ενταξει τοτε να παραδοθουμε απο την αρχη να μην πεθανει και κανενας.
ποσο ασχετος γεωπολιτικα και στρατηγικα ηταν ο κολοκοτρωνης να τα βαλει με ολοκληρη οθωμανικη αυτοκρατορια εχοντας μαζι του ουτε το 1 δεκατο της τουρκιας??? εμεις τωρα που εχουμε κατι παραπανω απο το μισο τι να συζηταμε, χαμενη παρτιδα!!!!!
Καλημέρα φίλε μου,
Δέν σού λέω νά παραδοθούμε άπό τήν άρχή.
Αύτό πού λέω είναι ότι οί γεωπολιτικές συνθήκες έχουν άλλάξει πολύ άπό τά παλιά τά χρόννια.
Νά σού πώ καί κάτι άλλο τώρα μιά πού τό'φερε ή κουβέντα. Δέν μιλάω γι'αύτό πολύ.
Ύπηρέτησα πρίν πολλά χρόννια. Ήμουν στήν 110 Σειρά. Ήμουν ΕΛΔΥΚ το 1974.
Ή Πατρίδα μας ήταν συγκριτικά μέ τούς μογγόλους πολύ καλύτερα έξοπλισμένη άπ'ότι είναι τώρα.
Πολεμήσαμε σάν τά λιοντάρια, πολεμήσαμε ΗΡΩΪΚΑ, καί περιμέναμε λίγες ένισχύσεις, μερικά κιβώτια πυρομαχικά τά όποία ΔΕΝ ήρθαν ποτέ, τήν στιγμή πού οί μογγόλοι ξεφόρτωναν γιά βδομάδες ύλικό, πυρομαχικά, ένισχύσεις.
Έμείς άφεθήκαμε μόνοι, έντελώς μόνοι μέ μερικά έλαφρά όπλα.
Λόγω γενικής έπιστρατεύσεως μέ κρατήσανε άλλους 8 μήνες. 32 μήνες σύνολο. Κανένα πρόβλημα μ'αύτό.
Άλλά μάς προδώσανε στήν Άθήνα. Έμείς πολεμάγαμε, είχαμε συγκρατήσει τούς μογγόλους σέ 500 μέτρα παραλία καί περιμέναμε ένισχύσεις πού ποτέ δέν ήρθαν.
Έμείς είμαστε διψασμένοι, πεινασμένοι, σκονισμένοι, τραυματισμένοι, μέ λίγα έναπομείναντα πυρομαχικά.
Στήν Άθήνα οί ΠΡΟΔΟΤΕΣ γιρτάζανε τήν άποκατάσταση τής πουτάνας τής δημοκρατίας.
Ή έπερχόμενη ΠΡΟΔΟΣΙΑ θά είναι μεγαλύτερη.
Έλπίζω νά πέφτω έξω, άλλά λόγω ήλικίας καί πολεμικήςστρατιωτικής καί έπαγγελματικής έμπειρίας σκέφτομαι καί μιλάω λιγάκι διαφορετικά. Έχω σκοτώσει άρκετούς καί λυπάμαι γιά ένα πράμα μόνο. Πού δέν καθάρισα περισσότερους.
Στά 60κάτι μου θά είμαι έκεί πάλι άν χρειασθεί.
Καί μήν άκούσω τίποτα φιλειρινικές μαλακίες άπό κανέναν έδώ μέσα.
Μογγόλος καλός ΜΟΝΟ νεκρός. Τό ίδιο ίσχύει καί γιά κάτι λεγόμενους δημοκράτες τής κακιάς ώρας.
Καί κάτι άλλο. Θέλω τήν άπαντηση σου.
Άν γίνει κάτι καί πάμε καλά θά σού ζητήσω συγνώμη γιατί έπεσα έξω.
Άν όμως τής φάμε, πέσμου τί πρέπει νά κάνουμε τούς ύπεύθυνους;
Μιλάω φυσικά γιά τήν πολιτική ήγεσία γιατί σέ μία δημοκρατία οί στρατιωτικοί άκολουθούν έντολές τών πολιτικών.