Νέα

Ηλεκτρική κουβέρτα .Εχει κανείς? Γενικά απόψεις περί αυτού.....

• Μέλος που άνοιξε το νήμα nikbel2000
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 83
  • Εμφανίσεις 7K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

kronos

Μέγας
Εγγρ.
28 Δεκ 2006
Κριτικές
3
Like
12.600
Πόντοι
3.506
Νομιζω οτι οι φθηνες γυρω στα 30 ευρω καποια στιγμη θα σου παρουσιασουν καποιο προβλημα.Το πιο συνηθισμένο ειναι οτι κοβονται οι εσωτερικες αντιστασεις και η κουβερτα ειναι αχρηστη, γιατι για επισκευη ουτε συζητηση.Ενας τροπος για να μειωθει αυτη η πιθανοτητα,ειναι το πολυ καλο τεντωμα στο στρωμα,γιατι οταν η κουβερτα ζαρωνει,τοτε οι αντιστασεις κοβονται πολυ ευκολα.(Οι καλες εχουν ειδικα κορδονια για αυτο.)

jaygatsby

Μέλος
Εγγρ.
5 Αυγ 2010
Κριτικές
1
Like
346
Πόντοι
86
Tώρα που θα έρθει ο Σύριζα δεν θα έχουμε ούτε ρεύμα, οπότε δεν έχει νόημα η ηλεκτρική κουβέρτα.

Υπολογίστε παροχή ρεύματος 1-2 ώρες την ημέρα για τα βασικά, κανένα πλυντήριο η μαγείρεμα (βράσιμο γογγύλια από την λαϊκή, τα Χριστούγεννα κανένα γουρουνοπόδαρο σουπίτσα)

Herculas

Ανώτερος
Εγγρ.
27 Ιουλ 2007
Κριτικές
18
Like
1.239
Πόντοι
6.765
Φασουλάδα ,κλάσιμο , ζέστη στο φουλ.
Μόνο μη γίνει η στραβή και σηκώσετε κουβέρτα......λυποθυμία .

stavros51

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
4 Νοε 2005
Like
60
Πόντοι
66
Dream, ελληνική εταιρία
σε κάποιο νησί είναι το εργοστάσιο, Μυτιλήνη, Σάμο, κάπου εκεί
Στη Σκύρο είναι.
Κι εγώ τέτοιες έχω.
Είναι πάντως λίγο ακριβότερες από τις εισαγόμενες.
Oι κλίμακες του διακόπτη (1,2,3) για κάθε πλευρά του κρεβατιού είναι 15W, 30W, 60W.

Βιάζομαι τώρα, και δεν προλαβαίνω να σου γράψω πως δουλεύει και τι γίνεται με τον ύπνο σου αν έχεις τέτοια. Θα το κάνω το βράδυ, αν δεν με προλάβουν άλλοι.

Αυτά που ήθελα να πω είναι πως κοιμάμαι ΠΑΝΤΑ (χειμώνα-καλοκαίρι) με ανοιχτό παράθυρο, οπότε η θερμοκρασία μέσα στο δωμάτιο είναι λίγο πάνω από την έξω. Π.χ. τώρα που έχει 10 έξω τη νύχτα, μέσα έχει 14-15. Όταν έχει 0 έξω, μέσα έχει 5-6C. Μου αρέσει όμως να αναπνέω κοιμώμενος τον ΚΡΥΟ αέρα του δωματίου, και όχι τον θερμασμένο (και ξηρό) από το καλοριφέρ ή ότι άλλο θερμαντικό υπάρχει. Πόρτα δωματίου πάντα κλειστή (το υπόλοιπο σπίτι θερμαίνεται κανονικά).

Τα κουνούπια εκδιώκονται με ένα μπουκαλάκι στην μπρίζα (όποτε υπάρχουν).
Το κρύο στο δωμάτιο αντιμετωπίζεται με ένα ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ πουπουλένιο πάπλωμα. Στην πραγματικότητα αυτό που έχω εγώ είναι ανακατασκευασμένο sleeping bag του Αγγλικού στρατού (ίδια πούπουλα και ποσότητα), τους άλλαξα όμως τα υφάσματα εδώ και 15 χρόνια.
Ήταν απ' αυτά που χρησιμοποιούσαν οι Εγγλέζοι κομάντο για να κοιμούνται ΣΤΟ ΥΠΑΙΘΡΟ της Νορβηγίας το χειμώνα, όταν πήγαιναν το 1942 να κάνουν δολιοφθορές στους Γερμανούς. Είχα βρει δυο τέτοια στο Μοναστηράκι πριν χρόνια και τα πήρα. Τρισάθλια ήταν σε εξωτερική κατάσταση και εμφάνιση, αλλά το πούπουλο μέσα δεν παθαίνει τίποτα. Έγιναν 2 διπλά παπλώματα που δεν τα βρίσκεις να τα αγοράσεις. Απώλεια θερμότητας 0 από το κρεβάτι στο χώρο.

ΟΜΩΣ, το κρεβάτι είναι όλο παγωμένο (θερμοκρασία δωματίου) όταν πας να πέσεις μέσα. Κι αν έχει και υγρασία, είναι και υγρό.
Αυτό το αντιμετωπίζει η ηλεκτρική κουβέρτα (κακώς λέγεται έτσι, πιο σωστό είναι το "ηλεκτρικό θερμαινόμενο υπόστρωμα").
Την ανάβεις λίγο πριν πέσεις (π.χ. τώρα είναι αρκετά 15 λεπτά στη σκάλα 1, ή 1 λεπτό στη σκάλα 3) και πέφτοντας ΤΗΝ ΚΛΕΙΝΕΙΣ.
Δεν ζεσταίνεις το κρεβάτι με το σώμα σου, και ΔΕΝ εξατμίζεις την υγρασία με την δική σου θερμότητα.
Για το κατούρημα (που είπε κάποιος) πράγματι κρυώνεις βγαίνοντας από το κρεβάτι και μέχρι να βγεις από το δωμάτιο, αλλά πόση ώρα είναι αυτό? Και στο μπάνιο, ένα μικρό αερόθερμο με θερμοστάτη (και κλειστή πόρτα) το κρατάει ευχάριστα ζεστό. Είναι μικρός χώρος και η κατανάλωση είναι μικρή.
Συμπέρασμα: Ηλεκτρικό Θερμαινόμενο Υπόστρωμα = Η απόλυτη λύση για τον καλό ύπνο (μαζί με ένα καλό σκέπασμα).

Μειονεκτήματα του παγωμένου δωματίου:
-Δεν βρίσκεις εύκολα γκόμενα που να δεχτεί να κοιμάται υπ' αυτές τις συνθήκες. Λύση: Έχω δεύτερο υπνοδωμάτιο γι' αυτή τη δουλειά (πήδημα και ύπνος γκόμενας). Αυτό, είναι σε κανονική θερμοκρασία. Ας κόψει το λαιμό της μόνη της.
-Κρυώνουν τα χέρια σου αν θέλεις να διαβάσεις κάτι στο κρεβάτι, οπότε τα έχεις έξω. Λύση: Περιορίζεις το διάβασμα στο κρεβάτι.
-Αν κάνει ΠΑΡΑ πολύ κρύο κρυώνει το μέτωπο, η μύτη, και όλα όσα είναι έξω απ' το σκέπασμα (αυτιά κλπ). Λύση: Τραβιέσαι λίγο πιο μέσα και τα ψιλοσκεπάζεις κι αυτά.

Έχω φίλο που έχει σκάφος (με καμπίνα με διπλό κρεβάτι) το οποίο είναι πάντα στη θάλασσα (λιμάνι). Το χειμώνα το έχει κάπου στην Πελοπόννησο και πάει κάποιες μέρες και μένει εκεί μέσα με τη δικιά του.
Όταν φτάνει στο σκάφος, τα πάντα μέσα είναι μούσκεμα από την υγρασία. Στάζουν. Το ίδιο και το κρεβάτι του.
Αφήνει την ηλεκτρική κουβέρτα στο 3 για 1-2 ώρες. Το κρεβάτι αχνίζει, και στεγνώνει.

Tsolias.Psolias

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Ιουλ 2007
Like
28
Πόντοι
166
ωραίος ο σταύρος με τις πληροφορίες περί "πολικού" ύπνου, εγώ είμαι λάτρης του παγωμένου μπάνιου, σε οποιαδήποτε εποχή.

αλλά το πρόβλημα με το κρύο δεν το έχω, εγώ υποφέρω το καλοκαίρι... και ειδικά κάτι καλοκαίρια στο ηράκλειο πέθαινα. Αναρωτιέμαι αν υπάρχει κάτι αντίστοιχο σε ηλεκτρικό σεντόνι, που να κρυώνει το κρεβάτι :grin:

stavros51

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
4 Νοε 2005
Like
60
Πόντοι
66
πληροφορίες περί "πολικού" ύπνου,

υποφέρω το καλοκαίρι...  να κρυώνει το κρεβάτι

Μ' αρέσει ο όρος σου: "Πολικός ύπνος".

Για δροσιά το καλοκαίρι, η λύση είναι μία: ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΑΣ.
Αποδίδει μόνο αν η θερμοκρασία είναι κάτω από 35-36 (αν είναι πάνω σε ζεσταίνει), και το πόση θερμότητα σου απάγει το ρυθμίζεις με το πόσο αέρα σου φυσάει.

Αν είναι πάνω από 36-37, τότε πια θέλεις aircon.

TLEVEND

Μέλος
Εγγρ.
27 Απρ 2007
Like
2
Πόντοι
1
Όχι που έχει ιδιαίτερη σημασία αλλά η dream είναι στην Λήμνο.

Το καλοκαίρι είχα περάσει από εκεί και μου έκανε εντύπωση που είχε εκεί εργοστάσιο.

gusmx5

Μέλος
Εγγρ.
6 Ιαν 2007
Κριτικές
6
Like
69
Πόντοι
16
Εγω πηρα πριν μια βδομαδα μια απο τα media markt 22 ευρω.1.50 χ 80,μονη.
καθε βραδυ μετα τις μου στελνουν προσφορες σε καλη τιμη.Μια απο αυτες ηταν κ το υποστρωμα κ το τσιμπησα.Απο περισυ ηθελα να παρω αλλα λυπομουν να δωσω πανω απο 25 ευρω.
Μολις λοιπον ειδα την τιμη αυτη την πηρα κατευθειαν,με 3 χρονια εγγυηση,πλενεται κ φαινεται καλη.
ακομα δεν την εχω βγαλει απο το κουτι της καν αλλα με τα πρωτα καλα κρυα θα την βαλω.

mariath

Μέλος
Εγγρ.
29 Απρ 2009
Κριτικές
6
Like
146
Πόντοι
16
Πήγα Βερόπουλο σήμερα, και έχει προσφορά (μέχρι Παρασκευή):
Μονη 14 ευρώ
Διπλή 23 ευρώ
Και διακόπτη με τρεις σκάλες.

Ξεφτίλα τιμές, νομίζω.

kavliaris

Σπουδαίος
Εγγρ.
18 Αυγ 2010
Κριτικές
11
Like
283
Πόντοι
2.287
Εχω παρει 2 συνολικα,μια για καθε σπιτι.Η τελευταια ειναι αυτη την πηρα πριν 2 χρονια 35 ευρω.Γαμω τα εργαλεια,την βαζεις στο 2 για ενα τεταρτο πριν πεσεις και μετα την σβηνεις.Σπαει την υγρασια που μαζευει το στρωμα και το μαξιλαρι.Τέλος στο πρωινό πιάσιμο στο σβερκο και την πλάτη,σηκώνεσαι και ρίχνεις και ενα πουτσο στην κυρα που δεν γκρινιαζει πια για το κρυο.Επίσης αποφευγεις το να σε παγωνει με τα κρυα ποδια της μολις πεσετε.Στα μεγαλα κρύα την αφηνω στο 1,όλο το βραδυ ανοιχτή,αλλά καίει 15 Watt μόνο οπότε στ'@ρχιδι@ μου.

soukeras1

Μέλος
Εγγρ.
5 Ιουλ 2012
Like
24
Πόντοι
16
Μαγκες τωρα που το λετε αν ειναι καλη βλεπω να τη περνω και να τη κουβαλαω σε κανα  μπουρδελακι ........φανταζεστε να αρεσει στη πουτανα και να μη ξεκολλαει απο το κρεββατι ? Να χτυπαει η τσατσα και να τη γραφει στο μουνι της ............ :2funny: :2funny: :2funny:
:rockon: καντο τυπε....κανε την διαφορα... ξεσκισε την πουτανα πανω στην ηλεκτρικη κουβερτα :knockinb: :rockon:

jstar

Μέλος
Εγγρ.
5 Απρ 2010
Like
14
Πόντοι
16
Απο εδω εχει παρει καποιος?

Δεν αναφερει ουτε μαρκα,ουτε watt,ουτε για χρονοδιακοπτη..
Μηπως ειναι κινεζικη μαιμουδια?

farouk1

Μέλος
Εγγρ.
29 Αυγ 2005
Like
1
Πόντοι
0
την έψω τρία χρόνια μαρακ delohghi απο το praktiker κα είναι απο τις ποιο καλές αγορές που έχω κανει
αλλος υπνος ξεκουραστος ζεστός , δεν την αλλάζω με τίποτα

st@rdust

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
7 Δεκ 2006
Like
1.428
Πόντοι
366
επειδη δεν μιλαμε για μεγαλο κοστος, δωστε αν εχετε τη δυαντοτητα 10-20 ευρω παραπανω και παρτε μια ευρωπαικη και οχι κινεζικη...

ριχτε μια ματια κι εδω για κουβερτες και τιμες

MojoRising

Μέλος
Εγγρ.
18 Μαρ 2006
Like
0
Πόντοι
0
Χρόνια, απόλυτα ικανοποιημένος, χρήστης της ηλεκτρικής κουβέρτας της Dream. Συμπεράσματα:
1. Την ανάβω στην μεγαλύτερη ένδειξη (3) για κανένα μισάωρο με σκεπασμένο και το μαξιλάρι.
2. Για δέκα λεπτά, περίπου, πριν πέσω για ύπνο στη μικρότερη ένδειξη (1).
Έχει στεγνώσει το στρώμα, τα σκεπάσματα και το μαξιλάρι και είναι στην καταλληλότερη θερμοκρασία για ύπνο.
3. Ελληνική εταιρεία με δική της παραγωγή που πληροί όλα τα διεθνή και ευρωπαικά standards.
4. Σε περίπτωση οποιουδήποτε προβλήματος έχεις και κάπου να ρωτήσεις οτιδήποτε.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom