Νέα

Ιστορία:Μια αναδρομή στους αιώνες

  • Μέλος που άνοιξε το νήμα DARKSIDEOFTHEMOON
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 6K
  • Εμφανίσεις 246K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Πιστεύετε ότι η επομπή του ΣΚΑΙ για το '21,ανταποκρίνεται στην αλήθεια;

  • Ναι

    Ψήφοι: 31 32,0%
  • Όχι

    Ψήφοι: 43 44,3%
  • ΔΞ/ΔΑ

    Ψήφοι: 23 23,7%

  • Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    97

Επισκέπτης
Στις 5 μαρτίου 1953, πέθανε ο σοβιετικός δικτάτορας Ιωσήφ Στάλιν. Η πολιτική του καριέρα ως δικτάτορα εκατομμυρίων ψυχών μελετήθηκε με χειρουργική συνέπεια τα χρόνια που ακολούθησαν. Αλλά το τέλος του εξακολουθεί να προβληματίζει. Πέθανε από φυσική αιτία (μια αναπάντεχη εγκεφαλική αιμορραγία) ή δολοφονήθηκε γιατί ήταν έτοιμος να ρίξει τη σοβιετική ένωση σε έναν πόλεμο που οι άνθρωποί της δεν ήταν σε θέση να πολεμήσουν;

Τη νύχτα τις 28ης Φεβρουαρίου, ο στενός κύκλος του στάλιν, οι λαυρέντι μπέρια, νικήτα κχρούτερ, νικολάι μπουλγκάνιν και τζόρτζι μαλένκοφ, είδαν μια ταινία στο κρεμλίνο και αποσύρθηκαν στο εξοχικό του στάλιν, 10 λεπτά έξω από την μόσχα, για μια ακόμη νύχτα φαγοποτιού. Τις πρώτες πρωινές ώρες, όλοι οι καλεσμένοι είχαν επιστρέψει στα σπίτια τους στην μόσχα. Αυτό που ακολούθησε ήταν έξω από τα συνηθισμένα για έναν άνδρα τόσο παθιασμένο με την ασφάλεια όσο ο στάλιν. Έδωσε μια εντολή στους φρουρούς του να κοιμηθούν και να ξεκουραστούν, και σε καμιά περίπτωση να μην τον ενοχλήσουν. Αυτή η αλλαγή στη συνήθεια του στάλιν προβλημάτιζε επί χρόνια το ρώσο ιστορικό εντβαρντ ραντζίνσκι, ο οποίος προσπάθησε να εντοπίσει και να ανακρίνει τους φρουρούς του στάλιν εκείνης την νύχτας. Μόνο πρόσφατα, κατάφερε να εντοπίσει τον Πιορτ Λαζγκατσεφ.

Η μαρτυρία του λοζγκατσέφ για εκείνη την νύχτα προκάλεσε τον ραντζίνσκι να υποθέσει τι πραγματικά συνέβη. Ο φρουρός επιβεβαίωσε ότι δεν ήταν ο στάλιν που έδωσε την εντολή στους φρουρούς να φύγουν, αλλά ο αξιωματικός της φρουράς, χρουσταλέφ. Ο στάλιν ούτως ή άλλως κορόιδευε τους φρουρούς λέγοντας «θέλεις να πας για ύπνο;» και κοιτώντας τους στα μάτια, διηγείται ο λοζγκατσέφ: «σιγά να μην τολμούσαμε! Αλλά όταν πήραμε την εντολή από τον αξιωματικό, φύγαμε χωρίς δεύτερη κουβέντα…» οι φρουροί κοιμήθηκαν ως το πρωί, και, όπως φαίνεται, το ίδιο και ο στάλιν. Αλλά η ώρα περνούσε και ο στάλιν δεν ξυπνούσε. Έφτασε περίπου 2 το μεσημέρι, αλλά κανένας δεν τολμούσε να μπει στα δωμάτιά του. Δεν είχαν το δικαίωμα να τον ενοχλήσουν, εκτός κι αν τους καλούσε ο ίδιος προσωπικά. Στις 6 και μισή το απόγευμα, ένα φως άναψε στα δωμάτια του δικτάτορα και έτσι οι φρουροί χαλάρωσαν λιγάκι. Αλλά περίπου στις 10 το βράδυ, είχαν αρχίσει πάλι να ανησυχούν. Ο λοζγκατσέφ τελικά στάλθηκε να δει τι ακριβώς συνέβαινε.
«τον πλησίασα και είπα, σύντροφε στάλιν, τι συμβαίνει;» είχε ουρήσει πάνω του την ώρα που ξάπλωνε. Έκανε κάποιον παράξενο ήχο, σαν «ντζ ντζ». Το ρολόι του και το φύλλο της πράβντα ήταν πεσμένα στο πάτωμα. Το ρολόι έδειχνε 6 και μισή. Τότε πρέπει να συνέβη ότι του συνέβη..

οι φρουροί έτρεξαν να ειδοποιήσουν τους φίλους του στάλιν, το πολιτμπουρο. Η βραδύτητά τους όμως στο να αντιδράσουν ή έστω να καλέσουν ιατρική βοήθεια ήταν αυτή που έβαλε την αμφιβολία στο νου του ιστορικού ραντζίνσκι. Γνώριζαν άραγε τι συνέβαινε από πριν και για αυτό δεν έτρεξαν στο πλευρό του γέρου; Ο ιστορικός λέει «Ναι!» και υποθέτει ότι ο στάλιν δηλητηριάστηκε από τον αρχιφρουρό του, χρουστάλεφ, που υπάκουε στις διαταγές του αρχηγού της KGB, λαβρέντι μπέρια. Και ποιος μπορεί να ήταν ο λόγος της δολοφονίας;

«τα άτομα που περιτριγυρίζουν τον στάλιν καταλάβαιναν ότι ο στάλιν ήθελε τον πόλεμο – τον 3ο παγκόσμιο πόλεμο- και είχε αποφασίσει να ετοιμάσει την χώρα για αυτόν», λέει ο ραζίντσκι. «έλεγε έχουμε την ευκαιρία να δημιουργήσουμε μια κομμουνιστική ευρώπη, αλλά πρέπει να βιαστούμε.». αλλά ο μπέρια, ο χρούστεφ, ο μαλένκοφ, και κάθε φυσιολογικό άτομο καταλάβαινε ότι ήταν τρομερό να ξεκινήσουν έναν πόλεμο ενάντια στην αμερική, γιατί η ρωσία δεν είχε οικονομία. Δεν ήταν μια φτωχή, αλλά μια υπερ-φτωχή χώρα που είχε καταστραφεί από τη γερμανική εισβολή, μια χώρα που δεν είχε άλλη περιουσία παρά μόνο πυρηνικούς πυραύλους. Για αυτό ο στάλιν ξεκίνησε την αντι-σημιτική του εκστρατεία, ήταν μια αφορμή. Ζητούσε απάντηση από την αμερική. Και ο μπέρια γνώριζε ότι ο στάλιν είχε σχεδιάσει στις 5 μαρτίου να ξεκινήσει μια απέλαση των εβραίων από τη μόσχα».

όπως πάντα στη ρωσία, η μια συνωμοσία διαδέχεται την άλλη. Κάποιοι αναφέρουν ότι λεωφορεία είχαν μαζευτεί γύρω από την μόσχα, με σκοπό να μαζέψουν τους εβραίους. Άλλοι μιλούν για ειδικούς «σταύλους» που δημιουργήθηκαν για να στεγάσουν τους εξόριστους στο καζακστάν. Αλλά ενώ το δράμα ξετυλιγόταν τις επόμενες μέρες στο εξοχικό του στάλιν, οι πολίτες της σοβιετικής ένωσης πανικοβάλλονταν ως αντίδραση για τον θάνατο του αρχηγού τους. Πολλοί ήταν αυτοί που δάκρυσαν για τον άνδρα που αποκαλούσαν «πατέρα», «δάσκαλο», μέχρι και «θεό». Άλλοι στα στρατόπεδα συγκέντρωσης σε όλη τη χώρα αντάλλασσαν κρυφά χαμόγελα και ήλπιζαν ότι τα πράγματα πλέον θα άλλαζαν.

στις 9 και 50 της 5 μαρτίου ο στάλιν πέθανε. Την επόμενη μέρα το σώμα του τοποθετήθηκε στον κόκκινη πλατεία. Εκατομμύρια πήγαν για να τον αντικρίσουν μια τελευταία φορά. Φημολογείται ότι εκατοντάδες πέθαναν ποδοπατημένοι από το τεράστιο πλήθος. Πενήντα χρόνια από τότε, οι φήμες συνωμοσιών και δολοπλοκιών συνεχίζονται. Για έναν τύραννο σαν τον ιωσήφ στάλιν ένας απλός θάνατος θα ήταν λίγος.
 
OP
OP
D

DARKSIDEOFTHEMOON

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
17 Φεβ 2006
Μηνύματα
15.458
Like
31
Πόντοι
166
Ο Λέων Τρότσκι ήταν αυτός που έψαχνα που τον έφαγε(ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ) και αυτόν ο Στάλιν επειδή ανέβαινε επικίνδυνα στην κομματική ιεραρχία.
 

Επισκέπτης
Το 1940 δολοφονήθηκε στο Μεξικό από πράκορες του Ιωσήφ Στάλιν.
180px-Trotskynina1915.jpg
 

Tsar

Μέλος
Εγγρ.
18 Μαρ 2007
Μηνύματα
247
Like
1
Πόντοι
1
Ανεκδοτάκι σχετικό.
Έχει πάει επίσημη επίσκεψη ο Νίξον στόν Μπρέζνιεφ,και παραπονιέται γιατί στο USA οι επενδύσεις είναι επισφαλείς λόγω συνδικαλισμού και τα τοιαύτα.
-Πάμε να δείς πώς το αντιμετωπίζουμε εδώ,του λέει ο Μπρέζνιεφ.
Πάνε σέ μιά φάμπρικα με 15000 εργάτες τούς μαζεύει όλους και λέει.
-Σύντροφοι,επειδή η παραγωγή δέν είναι αρκετή,από αύριο θα δουλεύετε 12 ώρες σερί.Έχει κάποιος αντίρρηση ?
Φυσικά δέν μιλάει κανένας.Τρελλαίνεται ο Νίξον.
-Θά φέρω όλά τά εργοστάσια εδώ λέει στον Λεονίτ.
-Κάτσε να δείς αύριο τί θα γίνει !
Πάνε τήν άλλη μέρα,και λέει ο Μπρέζνιεφ
-Σύντροφοι τελικά η παραγωγή δέν είναι πάλι αρκετή,θά δουλέυετε όλο το 24ωρο.Καμιά αντήρρηση ?
Ίδιο σενάριο με χθές κλπ.
Πάνε και την τρίτη μέρα και τούς λέει.
-Σύντροφοι,τελικά το εργοστάσιο δέν βγαίνει,πρέπει όλοι να πεθάνετε ! Αντίρρηση κανένας ?
Πετάγεται κάποιος εργάτης απ'το βάθος.
-Σύντροφε Γ.Γ,το σκοινί θά το προσκομίσουμε εμείς ή θα το χορηγήσει το κόμα ?
 

Επισκέπτης
Δεν χωρά αμφιβολία ότι ο Ιβάν ο Τρομερός είναι μια μετωνυμία του Στάλιν, ο οποίος, σαν το φοβερό πρόγονό του, καλείται να λάβει τα πιο σκληρά μέτρα για να τιμωρήσει τους «προδότες» και να ενώσει το ρωσικό λαό ενάντια στους εσωτερικούς και εξωτερικούς εχθρούς.

Ο Ιβάν Δ' της Ρωσίας, γνωστότερος με το προσωνύμιο Τρομερός υπήρξε ο πρώτος τσάρος του Βασιλείου της Ρωσίας. Γεννήθηκε στις 25 Αυγούστου 1530 στη Μόσχα, γιος του ρουρικίδα Μεγάλου Δούκα της Μοσχοβίας Βασιλείου Γ' και της Έλενας Γκλίνσκαγια. Μέσω του πατέρα του ήταν δισέγγονος του Θωμά Παλαιολόγου, Δεσπότη του Μυστρά και αδελφού του τελευταίου βυζαντινού αυτοκράτορα Κωνσταντίνου.

πρωταρχικός στόχος του νεαρού Ιβάν είναι να ισχυροποιήσει την τσαρική εξουσία σε μια κοινωνία όπου η κεντρική διοίκηση και ο συγκεντρωτισμός αποτελούν άγνωστες έννοιες, αφού έχουν περάσει πέντε αιώνες από την κατάρρευση του Κράτους των Ρως, κατά τους οποίους οι ρώσοι ήταν διασπασμένοι σε μικρά αυτοδιοικούμενα κρατίδια.

Με τις μαζικές εκκαθαρίσεις ο Ιβάν καταφέρνει να δημιουργήσει μια νέα και υπάκουη ολιγαρχία, η οποία συμπεριλαμβάνει μεν κάποιες οικογένειες της παλαιάς ολιγαρχίας που τον στηρίζουν, αλλά κυρίως αποτελείται από άνδρες που λαμβάνουν τον τίτλο του βογιάρου κατ' απονομήν, χάρη στην πίστη τους στο θρόνο. Όταν αυτή η διαδικασία ολοκληρωθεί, τα ένοπλα αποσπάσματα της Εξαίρεσης χάνουν το λόγο ύπαρξής τους και διαλύονται - οι πιο πιστοί επικεφαλής τους προάγονται σε ευγενείς, ενώ αρκετοί άλλοι εκτελούνται. Για επτά χρόνια οι Οπρίτσνικοι, τα εντεταλμένα ένοπλα όργανα της Εξαίρεσης, θα βυθίσουν τη χώρα στο χάος και το αίμα. Κάθε ύποπτος για εναντίωση στον Ιβάν βασανίζεται και εκτελείται με συνοπτικές διαδικασίες. Ολόκληρες πόλεις ισοπεδώνονται, με άμεσες συνέπειες στην αγροτική παραγωγή και το εμπόριο, με αποκορύφωμα τη Σφαγή του Νόβγκοροντ (1570 - 3.000 νεκροί, μεταξύ των οποίων 1.500 ευγενείς).

πέθανε από παθολογικά αίτια παίζοντας σκάκι με το βογιάρο σύμβουλό του Μπογκντάν Μπιέλσκι. Όταν όμως ανοίχθηκε ο τάφος του τη δεκαετία του 1960 για εργασίες συντήρησης, οι επιστήμονες βρήκαν στα οστά του υψηλές συγκεντρώσεις ψευδαργύρου.Ο τσάρος δηλητηριάσθηκε ή στραγγαλίσθηκε από τους αυλικούς του. Σύμφωνα με αυτό το σενάριο, τρεις μέρες πριν το θάνατό του ο Ιβάν είχε προσπαθήσει να βιάσει την πριγκίπισσα Ιρίνα, σύζυγο του διαδόχου Φιοντόρ. Ακούγοντας τις κραυγές της κοπέλας, ο Μπογκντάν Μπιέλσκι και ο Μπαρίς Γκοντουνόβ (που ήταν αδελφός της) έσπευσαν να δουν τί συμβαίνει. Όταν τους είδε ο Ιβάν σταμάτησε την πράξη, αλλά οι δύο βογιάροι φοβήθηκαν πως έπεσαν σε δυσμένεια και θα το πλήρωναν με τη ζωή τους. Έσπευσαν λοιπόν να τον δηλητηριάσουν, πριν ο Ιβάν τους "εκκαθαρίσει".




 
OP
OP
D

DARKSIDEOFTHEMOON

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
17 Φεβ 2006
Μηνύματα
15.458
Like
31
Πόντοι
166
Είχε γίνει κ η σχετική ταινία ''Ιβαν ο Τρομερός'' από τον μεγαλύτερο σκηνοθέτη τον Αιζενστάιν γύρω στο 1920
 

stabit

Μέλος
Εγγρ.
3 Σεπ 2007
Μηνύματα
3.289
Like
3
Πόντοι
16
πέθανε από παθολογικά αίτια παίζοντας σκάκι με το βογιάρο σύμβουλό του Μπογκντάν Μπιέλσκι. Όταν όμως ανοίχθηκε ο τάφος του τη δεκαετία του 1960 για εργασίες συντήρησης, οι επιστήμονες βρήκαν στα οστά του υψηλές συγκεντρώσεις ψευδαργύρου.Ο τσάρος δηλητηριάσθηκε ή στραγγαλίσθηκε από τους αυλικούς του. Σύμφωνα με αυτό το σενάριο, τρεις μέρες πριν το θάνατό του ο Ιβάν είχε προσπαθήσει να βιάσει την πριγκίπισσα Ιρίνα, σύζυγο του διαδόχου Φιοντόρ. Ακούγοντας τις κραυγές της κοπέλας, ο Μπογκντάν Μπιέλσκι και ο Μπαρίς Γκοντουνόβ (που ήταν αδελφός της) έσπευσαν να δουν τί συμβαίνει. Όταν τους είδε ο Ιβάν σταμάτησε την πράξη, αλλά οι δύο βογιάροι φοβήθηκαν πως έπεσαν σε δυσμένεια και θα το πλήρωναν με τη ζωή τους. Έσπευσαν λοιπόν να τον δηλητηριάσουν, πριν ο Ιβάν τους "εκκαθαρίσει".

Οι υψηλες συγκεντρωσεις στα οστα του ηταν υδραργηρου. Ειναι γνωστο οτι ο Ιβαν επασχε απο ρευματοειδη αθροιτιδα και οι γιατροι της εποχης του παρειχαν υδραργυρο :jerking: σαν φαρμακο για να τον γλυτωσουν απο τους πονους. Αυτο ειχε σαν αποτελεσμα την σταδιακη δηλητηριαση του νευρικου του συστηματος, οσπου εφτασε στην απολυτη τρελα.
 

Επισκέπτης
Είχε γίνει κ η σχετική ταινία ''Ιβαν ο Τρομερός'' από τον μεγαλύτερο σκηνοθέτη τον Αιζενστάιν γύρω στο 1920
Είχε γυρίσει και 2ο μέρος το οποίο παρουσιάζει ως απατηλό μύθο, κάτι που εξόργισε τον Στάλιν και απαγορεύτηκε η προβολή του!
Ο Αϊζενστάιν, που ήθελε να γυρίσει και ένα τρίτο μέρος, πειραματίζεται με το έγχρωμο φιλμ στις τελευταίες σκηνές της ταινίας,

 

Επισκέπτης
θέλω να σας πώ για κάποιον ο οποίος είναι στην ουσία ο ιδρυτής της πληροφορικής και δεν είναι πολύ γνωστός στο ευρύ κοινό, χάρης σε αυτόν είμαστε εδω και μιλάμε για ιστορία και για άλλα θεματα σε αυτο το site!
 

stabit

Μέλος
Εγγρ.
3 Σεπ 2007
Μηνύματα
3.289
Like
3
Πόντοι
16
Είχε γυρίσει και 2ο μέρος το οποίο παρουσιάζει ως απατηλό μύθο, κάτι που εξόργισε τον Στάλιν και απαγορεύτηκε η προβολή του!
Ο Αϊζενστάιν, που ήθελε να γυρίσει και ένα τρίτο μέρος, πειραματίζεται με το έγχρωμο φιλμ στις τελευταίες σκηνές της ταινίας,
Ρε παιδια ο Αιζεσταιν, μεγαλος σκηνοθετης μεν, αλλα καμια σχεση με την πραγματικοτητα και την Ιστορια. Μονο να αναλογιστει κανεις πως εχει καταγραψει την Οκτοβριανη Επανασταση
 

Επισκέπτης
Αρκετοί επιστήμονες άλλαξαν το ρου της ιστορίας, ένας απο αυτούς ήταν Aλαν Τουνινγκ!

Ιδρυτής της πληροφορικής, μαθηματικός, φιλόσοφος, κρυπτογράφος, παράξενος οραματιστής και ομοφυλόφιλος σε μια εποχή που η σεξουαλική διαφορετικότητα θεωρείτο έγκλημα.

Ο Alan Turing γεννήθηκε στις 23 Ιουνίου 1912, στο Πάντιγκτον του Λονδίνου. Ο πατέρας του, Τζούλιους Μάθισον Τούρινγκ, ήταν μέλος της Ινδικής Δημόσιας Υπηρεσίας και έλειπε συχνά στο εξωτερικό. Όταν o Turing ήταν ενός έτους, η μητέρα του ακολούθησε τον σύζυγό της στην Ινδία, αφήνοντας τον γιο της σε οικογενειακούς φίλους στην Αγγλία.

Στάλθηκε στην προπαρασκευαστική σχολή Hazlehurst, όπου σημείωσε μέτριες έως καλές επιδόσεις στα περισσότερα μαθήματα, αν και είχε την τάση να ακολουθεί τις δικές του ιδέες. Το 1926 έδωσε εξετάσεις και μπήκε στο Sherborne School. Δυσκολεύτηκε να προσαρμοστεί αλλά η μητέρα του επέμενε ότι έπρεπε να πάρει εκπαίδευση από δημόσιο σχολείο. Πολλοί από τους στοχαστές έχουν βρει τη συμβατική διδασκαλία σχεδόν ακατανόητη διαδικασία και αυτή φαίνεται να είναι και η περίπτωση του Turing. Η ευφυΐα του τον οδηγούσε στις δικές του κατευθύνσεις και όχι σε αυτές που απαιτούσαν οι καθηγητές του.

Παρά τις αντισυμβατικές απαντήσεις του, ο Turing κέρδισε όλα τα μαθηματικά βραβεία ενόσω βρισκόταν στο Sherborne. Γνώρισε σε βάθος τον κόσμο των μαθηματικών, αν και οι καθηγητές του πιθανόν δεν γνώριζαν τη μελέτη που έκανε μόνος του. Σε ηλικία 16 χρόνων, διάβασε την εργασία του Αϊνστάιν για τη σχετικότητα, την οποία κατανόησε πλήρως.

Το 1928, ένα γεγονός επρόκειτο να σημαδέψει τη ζωή του. Δημιούργησε στενή φιλία με τον κατά ένα χρόνο μεγαλύτερό του Christopher Morcom. Πιθανόν για πρώτη φορά, ο Turing είχε βρει κάποιον με τον οποίο μπορούσε να μοιραστεί τις σκέψεις και τις ιδέες του. Ο θάνατος του Morcom, τον Φεβρουάριο του 1930, τον συγκλόνισε.

Παρ’ όλα τα δύσκολα μαθητικά χρόνια, ο Turing κατόρθωσε να περάσει στο King's College του Κέημπριτζ, το 1931, για να σπουδάσει μαθηματικά. Δεν έγινε χωρίς δυσκολία. Το 1929 έδωσε εξετάσεις για υποτροφία και πήρε διάκριση αλλά όχι και την υποτροφία. Καθόλου ικανοποιημένος από την απόδοσή του, ξαναέδωσε εξετάσεις την επόμενη χρονιά, αυτή τη φορά κερδίζοντας την υποτροφία. Από πολλές απόψεις, το Κέημπριτζ ήταν πολύ ευκολότερο μέρος για αντισυμβατικά άτομα σαν τον Turing απ’ ό,τι ήταν το σχολείο. Τώρα είχε περισσότερο χρόνο να ασχοληθεί με τις ιδέες του.

Το 1933 ήταν η χρονιά ανόδου του Χίτλερ στην εξουσία και δημιουργίας του αντιπολεμικού κινήματος στη Βρετανία. Αν και ο Turing συμμετείχε στην αντιπολεμική κίνηση, δεν στράφηκε ούτε προς τον μαρξισμό ούτε στον ειρηνισμό. Αποφοίτησε το 1934 και το 1935 εκλέχτηκε μέλος του King's College.

Το 1936 δημοσίευσε το Για τους υπολογίσιμους αριθμούς, με μια εφαρμογή στην αποφασισιμότητα. Σε αυτή την εργασία εισήγαγε μια θεωρητική μηχανή που σήμερα αποκαλείται μηχανή Turing. Αναδιατύπωσε τα αποτελέσματα του 1931 του Κούρτ Γκέντελ για τα όρια της απόδειξης και του υπολογισμού, αντικαθιστώντας την επίσημη γλώσσα του Γκέντελ από τις μηχανές Turing, επίσημες και απλές συσκευές. Απέδειξε ότι μια τέτοια μηχανή θα ήταν σε θέση να υπολογίσει οποιοδήποτε κατανοητό μαθηματικό πρόβλημα εάν ήταν δυνατό να αναπαρασταθεί από έναν αλγόριθμο, ακόμα κι αν καμία πραγματική μηχανή Turing δεν θα ήταν πιθανό να έχει τις πρακτικές εφαρμογές, όντας πολύ πιο αργή από τις εναλλακτικές λύσεις.

Το πιο αξιοσημείωτο στην εργασία του για τις μηχανές Turing ήταν ότι περιέγραφε ένα σύγχρονο υπολογιστή πριν η τεχνολογία φτάσει στο σημείο όπου η κατασκευή του θα ήταν μια ρεαλιστική πρόταση.

Το 1936 μπήκε ως τελειόφοιτος φοιτητής στο Πανεπιστήμιο του Πρίνστον. Εκεί, υπό την επίβλεψη του Alonzo Church, συνέχισε το ερευνητικό του έργο. Όσο βρισκόταν στο Πρίνστον, ο Turing φλέρταρε με την ιδέα να δημιουργήσει ένα υπολογιστή. Όταν επέστρεψε στο Κέημπριτζ, το 1938, ξεκίνησε να κατασκευάζει μία αναλογική μηχανική συσκευή για να ερευνήσει την υπόθεση Riemann, που πολλοί τη θεωρούν ως το μεγαλύτερο άλυτο μαθηματικό πρόβλημα. Ωστόσο, η δουλειά του σύντομα θα έπαιρνε άλλη οδό, καθώς λίγο μετά την επιστροφή του, ειδοποιήθηκε από την βρετανική κυβέρνηση να συμμετάσχει στην αποκρυπτογράφηση της γερμανικής συσκευής Enigma.

Όταν κηρύχθηκε ο πόλεμος, ο Turing ξεκίνησε αμέσως να εργάζεται αποκλειστικά για τη βρετανική κυβέρνηση. Παρόλο που η δουλειά του ήταν απόρρητη, όλο και περισσότερα γίνονται γνωστά για την δραστηριότητά του εκείνης της περιόδου. Οι ιδιοφυείς ιδέες του στην αποκρυπτογράφηση κωδικοποιημένων μηνυμάτων έσωσαν πολλούς στρατιώτες κατά τη διάρκεια του πολέμου. Μαζί με τον μαθηματικό W. G. Welchman, ο Turing ανέπτυξε το Bombe, μία μηχανή που βασιζόταν σε προηγούμενες εργασίες Πολωνών μαθηματικών και που από τα τέλη του 1940 αποκωδικοποιούσε όλα τα μηνύματα που στέλνονταν από τη Λουφτβάφε μέσω μηχανών Enigma.

Από τον Νοέμβριο του 1942 έως τον Μάρτιο του 1943, ο Turing βρισκόταν στις ΗΠΑ εργαζόμενος πάνω σε θέματα κρυπτογράφησης. Αλλαγές στον τρόπο με τον οποίο οι Γερμανοί κωδικοποιούσαν τα μηνύματά τους σήμαιναν ότι οι Βρετανοί είχαν χάσει τη δυνατότητα να τα διαβάζουν. Για την αποκρυπτογράφησή τους, αναπτύχθηκε ο πρώτος ψηφιακός προγραμματίσιμος ηλεκτρονικός υπολογιστής, ο Κολοσσός. Ο Turing, εντούτοις, δεν συμμετείχε άμεσα - ο Κολοσσός σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε από επιστήμονες υπό την καθοδήγηση του Thomas Flowers το 1943.

Με το τέλος του πολέμου, ο Turing προσκλήθηκε από το Εθνικό Φυσικό Εργαστήριο στο Λονδίνο για να σχεδιάσει έναν υπολογιστή. Η εργασία του, στην οποία πρότεινε μια υπολογιστική μηχανή, το ACE (Automatic Computing Engine), υποβλήθηκε τον Μάρτιο το 1946. Το μέγεθος του ACE ήταν ο λόγος που θεωρήθηκε από τους περισσότερους ως υπεραισιόδοξο σχέδιο, με αποτέλεσμα να υπάρξουν καθυστερήσεις και στο τέλος να ματαιωθεί η κατασκευή του.

Ο Turing επέστρεψε στο Κέημπριτζ το 1947, όπου τα ενδιαφέροντά του επεκτάθηκαν πέρα από τους υπολογιστές και τα μαθηματικά. Συγκεκριμένα, σπούδασε νευρολογία και φυσιολογία. Το 1948, προτάθηκε για τη θέση του αναπληρωτή διευθυντή στο εργαστήριο υπολογισμού στο Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ. Παραιτήθηκε από το Εθνικό Φυσικό Εργαστήριο για να αναλάβει τη θέση στο Μάντσεστερ, και άρχισε να εργάζεται στο λογισμικό για έναν από τους πρώτους αληθινούς υπολογιστές, τον Μάντσεστερ Mark Η.

Το 1951 εξελέγη μέλος της Βασιλικής Εταιρείας, κυρίως για το έργο του στις μηχανές Turing. Είχε ήδη ξεκινήσει να εργάζεται πάνω στην εφαρμογή της μαθηματικής θεωρίας σε βιολογικές μορφές. Το 1952 εξέδωσε το πρώτο μέρος της θεωρητικής μελέτης του για τη μορφογένεση, την ανάπτυξη σχεδίου και μορφής στους ζωντανούς οργανισμούς.

Την ίδια χρονιά, ο Turing συνελήφθη για παραβίαση του νόμου για την ομοφυλοφιλία, όταν ανέφερε σε αστυνομικούς την ομοφυλοφιλική του σχέση. Είχε καταφύγει στην αστυνομία επειδή είχε απειληθεί με εκβιασμό. Δικάστηκε με την κατηγορία της ομοφυλοφιλίας στις 31 Μαρτίου 1952, χωρίς να δεχτεί υπεράσπιση. Καταδικάστηκε και η επιλογή που του δόθηκε ήταν είτε να πάει στη φυλακή είτε να κάνει ενέσεις οιστρογόνων για ένα χρόνο. Δέχτηκε το δεύτερο και επέστρεψε σε μία ευρεία γκάμα ακαδημαϊκών επιδιώξεων. Όχι μόνο συνέχισε την έρευνά του πάνω στη μορφογένεση, αλλά επίσης δούλεψε σε νέες ιδέες στην κβαντική θεωρία και στη θεωρία της σχετικότητας.

Με την έναρξη του Ψυχρού Πολέμου, ο Turing ξανάρχισε τη δουλειά του στην αποκρυπτογράφηση κωδίκων, αν και οι συνάδελφοί του στο Μάντσεστερ δεν είχαν ιδέα για αυτές τις δραστηριότητές του. Μετά την καταδίκη του, η εξουσιοδότηση προσπέλασης σε απόρρητες πληροφορίες αποσύρθηκε. Ακόμη χειρότερα, οι αξιωματικοί ασφαλείας ήταν εξαιρετικοί ανήσυχοι επειδή κάποιος που είχε πρόσβαση σε απόρρητα έγγραφα, είχε καταγραφεί ως εθνικός κίνδυνος. Όπως κάθε ακαδημαϊκός, είχε πολλούς ξένους συνάδελφους και φίλους, αλλά η αστυνομία ξεκίνησε να ερευνά τους αλλοδαπούς επισκέπτες του. Οι διακοπές του Turing στην Ελλάδα το 1953 προκάλεσαν ταραχή στους αξιωματικούς ασφαλείας.

Ο Turing πέθανε στις 7 Ιουνίου 1954 από δηλητηρίαση, ενώ διεξήγαγε πειράματα στην ηλεκτρόλυση. Ένα μισοφαγωμένο μήλο που βρέθηκε δίπλα του αποδείχτηκε ότι περιείχε κυάνιο. Η σχετική έρευνα κατέληξε στην εκδοχή της αυτοκτονίας αλλά η μητέρα του πάντοτε υποστήριζε ότι επρόκειτο για ατύχημα.
 

Επισκέπτης
Σαν σήμερα από wikipedia!

    * 532 - Ξεσπάει η Στάση του Νίκα στον ιππόδρομο της Κωνσταντινούπολης.
    * 1055 - Αυτοκράτειρα του Βυζαντίου η Θεοδώρα
    * 1569 - Η πρώτη καταγεγραμμένη λοταρία γίνεται στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Παύλου, στην Αγγλία.
    * 1571 - Παραχωρείται το δικαίωμα της ανεξιθρησκίας στην αυστριακή αριστοκρατία.
    * 1693 - Εκρήγνυται το ηφαίστειο της Αίτνας στην Σικελία.
    * 1775 - Ο Φράνσις Σαλβαντόρ είναι ο πρώτος εκλεγμένος Εβραίος στην Αμερική, στο Πολιτειακό Κογκρέσο της Καρολίνας.
    * 1787 - Ο αστρονόμος Γουίλιαμ Χέρσελ ανακαλύπτει τα δύο φεγγάρια του πλανήτη Ουρανού, την Τιτάνια και τον Όμπερον.
    * 1861 - Η Αλαμπάμα αποσχίζεται από τις ΗΠΑ, ακολουθώντας το παράδειγμα και άλλων νότιων Πολιτειών. Ο Αμερικανικός Εμφύλιος πλησιάζει.
    * 1867 - Επανεκλέγεται Πρόεδρος του Μεξικού ο Μπενίτο Χουαρέζ.
    * 1879 - Αρχίζει ο πόλεμος των Άγγλων με τους Ζουλού.
    * 1897 - Συναθροίζονται στον Πανελλήνιο ΓΣ 28 σωματεία και την επόμενη στον Παρνασσό ΦΣ συνέρχεται επίσημα το συνέδριο και λαμβάνεται η απόφαση της ίδρυσης του ΣΕΑΓΣ, μετέπειτα ΣΕΓΑΣ. Την ίδια μέρα ψηφίζεται το καταστατικό της αρχαιότερης ομοσπονδίας. Αρχικά ο ΣΕΓΑΣ απετέλεσε ένα είδος μίνι Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, όπου υπάγονταν πολλά αθλήματα κυρίως ατομικά και στη συνέχεια ομαδικά, όπως το μπάσκετ και το βόλεϊ. Σταδιακά όμως άρχισαν, κυρίως για λόγους λειτουργικούς, να αποχωρούν και να δημιουργούν ανεξάρτητες ομοσπονδίες.
    * 1901 - Οι Ρώσοι και οι Βρετανοί συμφωνούν στο θέμα της διχοτόμησης της Κίνας.
    * 1908 - Δημιουργείται το αμερικανικό μνημείο του Γκραντ Κάνιον.
    * 1911 - Φυλακίζεται ο συνταγματάρχης Λαπαθιώτης, ως αρχηγός στασιαστικού κινήματος.
    * 1919 - Η Ρουμανία προσαρτά την Τρανσυλβάνια.
    * 1919 - Στις ΗΠΑ, ξεκινά από τη Νέα Υόρκη το πρώτο ράλι αυτοκινήτου γυναικών, με προορισμό τη Φιλαδέλφεια.
    * 1922 - Γίνεται η πρώτη επιτυχημένη θεραπεία, κατά του διαβήτη, με ινσουλίνη.
    * 1923 - Οι Γάλλοι και οι Βέλγοι καταλαμβάνουν τη βιομηχανική περιοχή της Ρουρ, στη Γερμανία.
    * 1927 - Το δικαστήριο «παγώνει» την περιουσία του Τσάρλι Τσάπλιν, η οποία εκτιμάται σε 16 εκατομμύρια δολάρια, μετά την αίτηση διαζυγίου της συζύγου του Λίτα Γκρέι Τσάπλιν. Τελικά, ο τρίχρονος γάμος του 35χρονου ηθοποιού με τη 16χρονη στάρλετ, έληξε με διακανονισμό ενός εκ. δολαρίων.
    * 1928 - Ο Ιωσήφ Στάλιν εξορίζει στην Άλμα-Άτα, μία απομακρυσμένη περιοχή της ΕΣΣΔ στη Κεντρική Ασία, τον Λέοντα Τρότσκι.
    * 1929 - Στην ΕΣΣΔ, οι μπολσεβίκοι μειώνουν το ημερήσιο ωράριο εργασίας στις 7 ώρες.
    * 1930 - Ο Κωστής Παλαμάς αναλαμβάνει πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών.
    * 1931 - Ικανοποιημένος από το ταξίδι του στην Ευρώπη επιστρέφει ο πρωθυπουργός Ελευθέριος Βενιζέλος.
    * 1935 - Η θρυλική Αμερικανίδα πιλότος Αμέλια Έρχαρτ, είναι η πρώτη γυναίκα που πετάει μόνη της από τη Χαβάη στην Καλιφόρνια. Η Έρχαρτ, διήνυσε 2.400 χμ σε 18 ώρες.
    * 1936 - Ο Βασιλιάς Εδουάρδος Η΄ της Βρετανίας, γίνεται ο πρώτος Βρετανός μονάρχης, που παραιτείται οικειοθελώς από το θρόνο και μάλιστα για τα μάτια της δις διαζευγμένης Αμερικανίδας Γουόλις Σίμπσον.
    * 1938 - Η Φράνσις Μούλτον είναι η πρώτη γυναίκα, που γίνεται πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας των ΗΠΑ.
    * 1939 - Στη Ρώμη, ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Νέβιλ Τσάμπερλεν συναντάται με τον Μουσολίνι.
    * 1940 - Μεγάλη πυρκαγιά σε αποθήκες καπνού και βάμβακος στη Θεσσαλονίκη καταστρέφει τεράστιες ποσότητες από τα αποθηκευμένα προϊόντα.¨
    * 1941 - Η Γερμανία και η Ιταλία κηρύττουν τον πόλεμο στις ΗΠΑ.
    * 1942 - Η Ιαπωνία κηρύττει τον πόλεμο στην Ολλανδία και εισβάλει στο Βόρνεο, στις Ολλανδικές Ανατολικές Ινδίες.
    * 1943 - Η Βρετανία και η ΗΠΑ εγκαταλείπουν τα δικαιώματα τους στα εδάφη της Κίνας.
    * 1943 - Στην Ουάσινγκτον, ο Φραγκλίνος Ντελάνο Ρούσβελτ ζητά 100 δις δολάρια από τον προϋπολογισμό για τις αμυντικές δαπάνες.
    * 1946 - Ιδρύεται η UNICEF.
    * 1946 - Ο Εμβέρ Χότζα διακηρύττει τη Λαϊκή Δημοκρατία της Αλβανίας και αυτοαναγορεύεται σε δικτάτορα.
    * 1947 - Ψηφίζονται νέοι κανόνες για το NFL (χόκεϊ). Οι αλλαγές μειώνονται σε όχι περισσότερες από τρεις την κάθε φορά.
    * 1949 - Καταγράφεται η πρώτη χιονόπτωση στο Λος Άντζελες της Καλιφόρνιας.
    * 1949 - Στη Κίνα, η Τιενσίν έχει σχεδόν περιέλθει στα χέρια των κομμουνιστών.
    * 1949 - Ολοκληρώνεται η κατασκευή του πρώτου επίσημου τζαμί, που δημιουργείται στις ΗΠΑ, στη Λεωφόρο Κονέκτικατ, στην Ουάσινγκτον. Το τέμενος, το οποίο χτίστηκε σε παραδοσιακό αραβικό αρχιτεκτονικό ύφος, περιλαμβάνει κι ένα μιναρέ 160 μέτρων.
    * 1950 - Στην Κίνα, οι κομμουνιστές αποβιβάζονται στη νήσο Χαϊνάν.
    * 1960 - Το Τσαντ στην Αφρική διακηρύττει την ανεξαρτησία του.
    * 1960 - Ο Λαμάρ Κλαρκ δημιουργεί ρεκόρ στο επαγγελματικό μποξ με 44 συνεχόμενα νοκ άουτ.
    * 1962 - Τρεις χιλιάδες άνθρωποι σκοτώνονται από την καθίζηση εδάφους, που προκαλεί χιονοστιβάδα στις Άνδεις του Περού.
    * 1962 - Εκρήγνυται το ηφαίστειο Χουασκαράν στο Περού και 4000 άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους.
    * 1963 - Ανοίγει η πρώτη ντισκοτέκ στο Λος Άντζελες, με την ονομασία Whiskey-a-Go-Go.
    * 1964 - Στις ΗΠΑ, ο γενικός χειρουργός Λούθερ Τέρι, εκδίδει την πρώτη έκθεση για τις βλαπτικές παρενέργειες του καπνίσματος.
    * 1972 - Το Ανατολικό Πακιστάν μετονομάζεται σε Μπανγκλαντές.
    * 1972 - Στη Νέα Υόρκη, η Επιτροπή Ατομικής Ενεργείας ζητά να γίνει έλεγχος στο εργοστάσιο ατομικής ενέργειας στο Ίντιαν Πόιντ.
    * 1973 - Μεγάλες ζημιές σημειώνονται σε σπίτια από το σεισμό στον Πύργο Ηλείας.
    * 1973 - Αρχίζει η δίκη για το σκάνδαλο Γουότεργκεϊτ.
    * 1980 - Ο Νάιγκελ Σόρτι, σε ηλικία 14 χρόνων, γίνεται ο μικρότερος σκακιστής, που κατακτά το βαθμό του Διεθνούς Μάστερ.
    * 1981 - Στο Ελ Σαλβαδόρ, η χούντα επιβάλει στρατιωτικό νόμο.
    * 1982 - Ο Στιβ Ντέιβις γράφει ιστορία όταν κάνει το πρώτο μεγαλύτερο σερί (147) κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής κάλυψης snooker (αμερικανικό μπιλιάρδο).
    * 1983 - Το Διαδίκτυο , (Internet) είναι πλέον γεγονός.
    * 1984 - Ο Μάικλ Τζάκσον, είναι υποψήφιος για 12 βραβεία Γκράμι για το άλμπουμ του Thriller. Τελικά κερδίζει τα 8.
    * 1989 - Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής κάνει την ιστορική δήλωση ότι η χώρα «έχει μεταβληθεί σε απέραντο φρενοκομείο».
    * 1990 - 200.000 άνθρωποι απαιτούν την ανεξαρτησία της Λιθουανίας, που τερματίστηκε το 1940 από τον Κόκκινο Στρατό.
    * 1991 - Στην Κολομβία οι αντάρτες του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού συμφωνούν με την κυβέρνηση για την παράδοση των όπλων τους.
    * 1992 - Στην Ιαπωνία, επίσημα έγγραφα δείχνουν ότι, πριν 50 χρόνια, κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, ο στρατός υποχρέωνε γυναίκες να γίνονται πόρνες, προς διασκέδαση των στρατιωτών του.
    * 1992 - Ο Πολ Σάιμον γίνεται ο πρώτος δυτικός καλλιτέχνης που κάνει τουρνέ στη Δυτική Αφρική μετά τη λήξη του πολιτιστικού μποϊκοτάζ.

Γεννήσεις

    * 1803 - Εκτόρ Μπερλιόζ, Γάλλος συνθέτης.
    * 1815 - Τζον ΜακΝτόναλντ, πρώτος πρωθυπουργός του Καναδά.
    * 1885 - Άλις Πολ, Αμερικανίδα φεμινίστρια, υπέρμαχος των δικαιωμάτων της γυναίκας.
    * 1906 - Άλμπερτ Χόφμαν, Ελβετός χημικός που ανακάλυψε το LSD και την παραισθησιογόνο δράση του.
    * 1910 - Νίκος Καββαδίας, Έλληνας ποιητής.
    * 1918 - Αλεξάντερ Σολζενίτσιν (Alexander Solzhenitsyn), Ρώσος συγγραφέας που το 1970 τιμήθηκε με το Νομπέλ Λογοτεχνίας.
    * 1923 - Ο Γρηγόρης Φαράκος γεννιέται στο Ναύπλιο
    * 1930 - Ροντ Τέιλορ, Αυστραλός ηθοποιός και σταρ του Χόλιγουντ.
    * 1934 - Ζαν Κρετιέν, πρωθυπουργός του Καναδά.
    * 1953- Κώστας Σκανδαλίδης, πολιτικός του ΠΑΣΟΚ

    * 1803 - Εκτόρ Μπερλιόζ, Γάλλος συνθέτης.
    * 1815 - Τζον ΜακΝτόναλντ, πρώτος πρωθυπουργός του Καναδά.
    * 1885 - Άλις Πολ, Αμερικανίδα φεμινίστρια, υπέρμαχος των δικαιωμάτων της γυναίκας.
    * 1906 - Άλμπερτ Χόφμαν, Ελβετός χημικός που ανακάλυψε το LSD και την παραισθησιογόνο δράση του.
    * 1910 - Νίκος Καββαδίας, Έλληνας ποιητής.
    * 1918 - Αλεξάντερ Σολζενίτσιν (Alexander Solzhenitsyn), Ρώσος συγγραφέας που το 1970 τιμήθηκε με το Νομπέλ Λογοτεχνίας.
    * 1923 - Ο Γρηγόρης Φαράκος γεννιέται στο Ναύπλιο
    * 1930 - Ροντ Τέιλορ, Αυστραλός ηθοποιός και σταρ του Χόλιγουντ.
    * 1934 - Ζαν Κρετιέν, πρωθυπουργός του Καναδά.
    * 1953- Κώστας Σκανδαλίδης, πολιτικός του ΠΑΣΟΚ
    * 1803 - Εκτόρ Μπερλιόζ, Γάλλος συνθέτης.
    * 1815 - Τζον ΜακΝτόναλντ, πρώτος πρωθυπουργός του Καναδά.
    * 1885 - Άλις Πολ, Αμερικανίδα φεμινίστρια, υπέρμαχος των δικαιωμάτων της γυναίκας.
    * 1906 - Άλμπερτ Χόφμαν, Ελβετός χημικός που ανακάλυψε το LSD και την παραισθησιογόνο δράση του.
    * 1910 - Νίκος Καββαδίας, Έλληνας ποιητής.
    * 1918 - Αλεξάντερ Σολζενίτσιν (Alexander Solzhenitsyn), Ρώσος συγγραφέας που το 1970 τιμήθηκε με το Νομπέλ Λογοτεχνίας.
    * 1923 - Ο Γρηγόρης Φαράκος γεννιέται στο Ναύπλιο
    * 1930 - Ροντ Τέιλορ, Αυστραλός ηθοποιός και σταρ του Χόλιγουντ.
    * 1934 - Ζαν Κρετιέν, πρωθυπουργός του Καναδά.
    * 1953- Κώστας Σκανδαλίδης, πολιτικός του ΠΑΣΟΚ

Θάνατοι

    * 314 - Πάπας Μιλτιάδης, Άγιος της Καθολικής Εκκλησίας.
    * 1055 - Κωνσταντίνος Θ΄ ο Μονομάχος, Αυτοκράτορας της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας.
    * 1801 - Ντομένικο Τσιμαρόζα, Ιταλός συνθέτης
    * 1923 - Ο Βασιλεύς Κωνσταντίνος Α΄ των Ελλήνων πεθαίνει στο Παλέρμο της Σικελίας.
    * 1928 - Τόμας Χάρντι, συγγραφέας.
    * 1951 - Γρηγόριος Ξενόπουλος, Έλληνας συγγραφέας και δημιουργός της «Διάπλασης των Παίδων».
    * 1952 - Μπεν Κρίνσοου, παίκτης του γκολφ.
    * 1958 - Έτνα Πέρβιανς, σταρ του βωβού κινηματογράφου και συχνά συμπρωταγωνίστρια του Τσάρλι Τσάπλιν
    * 1966 - Αλμπέρτο Τζιακομέτι, Ιταλός γλύπτης
    * 1968 - «Πάντι» Ντρίσκολ, Αμερικανός παίκτης του ράγκμπι
    * 2006- Μάρκους Λέφελ, 39, Γερμανός μουσικός, γνωστός από το γερμανικό trance συγκρότημα "Jam and Spoon" τραγούδι "Right in the night" (1994), από καρδιακή προσβολή.

Θάνατοι
 
OP
OP
D

DARKSIDEOFTHEMOON

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
17 Φεβ 2006
Μηνύματα
15.458
Like
31
Πόντοι
166
Καλημέρα φίλοι-λάτρεις της Ιστορίας.

πια μάχη του Αμερικάνικου Εμφυλίου ουσιαστικά αποτέλεσε την αρχή του τέλους των Νοτίων,μιας κ από κείνο το σημείο άρχισε ουσιαστικά να χάνουν;Αν δεν ήταν η πιο πολύνεκρη ,ήταν από τις πλέον πολύνεκρες.

Θεωρείται απο τις 5 σημαντικότερες μάχες της Αμερικάνικης Ηπείρου.
 

Tsar

Μέλος
Εγγρ.
18 Μαρ 2007
Μηνύματα
247
Like
1
Πόντοι
1
Καλημέρα φίλοι-λάτρεις της Ιστορίας.

πια μάχη του Αμερικάνικου Εμφυλίου ουσιαστικά αποτέλεσε την αρχή του τέλους των Νοτίων,μιας κ από κείνο το σημείο άρχισε ουσιαστικά να χάνουν;Αν δεν ήταν η πιο πολύνεκρη ,ήταν από τις πλέον πολύνεκρες.

Θεωρείται απο τις 5 σημαντικότερες μάχες της Αμερικάνικης Ηπείρου.
Gettysburg 1-3 Ιουλίου 1863
 
OP
OP
D

DARKSIDEOFTHEMOON

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
17 Φεβ 2006
Μηνύματα
15.458
Like
31
Πόντοι
166
Πέθανε ο κατακτητής του Έβερεστ
Σε ηλικία 88 ετών έφυγε από τη ζωή ο σερ Έντμουντ Χίλαρι. Ο Νεοζηλανδός ήταν ο πρώτος άνθρωπος που, το 1953, μαζί με το Νεπαλέζο Σέρπα Τενζίνγκ Νοργκάι, ανέβηκε στην ψηλότερη κορυφή του κόσμου, το όρος Έβερεστ των Ιμαλαΐων.

«Ο θρυλικός ορειβάτης και φιλάνθρωπος είναι ο γνωστότερος Νεοζηλανδός που υπήρξε ποτέ. Πάνω απ' όλα όμως, ήταν ένας τυπικός Νεοζηλανδός» είπε, ανακοινώνοντας τη δυσάρεστη είδηση, η πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας, Έλεν Κλαρκ.

Τα αίτια του θανάτου του Χίλαρι δεν ανακοινώθηκαν. Η υγεία του πάντως είχε επιδεινωθεί τον τελευταίο καιρό και, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, έπασχε από πνευμονία.

Ο Χίλαρι ήταν 33 ετών όταν ανέβηκε στην κορυφή του Έβερεστ, μαζί με τον Σέρπα Τενζίνγκ Νοργκάι από το Νεπάλ, το 1953. «Είναι σαν να φτάνεις στο φεγγάρι χωρίς τη βοήθεια της τεχνολογίας» περιέγραψε το κατόρθωμά του. «Η κατάκτηση του Έβερεστ ήταν σαν να κερδίζεις έναν πόλεμο για χάρη της ανθρωπότητας».

Αργότερα οργάνωσε και άλλες αποστολές στο Νότιο Πόλο και τα Ιμαλάια και αφιέρωσε μεγάλο μέρος της ζωής του στο να προσφέρει βοήθεια στους Σέρπα, τους Νεπαλέζους που ζουν στη σκιά του Έβερεστ.

Μεταξύ άλλων, ο σερ Έντμουντ Χίλαρι, ίδρυσε το Ταμείο των Ιμαλαΐων, που συγκέντρωνε περίπου 250.000 δολάρια ετησίως για φιλανθρωπικούς σκοπούς. Παράλληλα, βοήθησε να χτιστούν στο Νεπάλ νοσοκομεία, σχολεία, γέφυρες, ακόμη και ένα αεροδρόμιο.

«Ήταν ένας κολοσσός. Ήταν μια ηρωική προσωπικότητα που, όχι μόνο υπέταξε το Έβερεστ, αλλά έζησε μια ζωή με αποφασιστικότητα, ταπεινότητα και γενναιοδωρία» προσέθεσε στα σχόλιά της η Νεοζηλανδή πρωθυπουργός.

Ο Χίλαρι ήταν ο γνωστότερος Νεοζηλανδός παγκοσμίως και ο μοναδικός εν ζωή, το πρόσωπο του οποίου αποτυπώθηκε σε χαρτονόμισμα της χώρας του.

«Η κληρονομιά του σερ Έντμουντ Χίλαρι θα συνεχιστεί. Τα επιτεύγματά του συνεχίζουν να εμπνέουν τις νέες γενιές των Νεοζηλανδών, όπως γίνεται εδώ και μισό αιώνα. Αυτή τη θλιβερή στιγμή οι σκέψεις μου είναι με τη λαίδη Χίλαρι, με τα παιδιά, την ευρύτερη οικογένεια και τους στενούς φίλους του σερ Έντμουντ» κατέληξε η Έλεν Κλαρκ.



 
Εγγρ.
7 Νοε 2007
Μηνύματα
1.768
Κριτικές
4
Like
3
Πόντοι
16
Μαχη του Γκετυσμπεργκ, Ιουλιος 1863. Προσπάθεια των Νοτίων να εισβάλουν στο Βορρα. Οι Βορειοι τους απέκρουσαν κι οι Νότιοι ειχαν πιο πολλες απώλειες απο τους Βόρειους
 
OP
OP
D

DARKSIDEOFTHEMOON

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
17 Φεβ 2006
Μηνύματα
15.458
Like
31
Πόντοι
166
Πέθανε ο λοχίας που ύψωσε την σοβιετική σημαία στο Ράιχσταγκ
Πέθανε την Πέμπτη σε ηλικία 86 ετών ο αντισυνταγματάρχης ε.α. Μιχαήλ Μίνιν, ο λοχίας που ύψωσε πρώτος τη σοβιετική σημαία στη στέγη της γερμανικής Βουλής (του Ράιχσταγκ) στο Βερολίνο, το Μάιο του 1945.

Το στιγμιότυπο απαθανατίστηκε από τον Γεβγκένι Χαλντέι σε μία από τις ιστορικότερες φωτογραφίες του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.

Ο Μίνιν είχε καταταγεί εθελοντής το 1941 αλλά τραυματίστηκε στα περίχωρα του Λένινγκραντ. Μετά την αποθεραπεία ακολούθησε την μονάδα του από το Λένινγκραντ ως το Βερολίνο.

Στις 30 Απριλίου 1945 ήταν μεταξύ των πρώτων που εισέβαλαν στον κτίριο του Ράιχσταγκ και ο πρώτος που ύψωσε τη σοβιετική σημαία με το σφυροδρέπανο στη στέγη του, μαζί με τους λοχίες Ζαγκίτοφ, Μπαμπρόφ και Λισιμένκο.

«Να η δική μας θεά της Νίκης!» ήταν η κραυγή που φώναξε τότε ο Μίνιν, όπως διηγήθηκε αργότερα, όταν συνειδητοποίησε ότι οι άλλοι στρατιώτες τον είχαν σηκώσει στα χέρια για να τον βοηθήσουν να φτάσει το ψηλότερο σημείο.

Αν και ο Μίνιν είχε προταθεί τότε για τον εξαιρετικά τιμητικό τίτλο και το αστέρι του Ήρωα της Σοβιετικής Ένωσης, δεν τον παρέλαβε ποτέ. Στην επίσημη ιστοριογραφία δεν αναφερόταν το όνομά του ως συμμετέχοντος στη μάχη του Βερολίνου.

Η ταυτότητά του έγινε γνωστό μόλις πριν από λίγα χρόνια, έπειτα από σχετική έρευνα του Ινστιτούτου Ιστορίας του ρωσικού υπουργείου Αμυνας.

Μετά τον πόλεμο συνέχισε την υπηρεσία του στο στρατό έως το 1969 και, όταν αποστρατεύτηκε, έζησε στην πόλη Πσκοφ, όπου και πέθανε.
 
OP
OP
D

DARKSIDEOFTHEMOON

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
17 Φεβ 2006
Μηνύματα
15.458
Like
31
Πόντοι
166
Μαχη του Γκετυσμπεργκ, Ιουλιος 1863. Προσπάθεια των Νοτίων να εισβάλουν στο Βορρα. Οι Βορειοι τους απέκρουσαν κι οι Νότιοι ειχαν πιο πολλες απώλειες απο τους Βόρειους
Μαχη του Γκετυσμπεργκ, Ιουλιος 1863. Προσπάθεια των Νοτίων να εισβάλουν στο Βορρα. Οι Βορειοι τους απέκρουσαν κι οι Νότιοι ειχαν πιο πολλες απώλειες απο τους Βόρειους


Σφαγείο κανονικό.Οι Νότιοι προσπαθούσαν τις 2 πρώτες μέρες να πλευροκοπήσουν τους Βόρειους κ να τους σπάσουν το μέτωπο.Οι βόρειοι κράτησαν τελικά παρά την πίεση που δέχτηκαν.

Την τρίτη μέρα απεφάσισαν οι Νότιοι να χτυπήσουν ακριβώς στο κέντρο των Βορείων που το θεωρούσαν περισσότερο ευάλωτο.Παρά τις επίπονες προσπάθειες των γενναίων Νοτίων,δεν τα κατάφεραν κ είχαν χιλιάδες νεκρούς.Ήταν ίσως η πρώτη φορά που οι αναξιόπιστοι Βόρειοι έδειξαν τέτοια επιπονή κ θάρρος.Από κείνο το σημείο ουσιαστικά άρχισε η κατάρρευση των Νοτίων αφού ενώ μέχρι εκείνη την μαχη ήταν στην επίθεση από κείνη την στιγμή πέρασαν στην άμυνα κ δεν ανέκαμψαν ποτέ.Χαρακτηριστικό της μάχης ήταν ο θάνατος πολλών στρατηγών εκατέρωθεν αφού το κρίσιμο της μάχης ανάγκαζε όλους να πολεμήσουν.
 

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom