Νέα

Ιστορία:Μια αναδρομή στους αιώνες

• Μέλος που άνοιξε το νήμα DARKSIDEOFTHEMOON
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 6K
  • Εμφανίσεις 244K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Πιστεύετε ότι η επομπή του ΣΚΑΙ για το '21,ανταποκρίνεται στην αλήθεια;

• Ναι

Ψήφοι: 31 32,0%
  • Όχι

Ψήφοι: 43 44,3%
  • ΔΞ/ΔΑ

Ψήφοι: 23 23,7%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    97
OP
OP
D

DARKSIDEOFTHEMOON

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
17 Φεβ 2006
Like
31
Πόντοι
166
Και έχει κ άλλα πολλά ενδιαφέροντα θέματα.ίσως γι αυτό άργησε τόσο.Στο οπισθόφυλλο έχει διαφήμιση μια νέα κυκλοφορία στις μεγάλες μορφές,αυτή του Μουσολίνι.

kaytos

Μέλος
Εγγρ.
4 Ιαν 2007
Like
14
Πόντοι
66
o Humphrey Hauteville που επιασε αιχμαλωτο τον παπα (δε θυμαμε ονομα)

ο αδερφος του, ο Geoffrey Hauteville που ολοκληρωσε την εκστρατεια στη νοτια ιταλια

ο Odo Bayeux, ημιαιμος αδελφος του william I που ειχε βλεψεις να γινει παπας, και ηταν αρχηγος της εξεγερσης κατα του William II, γιου του William I.

:think: ειναι και μερικοι πιο μικροι σε κατορθοματα αλλα αυτοι οι τρεις ειναι οι πρωτοι που μου ερχονται.

αναλογα υποθετω πως εννοεις το τυχοδιωκτης.

το πετυχα?

Είσαι δύναμη geremy, όπως και πολλοί βέβαια στο thread (έχω πάθει πλάκα, δε σας προλαβαίνω, και αναγκαστικά γράφω στα πιο αγαπημένα μου, δηλαδή Μεσσαίωνας και Βυζάντιο)
Τυχοδιωκτική ήταν γενικά η φύση των Νορμανδών...για τον Odo αναφέρθηκα στο θέμα του Γουλιέλμου,  εννοούσα όμως το Ροβέρτο Γυισκάρδο (πανούργο), που κατέβηκε στην Ιταλία και τα έκανε μπάχαλο...

nik30

Μέλος
Εγγρ.
23 Μαρ 2006
Like
1
Πόντοι
16
φλεσ ειμαι σιγουρος οτι οι γνωσεις μου σε εχουν γονατισει!!!!! :2funny: :2funny: :2funny:

Ιπτάμενος

Μέλος
Εγγρ.
27 Ιουλ 2007
Κριτικές
2
Like
4
Πόντοι
16
...για τον Odo αναφέρθηκα στο θέμα του Γουλιέλμου,  εννοούσα όμως το Ροβέρτο Γυισκάρδο (πανούργο), που κατέβηκε στην Ιταλία και τα έκανε μπάχαλο...

Ο οποίος Γυισκάρδος πέθανε στο Φισκάρδο της Κεφαλλονιάς, απο τον οποίο και ονομάστηκε το μέρος.

kaytos

Μέλος
Εγγρ.
4 Ιαν 2007
Like
14
Πόντοι
66
φλεσ ειμαι σιγουρος οτι οι γνωσεις μου σε εχουν γονατισει!!!!! :2funny: :2funny: :2funny:

Προσκυνώ τη γνώση :rockon: :rockon: :rockon:

:dancing:

Ενα ακόμα σάιτ μοντελιστικό, αλλα και γενικότερου πολεμικού/σταρτιωτικού ενδιαφέροντως

strategikon, σαν το Στρατηγικόν του Κεκαυμένου; :think:

geremy

Μέλος
Εγγρ.
20 Μαρ 2007
Like
2
Πόντοι
6
καλημερα στους πιο ψαγμενους μπουρδελιαριδες  :2funny:

για σημερα σας εχω μυθολογια

ονομαστε τους 11 πρωτογενεις κατα την θεογονια του ησιοδου (οχι τιτανες, κυκλοπες και εκατονχειρες)

για bonus πειτε και τις σειρες, γονεις-παιδια κτλ

zourpenko

Μέλος
Εγγρ.
25 Δεκ 2006
Like
1
Πόντοι
1
Με έβγαλες νοκ άουτ σήμερα Τζέρεμι, δεν έχω ιδέα... Απο μυθολογία δεν γνωρίζω παρά μονο τα βασικά, απο το δημοτικό...

geremy

Μέλος
Εγγρ.
20 Μαρ 2007
Like
2
Πόντοι
6
Με έβγαλες νοκ άουτ σήμερα Τζέρεμι, δεν έχω ιδέα... Απο μυθολογία δεν γνωρίζω παρά μονο τα βασικά, απο το δημοτικό...

πες εσυ κατι αλλο και no worries. ολο και καποιον θα εχουμε εδω που να ξερει το θεμα. ;)

OP
OP
D

DARKSIDEOFTHEMOON

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
17 Φεβ 2006
Like
31
Πόντοι
166
Το Χάος, η Γαία και ο Έρως,Ο Ερεβος,η Νύχτα,ο Αιθέρας η Ημέρα κ τον Ουρανό θυμάμαι ακόμα και νομίζω κ τον Ωκεανό

geremy

Μέλος
Εγγρ.
20 Μαρ 2007
Like
2
Πόντοι
6
Το Χάος, η Γαία και ο Έρως,Ο Ερεβος,η Νύχτα,ο Αιθέρας η Ημέρα κ τον Ουρανό θυμάμαι ακόμα και νομίζω κ τον Ωκεανό

+ ταρταρος, ημερα και ουρος.

και ο ωκεανος ειναι ο τιτανας.

το χαος ηταν ειναι και θα ειναι το μονο σταθερο που θα υπαρχει παντα και παντου, το χαος γεννησε τον ερω και την γαια. ο ταρταρος εμφανιστικε απο μονος του σαν αντιδραση στην δημιουργια της γαιας. απο το χαος με λιγη επιδραση απο τον ερω εχουμε τον ερεβο (σκοταδι) και την νυξ (νυχτα), που στην συνεχεια μεταξυ τους εχουν δυο παιδια, τον αιθερα και την ημερα.  τελος η γαια ειχε 3 αρχικα παιδια, τον ουρανο, τον ουρο (βουνο) και τον ποντο.

η ιστορια συνεχιζει με τον ουρανο να κοιματε με την μητερα του γαια και αυτη να γενναει τους 12 τιτανες: ωκεανός, τηθύς, κοίος, φοίβη, θεία, ιαπετός, ρέα, κρόνος, μνημοσύνη, θέμις, κριός, υπερίων
3 κυκλοπες: βρόντη, αστερόπη, άργη
3 εκατόνχειρες: βριάρειο, κόττος, γύη

οι αλλοι 7 τιτανες (ατλας, προμηθεας, επιμηθεας, μενοιτιος, ηλιος, σεληνη και ηω) ειναι παιδια των αρχικων, και με αυτα τελειωνει η κοσμογονια και αρχιζει η θεογονια.

edit: ποτε και κανενας δεν γεννησε την ορθογραφια γι αυτο και εγω γραφω ετσι  :rockon:

OP
OP
D

DARKSIDEOFTHEMOON

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
17 Φεβ 2006
Like
31
Πόντοι
166
Μπραβο ρε geremy που τα θυμάσαι.Αλλά μιας κ πιάσαμε την μυθολογία,ρώτα κάτι πιο δημοφιλές.Παραήταν δύσκολο αυτό.Και με την μυθολογία έχω να ασχοληθώ από το σχολείο.

Πώς λέγανε ορέ την κατσίκα που θήλαζε τον Δία;;;; :grin:

geremy

Μέλος
Εγγρ.
20 Μαρ 2007
Like
2
Πόντοι
6
Μπραβο ρε geremy που τα θυμάσαι.Αλλά μιας κ πιάσαμε την μυθολογία,ρώτα κάτι πιο δημοφιλές.Παραήταν δύσκολο αυτό.Και με την μυθολογία έχω να ασχοληθώ από το σχολείο.

Πώς λέγανε ορέ την κατσίκα που θήλαζε τον Δία;;;; :grin:

εδω με επιασες αδιαβαστο... δε το θυμαμε. το μονο που θυμαμε σχετικα ειναι οτι ηταν μαλακας που θηλαζε την κατσικα και οχι τις δικταίες νυμφες που τον προσεχαν στην κρητη :grin:

geremy

Μέλος
Εγγρ.
20 Μαρ 2007
Like
2
Πόντοι
6
κατσε μαλακιες λεω... η αμαλθεια δεν ηταν?

edit: με προλαβεσ nik30  :rockon:

OP
OP
D

DARKSIDEOFTHEMOON

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
17 Φεβ 2006
Like
31
Πόντοι
166