Νέα

Ιστορία των Μουντιάλ 1930-2006

• Μέλος που άνοιξε το νήμα requiem
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 56
  • Εμφανίσεις 4K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

Ποια ειναι η καλυτερη ομαδα που εμφανιστηκε ποτε σε μουντιαλ?

• Ουγγαρια 1954

Ψήφοι: 0 0,0%
  • Βραζιλια 1970

• Ολλανδια 1974-1978

• Γερμανια 1974

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    0

pamtax21

Μέλος
Εγγρ.
8 Φεβ 2006
Like
0
Πόντοι
1
Η Ιταλία μπορεί να έχει 4 ποτέ όμως δεν έθελξε με την απόδοσή της.Αντίθετα η Ολλανδία το 74 και το 78 ήταν ομαδάρα και δίδαξε ποδόσφαιρο αλλά για άλλους λόγους έμεινε τελικά βασίλισσα δίχως στέμμα.Κάτι παρόμοιο ισχύει και για τη πολύ μεγάλη Ουγγαρία του 54.

OP
OP
R

requiem

Μέλος
Εγγρ.
16 Ιουλ 2007
Κριτικές
1
Like
6
Πόντοι
16
και η ομαδα του 2006 δεν εχει καμμια σχεση με αυτες στη ψηφοφορια.

pamtax21

Μέλος
Εγγρ.
8 Φεβ 2006
Like
0
Πόντοι
1
Ακριβώς ρέκβιεμ.Κατά ένα παράξενο λόγο η Ιταλία ενώ σχεδόν πάντα είχε παικταράδες στη σύνθεσή της παρόλα αλλά αυτά ποτέ δεν έπαιξε ανάλογη μπάλλα.Ισως να έφταιγαν οι προπονητές της.Αντίθετα σχεδόν πάντα παρουσίαζε μια ομάδα σκληροτράχηλη και δυσκολοκατάβλητη.

OP
OP
R

requiem

Μέλος
Εγγρ.
16 Ιουλ 2007
Κριτικές
1
Like
6
Πόντοι
16
Ακριβώς ρέκβιεμ.Κατά ένα παράξενο λόγο η Ιταλία ενώ σχεδόν πάντα είχε παικταράδες στη σύνθεσή της παρόλα αλλά αυτά ποτέ δεν έπαιξε ανάλογη μπάλλα.Ισως να έφταιγαν οι προπονητές της.Αντίθετα σχεδόν πάντα παρουσίαζε μια ομάδα σκληροτράχηλη και δυσκολοκατάβλητη.
οπως το λες ακριβως.αυτο ηταν ανεκαθεν το προσωπο που παρουσιαζε η ιταλια στα μουντιαλ.δεν επαιξε ποτε τη σπουδαια μπαλα.εμενα μου αρεσε λιγο περισσοτερο το 94 καθαρα λογο μπατζιο.ειχε να σου δειξει κατι παραπανω αυτος ο παιχταρας.

mozart

Μέλος
Εγγρ.
8 Νοε 2007
Like
10
Πόντοι
0
Η Ιταλία μπορεί να έχει 4 ποτέ όμως δεν έθελξε με την απόδοσή της.Αντίθετα η Ολλανδία το 74 και το 78 ήταν ομαδάρα και δίδαξε ποδόσφαιρο αλλά για άλλους λόγους έμεινε τελικά βασίλισσα δίχως στέμμα.Κάτι παρόμοιο ισχύει και για τη πολύ μεγάλη Ουγγαρία του 54.
Εάν η Ιταλία του 1982 που απέκλεισε την ίσως κατά την προσωπική μου εκτίμηση καλύτερη ομάδα που είχε ποτέ η Βραζιλία, που επέκλεισε σαν σε προπόνηση ομάδες όπως η Αργεντινή και η Πολωνία που τότε είχαν δυνατές ομάδες (η Πολωνία έφθασε στους τέσσερις) και που στο τέλος νίκησε με 3-1 την Γερμανία, θεωρείς ότι δεν έπαιξε ποδόσφαιρο αξιώσεων νομίζω ότι κάνεις λάθος. Επιπλέον για μένα το συγκεκριμένο μουντιάλ ήταν το τελευταίο καλό διότι όλα τα υπολοιπα από τότε ήταν υποδεέστερα. Να θυμίσω την εκπληκτική ομάδα της Σοβιετικής Ένωσης και το καταπληκτικό παιχνίδι μεταξύ των Σοβιετικών και της Βραζιλίας.

pamtax21

Μέλος
Εγγρ.
8 Φεβ 2006
Like
0
Πόντοι
1
Εμένα μου άρεσε πολύ η Ιταλία του 82.Αν και ήμουν μόλις 10 τη θυμάμαι πολύ καλά.Είχε πολύ μεγάλους παίκτες σε όλες τις γραμμές.Τζοφ τέρμα,καμπρινι,σιρέα,μπέργκομι άμυνα,ταρντέλι,κόντι,αντονιόνι χαφ,ρόσι αλτομπέλι καούζιο μπροστά και άλλους που ξεχνάω τώρα.Και πάλι όμως ο Μπεαρζότ παρουσίασε μια πολλή σφιχτή ομάδα που δε επαιξε ποδόσφαιρο ανάλογο της κλάσης των παικτών που διέθετε.

pamtax21

Μέλος
Εγγρ.
8 Φεβ 2006
Like
0
Πόντοι
1
Και του 86 ήταν πολύ καλό με σπουδαία ματς.Από εκεί και μετά συμφωνώ πως έπεσε η ποιότητα.

OP
OP
R

requiem

Μέλος
Εγγρ.
16 Ιουλ 2007
Κριτικές
1
Like
6
Πόντοι
16
παντως εγω προτιμω να βλεπω την αφροκρεμα του ποδοσφαιρου να παιζει σε ενα μουντιαλ η ενα euro παρα στο champions league και σε οπαιαδηποτε αλλη συλλογικη διοργανωση.με τις εθνικες ομαδες βλεπεις τη κουλτουρα καθε χωρας και το διαφορετικο στυλ ποδοσφαιρου που παιζει η καθεμια.αντιθετα στους συλλογους εχουν χαθει αυτα τα στοιχεια με τους τοσους ξενους που παιζουν σε καθε ομαδα.οι ομαδες εχουν χασει την ταυτοτητα τους.

georgebest

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Οκτ 2007
Κριτικές
7
Like
378
Πόντοι
366
Εάν η Ιταλία του 1982 που απέκλεισε την ίσως κατά την προσωπική μου εκτίμηση καλύτερη ομάδα που είχε ποτέ η Βραζιλία, που επέκλεισε σαν σε προπόνηση ομάδες όπως η Αργεντινή και η Πολωνία που τότε είχαν δυνατές ομάδες (η Πολωνία έφθασε στους τέσσερις) και που στο τέλος νίκησε με 3-1 την Γερμανία, θεωρείς ότι δεν έπαιξε ποδόσφαιρο αξιώσεων νομίζω ότι κάνεις λάθος. Επιπλέον για μένα το συγκεκριμένο μουντιάλ ήταν το τελευταίο καλό διότι όλα τα υπολοιπα από τότε ήταν υποδεέστερα. Να θυμίσω την εκπληκτική ομάδα της Σοβιετικής Ένωσης και το καταπληκτικό παιχνίδι μεταξύ των Σοβιετικών και της Βραζιλίας.

Όντως. Πολλοί θεωρούν τη Βραζιλία του 82, την δεύτερη καλύτερη Βραζιλία μετα από αυτήν του 70. Νομίζω κι εγώ ότι έκανε τρομερά παιχνίδια η τότε Ιταλία.

fethry

Μέλος
Εγγρ.
15 Ιαν 2008
Like
6
Πόντοι
66
Όντως. Πολλοί θεωρούν τη Βραζιλία του 82, την δεύτερη καλύτερη Βραζιλία μετα από αυτήν του 70. Νομίζω κι εγώ ότι έκανε τρομερά παιχνίδια η τότε Ιταλία.

Ναι, αλλά για να τα κάνει όλα αυτά που λες, ίδρωσε να περάσει στον επόμενο γύρο, φέρνοντας μόνο ισοπαλίες και προκρίθηκε στην επόμενη φάση με καλύτερη διαφορά τερμάτων απο κάτι απίθανες χώρες. Και μόνο στον επόμενο γύρο αναστήθηκε και έκανε -όντως- μεγάλα παιχνίδια. (Με εξαίρεση το 3-2 που κέρδισε τη Βραζιλία και όπου κοιμήθηκε ο Θεός).

georgebest

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Οκτ 2007
Κριτικές
7
Like
378
Πόντοι
366
Ναι, αλλά για να τα κάνει όλα αυτά που λες, ίδρωσε να περάσει στον επόμενο γύρο, φέρνοντας μόνο ισοπαλίες και προκρίθηκε στην επόμενη φάση με καλύτερη διαφορά τερμάτων απο κάτι απίθανες χώρες. Και μόνο στον επόμενο γύρο αναστήθηκε και έκανε -όντως- μεγάλα παιχνίδια. (Με εξαίρεση το 3-2 που κέρδισε τη Βραζιλία και όπου κοιμήθηκε ο Θεός).

Συμφωνώ, εκτός του σημείου ότι κοιμήθηκε ο Θεός. Το ότι οι Βραζιλιάνοι, παρότι παιχταράδες, είχαν ξεχάσει την άμυνα, δεν τους φταίει ο Θεός. Και βέβαια για τη Βραζιλία του 70 είχαν πει ότι δεν είχε καμία σημασία ποιος ήταν τερματοφύλακας, γιατί όσα γκολ και να έτρωγε, οι επιθετικοί θα έβαζαν περισσότερα. Αλλά η ομάδα του 82 απ' ό,τι φαίνεται, δεν είχε αυτό το χάρισμα.

fethry

Μέλος
Εγγρ.
15 Ιαν 2008
Like
6
Πόντοι
66
Συμφωνώ, εκτός του σημείου ότι κοιμήθηκε ο Θεός. Το ότι οι Βραζιλιάνοι, παρότι παιχταράδες, είχαν ξεχάσει την άμυνα, δεν τους φταίει ο Θεός. Και βέβαια για τη Βραζιλία του 70 είχαν πει ότι δεν είχε καμία σημασία ποιος ήταν τερματοφύλακας, γιατί όσα γκολ και να έτρωγε, οι επιθετικοί θα έβαζαν περισσότερα. Αλλά η ομάδα του 82 απ' ό,τι φαίνεται, δεν είχε αυτό το χάρισμα.

Πάντως, τέτοια κωλοφαρδία σαν κι αυτή του Πάολο Ρόσσι στο συγκεκριμένο παιχνίδι, δεν ξαναείδα ΠΟΤΕ. Τρεις φορές ακούμπησε τη μπάλα, τρία γκολ έβαλε!

mozart

Μέλος
Εγγρ.
8 Νοε 2007
Like
10
Πόντοι
0
Πάντως, τέτοια κωλοφαρδία σαν κι αυτή του Πάολο Ρόσσι στο συγκεκριμένο παιχνίδι, δεν ξαναείδα ΠΟΤΕ. Τρεις φορές ακούμπησε τη μπάλα, τρία γκολ έβαλε!

Αυτό δείχνει το πόσο καλός επιθετικός είναι ένας παίχτης, διότι εάν είναι να χάνει 50 ευκαιρίες και να βάζει ένα γκολ τότε....... Επιπλέον στο συγκεκριμένο παιχνίδι είχε ακυρωθεί κανονικότατο γκολ του Αντονιόνι ως οφσάιντ, όσοι είχαν δει το παιχνίδι θα το θυμούνται

nikos278

Μέλος
Εγγρ.
8 Δεκ 2007
Κριτικές
3
Like
10
Πόντοι
66
μηπως να περιμεναμε λιγο και να εβαζες στην ψηφοφορια και την επιλογη ελλαδα 2010

pamtax21

Μέλος
Εγγρ.
8 Φεβ 2006
Like
0
Πόντοι
1
Εμένα μου σπάει τε νεύρα η Βραζιλία.Ενώ έχει πολλές φορές παρουσιάσει καλή ομάδα,σχεδόν πάντα ευννοείται από τη διαιτησία.Επίσης και από τα μμε γίνετε μια απίστευτη προπαγάνδα υπέρ της.Κάθε φορά μας πρήζουν τα αρχίδια με τους μάγους βραζιλιάνους.

vonmakoulis

Μέλος
Εγγρ.
16 Μαρ 2006
Like
6
Πόντοι
16
τα 2 ειναι προπολεμικα ομως και το αλλο το 82 δεν ειχε παιξει καμμια σπουδαια μπαλα.απτην ιταλια μονο την ομαδα του 2006 θα μπορουσα να βαλω.
Δεν νομίζω ότι ε'ίναι σωστό να δημιουργούμε ψηφοφορίες με καθαρά Υποκειμενικά κριτρήρια. Το αν είχε παίξει σπουδαία μπάλλα ή όχι μπορείς εύκολα να το διαπιστώσεις αν κάνεις τον κόπο να δεις τα παιγνίδια του 1982 σε dvd. Το 2006 δεν με ικανοποίησε ιδιαίτερα. Αλλά και μόνο το γεγονός ότι μια ομάδα έχει παίξει σε 6 τελικούς Μουντιάλ αρκεί για να συμπεριληφθεί στην ψηφοφορία. Στο φινάλε έχεις βάλει την ομάδα της Ουγγαρίας που πέραν εκείνης της πράγματι αξιόλογης ομάδας δεν έχει να επιδίξει κάτι αξιόλογο από τότε.

Vangoal

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
12 Μαΐ 2007
Κριτικές
6
Like
257
Πόντοι
286
Δεν μιλάς σοβαρά, έτσι?
Πολύ σοβαρά μιλάω φίλε μου .... μπες στο youtube στο 2ο ημίχρονο του συγκεκριμένου παιχνιδιού και θα καταλάβεις πως ένας μαλάκας δημοσιογράφος ...διαστρεβλώνει εδώ και 22 χρόνια την πραγματικότητα... ειδικά στην ισοφάριση (1-1) του Βελγίου παίξε καρε καρε την φάση με το pause και θα καταλάβεις. Στο 2ο γκολ του Βελγίου φαίνεται η μαλακία της Σοβιετικής άμυνας να παίξει το τεχνητό οφ σάιντ.
Ευτυχώς σήμερα ο κόσμος καταλαβαίνει τηλεοπτικά τι γίνεται μεσα στο γήπεδο τότε απλά πίστευε τον κάθε κο Κατσαρό.

Vangoal

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
12 Μαΐ 2007
Κριτικές
6
Like
257
Πόντοι
286
Δυστυχώς την ιστορία των σύγχρονων Μουντιάλ την σημάδεψε η μορφή του Ντιέγκο
Το 1982 τον γαμήσανε χωρίς σάλιο γνωρίζοντας ότι ο γαμημένος χαρακτήρας του θα τον πέταγε εκτός Μουντιάλ πράγμα που όντως έγινε.
Το 1986 τσαμπουκά το πήρε μόνος του
Το 1990 τους χάλασε την σούπα φτάνοντας στον τελικό
Και το 1994 τον πετάξαν έξω κι αυτόν και την Αργεντινή με τον γνωστό τρόπο
Από το 1990 και μετά η FIFA έχει ένα αγαπημένο παιδί στην Λατινική Αμερική και 2-3 στην Ευρώπη βλ. Γερμανία. Τα Μουντιάλ τα παίρνουν οι ομάδες που θέλει η FIFA και μόνο αυτές Θυμηθείτε το πιο στημένο Μουντιάλ όλων των εποχών στην Κορέα & Ιαπωνία. Βόλευε βέβαια και η διαφορά της ώρας τότε που η προηγμένη ποδοσφαιρικά κρίση της Ευρώπης κοιμόταν.
Τελευταία ποιοτικά από άποψη θεάματος Μουντιάλ το 1982 & το 1990

OP
OP
R

requiem

Μέλος
Εγγρ.
16 Ιουλ 2007
Κριτικές
1
Like
6
Πόντοι
16
Δεν νομίζω ότι ε'ίναι σωστό να δημιουργούμε ψηφοφορίες με καθαρά Υποκειμενικά κριτρήρια. Το αν είχε παίξει σπουδαία μπάλλα ή όχι μπορείς εύκολα να το διαπιστώσεις αν κάνεις τον κόπο να δεις τα παιγνίδια του 1982 σε dvd. Το 2006 δεν με ικανοποίησε ιδιαίτερα. Αλλά και μόνο το γεγονός ότι μια ομάδα έχει παίξει σε 6 τελικούς Μουντιάλ αρκεί για να συμπεριληφθεί στην ψηφοφορία. Στο φινάλε έχεις βάλει την ομάδα της Ουγγαρίας που πέραν εκείνης της πράγματι αξιόλογης ομάδας δεν έχει να επιδίξει κάτι αξιόλογο από τότε.
εχω βαλει ομως τη συγκεκριμενη ομαδα της ουγγαριας.οπως και ολες οι ομαδες που ειναι στη ψηφοφορια ειναι οι συγκεκριμενες ομαδες γιαυτο εχω βαλει και ημερομηνιες.μην μπερδευεσαι δε μιλαμε γενικα για ιταλια,βραζιλια,γερμανια κτλ σαν χωρες μιλαμε για ομαδες που εκεινες τις χρονιες επαιξαν σπουδαια μπαλα.η ιταλια ειναι οντως ενα πολυ μεγαλο κεφαλαιο στην ιστορια των μουντιαλ αλλα δεν παρουσιασε ποτε μια ομαδα σαν αυτες που ειναι στη ψηφοφορια.αλλιως θα μπορουσα να βαλω και αγγλια το 66 και αργεντινη το 86 λογω μαραντονα.καμμια απο αυτες ομως δεν ειναι στην ελιτ που ειναι οι 4 παραπανω.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom