Νέα

Ιστορία:Μια αναδρομή στους αιώνες

  • Μέλος που άνοιξε το νήμα DARKSIDEOFTHEMOON
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 6K
  • Εμφανίσεις 246K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

Πιστεύετε ότι η επομπή του ΣΚΑΙ για το '21,ανταποκρίνεται στην αλήθεια;

  • Ναι

    Ψήφοι: 31 32,0%
  • Όχι

    Ψήφοι: 43 44,3%
  • ΔΞ/ΔΑ

    Ψήφοι: 23 23,7%

  • Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    97

Επισκέπτης
Το 2004 δημοσιεύτηκεν στη Βραζιλία επιστολές και το ημερολόγιο του Μένγκελε. Τα έγγραφα αυτά φανερώνουν τις σκέψεις και τις συνθήκες ζωής του γιατρού της SS στο τελευταίο μέρος της ζωής του. Βάσει αυτών, ο Μένγκελε δεν μετάνιωσε ποτέ τις πράξεις του ως γιατρού του Άουσβιτς. Εκτός αυτού εξακολουθεί να υποστηρίζει τις "διαφορές μεταξύ των φυλών". Το 1972 σκέφτεται να επιστρέψει στην Γερμανία. ("Πώς είναι όμως σήμερα η πατρίδα μου; Είναι ακόμη πατρίδα μου; Δεν θα με δεχτεί σαν εχθρό;"). Τα 85 έγγραφα βρίσκονταν από το 1985 στα αρχεία της βραζιλιάνικης ομοσπονδιακής αστυνομίας, αφού πριν είχαν βρεθεί σε διαμερίσματα φίλων και γνωστών του Μένγκελε.
 

Επισκέπτης
Νομίζω ήταν διοικητής της Γκεστάπο αλλα δεν είμαι σίγουρος!
 

geremy

Μέλος
Εγγρ.
20 Μαρ 2007
Μηνύματα
985
Like
3
Πόντοι
6
εχει παει κανεις επισκεψη σε στρατοπεδο? ειχα παει στο dachau το 95. τοτε δεν ηταν ακομα ανοιχτο σαν μνημειο. ως το 1950 ζουσαν εκει ανθρωποι, προσφυγες απο την ανατολικη γερμανια και οταν ειχα παει ηταν σαν πολη φαντασμα. ακομα ομως εβλεπες καποια σημαδια, πχ μικρες σβαστικες σε τοιχους και ονοματα χαραγμενα κτλ.

στους φουρνους η μυρωδια απο καμμενο κρεας ηταν ακομα αρκετα εντονη. τσικνα...

το 2002 αν θυμαμε καλα εγινε πιο προσβασιμο και μαλιστα ξαναχτισαν καποια απο τα ξυλινα κτιρια που ζουσαν οι αιχμαλωτοι (το 95 εβλεπες μονο τα τσιμεντενια πατωματα). απ οσο μου εχουν πει, πλεον υπαρχουν και πινακιδες αλλα και οι ντοπιοι σου λενε πως να πας (πιο παλια ελεγες dachau και ακομα και 2-3 χιλιομετρα πιο μακρια σου ελεγαν οτι δεν ξερουν)
 
OP
OP
D

DARKSIDEOFTHEMOON

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
17 Φεβ 2006
Μηνύματα
15.458
Like
31
Πόντοι
166
Δεν έχω παέι αλλά θα πάω κάποια στιγμή οπωσδήποτε.

Στο Αουσβιτς η μυρωδιά της καμμένης σάρκας υπάρχει ακόμα έντονη στην ατμόσφαιρα.

Πάνω από την πύλη του Άουσβιτς ποια φράση υπάρχει αναρτημένη,από τον καιρό που λειτουργούσε;
 

Επισκέπτης
Πύλη του θανατου
Η ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΕ ΚΑΝΕΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟ
 

geremy

Μέλος
Εγγρ.
20 Μαρ 2007
Μηνύματα
985
Like
3
Πόντοι
6
στο dachau η πυλη με το arbeit macht frei το 95 ηταν σπασμενη και πεταμενη αναμεσα σε κατι αλλα χαλασματα απο το φυλακιο της εισοδου, και μαλιστα αρκετα γραμματα ελλειπαν. μαλλον τα σπασαν μετα την απελευθερωση τους οι κρατουμενοι. σημερα εχει μπει καινουρια.

πρεπει να ψαξω να βρω το album και να σκαναρω τις φωτο που εχω... λιγες αλλα απιστευτες.
 

Επισκέπτης
Στοιχεία απο την επίσημη σελίδα του στρατοπέδου!
www.auschwitz.org.pl/new/index.php?language=EN&tryb=stale&id=378]http://www.auschwitz.org.pl/new/index.php?language=EN&tryb=stale&id=378[/url]

Σε μετάφραση

Αριθμός θυμάτων
Στην επίσημη ιστοσελίδα του Μουσείου του Στρατοπέδου καταγράφονται το πλήθος και οι κατηγορίες των εξής καταγεγραμένων θυμάτων αυτού του στρατοπέδου, με τα αντίστοιχα διακριτικά σήματα που τους χαρακτήριζαν οι Ναζιστές:

        * Εβραίοι (δύο τρίγωνα που σχηματίζουν εξάκτινο αστέρι, σε συνδυασμό με την κατηγορία του κρατουμένου): Από το 1943 και έπειτα αποτελούσαν την πιο πολυάριθμη ομάδα κρατουμένων. Συνολικά 1.100.000 εκτοπίστηκαν στο Άουσβιτς μεταξύ των ετών 1940-1945. Περίπου 960.000 θανατώθηκαν εκεί (από τους οποίους 865.000 σε θαλάμους αερίων αμέσως κατά την αφιξή τους και περίπου 95.000 από τις 200.000 Εβραίων που ήταν καταγεγραμένοι ως κρατούμενοι). Υπολογίζεται ότι περίπου 55.000 Έλληνες Εβραίοι εκτοπίστηκαν με προορισμό αυτό το στρατόπεδο.

        * Πολιτικοί κρατούμενοι (κόκκινο τρίγωνο): Στην πλειονότητά τους ήταν Πολωνοί που είχαν συλληφτεί κατά τη διάρκεια ενεργειών καταστολής ή λόγω της συμμετοχής τους σε αντιστασιακά κινήματα. Ο αριθμός τους ανέρχεται στους 160.000 περίπου.

        * Πολωνοί ("P" πάνω σε κόκκινο τρίγωνο): Ήταν η πολυπληθέστερη ομάδα μη Εβραίων κρατουμένων. Περίπου 140-150.000 Πολωνοί εκτοπίστηκαν σε αυτό το στρατόπεδο. Οι μισοί από αυτούς, περίπου 70-75.000 άτομα, πέθαναν ως αποτέλεσμα της πείνας, των εκτελέσεων και των ασθενειών.

        * Τσιγγάνοι και κοινωνικά απροσάρμοστοι (μαύρο τρίγωνο): Περίπου 23.000 Τσιγγάνοι βρήκαν το θάνατο εκεί, η πλειονότητά τους μέσω αποτέφρωσης. Επίσης, υπήρχε ένας μικρός αριθμός πορνών.

        * Αιχμάλωτοι πολέμου: Αφορά κυρίως σοβιετικούς αιχμαλώτους πολέμου. Περίπου 15.000 άτομα εκτοπίστηκαν εκεί και όλοι τους σχεδόν εξοντώθηκαν.

        * Άλλες εθνικές ομάδες: Υπολογίζεται ότι πάνω από 10.000 κρατούμενοι προέρχονταν από διάφορες άλλες εθνικές ομάδες, Τσέχοι, Γάλλοι, Γερμανοί, Σλοβένοι, κ.α.

        * Σωφρονιστικοί κρατούμενοι (σημάδι "EH" (Erziehungshäftling)): Υπολογίζεται ότι υπήρχαν περίπου 11.000 κρατούμενοι εξαιτίας διαφόρων παραπτωμάτων.

        * Ποινικοί κρατούμενοι (πράσινο τρίγωνο): Αυτή η κατηγορία περιλάμβανε λίγες εκατοντάδες κρατουμένων.

        * Μάρτυρες του Ιεχωβά (μωβ τρίγωνο): Φυλακίζονταν λόγω της συμπεριφοράς και της στάσης τους ως αποτέλεσμα των θρησκευτικών πεποιθήσεών τους. Υπήρχαν τουλάχιστον 138 καταγεγραμένοι Μάρτυρες του Ιεχωβά. Υπήρχαν επίσης 249 κρατούμενοι που είχαν καταχωρηθεί σε άλλες κατηγορίες, αν και ήταν γνωστό ότι ήταν Μάρτυρες του Ιεχωβά.

        * Ομοφυλόφιλοι (ροζ τρίγωνο): Τουλάχιστον μερικές δεκάδες ομοφυλόφιλων φυλακίστηκαν και καταγράφηκαν σε αυτή την κατηγορία.


Ο Franciszek Piper αναφέρεται στη μελέτη του Die Zahl der Opfer von Auschwitz (ελλ. Ο αριθμός των θυμάτων του Άουσβιτς) βάσει έρευνας και πηγών που συγκεντρώθηκαν στο διάστημα 1945-1990 σε 1.100.000 νεκρούς στο στρατόπεδο εξόντωσης Άουσβιτς ΙΙ Μπίρκεναου.

Ο Jean-Claude Pressac αναφέρεται στο βιβλίο του Les Crématoires d'Auschwitz (ελλ. Τα κρεματόρια του Άουσβιτς) στην δολοφονία μέχρι και 711.000 ανθρώπων. Συνυπολογίζει εδώ τους 470.000-550.000 Εβραίους, οι οποίοι εκτοπίστηκαν στο Άουσβιτς, όπου χάθηκαν τα ίχνη τους, 126.000 κρατούμενους οι οποίοι υπάρχουν σε αρχείο, 15.000 σοβιετικούς αιχμαλώτους πολέμου όπως και 20.000 νεκρούς διάφωρων μειονοτήτων (όπως π.χ. "Τσιγγάνοι"). Ο Pressac τονίζει ότι οι αριθμοί αυτοί βασίζονται στην σύγχρονη έρευνα (1995) και ίσως θα πρέπει βάσει κατοπινής έρευνας να διορθωθούν. Πράγματι ο αριθμός των Ούγγρων Εβραίων που εκτοπίστηκαν το 1944 ήταν μεγαλύτερος από ότι ανέφερε ο Pressac και στο μεταξύ έχει διορθωθεί.
 

Επισκέπτης
Εχει πολλές φωτο και στην σελιδα που έδωσα παραπάνω!
Είναι απο τα μέρη που έχω προγραμματίσει να πάω κάποια στιγμή
 

Επισκέπτης
Ο ίδιος ο Ες είπε για το Άουσβιτς τα εξής: «Η απαίσια και αποκρουστική δυσοσμία από το συνεχές κάψιμο πτωμάτων είχε ποτίσει ολόκληρη την περιοχή και όλοι οι κάτοικοι των γύρω κοινοτήτων ήξεραν ότι γίνονταν εξοντώσεις μέσα στα στρατόπεδα συγκεντρώσεως».
 

Επισκέπτης
Το Νταχάου, ένα από τα πρώτα στρατόπεδα συγκεντρώσεως, βρισκόταν κοντά στο ομώνυμο χωριό και σε απόσταση 12 μιλίων περίπου από το Μόναχο.Μεταξύ 1941 και 1942, 500 περίπου εγχειρήσεις έγιναν πάνω σε υγιή άτομα. Σκοπός των εγχειρήσεων αυτών ήταν η εξάσκηση και η εκπαίδευση γιατρών των Ες Ες και φοιτητών της ιατρικής. Πολλές από τις εγχειρήσεις εκείνες ήταν σοβαρής φύσεως, όπως π.χ. αφαίρεση της χοληδόχου κύστεως και τις πραγματοποιούσαν δευτεροετείς φοιτητές. Πολλοί από τους ανθρώπους εκείνους που χρησιμοποιούνταν σαν πειραματόζωα πέθαιναν είτε κατά τη διάρκεια της εγχειρήσεως, είτε από μεγεγχειρητικές επιπλοκές.
 

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom