Puchas Gracias
Μέλος
- Εγγρ.
- 27 Ιουλ 2016
- Like
- 198
- Πόντοι
- 66
Γιατί ο επικεφαλής της Πολιτικής Προστασίας είναι Γενικός Γραμματέας και όχι Πρόεδρος? Μου θυμίζει οργάνωση ΚΚΕ ή ΧΑ...
Ο κούλης σήμερα μιλάει,
Η νδ θα κάνει ότι δεν έκανε τα προηγούμενα χρόνια που κυβέρνησε.
Θα επανιδρύσει το κράτος που δεν επανίδρυσε ο χοντρός της Ραφήνας.
ναι 90%
και οι μόνιμοι όλοι διορισμένοι τη δεκαετία του 80 όλοι μαζικά ψηφίζουν συριζα
ο προιστάμενος αποκαλεί τον τσίπρα ηγέτη
Δεν το ξέρουμε ότι είναι καλύτερος. Το υποθέτουν κάποιοι.Ο κουλης καλώς η κακώς είναι ο συγκριτικά καταλληλότερος μεταξύ όσων ρεαλιστικά θα μπορούσαν να διεκδικήσουν την πρωθυπουργία ...
Όσο ο κωλοελληνας δεν προσχωρεί στην λογική του ρεαλιστικά συγκριτικά προτιμότερου αποστασιοποιούμενος από την ισοπεδωτική αντιμετώπιση του «όλοι ίδιοι ειναι» και δεν παύει να εθελοτυφλεί ψαχνοντας για αποδιοπομπαίους τράγους (φταίνε οι ξένοι, οι κυβερνώντες , οι Εβραίοι κτλ) είναι καταδικασμένος να επαναλαμβάνει τα λάθη του με οικτρά για τον ίδιο και την χωρα αποτελέσματα ...
Μαζί τα κάψαμε.
Δεν το ξέρουμε ότι είναι καλύτερος. Το υποθέτουν κάποιοι.
Και επί Κώστα Σημίτη οι περισσότεροι υπέθεταν ότι ο Κωστάκης Καραμανλής ηταν συγκριτικά καταλληλότερος.
Και επί Κωστάκη Καραμανλή οι περισσότεροι νυπεθεταν ότι ο ΓΑΠ ήταν συγκριτικά καταλληλότερος.
Και επί ΓΑΠ οι περισσότεροι υπέθεταν ότι ο Σαμαράς ήταν συγκριτικά καταλληλότερος.
Και επί Σαμαρά οι περισσότεροι υπέθεταν ότι ο Τσίπρας ήταν συγκριτικά καταλληλότερος.
Από εποχή Σημίτη έως τώρα έχουμε καταστραφεί, δε νομίζω να υπάρχει καμία αμφιβολία περί αυτού. Άρα λοιπόν κάθε φορά ο ελληνικός λαός επιλέγει λάθος, π.χ. κάθε φορά που επιλέγει ζυγά, έρχονται και κερδίζουν τα μονά και κάθε φορά που επιλέγει μονά, έρχονται και κερδίζουν τα ζυγά. Πόσο άτυχοι είμαστε!!!
Πρέπει λοιπόν να φάμε αυτό το παραμύθι. Εάν είχαμε επιλέξει δηλ. Κωστάκη Καραμανλή το 2010 δεν θα χρεωκοπουσαμε αλλά θα τρώγαμε με χρυσά κουτάλια ή εάν είχαμε επιλέξει Σημίτη το 2004 θα είχαμε όλοι από 1.000.000 € στην τράπεζα.
ΕΊΝΑΙ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΙ!!! ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΦΟΡΑ!!! Δεν έχουμε καμία δυνατότητα επιλογής!!!! Μας λένε ότι φταίμε εμείς με τη ψήφο μας για να μας δημιουργήσουν αισθήματα ενοχής και να δεχτούμε ευκολότερα το γαμησι: "αφού φταίμε, πρέπει να πληρώσουμε".
Σε θελουν να σκύψεις ώστε να χρησιμοποιήσουν τον ώμο σου σαν σκαλοπάτι για να ΑΝΕΛΙΧΘΟΥΝ οι ίδιοι!!! Εάν έχει κανείς συμφέρον από κάποιο κόμμα να πάει να το ψηφίσει, καλά θα κάνει. Εάν όμως σκίζεται για να ωφεληθούν κάποιοι τρίτοι μάγκες, τότε να το σκεφτεί καλύτερα πριν ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα.
Putsas πιστεύεις ότι υπάρχει λύση γι αυτό;
Εγώ,αν και πολύ ουτοπικό σαν το ΚΚΕ ακούγομαι, θα θελα τα μέγιστα της αποχής.Τοσο ωστε να διαλυθεί η Βουλή με τα υπάρχον κόμματα.
Σαφώς και κάτι τέτοιο δεν γίνεται, γιατί είμαι ίσως ο μοναδικός στην Ελλάδα που δεν έχω συμφέροντα.Ολοι που παρακολουθώ έχουν και κάτι, οτιδήποτε, οπότε θα χουμε Κούλη στις επόμενες πυρκαγιές
Εγώ απέχω τα τελευταία 20 χρόνια. Δεν ξέρω εάν είναι σωστό να υποτιμώ ένα δικαίωμα που κατακτήθηκε με ποταμούς αίματος αλλά έτσι αισθάνομαι.Putsas πιστεύεις ότι υπάρχει λύση γι αυτό;
Εγώ,αν και πολύ ουτοπικό σαν το ΚΚΕ ακούγομαι, θα θελα τα μέγιστα της αποχής.Τοσο ωστε να διαλυθεί η Βουλή με τα υπάρχον κόμματα.
Σαφώς και κάτι τέτοιο δεν γίνεται, γιατί είμαι ίσως ο μοναδικός στην Ελλάδα που δεν έχω συμφέροντα.Ολοι που παρακολουθώ έχουν και κάτι, οτιδήποτε, οπότε θα χουμε Κούλη στις επόμενες πυρκαγιές
Η ισότητα της ψήφου είναι συνταγματικό δικαίωμα σε ΟΛΑ τα δημοκρατικά κράτη του δυτικού πολιτισμού. Ουτε τα ανελεύθερο δημοκρατικά (Τουρκία, Ρωσία) δεν έχουν τολμήσει κατι τετοιο.Τρίχες.
Η χωρα έτσι κι αλλιώς θα κυβερνηθεί.
Ο πολίτης συμμετέχοντας στην εκλογική διαδικασία επιλέγει κυβέρνηση και αντιπολίτευση.
Ετσι ο καθένας οφείλει να επιλέξει τους συγκριτικά καταλληλοτερους για τις συγκεκριμένες δυο δουλειές κατά την κρίση του.
Και αυτοί για οποιονδήποτε νοήμονα παρατηρητή δεν μπορεί να είναι πχ ούτε ο Λεβέντης, ούτε ο Μιχαλολιάκος, ούτε η αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ.
Από εκεί και πέρα δυστυχώς η ψήφος ενός αμόρφωτου ηλιθίου και ενός ιδιοτελούς κομματικού εγκάθετου έχουν την ίδια βαρύτητα με ενός διαβασμένου ευφυους και ενός ανιδιοτελούς μετριοπαθούς πολίτη. Και αυτό ακριβώς καθιστά την εκλογικη επιλογή των δεύτερων ακόμα σημαντικότερη για το μέλλον της χώρας.
Kαλά, αυτό το "ο Κούλης είναι ο σχετικά καταλληλότερος για πρωθυπουργός" μόνο ψεκασμένος θα μπορούσε να το γράψει.
Πού απέδειξε ο Κούλης την ικανότητά του; Όταν εργάζονταν, που δεν έχει κάνει μία μέρα τίμιας δουλειάς; (θα μου πεις, δούλεψε ποτέ ο Τσίπρας - προφανώς και όχι) Όταν έφτιαχνε την τύχη του, που τα βρήκε όλα έτοιμα από όσα άρπαξε η οικογένειά του όσα χρόνια λυμαίνονταν την πολιτική ζωή του τόπου; Ή μήπως όταν αποδείκνυε την τιμιότητά του με τη μίζα που πήρε από τη Ζήμενς, η τις offshore με τις οποίες φοροαποφεύγει;
Τέλος πάντων. Εμένα άλλο με συγκλονίζει: που νομίζουν τα κορόιδα ότι έπιασε τη Νέα Δημοκρατία ο πόνος για τους πυρόπληκτους. Που δεν νιώθουν να προσβάλλεται η νοημοσύνη τους βλέποντας πόσο γλοιώδεις αληταράδες είναι, να κοιτάνε να εκμεταλευτούν τον πόνο των ανθρώπων, για μικροπολιτικό συμφέρον.
Για αυτό δε θα προκόψουμε ποτέ. Γιατί από τη μια έχουμε τις στρατιές καθυστερημένων που πάνε κτίζουν στα δάση, οδηγούν με κινητό στο χέρι, παίζουν τις περιουσίες τους στο στοίχημα, ή την τρώνε στις πουτάνες, αλλά άμα τους πεις τίποτα σε στολίζουν, "άσε μας ρε, θα μου πεις εσύ εμένα,και τι σε κόφτει τι κάνω εγώ ρε". Υπάρχουν όμως και εκείνοι οι ακόμα περισσότεροι που νομίζουν πως τα πολιτικά ζητήματα είναι οπαδικά, που δεν καταδέχονται να χρησιμοποιήσουν ποτέ το μυαλό τους, αλλά αναμασάνε ότι τους πει είτε η Αυγή, είτε το Σκαϊ. Δυστυχώς η κατάσταση στην Ελλάδα είναι παρόμοια με εκείνη του άμαχου στη Συρία, που έχει δικαίωμα επιλογής ανάμεσα σε Αλ Κάιντα, Ισλαμικό Κράτος και Αλ Νούσρα. Από τη Σκύλλα στη Χάρυβδη, μην ψηφίσεις Τσίπρα, ψήφισε Μητσοτάκη. Για αυτό και πριν τελειώσει ο 21ος αιώνας θα μας κατακτήσει ξανά η Τουρκία, γιατί είμαστε α-νε-προ-κο-ποι.
Putsas πιστεύεις ότι υπάρχει λύση γι αυτό;
Η ισότητα της ψήφου είναι συνταγματικό δικαίωμα σε ΟΛΑ τα δημοκρατικά κράτη του δυτικού πολιτισμού. Ουτε τα ανελεύθερο δημοκρατικά (Τουρκία, Ρωσία) δεν έχουν τολμήσει κατι τετοιο.
Δεν ειναι δυνατόν να υπάρξει βαρύτητα ψήφου. Ποιος θα κρίνει ποιος θα έχει μεγαλύτερη βαρύτητα? Οι postdocs πρώτα? Οι διδακτορικοί μετά? Στη συνέχεια αυτοί με δύο μεταπτυχιακά και μετά αυτοί με ενα? Οι ξενες γλώσσες θα μετράνε και αυτές στα μόρια?
Λέμε τι ειναι δικαιο οχι τι εφαρμόζεται.Η ισότητα της ψήφου είναι συνταγματικό δικαίωμα σε ΟΛΑ τα δημοκρατικά κράτη του δυτικού πολιτισμού. Ουτε τα ανελεύθερο δημοκρατικά (Τουρκία, Ρωσία) δεν έχουν τολμήσει κατι τετοιο.
Δεν ειναι δυνατόν να υπάρξει βαρύτητα ψήφου. Ποιος θα κρίνει ποιος θα έχει μεγαλύτερη βαρύτητα? Οι postdocs πρώτα? Οι διδακτορικοί μετά? Στη συνέχεια αυτοί με δύο μεταπτυχιακά και μετά αυτοί με ενα? Οι ξενες γλώσσες θα μετράνε και αυτές στα μόρια?
Η ισότητα της ψήφου είναι συνταγματικό δικαίωμα σε ΟΛΑ τα δημοκρατικά κράτη του δυτικού πολιτισμού. Ουτε τα ανελεύθερο δημοκρατικά (Τουρκία, Ρωσία) δεν έχουν τολμήσει κατι τετοιο.
Πρώτα πρώτα η αποχή που βλέπουμε είναι κάτι πλασματικό. Τον Σεπτέμβριο του 2015 η αποχή ήταν 44%, αλλά οι εγγεγραμμένοι 9.9 εκ. με 11 εκ. πληθυσμό. Προφανώς υπάρχουν πολλοί διπλοεγγεγραμμένοι και μετανάστες, που θυμίζω η παρούσα κυβέρνηση κάνει τα πάντα ναν μην ψηφίζουν.
Αλλά και 70% να φτάσει η αποχή, τι θα αλλάξει; Απλώς θα ψηφίζουν ΟΛΑ τα κομματόσκυλα και αυτά θα ρυθμίζουν τις ζωές μας.
Καμία υποχρέωση δεν έχει κανείς να ψηφίζει με το έτσι θέλω. Όταν μάλιστα η λευκή ψήφος δεν προσμετράται στις έγκυρες!Η αποχή δεν παράγει απολύτως κανένα πολιτικό αποτέλεσμα.
Είναι ανευθυνότητα και φυγομαχία.
Ως πολίτης έχεις υποχρέωση απέναντι σε πεθαμένους και αγέννητους να διαλέξεις τους κυβερνήτες του τόπου σου.
Καμία υποχρέωση δεν έχει κανείς να ψηφίζει με το έτσι θέλω. Όταν μάλιστα η λευκή ψήφος δεν προσμετράται στις έγκυρες!
Εξάλλου εάν υποχρεώσεις καποιον να ψηφίσει ενώ δεν θέλει, θα πάει και θα ριξει, εκνευρισμένος, στην τύχη ότι του έρθει στο κεφάλι. Εάν δεν κάνει κανένα κωλοδάχτυλο :thebigfinger: στο ψηφοδέλτιο.