Νέα

Η μισή Ελλάδα δεν έχει Internet

• Μέλος που άνοιξε το νήμα old_admin
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 41
  • Εμφανίσεις 2K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Επισκέπτης
καλά μπουρδέλα και οι ιδιωτικές εγώ έβαλα στο γραφείο από ιδιωτική εταιρεία αλλά εδώ και 6 ημέρες που έγινε ενεργοποίηση όταν με παίρνουν τηλέφωνο καλεί αλλά δεν χτυπάει το δικό μου , όταν παίρνω εγώ από το δικό μου μιλάω κανονικά αλλά σε αυτόν που παίρνω βγαίνει στην αναγνώριση κλήσης ένα άλλο νούμερο και αν πάρω εγώ αυτό το νούμερο βγαίνει μια κυρία που της τα έχουν κάνει τσουρέκια και ρίχνει μπινελίκια.
ο λακης εχει βαλει την ουρα του..

DIMPIM

Μέλος
Εγγρ.
22 Αυγ 2007
Like
0
Πόντοι
1
Ολες αυτες οι ταχυτητες ειναι απο εσενα στην εταιρια , μεγιστη δυνατη ταχυτητα συνδεσης με εξωτερικο ειναι του οτε 6 η 8 μβπς
Δεν θυμαμαι πια ειναι κοιτα τον οτε ποια εχει μεγαλύτερη.
Αυτεσ οι ταχυτητες ειναι για ταινιες (να βλεπεις )και ειναι απο εσενα εως την εταιρια΄.
Ηράκλειο Κρήτης, και τώρα θέλουν να σκάψουν την πόλη (η εταιρεία που προσφέρει τα 24Mbps) και μου φαίνεται σαν καλή προσφορά.

gabadoo

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
14 Μαρ 2007
Like
2
Πόντοι
166
Ηράκλειο Κρήτης, και τώρα θέλουν να σκάψουν την πόλη (η εταιρεία που προσφέρει τα 24Mbps) και μου φαίνεται σαν καλή προσφορά.

Οποτε δεις απο παροχο ,αυτες τις ταχυτητες ,να μου πεις να ερθω Κρητη,να μου ριξεις ενα μανικι....ειμαι σιγουρος οτι θα με προσεξεις και δεν θα με πονεσεις...Ρε δεν πανε να γαμηθουν οι απατεωνες που καλυπτονται πισω απο την ΕΕΤΤ...

troueno

Μέλος
Εγγρ.
14 Απρ 2006
Κριτικές
1
Like
931
Πόντοι
96
καλά μπουρδέλα και οι ιδιωτικές εγώ έβαλα στο γραφείο από ιδιωτική εταιρεία αλλά εδώ και 6 ημέρες που έγινε ενεργοποίηση όταν με παίρνουν τηλέφωνο καλεί αλλά δεν χτυπάει το δικό μου , όταν παίρνω εγώ από το δικό μου μιλάω κανονικά αλλά σε αυτόν που παίρνω βγαίνει στην αναγνώριση κλήσης ένα άλλο νούμερο και αν πάρω εγώ αυτό το νούμερο βγαίνει μια κυρία που της τα έχουν κάνει τσουρέκια και ρίχνει μπινελίκια.

Να το κανεις σαν την παλια φαρσα

Ναι το Μπαμπη θα ηθελα!! Δεν εχουμε Μπαμπη εδω

Και μετα απο 5 φορες

Εδω Μπαμπης με ζητησε κανενας!!!

Αλιως δωσε κατι στην κα να σου κάνε την γραμματεα!!!!

" Αν σε παρει ο Χριστόπουλος γειωσε τον γιατι του χρωαταω 1000€ α;ν σε πάρει ο Αλεξόπουλος κρατα την παραγγελία"

gabadoo

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
14 Μαρ 2007
Like
2
Πόντοι
166
  Απο πληροφοριες μεσα απο ΟΤΕ,εγκυρες γιατι κατεβηκαν συνεργεια απο Αθηνα,μαλακας εργολαβος της ΟΝ TELECOM εκοψε με την τσαπα 160.000 ζευγαρια οπτικων ινων,με αποτελεσμα να πεσει ολοκληρος ο δακτυλιος στο NOC και να μην εχει η μιση Ελλαδα προσβαση στο web....Κοστος που κληθηκε να πληρωσει ο ΟΤΕ..?  Εκτιμαται πανω απο 65.000 εουρα...

Albert Speer

Μέλος
Εγγρ.
27 Μαρ 2007
Κριτικές
3
Like
1
Πόντοι
1
Anyone ever heard the word redundancy?

Τι παπαριές διαβάζουμε πάλι…

xistis

Σεβαστός
Εγγρ.
18 Αυγ 2007
Κριτικές
12
Like
0
Πόντοι
1.240
Δελτίο Τύπου:
Η Forthnet, θέτοντας σε λειτουργία ένα ακόμη ιδιόκτητο διεθνές κύκλωμα STM-16, αναβάθμισε εκ νέου τη σύνδεσή της με το διεθνές Internet στα 10 Gbps. Το νέο διεθνές κύκλωμα εξασφαλίζει στους χρήστες του δικτύου της Forthnet μέγιστη ταχύτητα σύνδεσης με το διεθνές Internet, επιτρέποντάς τους να ζήσουν πραγματικά την εμπειρία του broadband.

Παράλληλα, η εταιρία αναβάθμισε και τη σύνδεση Αθήνας – Θεσσαλονίκης μέσω της ιδιόκτητης υποδομής της, σε συνολική χωρητικότητα 2 Gbps. Υπενθυμίζουμε ότι η Fοrthnet συνεχίζει απρόσκοπτα την υλοποίηση του επενδυτικού της πλάνου, ύψους 250 εκατ. ευρώ, για τη δημιουργία ιδιόκτητων υποδομών σε όλη τη χώρα.

Πηγή: Δ.Τ. Forthnet

cretan335

Μέλος
Εγγρ.
30 Ιαν 2007
Like
1
Πόντοι
66
Οποτε δεις απο παροχο ,αυτες τις ταχυτητες ,να μου πεις να ερθω Κρητη,να μου ριξεις ενα μανικι....ειμαι σιγουρος οτι θα με προσεξεις και δεν θα με πονεσεις...Ρε δεν πανε να γαμηθουν οι απατεωνες που καλυπτονται πισω απο την ΕΕΤΤ...
Ετοιμάσου, οι τσάπες και τα σκαφτικά είναι στους δρόμους  :tooth: :tooth:  :tooth: :tooth: :tooth: :tooth: :tooth: .
Κοίτα τι γίνεται τώρα. Έχω και πληρώνω (  :tickedoff: :tickedoff: :tickedoff: :uglystupid: :uglystupid: :uglystupid: :uglystupid: ) DSL 1024 και είναι σαν έχω στην πραγματικότητα ISDN 128. Οπότε λέω (ο  :jerking: :jerking: ) οτι αν βάλω τη γραμμή με τα 24Mbps, του πούστη, θα έχω στην πραγματικότητα περίπου 1024 και θα μπορώ να νίωσω και εγώ ΕυρωΠΕΟΣ.

sarris

Μέλος
Εγγρ.
28 Μαρ 2006
Like
2
Πόντοι
0
Anyone ever heard the word redundancy?

Τι παπαριές διαβάζουμε πάλι…

Κόψανε τον δακτύλιο σε 2 σημεία σχεδόν ταυτόγχρονα.
Κάθε έννοια redundancy πάει περίπατο κ αυτόματα δίνει ψωμί στους... παρόχους για "ποιότητα" υπηρεσιών. Τους παρόχους που με ελάχιστες επενδύσεις θέλουν μερίδιο από την αγορα.
Ακου 24Mbps internet! Μην ψαρώνετε... Ψάξτε πρώτα και μετά ψωνίστε όποιον νομίζετε καλύτερο.

gabadoo

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
14 Μαρ 2007
Like
2
Πόντοι
166
ρε σεις ,τι ειναι αυτο το redundanvy...εχει σχεση με χορο?  απο το ..dancy..  χαχαχαχαχαχα

Albert Speer

Μέλος
Εγγρ.
27 Μαρ 2007
Κριτικές
3
Like
1
Πόντοι
1
Κόψανε τον δακτύλιο σε 2 σημεία σχεδόν ταυτόγχρονα.
Κάθε έννοια redundancy πάει περίπατο κ αυτόματα δίνει ψωμί στους... παρόχους για "ποιότητα" υπηρεσιών. Τους παρόχους που με ελάχιστες επενδύσεις θέλουν μερίδιο από την αγορα.
Ακου 24Mbps internet! Μην ψαρώνετε... Ψάξτε πρώτα και μετά ψωνίστε όποιον νομίζετε καλύτερο.

Διαφωνώ.

Εάν (λέω εάν, που δεν το νομίζω) ο δακτύλιος έπεσε επειδή κόπηκε σε δύο σημεία, αυτό σημαίνει ότι ο δακτύλιος έπαιρνε «κίνηση» όλος από ένα μοναδικό κομβικό σημείο, οπότε πρακτικά είχε και ένα καραμπινάτο single point of failure (άλλη ιστορία αυτή). Αυτό είναι αποτέλεσμα μπακαλίστικου σχεδιασμού, που προκύπτει συνήθως από τσιγκουνιές, πράγμα που παρατηρείται στους εναλλακτικούς παρόχους συνήθως.

Εάν όμως ο δακτύλιος έπαιρνε κίνηση από δύο τουλάχιστον κομβικά σημεία (το οποίο είναι και το πιο πιθανό), απομακρυσμένα σημαντικά μεταξύ τους (παίζει ρόλο η γεωμετρία, διαστάσεις κλπ) και είχαν τηρηθεί και κάποιες σημαντικές προδιαγραφές, στην χειρότερη των περιπτώσεων ένα τμήμα του δακτυλίου να έμενε χωρίς κίνηση (οι αποστάσεις των ταυτόχρονων δύο διακοπών θα έπρεπε να ήταν τεράστιες μεταξύ τους για να συμβεί αυτό). Αυξάνοντας τα κομβικά σημεία, μειώνεις τα πιθανά μήκη από sections που ενδεχομένως να μείνουν χωρίς κίνηση σε περίπτωση που έχεις ταυτόχρονες διακοπές των κυκλωμάτων σου.

Redundancy σημαίνει διαθεσιμότητα.

poker

Μέλος
Εγγρ.
1 Ιουλ 2006
Like
0
Πόντοι
0
ρε σεις ,τι ειναι αυτο το redundanvy...εχει σχεση με χορο?  απο το ..dancy..  χαχαχαχαχαχα

redundancy σημαινει εφεδρικοτητα, δηλαδη σε ολα τα μητροπολιτικα δικτυα οπτικων ινων οι εξοπλισμοι βρισκονται σε διαταξη δακτυλιου, οποτε αν γινει κοψιμο ινας σε μια μερια τοτε αυτοματα ολα τα πακετα δεδομενων δρομολογουνται απο τον αλλο δρομο οποτε κανενα μηχανημα δε χανει επικοινωνια με τον κεντρικο μηχανημα του δακτυλιου, αν ομως γινει κοψιμο σε δυο σημεια τοτε τα μηχανηματα που ειναι εντος των δυο κοψιματων χανουν εντελως τη επικοινωνια

απ οτι ξερω το link της Ελλαδας με το εξωτερικο internet γινεται στη Λαμια με εκεινα τα μεγαλα δορυφορικα πιατα που εχει ο ΟΤΕ εκει κοντα οποτε κατι εγινε και αφησε εκτος τη ληψη απο εκεινα τα συστηματα

sarris

Μέλος
Εγγρ.
28 Μαρ 2006
Like
2
Πόντοι
0
Τα κομβικά σημεία που λες είναι συγκεκριμένα αλλά δεν έχει να κάνει με το διεθνές δίκτυο.
Δε γίνεται να "σκάει" σε router σε κάθε πόλη.
Σε 2-3 σημεία θα σκάσουν τα διεθνή κυκλώματα και θα μοιρασθούν point to point (πχ Αθήνα-Πάτρα και από εκεί Πάτρα-Ζάκυνθος).
Με αυτό που λες θα παίζει μόνο εσωτερική κίνηση μέχρι εκεί κ αν. Όπως κ γινόταν

Albert Speer

Μέλος
Εγγρ.
27 Μαρ 2007
Κριτικές
3
Like
1
Πόντοι
1
Η κοροϊδία των τηλεπικοινωνιών στην Ελλάδα δεν έχει αντίπαλο. Το πάρτυ και η μάσα με τα λεφτά των επιδοτήσεων είναι μεγαλύτερα και από τα ρωμαϊκά όργια. Τα παραδείγματα της ξεφτίλας, άπειρα με πιο τρανά αυτά τα πακέτα που προσφέρουν οι εταιρίες κινητής.

Ολοκληρωμένες λύσεις από την Vodafone. Κινητό (ok), σταθερό (οκ, μέσω VPN κινητής όμως) και DSL μέσω HOL και βεβαίως βεβαίως, μέσω του κέντρου του ΟΤΕ και του LLU. Ολοκληρωμένες λύσεις Vodafone πάντως! Φαίνεται η ολοκληρωμένη λύση στην Ελλάδα περιορίζεται στην σύνταξη ενός λογαριασμού και όχι σε επίπεδο υπηρεσιών.

Παράδειγμα της αντιπάλου εταιρίας Telestet, TIM, Wind, Orascom ίσως και Μπαρμπα Στάθης ΑΕ μελλοντικά (why not?): Πακέτο απεριόριστης κίνησης με σημείωση με μικρά γράμματα ότι εάν γουστάρουν λόγω κακόβουλης χρήσης μπορεί να το περιορίσουν στα 20GB το μήνα. Το θεϊκότερο της Wind/Orascom/Μπαρμπαστάθης όμως, είναι ότι σήμερα που όλοι προσφέρουν τα απίστευτα, αυτοί επιμένουν να προσφέρουν DSL μέσω CPS δλδ μέσω ΟΤΕ (κάντε το τουλάχιστον LLU ρε μπαγάσες, α συγγνώμη, το κάνετε μέσω ΤΕΛΛΑΣ, δλδ πρώην EVERGY, πρώην ΔΕΗ κλπ, μα καλά πόσα θα φάτε από το πέρα δώθε σε διαφορετικούς ιδιοκτήτες?). Άλλη μία ολοκληρωμένη λύση.

Κάτι άκουσα ότι και η ALTEC επιδοτείται να φτιάξει ιδιόκτητο δίκτυο LLU? Μα καλά, πόσοι τελικά θα έχουν ιδιόκτητα δίκτυα? Και πως θα πωληθούν όλοι αυτοί μετά? (αφού αυτό περιμένουν, μην γελιόμαστε)

Μιλάμε για απύθμενο γέλιο.

Albert Speer

Μέλος
Εγγρ.
27 Μαρ 2007
Κριτικές
3
Like
1
Πόντοι
1
Τα κομβικά σημεία που λες είναι συγκεκριμένα αλλά δεν έχει να κάνει με το διεθνές δίκτυο.
Δε γίνεται να "σκάει" σε router σε κάθε πόλη.
Σε 2-3 σημεία θα σκάσουν τα διεθνή κυκλώματα και θα μοιρασθούν point to point (πχ Αθήνα-Πάτρα και από εκεί Πάτρα-Ζάκυνθος).
Με αυτό που λες θα παίζει μόνο εσωτερική κίνηση μέχρι εκεί κ αν. Όπως κ γινόταν

Σωστό, αλλά όχι απαράιτητο. Γιατί δλδ την διεθνή κίνησή σου να την περνάς στο δίκτυό σου μέσα από ένα σημείο (που σε αυτή την περίπτωση, αρκέι μία διακοπή για να την χάσεις, δεν χρειάζεται δύο). Υπάρχουν και στην Ελλάδα τρόποι και περιπτώσεις που η διεθνής κίνηση προωθείται σε δίκτυα τουλάχιστον από δύο σημεία. π.χ. υποβρύχια καλώδια προς το εξωτερικό + MED Nautilus ή + καπάρωμα εφεδρικού κυκλώματος από άλλο πάροχο.

Και εάν π.χ. στέλνεις κίνηση στο Bόλο, γιατί να την φέρνεις μόνο από Αθήνα? Φέρε και απο Θεσ/νίκη. Και βάλε ένα Input διεθνούς κίνησης από Βορρά και ένα από Νότο. Εάν σε κόψουν και πάνω και κάτω την ίδια ώρα, οκ, την πάτησες, αλλά αυτά συμβαίνουν σπάνια και δεν προκαλούνται από ένα χαζοεργολάβο της ON.

Είναι θέμα σχεδιασμού και κονδυλίων γενικότερα. Και εκεί οι περισσότεροι εναλλακτικοί πονάνε και πολύ μάλιστα.

sarris

Μέλος
Εγγρ.
28 Μαρ 2006
Like
2
Πόντοι
0
ΚΑλά το πας αλλά κάπου το μπλέκεις.
Άλλο το να το φέρεις και αλλο το να το μοιράσεις.
Το φέρνουν από 2-4 διαφορετικές μεριές σε δύο διαφορετικές πόλεις, Αθήνα Θεσσαλονίκη.
Και ο ΟΤΕ "ψωνιζει" από ΟΤΕGLOBE (Λογικό) που πίστεψε με οι τύποι ξέρουν ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ τη δουλειά τους.

Αυτά για τους ΟΤΕ..globe,net, cosmo κλπ
Για του παρόχους δε θα ήθελα με τίποτα να ήμουν στη θέση τους αν έσκαγε μια τέτοια ζημιά σε αυτούς (όσοι έχουν ΄τετοια κυκλώματα)...
Μπορεί και εβδομάδα αποκατάστασης για κάποιους...

Αντε καλό βράδυ!

Zac Clouseau

Μέλος
Εγγρ.
10 Οκτ 2007
Like
8
Πόντοι
6
ΨΕΜΜΑΤΑ ΟΛΑ...

Η Ελλάδα και internet έχει και Yahoo έχει από το 1984 !!! στο ιδιόκτητο δίκτυό μας.

Ορίστε τα πειστήρια:

%CE%93%CE%99%CE%91%CE%A7%CE%9F%CE%A5.png

amjik

Τιμημένος
Εγγρ.
12 Μαΐ 2008
Κριτικές
61
Like
44.130
Πόντοι
22.785