το ενα παιδι μετραει τα αστρα ειχα διαβασει. Μετα εγκατέλειψα την προσπαθεια. Ακριβως επειδη ο ηρωας ηταν αηδιαστικα "Ευθικτος,ακεραιος,αληθινος,ολοισιος (εως μονοκομματος..)φιλομαθος,ανθρωπιστης". Σαν να δινει διδαγματα ενα πραμα...
Σε αντιθεση με τον Σελιν (κουραστικη εγινα) που οπως λέει και η μεταφραστρια "Τον διαβάζουμε γιατί αναγνωσίζουμε στην εκθαμβωτική πρόζα του την τραγική ανθρώπινη συνθήκη μας και γιατί μας καταδικάζει να της γελάμε κατάμουτρα…."
Στο ενα παιδι μετραει τα αστρα υπηρχε και ενας ενδιαφερον χαρακτηρας -ονομα δεν θυμαμαι- ηταν το κακο παιδι, επισης ερωτευμενο με την ιδια κοπέλα, την Αγραμπελη, με τον οποιο δεν ασχολήθηκε σχεδον καθολου.
Το καλυτερο διαβασες,μοιαζουμε....
Ειδες που βρηκαμε κατι κοινο;
Το στοιχημα που σε προκαλει να βαλεις με τον εαυτο σου ο Λουντεμης,δεν ειναι να γινεις
"αηδιαστικα" "ευθικτος,ακεραιος,αληθινος,ολοισιος (εως μονοκομματος..)φιλομαθος,ανθρωπιστης"
αλλα να προσπαθησεις....Η προσπαθεια μετραει,το αποτελεσμα ειναι στο βαθος που δεν φαινεται
πολλες φορες
Εγω παντως σε αυτην την προσπαθεια δεν εχασα(τουλαχιστον ετσι λενε αυτοι που με γνωριζουν..)
Με τον Χρηστιδη,ασχοληθηκε και παραασχοληθηκε θα ελεγα
Και σε επομενο βιβλιο περισσοτερο,στο τριτο της τριλογιας του,που ειχε αρχη το "Ενα Παιδι.."
Δεν με ενθουσιαζουν τα "κενα" βιβλια
Θελω καποια μηνυματα,ασχετα αν τα περναω απο τα δικα μου φιλτρα
Εξαλλου μου αρεσουν οι συγκρισεις
Απο το "Αγων μου" σε Μαρξ,και απο Καφκα σε Χεμινγουεη
Απο Καβαφη και Καββαδια,μεχρι Καρυωτακη,Πολυδουρη,Σικελλιανο,Νερουδα
Και απο Κορανι μεχρι Ευαγγελιο
Τα συμπερασματα δικα μου...