Νέα

Ηλεκτρολογικό Πρόβλημα στο σπίτι

• Μέλος που άνοιξε το νήμα pirokavlos
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 94
  • Εμφανίσεις 8K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

APSOGOS

Μέλος
Εγγρ.
30 Οκτ 2006
Like
0
Πόντοι
1
:think:
το συνεχες ρευμα εχει ταση 110V και υφισταται στην αμερικη στην ελλαδα εχουμε εναλλασομενο με ταση 240V πλεον μην μπερδευεσαι και το μονοφασικο ειναι μια φαση ενας ενεργος αγωγος εν ολιγης
ευτιχως που σπουδασα αλλου ηλεκτρολογια
το 110 χρησιμοποιειται κυριως στις ΗΠΑ και αν δεν κανω λαθοσ στην Αγγλια

erevnitis

Μέλος
Εγγρ.
22 Μαρ 2006
Κριτικές
1
Like
5
Πόντοι
16
η δεη παραγει μεση ταση που την ανιρθωνη σε υψηλη για ευκολοτερη και οικονομηκοτερη μεταφορα του ρευματος μετα την ξαναμετασχηματιζει σε μεση ταση και πριν φτασει στα σπιτια μου την μετασχηματιζει παλι σε χαμηλη ταση.
Στα σπιτια η ταση εχει ονομαστικη τιμη 240 Volts αλλα η πραγματικη τιμη ειναι 220-230 Volts .

ΜΟΝΟΦΑΣΙΚΟΣ πινακας : Ισχυς 220 επι 35 Αμπ =7.7 κιλοβατ ανα ωρα
Τριφασικος : Ισχυς 3 επι 220 επι 35 Α = 23.1 κιλοβατ
ανα ωρα.

Απλα πραγματα που δεν τα διδασκουν στα σχολεια
(Στην Ελλαδα ! )

baros

Ανώτερος
Εγγρ.
20 Ιαν 2010
Κριτικές
31
Like
13.283
Πόντοι
5.097
Δεν ασχολουμαι με αυτα... μια φορα ειχα δει τον πινακα
και καταλαβα οτι το ρευμα που παιρνω ειναι εναλασσομενο
γιατι ακριβως ετσι εδειχνε το σημα εκει... ειχε μια καμπυλη
που μου θυμιζε τις γραφικες παραστασεις των ημιτονων και των συνημιτονων
και επειδη αυτες μεταβαλλονται απο -1 εως 1 με "εναλλασομενο" τροπο
εκανα την ταυτιση οσο για το συνεχες ρευμα που λες
αυτο ειναι δουλεια  του τροφοδοτικου που εχουν μεσα τα ντεσκτοπ

εχει ενα σηματακι πανω νομιζω που δειχνει
την τριχα τη κατσαρη ειδες ρε :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:

Boldemort

Σεβαστός
Εγγρ.
4 Σεπ 2009
Κριτικές
12
Like
42
Πόντοι
1.220
την τριχα τη κατσαρη ειδες ρε :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:

:2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:
ακριβως φιλε μου

"και κατι τελευταιο η ταση ειναι αναλογη της εντασης οσο μεγαλυτερη ταση εχεις τοσο μικροτερη ενταση."

εδω εκανες ενα λαθακι μπαρε μαλλον απο γρηγοραδα... αυτο που λες ειναι αντιστροφως αναλογη διαδικασια  :grin:

Νομος του Ωμ ε? πωω ρε τι μου θυμισατε τωρα  V= I * R (Ω) το αποτελεσμα  :grin:

erevnitis

Μέλος
Εγγρ.
22 Μαρ 2006
Κριτικές
1
Like
5
Πόντοι
16
δεν ειναι 24 ειναι 24 δια 3 εκτος και αν εχεις καμια τριφασικηυ συσκευη ασε ειναι μεγαλο θεμα ξεχαστε το :grin:
και κατι τελευταιο η ταση ειναι αναλογη της εντασης οσο μεγαλυτερη ταση εχεις τοσο μικροτερη ενταση.

Φιλαρακο στο διαμερισμα μου εχω τριφασικο ,οπως υπαρχει και σε πολλες αλλες πολυκατοικιες της τελευταιας δεκαετιας .
Μεγιστη ισχυ εχει 24 περιπου κιλοβατ.

Η ΜΟΝΟΦΑΣΙΚΗ παροχη εχει μεγιστο φορτιο <8 κιλοβατ την ωρα .

Αληθεια ,τι σπουδασες ?

baros

Ανώτερος
Εγγρ.
20 Ιαν 2010
Κριτικές
31
Like
13.283
Πόντοι
5.097
Φιλαρακο στο διαμερισμα μου εχω τριφασικο ,οπως υπαρχει και σε πολλες αλλες πολυκατοικιες της τελευταιας δεκαετιας .
Μεγιστη ισχυ εχει 24 περιπου κιλοβατ.

Η ΜΟΝΟΦΑΣΙΚΗ παροχη εχει μεγιστο φορτιο <8 κιλοβατ την ωρα .

Αληθεια ,τι σπουδασες ?
ναι ρε το ιδιο λεμε οτι το 24 ειναι συνολικο για τις τρεις φασεις απο την στιγμη που δεν εχεις τριφασικη συσκευη αναλογη 8KVA ανα φαση.
ηλεκτρολογος

dude33

Μέλος
Εγγρ.
10 Νοε 2007
Like
767
Πόντοι
146
για το αμερικα δεν το γνωριζα παντως πριν απο καμια 13 χρονια και ειχαν συνεχες το εγραφε τα βιβλια της εποχης.
ναι ρε τα παλια πλοια ετσι δουλευαν και ηθελες ανορθωτη τασης για να βαλεις μια απλη συσκευη δικια σου
Συνεχες ποτε ειχαν στην Αμερικη;Στην εποχη του Εντισον;Ολοι εναλλασσόμενο εχουν .(το συνεχες εχει απωλειες σε μεγαλες αποστασεις αν δεν κανω λαθος.)

Στην Αγγλια εχουν 220 αλλα με διαφορετικες μπριζες.

erevnitis

Μέλος
Εγγρ.
22 Μαρ 2006
Κριτικές
1
Like
5
Πόντοι
16
ναι ρε το ιδιο λεμε οτι το 24 ειναι συνολικο για τις τρεις φασεις απο την στιγμη που δεν εχεις τριφασικη συσκευη αναλογη 8KVA ανα φαση.
ηλεκτρολογος

σπουδασες ηλεκτρολογος σε ΤΕΙ ,σε Πολυτεχνειο ,Τεχνικο Λυκειο ή Τεχνικη Σχολη ?

erevnitis

Μέλος
Εγγρ.
22 Μαρ 2006
Κριτικές
1
Like
5
Πόντοι
16
Σου συνιστω να δωσεις 10 ευρω και να αγορασεις το βιβλιο "ηλεκτρικες εγκαταστασεις " του Μοσκοβιτς .
Το πουλανε και στο βιβλιοπωλειο του ΠΑΤΑΚΗ στην οδο Ακαδημιας .

dude33

Μέλος
Εγγρ.
10 Νοε 2007
Like
767
Πόντοι
146
Σου συνιστω να δωσεις 10 ευρω και να αγορασεις το βιβλιο "ηλεκτρικες εγκαταστασεις " του Μοσκοβιτς .
Πρεπει να τα φρεσκαρει λιγο;  :2funny:

Tsolias.Psolias

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Ιουλ 2007
Like
28
Πόντοι
166
μπας και το έχει κανείς σε ηλεκτρονική μορφή;
μαζί με το cd-rom!
:cheesy:

Eraser

Μέλος
Εγγρ.
29 Δεκ 2008
Like
4
Πόντοι
16
Καλησπέρα.. απευθύνομαι σε κάποιον που χε παλαιότερη εμπειρία η και κάποιον ηλεκτρολόγο που ξέρει..

ανέκαθεν στο σπίτι που είμαι με το που ανοίγω 3-4 συσκευές παραπάνω πέφτει η ασφάλεια. π.χ. ανοιχτό λάπτοπ αιρ κοντίσιον κουζίνα και ηλεκτρ.σόμπα και πέφτει..

δε νομίζω ότι είναι τόσα πολλά ώστε να μη τα σηκώνει. τι μπορώ να κάνω ώστε να μη πέφτει τοσο εύκολα;ν αλλάξω ασφάλεια?

μια γνώμη πριν καλέσω ηλεκτρολόγο και σκάσω 50άρι τζάμπα.. :think:
Δες ποιο είναι το άθροισμα της συνολικής έντασης ρεύματος που τραβάνε οι συσκευές όλες μαζί.
Πρέπει να προσέξεις κάποια πράγματα, πχ άλλη είναι η ένταση ενός κλιματιστικού σε θέρμανση και άλλη σε ψύξη, σε κάθε περίπτωση σε ενδιαφέρει το μέγιστο άθροισμα από όλες τις συσκευές.
Μετά δες και την ασφάλεια σου και έλεγξε αν το άθροισμα που βρήκες παραπάνω είναι μέσα στα όρια ή όχι της ασφάλειας. Δεν πρέπει να είσαι οριακά.
Επίσης, πρέπει να ξέρεις αν έχεις 3φασικό ή όχι. Μάλλον δεν έχεις...
Υπάρχει ένας όρος που ονομάζεται συντελεστής ταυτοχρονισμού (ψιλά γράμματα...), αλλά υποδηλώνει το πόσα φορτία (πόσες συσκευές δλδ...) μπορούν να δουλεύουν ταυτόχρονα. Για ένα μέσο σπίτι, έχω την εντύπωση πως πρέπει να είναι γύρω στο 0,8-0,85.
Δλδ, αν το σύνολο των ρευμάτων σου είναι πχ 10Α, εσύ μπορείς να δουλεύεις ταυτόχρονα μέχρι τα 8-8,5Α. Έτσι μπορείς να ξεκινήσεις κάπως.

Τέλος, για κάποιους που αναρωτιόντουσαν, τα 110V συνεχές χρησιμοποιούνται ακόμη. Εργάζομαι στην κατασκευή Υ/Σ υψηλής τάσης και είναι κατά κύριο λόγο η τάση που χρησιμοποιείται για τον έλεγχο του εξοπλισμού μιας τέτοιας εγκατάστασης!  :grin:

erevnitis

Μέλος
Εγγρ.
22 Μαρ 2006
Κριτικές
1
Like
5
Πόντοι
16
δωσε 10 ευρω ρε τσιπη :2funny:
Αφου ξερεις καλα αγγλικα φιλε Τσολια ,ψαξε στο νετ και θα βρεις δωρεαν σάϊτ για εκμαθηση βασικης ηλεκτρολογιας και ηλεκτρικων εγκαταστασεων.
Επισης μπορεις να πας στην Εθνικη Βιβλιοθηκη και σε αλλες βιβλιοθηκες να το διαβασεις τζαμπα.
Πηγαινε και σε ενα τεχνικο Λυκειο και παρακαλεσε ενα καθηγητη να σου δωσει ενα βιβλιο ,απο αυτα που περισσευουν καθε χρονο.
Μετα ,αφου θα εχεις γλυτωσει λεφτα ,πηγαινε σε ενα μπουρδελακι !

dude33

Μέλος
Εγγρ.
10 Νοε 2007
Like
767
Πόντοι
146
Τέλος, για κάποιους που αναρωτιόντουσαν, τα 110V συνεχές χρησιμοποιούνται ακόμη. Εργάζομαι στην κατασκευή Υ/Σ υψηλής τάσης και είναι κατά κύριο λόγο η τάση που χρησιμοποιείται για τον έλεγχο του εξοπλισμού μιας τέτοιας εγκατάστασης!  :grin:
Σε οικιακη χρηση;Υπαρχουν καθημερινες συσκευες που χρησιμοποιουν 110 συνεχες;

baros

Ανώτερος
Εγγρ.
20 Ιαν 2010
Κριτικές
31
Like
13.283
Πόντοι
5.097
Αφου ξερεις καλα αγγλικα φιλε Τσολια ,ψαξε στο νετ και θα βρεις δωρεαν σάϊτ για εκμαθηση βασικης ηλεκτρολογιας και ηλεκτρικων εγκαταστασεων.
Επισης μπορεις να πας στην Εθνικη Βιβλιοθηκη και σε αλλες βιβλιοθηκες να το διαβασεις τζαμπα.
Πηγαινε και σε ενα τεχνικο Λυκειο και παρακαλεσε ενα καθηγητη να σου δωσει ενα βιβλιο ,απο αυτα που περισσευουν καθε χρονο.
Μετα ,αφου θα εχεις γλυτωσει λεφτα ,πηγαινε σε ενα μπουρδελακι !
:think: γιατι κανεις παραθεση σε μενα :grin:

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom