Νέα

Ηχορύπανση από εξωτερική μονάδα A/C

• Μέλος που άνοιξε το νήμα tasos999
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 46
  • Εμφανίσεις 3K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

mars_ch

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
17 Απρ 2012
Κριτικές
7
Like
508
Πόντοι
316
o φωταγωγός θεωρείται κοινόχρηστος χώρος της οικοδομής και απαιτείται συναίνεση για να τοποθετηθεί εκεί οτιδήποτε (καμινάδα καταστήματος εστίασης, μονάδα ac κ.α.) Καλώς ή κακώς το έβαλε τώρα και για να μην φτάνετε στα άκρα η καλύτερη λύση είναι να φωνάξει έναν τεχνικό να το δει το μηχάνημα γιατί προφανώς έχει κάποιο πρόβλημα.

Εγγρ.
6 Οκτ 2018
Like
6.655
Πόντοι
1.106
δεν γνωριζα οτι απαγορευεται η τοποθετηση σε ορισμενα σημεια οπως προ-ειπαν... αν δεν το αλλαξει με καποιο πιο συγχρονο και αθορυβο ισως η τοποθετηση ηχομονωτηικου υλικου ίσως βοηθησει. ψαξε το ως Air Conditioner Compressor Sound Blanket Wrap
Eγώ γιατί να το ψάξω φίλε μου; Δεν έχω εγώ το πρόβλημα.

Το όριο για ντεσιμπέλ σε εξωτερικούς χώρους νομίζω ότι είναι 35.
Σε αστικές περιοχές είναι 50 και στα όρια του οικοπέδου σου μετρημένα. Αν μένεις σε μονοκατοικία πχ.
Και τώρα που ξανακοίταξα τον κανονισμό σε κτίσματα που βρίσκονται σε επαφή ειναι 45dBA και η μέτρηση γίνεται στο σπίτι που ενοχλείται με ανοικτές πόρτες και παράθυρα.

6Y44

Ανώτατος
Εγγρ.
21 Οκτ 2018
Κριτικές
56
Like
6.184
Πόντοι
11.836
όχι ενός μίνι μάρκετ! Χμ, έκανε απλά όχι τόσο πολύ! έχω αλουμινίου κουφώματα που δεν κάνουν σχεδόν τίποτα. Μάλλον 'λάσκαρε' το δέσιμο ή/και χρειάζεται αντικραδασμικούς ελαστικούς συνδέσμους (σαν 'αυτάκια')..thx for the reply!
Μηνυση καντους

enallaktikos

Μέλος
Εγγρ.
23 Οκτ 2007
Like
281
Πόντοι
86
Φανταζομαι δεν ειναι μονο ο θορυβος αλλα και το τρεμουλο που προκαλει στους τοιχους. Αυτο πως μετριεται, δεν νομιζω να εχει σχεση με DB?
Έχει, μετράται και ο δομόφερτος ήχος δηλ αυτός που διαδίδεται από τα υλικά της οικοδομής

Εγγρ.
21 Δεκ 2017
Κριτικές
103
Like
13.512
Πόντοι
7.666
Καλησπέρα μια πολύ καλή λύση για το πρόβλημα που θα μειώσει τον θόρυβο και θα τον ελαχιστοποιήσει είναι οι παρακάτω αντικραδασμικες βάσεις

Συνημμένα

• 072009152301_D.jpg
    072009152301_D.jpg
    11,9 KB · Εμφανίσεις: 20
Εγγρ.
21 Δεκ 2017
Κριτικές
103
Like
13.512
Πόντοι
7.666
Αυτές μπορείς να τις βρεις στην Θηβών 220 Λαζαράκης στον Πειραιά δεν είναι ακριβές χαμηλό κόστος απλά θα χρειαστείς τέσσερις πιο μακριές βίδες και δεν θα τις σφίξεις πολύ ώστε να πάρει το βάρος της εξωτερικής μονάδας η κάθε μία αντικραδασμικη βάση λέγονται vibro mini

Panos13

Μέλος
Εγγρ.
9 Σεπ 2005
Like
192
Πόντοι
16
Εγω δεν μπορώ να καταλαβω γιατί πρέπει ο ίδιος να παει να βρει βάσεις με λαστιχα κτλ. Σιγά μην φέρει και μάστορες να τους το αλλάξει με καινούργιο.
Το κατάστημα που το έχει βάλει να βρει την λύση, να βρει τρόπο. Και χωρις να χρειαζεται να τσακωθείς με κανέναν.

Εγγρ.
21 Δεκ 2017
Κριτικές
103
Like
13.512
Πόντοι
7.666
Εγω δεν μπορώ να καταλαβω γιατί πρέπει ο ίδιος πρέπει να παει να βρει βάσεις με λαστιχα κτλ. Σιγά μην φέρει και μάστορες να του αλλάξουν με καινούργιο.
Το κατάστημα που το έχει βάλει να βρει την λύση, να βρει τρόπο. Και χωρις να χρειαζεται να τσακωθείς με κανέναν.
Φίλε προκειμένου να βρει την ησυχία του ο άνθρωπος ας πάει να πάρει μόνος του τις αντικραδασμικες βασεις και να τις βάλει ο ίδιος γιατί αν περιμένει να φιλοτιμηθουν οι άλλοι δεν θα λυθεί το πρόβλημα πάντως επειδή τις έχω δοκιμάσει και γω που είχα ανάλογο θέμα βοήθησαν πάρα πολύ

koble

Μέλος
Εγγρ.
12 Φεβ 2010
Like
913
Πόντοι
86
Σωστα στα λενε οι μυστες ολα τα παραπανω.
Ρωτηστε και καναν ψυκτικο τι γινεται σε τετοιες περιπτωσεις...
Ομως απο αυτα που εχει παρει το αυτι μου, για μηχανικους θορυβους θα πας στον αρμοδιο δημο, στην πολεοδομια, (για το που ειναι τοποθετημενο το...μοτερ) ισως και μεσα στην πολεοδομια εχει καποιο τμημα υδατινων πορων (κατι με νερα τεσπα) που εχει και αυτο αρμοδιοτητα για τον ηχο.
Πας πολεοδομια, θεωρητικα μετρανε (ισως εχει και προστιμο), μετα απο καποιο διαστημα, αν πας ξανα, ξαναμετρανε (διπλασιο προστιμο). Κατι τετοια εχω ακουσει...
Το ηχο προβλημα σου περναει απο Πολεοδομια, στανταρ.

sargiris

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
31 Μαΐ 2006
Κριτικές
8
Like
764
Πόντοι
366
Ρε κουφαλες κατευθειαν την κουκουλα ε?
Ας παει πρωτα ο ανθρωπος να μιλησει με τον υπευθυνο του προβληματος κι αν δεν βρει ακρη τοτε ναι, ας παει και στον εισαγγελεα!
Γιατι θα πρεπει να παει γραμμη για καρφωμα, αν ο αλλος εχει τη διαθεση να λυσει το προβλημα?
Και γιατι ρε φιλε που εχεις το προβλημα να μην του πεις κι εσυ 2-3 λυσεις που σου προτεινουν εδω οι συναδελφοι? Δεν σου ειπε κανεις να τα αγορασεις εσυ, προτασεις που θα διευκολυνουν τον υπαιτιο θα κανεις, ετσι ωστε να επωφεληθείτε ολοι σας.
Αν δεν δεις ανταποκριση τοτε ναι, σκιστον τον τυπο!

Επισκέπτης
Αν μπορούσα θα είχα φύγει χθες. Δεν υπάρχουν όμως σπίτια ούτε για δείγμα εδώ που μένω. Της προκοπής τουλάχιστον. Γαμω την Airbnb σας γαμω
δεν ισχυει αυτο που λες. θα συμβιβαστεις σε αλλους τομεις για να γλιτωσεις την υγεια σου. αν ειχες ενημερωθει για το κακο που κανουν στο ανθρωπινο νευρικο συστημα υποηχοι οπως οι βομβοι που εκπεμπουν συντονιζομενα κλιμαστιστικα, θα ειχες ηδη μετακομισει.

antifa

Σπουδαίος
Εγγρ.
15 Αυγ 2008
Κριτικές
23
Like
377
Πόντοι
2.272
δεν ισχυει αυτο που λες. θα συμβιβαστεις σε αλλους τομεις για να γλιτωσεις την υγεια σου. αν ειχες ενημερωθει για το κακο που κανουν στο ανθρωπινο νευρικο συστημα υποηχοι οπως οι βομβοι που εκπεμπουν συντονιζομενα κλιμαστιστικα, θα ειχες ηδη μετακομισει.
Ενημερωμένος είμαι μη φοβάσαι. Ξέρεις τι άλλο βλάπτει το νευρικό μου σύστημα; Κάτι μπουντρούμια που νοικιάζουν για σπίτια εδώ πέρα. Μόλις βρω κάτι έστω καλουτσικο έχω φύγει σουμπιτος, υπομονή κάνω μέχρι τότε. Να ξέρεις πάντως ότι επαρχία και μαλιστα σε τουριστική περιοχή που μένω εγώ υπάρχει τεράστιο πρόβλημα με τα διαθέσιμα σπίτια προς ενοικίαση, η ζήτηση είναι μεγάλη και η προσφορά ανύπαρκτη σχεδόν, αφού βάζοντας τα στο Airbnb μπορεί να βγάλουν σε δύο τρεις μήνες όσα θα βγάλουν όλο το χρόνο αλλιώς και μάλιστα χωρίς κίνδυνο να τους φεσωσουν όπως έχουμε δει να γίνεται πολλάκις.

Χυσεας

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
26 Δεκ 2016
Κριτικές
3
Like
1.290
Πόντοι
216
Πες του να το βαλει στον κολο του.

Επισκέπτης
Με την αστυνομια τυπε δε θα βρεις λυση. Το πολυ να του κανουν καποια συσταση. Πρεπει να κανεις μηνυσεις και αγωγες. Θα στα πει ο Αλεξ71 ο χασοδικης μας.

xymor

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
15 Μαρ 2008
Κριτικές
6
Like
520
Πόντοι
301
Υπάρχει τρόπος να το ηχομονώσουν με μια ειδική κατασκευή σαν φουγάρο που στρίβει και διώχνει προς την έξοδο τον ήχο. Συνέβη το ίδιο στον γείτονα μου από κεντρική μονάδα πολυκατοικίας που τον ενοχλούσε, τους έκανε ένα εξώδικο και έφτιαξαν αμέσως το φουγάρο που σου λέω. Τώρα όλα ΟΚ.

jean-Claud

Σεβαστός
Εγγρ.
27 Φεβ 2018
Κριτικές
9
Like
7.826
Καλησπέρα παίδες. Μια γρήγορη ερώτηση. Με απασχολεί έντονα ο θόρυβος από μια εξωτερική μονάδα air condition (12.000 BTU). Είναι τοποθετημένη σε φωταγωγό (sic!) και εγώ κάθομαι στον 2ο όροφο. Πάνω από αυτήν υπάρχουν πλάκες πολυουρεθάνης (σαν στέγαστρο). Καμιά ιδέα πως να μην κάνει τόση ηχορύπανση η εξωτερική μονάδα? PS έχει υποστεί service/καθαρισμό φίλτρων/λάδια κτλ.
κανονικα στον φωταγωγο απαγορευεται η τοποθετηση οποιουδηποτε εξαρτήματος.
τωρα λογικο είναι η εξωτερικη μοναδα να κανει καποιον θορυβο αλλα εντος του φωταγωγου ο θορυβος πολλαπλασιάζεται.
τωρα αν είναι ηδη η μοναδα θορυβώδεις από μονη της αλλαζει το πραγμα.
ο ελεγχος που πρεπει να γινει είναι στο συμπιεστη η στο μοτερ του ανεμιστηρα.επισης να ελεγχθει το εξωτερικο περιβλημα της μοναδας μηπως υπαρχει αστοχια υλικου και τριζει καποιο πλαστικο η καποια επιφανεια δεν εφαπτεται καλα με την άλλη.

Επισκέπτης
κανονικα στον φωταγωγο απαγορευεται η τοποθετηση οποιουδηποτε εξαρτήματος.
τωρα λογικο είναι η εξωτερικη μοναδα να κανει καποιον θορυβο αλλα εντος του φωταγωγου ο θορυβος πολλαπλασιάζεται.
τωρα αν είναι ηδη η μοναδα θορυβώδεις από μονη της αλλαζει το πραγμα.
ο ελεγχος που πρεπει να γινει είναι στο συμπιεστη η στο μοτερ του ανεμιστηρα.επισης να ελεγχθει το εξωτερικο περιβλημα της μοναδας μηπως υπαρχει αστοχια υλικου και τριζει καποιο πλαστικο η καποια επιφανεια δεν εφαπτεται καλα με την άλλη.
αμα εχει παλατζαρει το μοτερ παει για πεταμα

free

Ανώτερος
Εγγρ.
30 Σεπ 2005
Κριτικές
150
Like
2.951
Πόντοι
6.925
o φωταγωγός θεωρείται κοινόχρηστος χώρος της οικοδομής και απαιτείται συναίνεση για να τοποθετηθεί εκεί οτιδήποτε (καμινάδα καταστήματος εστίασης, μονάδα ac κ.α.) Καλώς ή κακώς το έβαλε τώρα και για να μην φτάνετε στα άκρα η καλύτερη λύση είναι να φωνάξει έναν τεχνικό να το δει το μηχάνημα γιατί προφανώς έχει κάποιο πρόβλημα.

Και οι όψεις θεωρούνται κοινόχρηστες και απαιτείται συναίνεση για οποιαδήποτε επέμβαση και το κλιματιστικό είναι μία από αυτές. Σκέψου να έπρεπε για κάθε κλιματιστικό που κρεμάει ο καθένας μας να ζήταγε έγκριση από την γενική συνέλευση της πολυκατοικίας. Ούτε 1000 κλιματιστικά δεν θα είχε η Αθήνα

rantanplangr30

Σπουδαίος
Εγγρ.
28 Σεπ 2013
Κριτικές
39
Like
5.050
Πόντοι
2.696
Κάνεις μια καταγγελία στην περιφέρεια που ανήκεις κι έρχεται κλιμάκιο για μετρήσεις.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom