LION7
Ανώτερος
- Εγγρ.
- 26 Ιουλ 2007
- Κριτικές
- 16
- Like
- 10.274
- Πόντοι
- 8.645
και κατι τελευταιο η ταση ειναι αναλογη της εντασης οσο μεγαλυτερη ταση εχεις τοσο μικροτερη ενταση.
Nόμος του ohm
Ψαρώσατε;
και κατι τελευταιο η ταση ειναι αναλογη της εντασης οσο μεγαλυτερη ταση εχεις τοσο μικροτερη ενταση.
ευτιχως που σπουδασα αλλου ηλεκτρολογια
το συνεχες ρευμα εχει ταση 110V και υφισταται στην αμερικη στην ελλαδα εχουμε εναλλασομενο με ταση 240V πλεον μην μπερδευεσαι και το μονοφασικο ειναι μια φαση ενας ενεργος αγωγος εν ολιγης
Στα σπιτια η ταση εχει ονομαστικη τιμη 240 Volts αλλα η πραγματικη τιμη ειναι 220-230 Volts .η δεη παραγει μεση ταση που την ανιρθωνη σε υψηλη για ευκολοτερη και οικονομηκοτερη μεταφορα του ρευματος μετα την ξαναμετασχηματιζει σε μεση ταση και πριν φτασει στα σπιτια μου την μετασχηματιζει παλι σε χαμηλη ταση.
την τριχα τη κατσαρη ειδες ρεΔεν ασχολουμαι με αυτα... μια φορα ειχα δει τον πινακα
και καταλαβα οτι το ρευμα που παιρνω ειναι εναλασσομενο
γιατι ακριβως ετσι εδειχνε το σημα εκει... ειχε μια καμπυλη
που μου θυμιζε τις γραφικες παραστασεις των ημιτονων και των συνημιτονων
και επειδη αυτες μεταβαλλονται απο -1 εως 1 με "εναλλασομενο" τροπο
εκανα την ταυτιση οσο για το συνεχες ρευμα που λες
αυτο ειναι δουλεια του τροφοδοτικου που εχουν μεσα τα ντεσκτοπ
εχει ενα σηματακι πανω νομιζω που δειχνει
την τριχα τη κατσαρη ειδες ρε
δεν ειναι 24 ειναι 24 δια 3 εκτος και αν εχεις καμια τριφασικηυ συσκευη ασε ειναι μεγαλο θεμα ξεχαστε το
ναι ρε το ιδιο λεμε οτι το 24 ειναι συνολικο για τις τρεις φασεις απο την στιγμη που δεν εχεις τριφασικη συσκευη αναλογη 8KVA ανα φαση.Φιλαρακο στο διαμερισμα μου εχω τριφασικο ,οπως υπαρχει και σε πολλες αλλες πολυκατοικιες της τελευταιας δεκαετιας .
Μεγιστη ισχυ εχει 24 περιπου κιλοβατ.
Η ΜΟΝΟΦΑΣΙΚΗ παροχη εχει μεγιστο φορτιο <8 κιλοβατ την ωρα .
Αληθεια ,τι σπουδασες ?
Συνεχες ποτε ειχαν στην Αμερικη;Στην εποχη του Εντισον;Ολοι εναλλασσόμενο εχουν .(το συνεχες εχει απωλειες σε μεγαλες αποστασεις αν δεν κανω λαθος.)για το αμερικα δεν το γνωριζα παντως πριν απο καμια 13 χρονια και ειχαν συνεχες το εγραφε τα βιβλια της εποχης.
ναι ρε τα παλια πλοια ετσι δουλευαν και ηθελες ανορθωτη τασης για να βαλεις μια απλη συσκευη δικια σου
ναι ρε το ιδιο λεμε οτι το 24 ειναι συνολικο για τις τρεις φασεις απο την στιγμη που δεν εχεις τριφασικη συσκευη αναλογη 8KVA ανα φαση.
ηλεκτρολογος
σπουδασες ηλεκτρολογος σε ]ΤΕΙ ,σε Πολυτεχνειο ,Τεχνικο Λυκειο ή Τεχνικη Σχολη ?
Πρεπει να τα φρεσκαρει λιγο;Σου συνιστω να δωσεις 10 ευρω και να αγορασεις το βιβλιο "ηλεκτρικες εγκαταστασεις " του Μοσκοβιτς .
Το πουλανε και στο βιβλιοπωλειο του ΠΑΤΑΚΗ στην οδο Ακαδημιας .
τα φρεσκαρω καθε μεραΠρεπει να τα φρεσκαρει λιγο;
Δεν το δινουν στα Τεχνικα Λυκεια ,ενω ειναι ΠΟΛΥ ΚΑΛΟΓΡΑΜΜΕΝΟ .Πρεπει να τα φρεσκαρει λιγο;
μπας και το έχει κανείς σε ηλεκτρονική μορφή;Σου συνιστω να δωσεις 10 ευρω και να αγορασεις το βιβλιο "ηλεκτρικες εγκαταστασεις " του Μοσκοβιτς .
Το πουλανε και στο βιβλιοπωλειο του ΠΑΤΑΚΗ στην οδο Ακαδημιας .
δωσε 10 ευρω ρε τσιπημπας και το έχει κανείς σε ηλεκτρονική μορφή;
μαζί με το cd-rom!
Δες ποιο είναι το άθροισμα της συνολικής έντασης ρεύματος που τραβάνε οι συσκευές όλες μαζί.Καλησπέρα.. απευθύνομαι σε κάποιον που χε παλαιότερη εμπειρία η και κάποιον ηλεκτρολόγο που ξέρει..
ανέκαθεν στο σπίτι που είμαι με το που ανοίγω 3-4 συσκευές παραπάνω πέφτει η ασφάλεια. π.χ. ανοιχτό λάπτοπ αιρ κοντίσιον κουζίνα και ηλεκτρ.σόμπα και πέφτει..
δε νομίζω ότι είναι τόσα πολλά ώστε να μη τα σηκώνει. τι μπορώ να κάνω ώστε να μη πέφτει τοσο εύκολα;ν αλλάξω ασφάλεια?
μια γνώμη πριν καλέσω ηλεκτρολόγο και σκάσω 50άρι τζάμπα..
Αφου ξερεις καλα αγγλικα φιλε Τσολια ,ψαξε στο νετ και θα βρεις δωρεαν σάϊτ για εκμαθηση βασικης ηλεκτρολογιας και ηλεκτρικων εγκαταστασεων.δωσε 10 ευρω ρε τσιπη
Σε οικιακη χρηση;Υπαρχουν καθημερινες συσκευες που χρησιμοποιουν 110 συνεχες;Τέλος, για κάποιους που αναρωτιόντουσαν, τα 110V συνεχές χρησιμοποιούνται ακόμη. Εργάζομαι στην κατασκευή Υ/Σ υψηλής τάσης και είναι κατά κύριο λόγο η τάση που χρησιμοποιείται για τον έλεγχο του εξοπλισμού μιας τέτοιας εγκατάστασης!
γιατι κανεις παραθεση σε μεναΑφου ξερεις καλα αγγλικα φιλε Τσολια ,ψαξε στο νετ και θα βρεις δωρεαν σάϊτ για εκμαθηση βασικης ηλεκτρολογιας και ηλεκτρικων εγκαταστασεων.
Επισης μπορεις να πας στην Εθνικη Βιβλιοθηκη και σε αλλες βιβλιοθηκες να το διαβασεις τζαμπα.
Πηγαινε και σε ενα τεχνικο Λυκειο και παρακαλεσε ενα καθηγητη να σου δωσει ενα βιβλιο ,απο αυτα που περισσευουν καθε χρονο.
Μετα ,αφου θα εχεις γλυτωσει λεφτα ,πηγαινε σε ενα μπουρδελακι !