Νέα

Ηλίας Πετρόπουλος - Ένας Κόσμος Υπόγειος

• Μέλος που άνοιξε το νήμα -
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 37
  • Εμφανίσεις 7K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Επισκέπτης
O Jopino και η PoutsArt Productions είναι στην ευχάριστη. όσο και τιμητική, θέση να θέσουν στη διάθεση των εκλεκτών μελών του κορυφαίου ιστότοπου bourdela.tv το βιβλίο του Ηλία Πετρόπουλου «Το μπουρδέλο». Για να θυμούνται η παλιοί και να μαθαίνουν οι νεώτεροι.

Λίγα λόγια για τον Ηλία Πετρόπουλο από το λήμμα της Wikipedia:

Ο Ηλίας Πετρόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1928, σπούδασε νομικά στο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης και εγκαταστάθηκε στο Παρίσι το 1973. Πνεύμα ανήσυχο και ερευνητικό, πολέμιος των ακαδημαϊκών και του κατεστημένου, ο Πετρόπουλος ήταν ο πρώτος λαογράφος στην Ελλάδα που ασχολήθηκε με το περιθώριο και κατέγραψε πρόσωπα και πράγματα περιφρονημένα από την επίσημη ιστορία της χώρας του. Έζησε από κοντά ρεμπέτες, αλήτες, μάγκες, πόρνες και ομοφυλόφιλους, φυλακισμένους,συμμορίτες και καταδιωκόμενους, που έγιναν οι 'ήρωες' των βιβλίων του. Ακάματος συγγραφέας και ερευνητής έγραφε μέχρι το 2003 που πέθανε από καρκίνο. Σύμφωνα με τη διαθήκη του, το πτώμα του αποτεφρώθηκε και οι στάχτες του πετάχτηκαν στον υπόνομο.

Δεν θα επεκταθώ εδώ στη βιογραφία και εργογραφία του «αιρετικού» λαογράφου παρά θα παραθέσω δύο συνδέσμους.

α) Το Μπουρδέλο

β) Ντοκιμαντέρ για τον Η.Π., σε σενάριο-σκηνοθεσία της Καλλιόπης Λεγάκη.

Δεν τα έχω ανεβάσει εγώ, τα βρήκα στο νετ και τα παραθέτω.
Αυστηρά ακατάλληλο για υποκριτές, κομπλεξίες και πουριτανούς.

Sincerly yours
Jopino

Επισκέπτης
Ωραίος!
Το "μπουρδέλο" το είχα,αλλά το δάνεισα σε κάποιον που ξέχασε να μου το επιστρέψει εγκαίρως και χάθηκε...

SANIM

Σπουδαίος
Εγγρ.
15 Αυγ 2006
Κριτικές
10
Like
1.397
Πόντοι
2.537
καποιοι διαβαζαμε ηλια οταν αλλοι τον......ΜΠΛΕΚ!!!!!!

SANIM

Σπουδαίος
Εγγρ.
15 Αυγ 2006
Κριτικές
10
Like
1.397
Πόντοι
2.537

Επισκέπτης
αυτα ειναι πιο μετα ρε.....μαζι με τον μοντατορε!!!!!!
αρχισα με κλασσικα εικονογραφημενα ομως..
http://[URL unfurl="true"]www.mycomics.gr/women/great%20expectations%201.JPG[/img[/URL]]
λες να φταιει ο ιαβερης τελικα???
ααααααααααααα,χα,χα,χα,χα,χα,χα,χα,χα..

Υ.Γ σκαναρισμενα κομικς στο [URL unfurl="true"]http://www.mycomics.gr/rslinks/rslink.htm[/URL]

House of Fun

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
30 Ιαν 2009
Κριτικές
5
Like
44
Πόντοι
366
Μεγάλη μορφή της ελληνικής τέχνης.
Το εγχειρίδιο του καλού κλέφτη το είχα διαβάσει στην προεφηβεία,ακόμα θυμάμαι ατάκες-φράσεις

antisthenis

Administrator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
20 Ιαν 2006
Κριτικές
148
Λύσεις
5
Like
9.110
Πόντοι
17.085
"Υπόκοσμος και Καραγκιόζης"  ένα απ' τα εξαιρετικά του βιβλία. Ο τύπος είχε κάνει φοβερή μελέτη/έρευνα για τον υπόκοσμο (κουτσαβάκηδες, μάγκες, νταήδες της Κων/πολης κλπ.), και για τις γνωστές μάγκικες φιγούρες του Καραγκιόζη (Σταύρακας, Νώντας) και άλλες λιγότερο γνωστές (Κωτσαρίκος κλπ.). Μοναδικό πραγματικά.

Επισκέπτης
Μεγάλη μορφή της ελληνικής τέχνης.
Το εγχειρίδιο του καλού κλέφτη το είχα διαβάσει στην προεφηβεία,ακόμα θυμάμαι ατάκες-φράσεις

Aπό το Εγχειρίδιο τον έμαθα.  :birdman: :birdman: :birdman:
Εχει πλάκα και η ιστορία του πως το απέκτησα: Mου το είχαν δώσει και θέλησα να το αγοράσω ο ίδιος. Ημουν, κάποια στιγμή, με έναν φίλο σε (παλαιο-) βιβλιοπωλείο των παρόδων τη Ερμού. Βρήκα εκεί το Εγχειρίδιο και μετά από χαζολόι βγήκαμε. Το εγχειρίδιο ήταν στην κατοχή μου, χωρίς να έχει πληρωθεί!!!! Το...  κλέψαμε!!!!!  :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:
('οχι, δεν είμαι κλεφτρόνι, νεανικό παραστράτημα ήτανε)

Επισκέπτης
"Υπόκοσμος και Καραγκιόζης"  ένα απ' τα εξαιρετικά του βιβλία. Ο τύπος είχε κάνει φοβερή μελέτη/έρευνα για τον υπόκοσμο (κουτσαβάκηδες, μάγκες, νταήδες της Κων/πολης κλπ.), και για τις γνωστές μάγκικες φιγούρες του Καραγκιόζη (Σταύρακας, Νώντας) και άλλες λιγότερο γνωστές (Κωτσαρίκος κλπ.). Μοναδικό πραγματικά.

Το έχω ακούσει, δεν το έχω διαβάσει. Υπάρχει στο νετ? :think:  Θα το ψάξω.

ken

Μέλος
Εγγρ.
16 Μαρ 2006
Like
0
Πόντοι
0
Συγχαρητήρια για το thread.
Ο Ηλίας ήταν πράγματι τεράστιος.
Αλλό ένα βιβλίο του (συλλογή δοκιμίων) : Ο κουραδοκόφτης (δηλ. το string).

Επισκέπτης
Συγχαρητήρια για το thread.
Ο Ηλίας ήταν πράγματι τεράστιος.
Αλλό ένα βιβλίο του (συλλογή δοκιμίων) : Ο κουραδοκόφτης (δηλ. το string).

Κατ' αρχήν ευχαριστώ!
Μ' έπιασες αδιάβαστο... Ούτε το είχα ακούσει...
Θενκς

COMMANDER

Μέλος
Εγγρ.
29 Νοε 2005
Like
24
Πόντοι
6
Η τεφρα του Η.Π. σκορπιστηκε σε υπονομο του Παρισιου, υπο τους ηχους μπουζουκιου, που επαιζε Ελληνας τραγουδιστης-μπουζουκτσης, εγκατεστημενος στην Γαλλια.
Μελετες επισης του Η.Π. για το μουστακι και τον καφε εν ελλαδι.

antisthenis

Administrator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
20 Ιαν 2006
Κριτικές
148
Λύσεις
5
Like
9.110
Πόντοι
17.085
Το έχω ακούσει, δεν το έχω διαβάσει. Υπάρχει στο νετ? :think:  Θα το ψάξω.
Υπάρχει στα βιβλιοπωλεία. Από Ελευθερουδάκη το πήρα. Κάτι τέτοια βιβλία αξίζει να τα 'χεις (Και το "Παροιμίες του Υπόκοσμου" υπάρχει εκεί). By the way, αν έχει κανείς υπόψη του πού μπορούμε να βρούμε βιβλία του Πετρόπουλου να αγοράσουμε, ας πει.

Επισκέπτης
Θεσσαλονίκη 2007, Άνω Πόλη

Συνημμένα

• Thes07.jpg
    Thes07.jpg
    101 KB · Εμφανίσεις: 88

Επισκέπτης
Υπάρχει στα βιβλιοπωλεία. Από Ελευθερουδάκη το πήρα. Κάτι τέτοια βιβλία αξίζει να τα 'χεις (Και το "Παροιμίες του Υπόκοσμου" υπάρχει εκεί). By the way, αν έχει κανείς υπόψη του πού μπορούμε να βρούμε βιβλία του Πετρόπουλου να αγοράσουμε, ας πει.

Έτσι στα γρήγορα:

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom