Νέα

Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών: Όχι στη πληρωμή μέσω πιστωτικών καρτών

• Μέλος που άνοιξε το νήμα asia_fun
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 82
  • Εμφανίσεις 4K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

iakovos

Σπουδαίος
Εγγρ.
11 Ιαν 2007
Κριτικές
9
Like
13.700
Πόντοι
2.606
Ετσι ειναι.Και ενα δανειο που ειχα παρει παλια 20000 ευρω,ο λογιστης μου ειπε να μη το δηλωσω καθολου στην εφορια.Το μονο που μπορει να εχεις ειναι αρνητικα,μη περιμενεις καλο η ελαφρυνση.Ετσι εκανα.

Τυπε δεν το γλυτωνεις το δηλωνει η τραπεζα για σενα πλεον (ξεκινησε απο τις δηλωσεις 2015 για εισοδηματα 2014)

Αν πχ πληρωνες 300 ευρω τον μηνα (3000 τον χρονο δεν πληρωσες 2 δοσεις) οταν θα κανεις την δηλωση θα φαινεται σαν τεκμηριο

Αν εχεις προσωπικο τεκμηριο 8000 θα σου το παει 11000(8000 +3000)  κτλ
Το ιδιο ισχυει και για τις δόσεις που κανει ο Κωστοβολος και διαφορες αλλες επιχειρήσεις  (ειναι δανειο καταναλωτικο απο την εθνικη)

Του χρονου πιθανοτατα θα προστεθουν και οι πληρωμες σε χρεωστικες/πιστωτικες

txar

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
2 Μαΐ 2011
Κριτικές
3
Like
1.790
Πόντοι
496
Τυπε δεν το γλυτωνεις το δηλωνει η τραπεζα για σενα πλεον (ξεκινησε απο τις δηλωσεις 2015 για εισοδηματα 2014)

Αν πχ πληρωνες 300 ευρω τον μηνα (3000 τον χρονο δεν πληρωσες 2 δοσεις) οταν θα κανεις την δηλωση θα φαινεται σαν τεκμηριο

Αν εχεις προσωπικο τεκμηριο 8000 θα σου το παει 11000(8000 +3000)  κτλ
Το ιδιο ισχυει και για τις δόσεις που κανει ο Κωστοβολος και διαφορες αλλες επιχειρήσεις  (ειναι δανειο καταναλωτικο απο την εθνικη)

Του χρονου πιθανοτατα θα προστεθουν και οι πληρωμες σε χρεωστικες/πιστωτικες

τυπε μες στις πληρωμες με πιστωτικη ειναι και ο,τι εχει να κανει με εφορια
Θα θεωρειται και η εφορια τεκμηριο?

gianevan

Σεβαστός
Εγγρ.
15 Φεβ 2009
Like
5.782
Πόντοι
1.206
Τυπε με το πλαστικο χρημα δεν ελεγχεται μονο ο πωλητης αλλα και ο αγοραστης.

Οταν εσυ πας και δηλωνεις εισοδημα 5000 και με τις καρτες πληρωσες 20.000 σε εναν χρονο σε τσιμπανε και εσενα και θα φορολογείσαι για 20.000 και οχι για 5000.

Fair enough νομιζω.

Έτσι ακριβώς!
Δηλαδή αν κάποιος πρέπει να πληρώσει 10.000 για μια σοβαρή εγχείρηση κάποια χρονιά, που δεν τα έχει και θα τα δανειστεί από όποιον βρει τέλος πάντων, την επόμενη χρονιά τα τεκμήριά του θα είναι τα προηγούμενα ΣΥΝ οι 10.000! Κι αν δεν έχει δηλωμένο τέτοιο εισόδημα, επειδή απλά ποτέ δεν το είχε αποκτήσει, θα επιβαρυνθεί με φόρο 6.200! Δηλαδή φτάνει που θα έχει την αρώστια του, φτάνει που θα δώσει 10.000, επειδή το ΕΣΥ είναι μπουρδέλα, μετά θα τον "τιμωρήσει" και φορολογικά το κράτος!

Οπότε μάλλον οι ασθενείς θα παρακαλούν τους γιατρούς να τους τα δώσον μαύρα κι όχι το αντίθετο. ;)

Anemodoura

Ανώτερος
Εγγρ.
19 Δεκ 2007
Like
35.863
Πόντοι
9.931
Παντως εχω την εντυπωσει οτι τα τελευταια 2 χρόνια αρκετοί γιατροί έχουν αρχίσει να κόβουν αποδείξεις...Προσωπικά εμένα της δυο τελευταίες φορές που επισκέφτηκα γιατρό μου εκοψαν κανονικά απόδειξη, μάλιστα σε κουβέντα με γνωστό μου γιατρο μου ειπε οτι κοβει παντα απόδειξη ακόμα και αν ο πελάτης λέει οτι δεν θέλει....δεν ξερω μπορει να εχω πέσει στις εξαιρεσης...

rantanplangr30

Σπουδαίος
Εγγρ.
28 Σεπ 2013
Κριτικές
39
Like
5.050
Πόντοι
2.696
Ας θεσπίσουν η απόδειξη από γιατρό να προσμετρά στο αφορολόγητο κάποιου σε ποσό ίσο όχι με την αξία της απόδειξης αλλά με το 150% αυτής,και θα δείτε τι θα γίνεται από τις αποδείξεις.Προκειμένου να μειώσουν το φόρο που θα πληρώσουν,όλοι θα απαιτούν αποδείξεις.Ας υποχρεωθούν στις συνταγές να γράφουν και τον αριθμό της απόδειξης και θα τελειώνει το πρόβλημα.Επίσης το πόθεν έσχες θα βοηθήσει.Δηλώνει ο άλλος 20.000 ευρώ το χρόνο,και έχει έξοδα >30.000€.Πού τα βρήκες;Πλήρωσε και πρόστιμο.Άντε γιατί έχουμε καταντήσει να πληρώνουμε λίγοι για πολλούς.

iakovos

Σπουδαίος
Εγγρ.
11 Ιαν 2007
Κριτικές
9
Like
13.700
Πόντοι
2.606
Έτσι ακριβώς!
Δηλαδή αν κάποιος πρέπει να πληρώσει 10.000 για μια σοβαρή εγχείρηση κάποια χρονιά, που δεν τα έχει και θα τα δανειστεί από όποιον βρει τέλος πάντων, την επόμενη χρονιά τα τεκμήριά του θα είναι τα προηγούμενα ΣΥΝ οι 10.000! Κι αν δεν έχει δηλωμένο τέτοιο εισόδημα, επειδή απλά ποτέ δεν το είχε αποκτήσει, θα επιβαρυνθεί με φόρο 6.200! Δηλαδή φτάνει που θα έχει την αρώστια του, φτάνει που θα δώσει 10.000, επειδή το ΕΣΥ είναι μπουρδέλα, μετά θα τον "τιμωρήσει" και φορολογικά το κράτος!

Οπότε μάλλον οι ασθενείς θα παρακαλούν τους γιατρούς να τους τα δώσον μαύρα κι όχι το αντίθετο. ;)

Ακυρο το παραδειγμα τυπε
1)Αν σου ζητήσουνε 10000 για εγχείρηση και δεν τα εχεις πεθαινεις .Κανενας δεν θα σου δανείσει τετοιο ποσο σημερα.  :S
2)ακομη και αν τα βρεις τα 10.000 μαυρα θα τα παρει ο γιατρος οποτε κανενας απο τους 2 δεν θα εχει προβλημα.

master21

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
3 Μαρ 2010
Κριτικές
1
Like
38
Πόντοι
366
Ας θεσπίσουν η απόδειξη από γιατρό να προσμετρά στο αφορολόγητο κάποιου σε ποσό ίσο όχι με την αξία της απόδειξης αλλά με το 150% αυτής,και θα δείτε τι θα γίνεται από τις αποδείξεις.Προκειμένου να μειώσουν το φόρο που θα πληρώσουν,όλοι θα απαιτούν αποδείξεις.Ας υποχρεωθούν στις συνταγές να γράφουν και τον αριθμό της απόδειξης και θα τελειώνει το πρόβλημα.Επίσης το πόθεν έσχες θα βοηθήσει.Δηλώνει ο άλλος 20.000 ευρώ το χρόνο,και έχει έξοδα >30.000€.Πού τα βρήκες;Πλήρωσε και πρόστιμο.Άντε γιατί έχουμε καταντήσει να πληρώνουμε λίγοι για πολλούς.
Tωρα το πηρες χαμπαρι;Τοσα χρονια τι γινοταν νομιζεις;Για αυτο φτασαμε σε αυτη την κατασταση.

rantanplangr30

Σπουδαίος
Εγγρ.
28 Σεπ 2013
Κριτικές
39
Like
5.050
Πόντοι
2.696
Τυπε αν σου ζητήσουνε 10000 για εγχείρηση και δεν τα εχεις πεθαινεις .Κανενας δεν θα σου δανείσει τετοιο ποσο σημερα.  :S

Υπάρχουν και τα κρατικά νοσοκομεία.Πρόσφατα έκανε η μάνα μου σοβαρότατη εγχείρηση και δεν πληρώσαμε ούτε ένα ευρώ.Είχαμε πάει στην εφημερία νοσοκομείου,μας είπαν ότι χρήζει εγχείρησης,πήγαμε στο εξωτερικό ιατρείο του νοσοκομείου μετά από 3 ημέρες,την είδαν ξανά,μας έδωσαν χαρτί πήγαμε στο αρμόδιο γραφείο,και σε 1 μήνα μας τηλεφώνησαν.Έκανε εισαγωγή και σε 4 ημέρες,αφού προηγήθηκαν οι προεγχειρητικές εξετάσεις,έκανε την εγχείρηση.Τώρα είναι μια χαρά.Έμεινε μέσα 11 ημέρες,και το μόνο που πληρώσαμε είναι 2 χυμούς από το κυλικείο.Τίποτε άλλο.Ούτε μας ζήτησαν λεφτά,ούτε τους δώσαμε μόνοι μας.Σε κανέναν για τίποτα.Και μετά την εγχείρηση,ο γιατρός ερχόταν κάθε μέρα και την έβλεπε.

Tωρα το πηρες χαμπαρι;Τοσα χρονια τι γινοταν νομιζεις;Για αυτο φτασαμε σε αυτη την κατασταση.

Δεν το πήρα τώρα χαμπάρι εξυπνάκια.Απλώς τώρα έκανα τη διαπιστωση.Μερικοί πάτε γυρεύοντας για καβγά εδώ μέσα...

Νεαρχος Κουκης

Σεβαστός
Εγγρ.
22 Οκτ 2014
Κριτικές
15
Like
6.092
Πόντοι
1.496
Απορια.Ο οδοντιατρος μου δε μου εχει κοψει ποτε αποδειξη οσακις τον εχω επισκεφθει.Επειδη το ιατρειο του ειναι στη γειτονια και ειναι ισογειο,περνωντας απ εξω μπορεις να τον δεις να δουλευει απ το παραθυρο.Παντα εχει ανθρωπο μεσα αφου ειναι καλος στη δουλεια του,γρηγορος,συνεννοησιμος.Τι εφορια πληρωνει το χρονο δεδομενου οτι δε κοβει αποδειξεις ενω εχει τοση δουλεια;

iakovos

Σπουδαίος
Εγγρ.
11 Ιαν 2007
Κριτικές
9
Like
13.700
Πόντοι
2.606
Παντως εχω την εντυπωσει οτι τα τελευταια 2 χρόνια αρκετοί γιατροί έχουν αρχίσει να κόβουν αποδείξεις...Προσωπικά εμένα της δυο τελευταίες φορές που επισκέφτηκα γιατρό μου εκοψαν κανονικά απόδειξη, μάλιστα σε κουβέντα με γνωστό μου γιατρο μου ειπε οτι κοβει παντα απόδειξη ακόμα και αν ο πελάτης λέει οτι δεν θέλει....δεν ξερω μπορει να εχω πέσει στις εξαιρεσης...

:S :S :S
funny-GIF-image.gif

Mindreader

Τιμημένος
Εγγρ.
24 Φεβ 2014
Κριτικές
110
Like
20.337
Πόντοι
28.786
Ολα ξεκινούν απο την προφανή απαξίωση και ανυποληψία του κράτους και των δομών του απέναντι στους πολίτες του.

Πρώτον. Ο εργαζόμενος ( γιατρός η οποιοσδήποτε αλλος επαγγελματίας ) σκέπτεται το εξής απλό. Τα χρήματα ΜΟΥ που έβγαλα με τον κόπο ΜΟΥ θα τα δώσω σε αυτά τα επι δεκαετίες αποδεδειγμένα λαμόγια για να κάνουν τι ??? Κοινωνική πολιτική ?? Δημόσια Υγεία ?? Δημόσια Εκπαίδευση ?? Στρατιωτικές Προμήθειες ?? Εδώ γελάνε. Διότι είναι πασιφανές ότι τα δημόσια ταμεία επί δεκαετίες χρησιμοποιούνταν κυρίως για να συντηρούνται σε δημόσιες θέσεις οι εκάστοτε κομματικοί στρατοί, και οι κρατικοδίαιτοι επιχειρηματίες προσκείμενοι στην εκάστοτε κυβέρνηση.

Δεύτερον. Μέρος της ανυποληψίας του κράτους που εμμέσως ''τρέφει'' την φοροδιαφυγή είναι η ατιμωρησία.  Στην Αμερική καλύτερα να σκοτώσεις άνθρωπο παρά να σε πιάσουν να κλέβεις το κράτος. Στην ελλάδα αν σε  πιάσουν και όταν μετά απο καμμιά πενταετία τελεσιδικίσει η υπόθεσή σου θα σου επιβληθεί κάποιο πρόστιμο που σε καποια μελλοντική ''ρύθμιση'' τύπου περαίωσης θα ανακληθεί κα' όλον η κατά μέρος του. Το κράτος με την πρακτική του κάνει τον ειλικρινή φορολογούμενο να αισθάνεται απλά μαλάκας.

Αν δεν αποκατασταθεί η υπόληψη του κράτους και των λειτουργών του, η φοροδιαφυγή στη μαζική κλίμακα που τώρα υπάρχει και κυριαρχεί θα εξακολουθεί πάντα να υπάρχει.

Αν δεν μειωθούν οι φόροι που έχουν φθάσει σε πρωτοφανή ληστρικά επίπεδα ο φορολογούμενος θα εξακολουθεί πάντα να θεωρεί το κράτος ανυπόληπτο και λαμόγιο.

Αν δεν τιμωρούνται παραδειγματικά οι προκαλούντες με το βαθμό της φοροδιαφυγής τους το κράτος θα εξακολουθεί να φαίνεται ανυπόληπτο και ανίκανο ταυτόχρονα.

Και ότι και να γίνεται οπως αυτή η τελευταία ρύθμιση, θα αποτελεί μια τρύπα στο νερό μια και η φοροδιαφυγή θα βρίσκει πάντα καινούργιους τρόπους να διαιωνίζεται.

kostakis_ss

Σεβαστός
Εγγρ.
18 Μαρ 2008
Κριτικές
29
Like
195
Πόντοι
1.390
Ολα ξεκινούν απο την προφανή απαξίωση και ανυποληψία του κράτους και των δομών του απέναντι στους πολίτες του.

Πρώτον. Ο εργαζόμενος ( γιατρός η οποιοσδήποτε αλλος επαγγελματίας ) σκέπτεται το εξής απλό. Τα χρήματα ΜΟΥ που έβγαλα με τον κόπο ΜΟΥ θα τα δώσω σε αυτά τα επι δεκαετίες αποδεδειγμένα λαμόγια για να κάνουν τι ??? Κοινωνική πολιτική ?? Δημόσια Υγεία ?? Δημόσια Εκπαίδευση ?? Στρατιωτικές Προμήθειες ?? Εδώ γελάνε. Διότι είναι πασιφανές ότι τα δημόσια ταμεία επί δεκαετίες χρησιμοποιούνταν κυρίως για να συντηρούνται σε δημόσιες θέσεις οι εκάστοτε κομματικοί στρατοί, και οι κρατικοδίαιτοι επιχειρηματίες προσκείμενοι στην εκάστοτε κυβέρνηση.

Δεύτερον. Μέρος της ανυποληψίας του κράτους που εμμέσως ''τρέφει'' την φοροδιαφυγή είναι η ατιμωρησία.  Στην Αμερική καλύτερα να σκοτώσεις άνθρωπο παρά να σε πιάσουν να κλέβεις το κράτος. Στην ελλάδα αν σε  πιάσουν και όταν μετά απο καμμιά πενταετία τελεσιδικίσει η υπόθεσή σου θα σου επιβληθεί κάποιο πρόστιμο που σε καποια μελλοντική ''ρύθμιση'' τύπου περαίωσης θα ανακληθεί κα' όλον η κατά μέρος του. Το κράτος με την πρακτική του κάνει τον ειλικρινή φορολογούμενο να αισθάνεται απλά μαλάκας.

Αν δεν αποκατασταθεί η υπόληψη του κράτους και των λειτουργών του, η φοροδιαφυγή στη μαζική κλίμακα που τώρα υπάρχει και κυριαρχεί θα εξακολουθεί πάντα να υπάρχει.

Αν δεν μειωθούν οι φόροι που έχουν φθάσει σε πρωτοφανή ληστρικά επίπεδα ο φορολογούμενος θα εξακολουθεί πάντα να θεωρεί το κράτος ανυπόληπτο και λαμόγιο.

Αν δεν τιμωρούνται παραδειγματικά οι προκαλούντες με το βαθμό της φοροδιαφυγής τους το κράτος θα εξακολουθεί να φαίνεται ανυπόληπτο και ανίκανο ταυτόχρονα.

Και ότι και να γίνεται οπως αυτή η τελευταία ρύθμιση, θα αποτελεί μια τρύπα στο νερό μια και η φοροδιαφυγή θα βρίσκει πάντα καινούργιους τρόπους να διαιωνίζεται.

τυπε σαν την Ελλαδα πουθενα  :rockon: :rockon: :rockon:

LamogioLand.jpg
 [/URL] :grin: :grin: :grin:  :grin: :grin:

iakovos

Σπουδαίος
Εγγρ.
11 Ιαν 2007
Κριτικές
9
Like
13.700
Πόντοι
2.606
τυπε μες στις πληρωμες με πιστωτικη ειναι και ο,τι εχει να κανει με εφορια
Θα θεωρειται και η εφορια τεκμηριο?

Τυπε για τις  φετινες δηλωσεις δεν ίσχυσε αλλα καλομελέτα και ερχεται.
Γιατι νομιζεις οτι εχουνε φαγωθει να κανουνε τον κοσμο να χρησιμοποιήσει καρτες?
Εγω σταματησα να χρησιμοποιω την δικη μου παντως αν και με βολεύει πολυ, Μεχρι να δω τι θα ισχύσει τελικα μονο μετρητα.

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
Τυπε για τις  φετινες δηλωσεις δεν ίσχυσε αλλα καλομελέτα και ερχεται.
Γιατι νομιζεις οτι εχουνε φαγωθει να κανουνε τον κοσμο να χρησιμοποιήσει καρτες?
Εγω σταματησα να χρησιμοποιω την δικη μου παντως αν και με βολεύει πολυ, Μεχρι να δω τι θα ισχύσει τελικα μονο μετρητα.

ρε παίκτη τι και αν χρησιμοποιείς μετρητά?? εφόσον αυτά έχουν περάσει από κάποιον λογαριασμό τραπέζης εντοπίζονται...

η μόνη περίπτωση που δεν μπορούν να εντοπιστούν είναι να πληρώσεσαι μαύρα, να τα βάζεις στο στρώμα και να πληρώνεις μαύρα (όπου σε παίρνει γιατί υπάρχουν και  περιπτώσεις που δεν σε παίρνει όπως πχ για να αγοράσεις αμάξι, ένα καλό ρολόι για να μπορείς να έχεις την εγγύηση κλπ κλπ κλπ)...

Stil520

Μέλος
Εγγρ.
1 Μαΐ 2014
Like
0
Πόντοι
16
Μόνο ο Αδωνις κατάφερε να κόψει την μάσα γιατρών-φαρμακευτικών εταιρειών

poppop

Μέγας
Εγγρ.
30 Ιουλ 2006
Κριτικές
11
Like
4.593
Πόντοι
4.765
Ναι ρε τύπε  καθόλου περίεργο και στα νησια κοβαν όλοι αποδειξεις και ας μη τη ζηταγε ο πελάτης.
Βέβαια οι μηχανες δεν ηταν δηλωμένες αλλά και μόνο η χειρονομία μετράει :bounce-glasses:

Το μέτρο θα προχωρησει αλλά και οι έλληνες θα αποκτησουν φορολογικη συνειδηση τωρα ειδικα με αυτους τους ανεκδιηγητους τζερεμεδες που  μας φορτωσαν τα γαμωπασοκια.Οσο ξερεις οτι πληρωνεις τέλη με το ετσι θέλω για τους τσακνηδες τοσο πιο πολυ όρεξη εχεις να πληρώσεις τους φόρους σου

gianevan

Σεβαστός
Εγγρ.
15 Φεβ 2009
Like
5.782
Πόντοι
1.206
Λοιπόν σοβαρά τώρα εγώ κόβω αποδείξεις στο 80% της πελατείας μου (μην πω 100%, ψέματα θα λέω!), κυρίως επειδή με παίρνει και δεν είμαι τώρα για τραβήγματα, σε λίγο το κλείνω για σύνταξη.
Ε, παραπάνω από τους μισούς που τους δίνω την απόδειξη (με το ζόρι συνήθως!) με βρίζουν και μου λένε "Γιατί έκοψες απόδειξη, για να πληρώνουμε λεφτά σ' αυτούς τους απατεώνες;"
Λέτε να έλεγε κάτι τέτοιο κανένας Γερμανός, ας πούμε, ίσα-ίσα δεν θα έφευγε κσν χωρίς την απόδειξη.
Κι ο λόγος ποιος είναι άραγε, πως δεν έχουμε "φορολογική συνείδηση" ή πως αντιθέτως έχουμε πολύ καλή επίγνωση του πως το Ελληνικό δημόσιο σπαταλάει τα χρήματα που μαζεύει από τους φόρους;

democrat

Σεβαστός
Εγγρ.
23 Δεκ 2006
Κριτικές
11
Like
10
Πόντοι
2.007
[size=10pt]κρατος,φορο-τρομοκρατης[/size].

Ο φορος για να πληρωνεται πρεπει να ειναι λογικος,χαμηλος και σε μεγαλο βαθμο ανταποδοτικος.

KOSTASF16

Τιμημένος
Εγγρ.
16 Σεπ 2006
Like
151
Πόντοι
66
Παραδειγμα,
Ανεργος παει στην εφορια για εναρξη για να ανοιξει σουβλατζιδικο (150.000€)
Θα τον ρωτησει κανεις που βρηκε τα λεφτα για να ανοιξει?
Αναμενω απαντηση

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom