
OP
Δ

Διαγραμμένο μέλος 136408

Επισκέπτης
Μπα, δεν είναι τόσα πολλά τα live τζαζ πλέον.

Κυρίως λόγω της κρίσης.

Δηλαδή μόνον από το γεγονό ότι φέτος στο Half Note εμφανίστηκε ο Γιώργος Κατσαρός "με το σαξόφωνο του" καταλαβαίνει κανένας το μέγεθος του προβλήματος.

Ένα καλό μέρος με νέο κόσμο για live στην Αθήνα είναι το Afrikana:

Ώστε, στο ιστορικό Half Note, o Γιώργος Κατσαρός "με το σαξόφωνό του". Μάλιστα, είναι κι αυτό ένα μέτρο παρακμής, αν σκεφτείς ότι
στα τέλη Ιουνίου που βρέθηκα στην ταραγμένη Ουκρανία (Λβόφ), στο πενθήμερο τοπικό τζάζ φεστιβαλ της πόλης, εμφανίστηκαν -μεταξύ άλλων- ονόματα όπως: Wayne Shorter, Herbie Hancock, George Benson, Mike Stern, καθώς και ο Κουβανός κλαρινετίστας Paquito D'Rivera, και η σημαντική γιαπωνέζα πιανίστα Hiromi. Έτσι, για να έχουμε μέτρο σύγκρισης για τον τρόπο που
διαχειρίζονται κάποιοι την κρίση τους.

OP
OP
Δ

Διαγραμμένο μέλος 136408

Επισκέπτης
Κανένας πιανίστας δεν με συγκινεί περισσότερο, όσο ο Fats Waller...

observer(1)

Ανώτερος
Εγγρ.
17 Αυγ 2007
Κριτικές
18
Like
2.041
Πόντοι
5.975
και ο Κουβανός κλαρινετίστας Paquito D'Rivera,
=====
Τρομπετίστας  ;) :)  Ναι με τον Κατσαρό  στο half-  note  είναι ζήτημα .. :headbang:  Αλλά έτσι κι αλλιως βάζουν πλεον  πολλά ήδη ελαφράς  μουσικής εκεί / οκ - ένα διασημο >>

OP
OP
Δ

Διαγραμμένο μέλος 136408

Επισκέπτης
και ο Κουβανός κλαρινετίστας Paquito D'Rivera,
=====
Τρομπετίστας  ;) :)  Ναι με τον Κατσαρό  στο half-  note  είναι ζήτημα .. :headbang:  Αλλά έτσι κι αλλιως βάζουν πλεον  πολλά ήδη ελαφράς  μουσικής εκεί / οκ - ένα διασημο >>

O D'Rivera, οπωσδήποτε, δεν είναι τρομπετίστας  :rolleyes:. Είναι κλαρινετίστας και σαξοφωνίστας, υψηλός τεχνίτης και στα δύο αυτά όργανα
που εναλλάσσει αναλόγως. Είναι και σπουδαίος συνθέτης.  :hi:
Δες εδώ:

OP
OP
Δ

Διαγραμμένο μέλος 136408

Επισκέπτης
Από τις πιο δυνατές ορχηστρικές εκτελέσεις

observer(1)

Ανώτερος
Εγγρ.
17 Αυγ 2007
Κριτικές
18
Like
2.041
Πόντοι
5.975
Σόρρυ..  :rolleyes: --  νυσταγμενος  --νομιζα οτι  ανέφερες  τον Arturo Santoval  :)

OP
OP
Δ

Διαγραμμένο μέλος 136408

Επισκέπτης
Άλλη μια ξεχωριστή εκτέλεση υπό την διεύθυνση του Clarence Williams himself  :hi:

trigga

Μέλος
Εγγρ.
24 Φεβ 2011
Κριτικές
4
Like
6
Πόντοι
0
δεν ξερω αν τολμησες να βαλεις ορχηστρική τζαζ που επηρρεασε σολιστικα ολη την πορεια της...Ενα απ τα αριστουργηματα της

OP
OP
Δ

Διαγραμμένο μέλος 136408

Επισκέπτης
δεν ξερω αν τολμησες να βαλεις ορχηστρική τζαζ που επηρρεασε σολιστικα ολη την πορεια της...Ενα απ τα αριστουργηματα της

Εύγε για την άριστη επιλογή  :hi:  Βεβαίως και θα βρείς άφθονη ορχηστρική τζαζ αν ανατρέξεις στις προηγούμενες σελίδες.
Ειδικά στη σ. 6 του παρόντος thread είχα δώσει Charlie Parker από την συνεργασία του με τον κορύφαιο Κουβανό bandleader Machito,
στην Afro Cuban Jazz Suite, ένα έργο-σταθμό, κατά τη γνώμη μου.

OP
OP
Δ

Διαγραμμένο μέλος 136408

Επισκέπτης
Gil Evans, ένας από τους κορυφαίους ενορχηστρωτές ever...

pussy wagon

Σεβαστός
Εγγρ.
13 Οκτ 2010
Κριτικές
18
Like
5.571
Πόντοι
1.796
ωραιο θρεντ εγω ειμαι πιο πολυ του ρεμπετικου αλλα και η τζαζ ωραια  :hi:

OP
OP
Δ

Διαγραμμένο μέλος 136408

Επισκέπτης
ωραιο θρεντ εγω ειμαι πιο πολυ του ρεμπετικου αλλα και η τζαζ ωραια  :hi:

Να είσαι καλά φίλε  :hi: Το thread του ρεμπέτικου, όμως, έχει ψιλοπέσει σε αδράνεια απ' ότι βλέπω.
Ωραίες μουσικές με ψυχή. Σου αφιερώνω το ακόλουθω τεμάχιο, με τον Ιορδάνη Τσομίδη να ζωγραφίζει.

Stories

Νέο!

Stories

Δεν υπάρχει καμία ιστορία αυτή τη στιγμή. Δημιούργησε μία! (click + στο avatar).
Top Bottom