Νέα

Η μεγάλη δημοσκόπηση του bourdela.com για την Περιφέρεια Αττικής

• Μέλος που άνοιξε το νήμα stekas72
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 2K
  • Εμφανίσεις 51K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

Ποιον υποψήφιο θα ψηφίσετε για τη περιφέρεια Αττικής?

• Γιάννης Σγουρός - ΠΑΣΟΚ

Ψήφοι: 61 9,7%
  • Βασίλης Κικίλιας - ΝΔ

Ψήφοι: 89 14,1%
  • Παφίλης Θανάσης - ΚΚΕ

Ψήφοι: 35 5,5%
  • Άδωνης Γεωργιάδης - ΛΑΟΣ

Ψήφοι: 95 15,0%
  • Αλέξης Μητρόπουλος - ΣΥΝ

Ψήφοι: 28 4,4%
  • Αλέκος Αλαβάνος - συνιστώσες ΣΥΡΙΖΑ

Ψήφοι: 17 2,7%
  • Γρηγόρης Ψαριανός - Δημοκρατική Αριστερά

Ψήφοι: 37 5,9%
  • Κώστας Διάκος - Οικολόγοι Πράσινοι

Ψήφοι: 8 1,3%
  • Γιάννης Δημαράς - ΑΝΕΞ ΠΑΣΟΚ

Ψήφοι: 78 12,3%
  • Άγγελος Χάγιος - ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Ψήφοι: 22 3,5%
  • ΑΝΑΠΟΦΑΣΙΣΤΟΣ

Ψήφοι: 37 5,9%
  • ΛΕΥΚΟ - ΑΚΥΡΟ

Ψήφοι: 125 19,8%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    632

Επισκέπτης
θα είχε ενδιαφέρον να βγει  κουμουνιστής περιφεριάρχης.
θα μπορέσουμε έτσι να μετρήσουμε και από αυτούς τι αρχίδια πιάνει ο σάκος.
Πραγματικά για τον ίδιο λόγο θα το ήθελα κ εγώ...

Τόσαα χρόνια η αριστερά κρίνει,κατακρίνει κ καταδικάζει,θέλω μία φορά να τους δω αν πιάσουνε καρέκλες τι θα κάνουνε...

Υ.Γ.Καλά ο Αδωνίς σκίζει,κοντεύει να ξεπεράσει κ το λευκό!!! :2funny:

hitman21

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
29 Απρ 2008
Κριτικές
2
Like
13
Πόντοι
166
δε ξερω τι λετε εσεις,αλλα με βαση τα αποτελεσματα της ψηφοφοριας,

Αλέξης Μητρόπουλος - ΣΥΝ  18 (5.4%)
Αλέκος Αλαβάνος - συνιστώσες ΣΥΡΙΖΑ  12 (3.6%)
Γρηγόρης Ψαριανός - Δημοκρατική Αριστερά  17 (5.1%)
---------------------------------------
47 ατομα κουνανε την αχλαδια...

OP
OP
stekas72

stekas72

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
17 Δεκ 2008
Κριτικές
3
Like
1.443
Πόντοι
566
Πραγματικά για τον ίδιο λόγο θα το ήθελα κ εγώ...
Τόσαα χρόνια η αριστερά κρίνει,κατακρίνει κ καταδικάζει,θέλω μία φορά να τους δω αν πιάσουνε καρέκλες τι θα κάνουνε...
Υ.Γ.Καλά ο Αδωνίς σκίζει,κοντεύει να ξεπεράσει κ το λευκό!!! :2funny:

καταρχήν, για ποια αριστερά μιλάς? μήπως μια οικουμενική αριστερή κυβέρνηση με ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ, Δημοκρατική Αριστερά, ΜΛΚΚΕ, ΚΚΕ(μλ), ΑΝΥΑΡΣΥΑ ???

Σου έχω έτοιμο το αριστερό κυβερνητικό σχήμα....

1. Πρόεδρος (Λαϊκής) Δημοκρατίας  Αλέκα Παπαρήγα  (ΚΚΕ)

2. Πρωθυπουργός (Γενικός Γραμματέας)  Μπάμπης Αγγουράκης (ΚΚΕ)

3. Υπουργός Εξωτερικών  Αλέξης Τσίπρας (ΣΥΡΙΖΑ)

4. Υπουργός Εσωτερικών Αλέκος Αλαβάνος (ΣΥΡΙΖΑ)

5. Υπουργός Προπαγάνδας & ΜΜΕ  Λιάνα Κανέλη (ΚΚΕ)

6. Υπουργός Λαϊκής Οικονομίας & Ανάπτυξης    Παφίλης Θανάσης (ΚΚΕ)

7. Υπουργός Οικονομικών  του Λαού  Σ. Κουβέλης (Δημοκρατική Αριστερά)

8. Υπουργός Λαϊκής Άμυνας Κώστας Καζάκος (ΚΚΕ)

9. Υπουργός Λαϊκής Δικαιοσύνης  & Γκούλαγκ Διαμάντω Μανωλάκου (ΚΚΕ)

10. Υπουργός Προστασίας του Πολίτη από Κεφαλαιοκράτες  Γιάννης Πρωτούλης (ΚΚΕ)

11. Υπουργός Παιδείας & Αθεΐας  Βασίλης Σαμαράς  (ΚΚΕ μλ)

12. Υπουργός Υποχρεωτικής Εργασίας Θανάσης Tσιριγώτης (ΜΛ ΚΚΕ)

13. Υπουργός Λαϊκών Υποδομών  Άγγελος Χάγιος  (ΑΝΤΑΡΣΥΑ)

14. Υπουργός  Λαϊκής Υγείας  Δημήτρης Παπαδημούλης, (ΣΥΡΙΖΑ)

15. Υπουργός Λαϊκού Πολιτισμού  Γρηγόρης Ψαριανός (Δημοκρατική Αριστερά)

16. Υπουργός Θαλάσσιων Υποθέσεων  Θοδωρής Δρίτσας  (ΣΥΡΙΖΑ)

Πως σας φαίνεται το παραπάνω κυβερνητικό σχήμα ??? Θα λειτουργήσει αρμονικά??? Θα μας βγάλει από τη κρίση που περνάμε???
Περιμένω απόψεις....
:think:

ΥΓ. και μια φωτογραφία του νέου πρωθυπουργού μας, γιατί μάλλον έχει χαμηλή αναγνωρισιμότητα...  :grin:

Συνημμένα

• agourakis.jpg
    agourakis.jpg
    14,3 KB · Εμφανίσεις: 17
Εγγρ.
21 Αυγ 2010
Like
5
Πόντοι
66
Αυτά τα μη σοσιαλιστικά του ΠΑΣΟΚ είναι καλύτερα από τα ακρομεσοδεξιά ΛάΟΣ-ΝΔ...

ΟΠΟΤΕ ΤΩΡΑ ΑΡΠΑΞΕ ΜΙΑ ΜΕΙΩΣΗ ΔΩΡΟΥ ΠΑΣΧΑ-ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ-ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΔΕΙΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΡΘΕΙΣ ΣΤΑ ΙΣΙΑ ΣΟΥ

Εγγρ.
21 Αυγ 2010
Like
5
Πόντοι
66
θα είχε ενδιαφέρον να βγει  κουμουνιστής περιφεριάρχης.
θα μπορέσουμε έτσι να μετρήσουμε και από αυτούς τι αρχίδια πιάνει ο σάκος.

αΔΕΡΦΕ εβγαιναν δημαρχοι για 50 χρονια σε σειρα δημων σε αττικη....αυτους τους δημους εδω και 10 χρονια τους εχουν χασει...γιατι αραγε?

Εγγρ.
21 Αυγ 2010
Like
5
Πόντοι
66
δε ξερω τι λετε εσεις,αλλα με βαση τα αποτελεσματα της ψηφοφοριας,

Αλέξης Μητρόπουλος - ΣΥΝ  18 (5.4%)
Αλέκος Αλαβάνος - συνιστώσες ΣΥΡΙΖΑ  12 (3.6%)
Γρηγόρης Ψαριανός - Δημοκρατική Αριστερά  17 (5.1%)
---------------------------------------
47 ατομα κουνανε την αχλαδια...

Ο ΑΔΩΝΙΣ ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΕΔΑΦΟΣ

Η υποψηφιότητα του Αδωνι Γεωργιάδη στην περιφέρεια Αττικής Κερδίζει και άλλο έδαφος: σε νεα δημοσκόπηση της Καπα research συγκντρώνει πλεον 9% (και μάλιστα με αναγωγή ξεπερνα ανετα το διψήφιο) ενω καταλαμβάνει πλεον την τέταρτη θέση, αφήνοντας πίσω ΚΚΕ και Μητρόπουλο:

Επισης, πλησιάζει απειλητικά τον (τρίτο πλέον) Κικιλια:

"Η Νέα Δημοκρατία και οι ψηφοφόροι της μπορούν να στερήσουν τη νίκη από το ΠΑΣΟΚ ψηφίζοντας όχι τόσο την κομματική τους υποψηφιότητα αλλά κυρίως τον Γ. Δημαρά. Αυτό βεβαίως ενέχει κινδύνους. Η Νέα Δημοκρατία μπορεί να βρεθεί κάτω ακόμη και από τον υποψήφιο του ΛΑΟΣ (Άδωνις Γεωργιάδης) που καραδοκεί ευρισκόμενος μόλις 3.1 μονάδες πίσω από τον κ. Κικίλια. Και προφανώς δεν θα είναι ιδιαιτέρως ευχάριστο για την Ρηγίλλης, μία προσωπική επιλογή του αρχηγού να μετατρέψει τη Νέα Δημοκρατία σε 4η δύναμη στις εκλογές για το θώκο του «μίνι πρωθυπουργού της Ελλάδας», όπως έχει χαρακτηρισθεί, μάλλον υπερβολικά, το αξίωμα του Περιφερειάρχη Αττικής."

Επισκέπτης
Πως σας φαίνεται το παραπάνω κυβερνητικό σχήμα ??? Θα λειτουργήσει αρμονικά??? Θα μας βγάλει από τη κρίση που περνάμε???
Περιμένω απόψεις....
:think:
Eξαιρετικό!!! :grin:

αΔΕΡΦΕ [size=20pt]εβγαιναν δημαρχοι για 50 χρονια σε σειρα δημων σε αττικη[/size]....αυτους τους δημους εδω και 10 χρονια τους εχουν χασει...γιατι αραγε?
Επειδή δεν ήτανε καλοί δήμαρχοι εεεε;;; :2funny:

Επισκέπτης
To λευκό τον έφαγε τον μαυρό,ευτυχώς,είναι μια ικανοποιήση κ αυτή...  :headbang2:

Υ.Γ.yrret φτιάχνε κλώνους να πάρεις κεφάλι!!! :tooth:

OP
OP
stekas72

stekas72

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
17 Δεκ 2008
Κριτικές
3
Like
1.443
Πόντοι
566

είδες που ήξερα τι ακριβώς θες.... :2funny: :2funny: :2funny:  Να δούμε ο παπιος πως θα το πάρει.... :grin:

Μήπως θα ήθελες να προτείνεις αλλαγές μη τρέχουμε μετά για ανασχηματισμούς.... :2funny: :2funny: :2funny:

Επισκέπτης
είδες που ήξερα τι ακριβώς θες.... :2funny: :2funny: :2funny:  Να δούμε ο παπιος πως θα το πάρει.... :grin:

Μήπως θα ήθελες να προτείνεις αλλαγές μη τρέχουμε μετά για ανασχηματισμούς.... :2funny: :2funny: :2funny:
Όχι χρυσό μου,είναι ένα άριστο κυβερνητικό σχήμα,τώρα αν προκύψουνε εκκαθαρίσεις θα δείξει!!! :cheesy:

OP
OP
stekas72

stekas72

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
17 Δεκ 2008
Κριτικές
3
Like
1.443
Πόντοι
566
Όχι χρυσό μου,είναι ένα άριστο κυβερνητικό σχήμα,τώρα αν προκύψουνε εκκαθαρίσεις θα δείξει!!! :cheesy:

..με το παλιο παραδιοσιακό τρόπο φισικά χρυσή μου... :ak: :ak: :ak: :ak: :ak: :ak:...ως εχθροί του λαού.... :S

Επισκέπτης
δηλαδη εσυ τι νομιζεις οτι εγινε εκλογικη νοθεια απο σημιτη εναντια σε  κκε για να μην πΑΡΕΙ ΔΗΜΟΥς?
Mήπως έγιναν αλλαγές σε συστήματα που ευνόησαν τον δικομματισμό;;;

(κάτι πιο πιθανό από το να μετάνιωσε ο κόσμος για την επιλογή τους [size=20pt]μετά από 50 χρόνια[/size])

OP
OP
stekas72

stekas72

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
17 Δεκ 2008
Κριτικές
3
Like
1.443
Πόντοι
566
Mήπως έγιναν αλλαγές σε συστήματα που ευνόησαν τον δικομματισμό;;;

πχ ο εκλογικός νόμος...χρειαζόμαστε ένα απλό σύστημα με 100 μονοεδρικές περιφέρειες με πλειοψηφικό σύστημα και 100 έδρες με απλή αναλογική και όριο εισόδου το 3%.

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.279
Πόντοι
8.006
πχ ο εκλογικός νόμος...χρειαζόμαστε ένα απλό σύστημα με 100 μονοεδρικές περιφέρειες με πλειοψηφικό σύστημα και 100 έδρες με απλή αναλογική και όριο εισόδου το 3%.

Πως θα γινει αυτο? Σε αλλες περιοχες θα υπαρχει μονοεδρικη εκπροσωπηση και σε άλλες εκλογη βουλευτων με αναλογικη? για εξηγησε το μου αυτο, γιατι νομιζω οτι πρακτικά ειναι αδυνατον ή τουλαχιστον καλπονοθευτικο.

OP
OP
stekas72

stekas72

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
17 Δεκ 2008
Κριτικές
3
Like
1.443
Πόντοι
566
Πως θα γινει αυτο? Σε αλλες περιοχες θα υπαρχει μονοεδρικη εκπροσωπηση και σε άλλες εκλογη βουλευτων με αναλογικη? για εξηγησε το μου αυτο, γιατι νομιζω οτι πρακτικά ειναι αδυνατον ή τουλαχιστον καλπονοθευτικο.

Πολύ απλό....έχεις 2 κάλπες...στη πρώτη ψηφίζεις για την μονοεδρική περιφέρεια πχ Αλίμου όπου τη κερδίζει ο πρωτος και στη δεύτερη ψηφίζεις για τους περιφερειακούς βουλευτες πχ Περιφέρεια Αττικής με 30 έδρες...

Οι 100 εκλέγοντε σε μονοεδρικές και οι άλλοι 100 στις 13 Περιφέρειες με απλή αναλογική....

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.279
Πόντοι
8.006
Πολύ απλό....έχεις 2 κάλπες...στη πρώτη ψηφίζεις για την μονοεδρική περιφέρεια πχ Αλίμου όπου τη κερδίζει ο πρωτος και στη δεύτερη ψηφίζεις για τους περιφερειακούς βουλευτες πχ Περιφέρεια Αττικής με 30 έδρες...

Οι 100 εκλέγοντε σε μονοεδρικές και οι άλλοι 100 στις 13 Περιφέρειες με απλή αναλογική....

Συγνωμη που επιμενω, αλλα πως ειναι δυνατον να εφαρμοσθει απλη αναλογικη χωρις ενιαια περιφερεια? Μου λες για 13 περιφερειες. Θα υπολογιζονται καποιοι συγκεκριμενοι βουλευτες ανά περιφερεια? Και πως θα γινει τοτε αν καποιο κομμα δεν πιασει το εκλογικο "μετρο"? Ας πουμε οτι εχουμε περιφερεια πελοποννησου με 10 βουλευτες. Και παιρνουν ΝΔ 40, ΠΑΣΟΚ 40, ΚΚΕ 10 και λοιπά 10. Πώς θα κατανεμηθουν οι βουλευτες? Θα παρουν 4 το ΠΑΣΟΚ 4 η ΝΔ και 1 το ΚΚΕ. Η δεκατη έδρα που θα παει? Θα εχουμε παλι καραμπολες με "αδιαθετα υπολοιπα"? Εννοειται βεβαια οτι στις μονοεδρικες, θα τις παρουν ΟΛΕΣ τα δυο πρωτα κομματα. Εισαι σιγουρος οτι θα ειναι ενα αναλογικοτερο συστημα? Εγω δεν το βλεπω.

OP
OP
stekas72

stekas72

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
17 Δεκ 2008
Κριτικές
3
Like
1.443
Πόντοι
566
Συγνωμη που επιμενω, αλλα πως ειναι δυνατον να εφαρμοσθει απλη αναλογικη χωρις ενιαια περιφερεια? Μου λες για 13 περιφερειες. Θα υπολογιζονται καποιοι συγκεκριμενοι βουλευτες ανά περιφερεια? Και πως θα γινει τοτε αν καποιο κομμα δεν πιασει το εκλογικο "μετρο"? Ας πουμε οτι εχουμε περιφερεια πελοποννησου με 10 βουλευτες. Και παιρνουν ΝΔ 40, ΠΑΣΟΚ 40, ΚΚΕ 10 και λοιπά 10. Πώς θα κατανεμηθουν οι βουλευτες? Θα παρουν 4 το ΠΑΣΟΚ 4 η ΝΔ και 1 το ΚΚΕ. Η δεκατη έδρα που θα παει? Θα εχουμε παλι καραμπολες με "αδιαθετα υπολοιπα"? Εννοειται βεβαια οτι στις μονοεδρικες, θα τις παρουν ΟΛΕΣ τα δυο πρωτα κομματα. Εισαι σιγουρος οτι θα ειναι ενα αναλογικοτερο συστημα? Εγω δεν το βλεπω.

Σε εθνικό επίπεδο θα μοιράζονται 100 έδρες στις 13 περιφέρειες. Ανάλογα θα μοιράζονται στα κόμματα με βάση τη δύναμή τους σε ενικό επίπεδο μετά κατά περιφέρεια.

Αυτό που προτείνω είναι κατά 50% απλή αναλογική και κατά 50% πλειοψηφικό σύστημα, δεν είπα ότι ειναι ενα αναλογικοτερο συστημα από το υπάρχον.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom